מה זה עדיף? ברור שעדיף. גם עדיף שגאדיר יושאל לקבוצה אחרת, ושלמעשה כל שחקן צעיר שלא פותח אצלנו בסגל יהיה שחקן הרכב בקבוצה אחרת. אבל צריך גם לחשוב על טובת הקבוצה הבוגרת. אם היו לנו עוד 5-6 שחקנים בדיוק באותה העמדה הייתי אומר לך שזה באמת בזבוז ועוול לשחקן להשאיר אותו, אבל הוא בסך הכל יכול להפוך באופן קבוע לחילוף שני/ שלישי, ובעונה שגם ליגת האלופות נמצאת ברקע, מכאן ועד לפריצה המיוחלת הדרך לא כל כך ארוכה. גם רפאלוב היה פעם רק שחקן צעיר שעלה מידי פעם מהספסל.
הוא גם לא קיבל בכלל הזדמנות. היה יכול לפחות להתחיל את העונה. לפחות כמה משחקי גביע הטוטו לפני פתיחת העונה. ואם פתאום שני שחקני קישור נפצעים? אני חושב שהיה צריך לפחות לתת לו הזדמנות. אם הקבוצה הייתה כבר רצה אז לא היה מה לעשות אבל אנחנו בתחילת עונה ולכן אולי היה מקום לחכות עם זה.
הבכורה של וויעאם עמאשה הייתה נפלאה - הוא לא היה יכול לחלום על משהו יותר גדול משלושער ועוד במשחק במוקדמות הצ'מפיונס. אני לא חושב שיהיריבה היא מדד למשהו כי מדובר בחבורה של ליצנים - אבל אין ספק שמשחק כזה נותן לעמאשה טונות של ביטחון וזה חשוב עבור חלוץ חדש לכבוש כבר במשחקים הראשונים. אני זוכר איך ליאור אסולין בהפועל החמיץ מכל מצב אפשרי בקדם העונה וזה פגע בו בהמשך. בנוגע למוחמד גאדיר - אין למכבי חיפה שום סיבה להשאיל אותו מיוזמתה - אלא אם כן גאדיר יעמוד על כך, למרות שישנם סימנים לכך שגאדיר הוא לא בידיוק 'מועיל' בחדר ההלבשה. מבחינה מקצועית לגאדיר יש בעיקר מהירות אבל בשביל ליגת העל זה מספיק, מה גם שמכבי חיפה לא בונה עליו כשחקן הרכב. אין למכבי חיפה כרגע קבוצה שמסוגלת לעשות יותר ממה שקרה לפני שנתיים בליגת האלופות. כלומר קשה להאמין שהמצב שוב יהיה 0 נקודות ו-0 שערים - אבל חיפה, גם אם תגבור על היריבה הסבירה שבשלב הבא - חושפת ליקויים רבים במשחק שלה. בוקולי היה נורא ואיום, סיידו שחקן סביר וחסר גרזן אמיתי בקישור האחורי. אני לא מבין גם את החסד הגדול שמקבל ולאדימיר דבאלישווילי למען האמת.
התקשורת בדרום אפריקה מדווחת שמכבי חיפה הציעה 2 מליון דולאר על חלוצה של הבאפנה באפנה קתלגו מפלה שכבש במונדיאל האחרון נגד צרפת וגם את הגול הזה נגד ספרד בגביע הקונפדרציות
לא יודע בקשר לזה.. לי יש הרגשה שהוא סוג של ברירת מחדל. סליחי יקר מדי, קיינסט לא יכול לשחק באירופה, אז הלכו על אמפלה, אני לא אוהב את זה.. ובלי שום קשר לי הוא נראה כמו גרסה משודרגת במעט של פאנטני, לא יודע מקווה שאני טועה.. מה שיותר דחוף בהרבה זה קשר אחורי לא יודע מה עובר לאלישע בראש באמת.. אם הוא חושב שסיידו יכול להחזיק לנו את הקישור הוא דפוק..
צריכים קשר אמצע בלי קשר ללהחליף את דבלשווילי. הוא באמת לא שחקן רע וכבר די התרגלנו אליו ולעובדה שהוא משפר חלוצים אחרים לידו, אבל זה פשוט לא מספיק למועדון שלנו. לא מספיק לנו חלוץ שרק משפר חלוצים אחרים לידו, כובש שערים די פשוטים ובאמת עושה קצת מעבר מהמינימום הנדרש מחלוץ זר. הא פשוט לא מספיק טוב ובמידה ובאמת מוצאים חלוץ חוד יותר מהיר שעונה יותר לדרישות שלנו, עדיף להחליף אותו בלי שום קשר לחיזוק שצריך להביא למרכז השדה במקומו של סיידו שהרבה לא מרוצים ממנו, אבל אני חושב שהוא יישאר ונראה מה יהיה איתו.
מה יש לדבר על רכש זר כשחיפה תקועה בלי קבוצה למסיללה (מה יקרה אם שום קבוצה לא תחתים אותו באמת?). חיפה זאת הסנונית הראשונה שסובלת מהגבלת הזרים הכבדה בארץ- בתקופה שבה הקבוצות הישראליות מצליחות יותר באירופה והישראלים נוהרים לליגות האירופיות יכולים להתחיל דברים איומים מבחינה כלכלית ומקצועית- סתכלו כמה בורות יש למכבי חיפה בסגל: 2 קשרים אחוריים בלבד ל-4 מסגרות (שיהיה 4 אם מחשיבים גם את רוזנבאום שיוכל לשחק בגביע הטוטו ואת אלמליח שיקבל את הצ'אנס מול בני סכנין), מחסור בחלוץ ומגן שמאלי שלא הכי חכם להרכיב אותו עכשיו מול רובן או רונאלדו (מה שאילץ את חיפה לוותר על מסיללה). דיברתי עם כמה אוהדים ויש הסכמה שהגיע הזמן לשקול מחדש את מספר הזרים. זה צריך לעלות לסדר היום של הכדורגל כבר כי חיפה יכול לקבל השנה וואחד שטרונגולילה עמוק בתוך המעיים... מה אתה אומר Mellow29? (שי נכון?)
DeLaHaza, אתה לא יכול לכפות על קבוצות פליאוף תחתון ואמצעי להחתים עוד זרים כשהן בקושי עומדות על הרגליים. וברגע שאתה מעלה נגיד את מגבלת הזרים, הליגה תתחלק ל-2 פליאופים באופן אוטומתי ומשעמם. אי אפשר לצפות מהפועל פ"ת שתעמוד מול מכבי נתניה, כשהשניה יכולה ומסוגלת ל7 זרים. דבר שני, השנה, לצערי, לא עמדנו סגל טוב, ולא נצלנו טוב את חלון העברות. לא הצלחנו להביא את דמארי, למצוא למסיללה קבוצה (שאגב יש כבר הצעות מצרפת והולנד), שחקן שיזיז קצת את דבלשווילי. האגו של שחר שיחק תפקיד מרכזי בחלון העברות הזה, כמו כל השנים האחרות, ואני לא בא בטענות. הבנתי שאלמליח לא יקבל הזדמנות השנה וישוחרר, וזגורי כבר נמצא ברשימת ההשאלות, ככה שהם כבר לא רלוונטים. גיא ליפקה, שאני מאוד תופס ממנו, מושאל כבר לרמת השרון, וקליבאת, זהבי וסולליך מושאלים גם הם, ככה שהשנה אנחנו כבר לא נשען על שחקני בית/צעירים כמו בשנים האחרות.
זה יהיה פשע להשאיל את זגורי ואלמליח. מה יקרה אם בשיא הלחץ עם 4 משחקים בשבועיים טפו טפו טפו סיידו ייפצע? ימפולסקי ובוקולי יחלטרו בליגת האלופות ובליגה ערן רונזבאום ואייל גולסה יקבלו עליהם את המטלה? לא ברור לי למה בחיפה לא הלכו בכל הכוח על עוד קשר ישראלי לאמצע (ולא חסר- משה אוחיון, ניר ביטון, בן בנימין, קובי מויאל ויש עוד שיספיקו לפיזור הרוטציה). לדו מבין טוב שהוא לא רצוי במועדון ושחר ואלישע מחפשים חלוץ במקומו, אבל משום מה אין לו שום קופצת באופן מוזר מאוד- והוא תופס מקום של זר! שוק החלוצים הישראלים מתפזר באירופה כך שבארץ נשארים דמארי המאוד מאוד יקר ועזריאל הבינוני והיקר עם הדרישות- ומכבי חיפה בלי חוד נורמלי לצ'מפיונס. חיפה חיפשה שוער (כמובן שיש אפשרויות לשוער רק בשוק הזרים) ובלם (שוב, דלילות בשוק הישראלי שמאלצים ללכת לאופציית הזר) וזה היה מאסט מבחינתה של חיפה, ולצורך זה היא הייתה צריכה גם לוותר על הגרזן שלה באמצע (קולמה) ולקחת הימור בעמדת המגן השמאלי (עדיין לא נמצאה קבוצה למסיללה שים לב! אם הייתה התעניינות היו רושמים שם של קבוצה ולא מדינה). שחר לא מיצה את האפשרויות הקיץ הזה, אבל תקעה אותו לא מעט ההגבלה. כדי למנוע מצב של הגדלת פערים וישראלים צעירים שמקבלים פחות דקות משחק, אבל מנגד יותר אפשרויות להתמודד עם גל העזיבה ובעיקר בזירה האירופית הצעתי את משנתי לגבי הזרים בדיון פה בפורום, משום מה פה אחד כולם התנגדו... אני מרגיש כמו הילד שצעק המלך הוא עירום, רק אני רואה איך ההגבלה הזאת לא מאפשרת לנצל את מלוא הפוטנציאל של הקבוצות הישראליות באירופה כדי שנוכל להגיע אפילו לטופ 12 של הליגות באירופה? (כרגע אנחנו 17).
תתן לכל מני עובדים זרים לשחק על חשבון ישראלים רק בשביל עוד איזה 3-4 נצחונות באירופה? כשהליגה עברה ל16 קבוצות אמרו שאין פה מספיק שחקנים טובים, והנה התגלו עשרות שחקנים מעבר למה שהיו מתגלים בליגה של 12. תאמין לי שבסוף העונה תגלה אפילו עוד כמה שלא חשבת בכלל שתכיר בגלל גל העזיבה הזה.
שים לב שהרבה מהישראלים האלה שפרצו ישר עברו לבלגיה ואנחנו לא עומדים בקצב. אני לא בעד לשנות את מספר הישראלים על המגרש, הוא יישאר על עד 5 זרים על המגרש, אבל הרחבה בסגל- 11 שחקנים שיירשמו בהתאחדות, ועד 8 בטופס למשחק. תקרא פה:http://www.asoccer.co.il/index.php?showtopic=29307
אז בשביל מה, שיהיו שחקנים זרים שלא רק שיקבלו כסף גם לא ישחקו. אם אתה רוצה לראות כדורגלנים זרים ברמה, תראה משחקים מאנגליה וספרד. בארץ רואים ישראלים שמשחקים כדורגל.
שים לב שאני לא רוצה שישנו את כמות הישראלים בליגה הישראלית שישחקו, אלא באירופה. אתה רוצה שיתחילו אינפלציות מחירים מטורפות על שחקנים בינוניים?