שאלה: כמה כסף יכול יעקב שחר לחסוך אם יפטר את המאמן הכושל שלנו, יבקש מסטודנט שנה א' בטכניון לכתוב תוכנה שתבחר 11 שחקנים אקראיים מהסגל של הקבוצה ותציב אותם בתפקידים אקראיים לחלוטין להרכב? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx
עזוב זה פשוט בדיחה. אני לא חושב שיש בסגל שלנו באמת שחקן שהייתי אומר שאפשר לבנות עליו קבוצה, אפילו ל-ורד רעדו הברכיים. יש לנו שחקנים בלי אופי, בלי רוח לחימה. אין שחקן אחד שיכול להזיז את כולם קדימה, כל הדיבורים על גלוסה, גדיר, עמאשה, ורד אלה חבורה של פראזיטים. אני לא רואה מצב, שאם מאריבור הייתה עולה ליתרון, היינו מצליחים לעשות מהפך. לשחקנים אין כבוד לא למשחק ולא למועדון, זה פשוט מעורר בחילה. במקום שכל שחקן, ירים ת'ראש, יקח על עצמו אחראיות ויתחיל להזיז את השחקנים לידו, כלום, גדיר וטואטחה פשוט חושך. אני לא כועס על המשחק המזעזע, שזה עוד בסדר, הם אפילו לא מנסים, אני לא רואה אינטרקציה בין השחקנים, לא מנסים לתאם דברים בינהם, לא מתקשרים אחד עם השני, אף שחקן לא מכיר את האחר. במקום שגולסה, יגיד לימפולסקי שילך קדימה ושיחפה עליו, שורד יתחיל לתאם עם משומר עקיפות מימין, כל אחד זורק על האחר את האחראיות.
בנוגע לטוואטחה, במועדון כבר שמו לב עוד במשחק הקודם שהוא חסר ביטחון להחריד, והבנתי שאלישע ניהל איתו שיחה אישית, זה לא עזר בכלל. כל כך חלש הגנתית, פשוט עוברים אותו כמו כלום, חור. צריך לחשוב ברצינות לתת למגארשוילי את ההזדמנות לשחק שם, כי באמת שיותר חורים ממה שטאלב עושה קשה לי להאמין שאפילו הגרוזיני מסוגל לעשות.
מביך, פרחים (או חוזה לשנתיים נוספות) לדבאלישווילי, להחליף את המזוזות בבת גלים ובחדר ההלבשה כי המילה "בריאות" שם נראה לי נמחקה, קשר אחורי אחר במקום גולסה המסכן, את מגרלשווילי במקום טוואטחה עם איך שהוא נראה, ועל ימפולסקי כולם ידברו בין כה וכה- אז אני רק אומר שהוא צריך להיות עכשיו קבוע בהרכב. אורנפו: א- אז מי מאלה שמכבי חיפה יכולה להחתים כן טוב? ב- שוב רגשי נחיתות? אלוהים יעזור במה אתה מתעסק. גם בוזגלו נמכר למכבי תל אביב... ג- כנ"ל ב.
עד כמה שזה מצחיק, לפני עונה בתקופה הזאת נראינו בדיוק אותו דבר. עד החורף לא הרבה השתנה, אבל אז קמו רפאלוב, חמד וטוואטחה ועשו את ההבדל. לך תדע אולי בדצמבר גולסה יקום לחתייה, עידן ורד יהיה אותו כוכב שכולם חושבים שהוא יכול להיות והגאורגי הנחמד שלנו יפציץ בכל משחק. כתבתי את זה גם בדיון השני. בשביל אירופה אנחנו צריכים עכשיו להגיע לשיא, אבל לליגה אפשר להגיע גם בחורף...
שמישהו אצלכם יתחפש ליעקב בוזגלו, ויעמוד עם שלט מתחת לחלון של יענקל'ה: "אנחנו עם 10 שחקנים, ובלי מאמן". ועם קשטן ממול, לא בטוח שזה יספיק לאליפות.
ריקלמה,אולי זה המאמן שצריך לדחוף את השחקנים,לנהל אותם,יעבוד על תיאום ואינטרקציה בין שלל השחקנים בקבוצה? הרי תפקיד של מאמן זה לא רק לקבוע את ההרכב.. מי אלה שמכבי חיפה יכולה להחתים? אני לא יודע,אני לא סקאוט.אבל תמיר כהן לדעתי לא עדיף על מי שכבר יש לנו בקבוצה. ואין לזה שום קשר לרגשי נחיתות,למה שנמכור שחקן מצליח לקבוצה יריבה?זה היגיון בסיסי. ואמרתי,שחקנים אחרים אני מוכן לקבל.תמיר כהן,אבי נימני,לירן שטראובר לא.כשאתה גודל כאוהד קבוצה מסויימת,אתה גם בד"כ שונא את הכוכבים של הקבוצה היריבה.מה לעשות,הם מסמלים את מכבי ת"א.
היום בשידור של המשחק ברקוביץ' זרק "חיפה צריכה להחתים איזה קשר יצירתי, פליימייקר", כמו שהוא אוהב לזרוק בכל משחק בלי קשר לכלום, בדיוק דקה לפני שהוא מתחיל לדבר על התקופה שלו בסלטיק / ווסטהאם / נבחרת, ואז יורם ארבל שאל אותו שאלה פשוטה, "את מי? תן דוגמא!" עצם העובדה שלברקו לא היה מה לענות מדגימה בדיוק את הבעיה של מכבי חיפה העונה. כולם מבינים שצריך להתחזק, אבל פשוט אין אופציות סבירות בשוק (למעט אולי תמיר כהן שגם הוא בעייתי: חוזה גדול וזיהוי שלו עם מכבי ת"א). בנתיים מבחינת רכש אני חושב שחיפה עשתה את המקסימום במסגרת התקציב ששחר הגדיר (הזרים נראים בסדר, ימפולסקי שבא משום מקום בערך ויכול להתברר כרכש השנה וגם השוער המחליף שלפי דעתי הוא חשוב מאוד). הדבר היחיד שנשאר לעשות עם הקבוצה הזאת הוא לאמן אותם יותר טוב וללמד אותם לשחק כדורגל. קבוצה שלא יוצרת מצב אחד מול שער במשך 90 דקות (שני הגולים באו מכלום) לא יכולה להגיד שהשחקנים לא מספיק טובים... יש פה בעיה עמוקה של שיטת משחק, ואלו בדיוק הדברים שעובדים עליהם באימונים.
אם המשתמש המלומד(NOT) מאלוי הצליח להבין שאני לא יכול לכתוב בעברית, גם אתה יכול. תן לי קצת יותר קרדיט שאני יודע מה היכולות שלו גם בלי להעביר קופי-פייסט על משהו שכתוב באינטרנט ואם לא הייתי יודע, לא הייתי טורח לכתוב ב"קמפיין הגדלת מכסת הזרים בליגה - דיון רשמי".
לא חייבים שחקן שעבר באנגליה, או שחקן בקבוצה צמרת בחו"ל. לא מעניין אותי היכולת הטכניים שלהם. כרגע באמת שזה כבר לא מעניין. אני רוצה שחקן, שגם בדקות השחורות ביותר במשחק, יידע לעשות מה שהמאמן לא, יידע לחבר שחקנים, יידע להרים את המורל, להרים את הראש ולהמשיך לשחק. תמיר כהן זה לא הפתרון האידאלי, מה הוא יכול לעשות שניר ביטון, רן אבוקרט או זגורי לא יכולים לעשות? זגורי שחקן בית, אני מתאר לעצמי שהפסדים יותר מציקים לזגורי מלתמיר. בכל מקרה, אין לי מה להוסיף כבר, אנ רוצה לעלות שלב, אבל קשה לי לראות את זה קורה.. ואז מה? נתמודד על אליפות שוב? מה עם קצת יותר, מה עם איזה מסע קטן באירופה? שלב הבתים של ליגת האולופות/גביע האירופי? שנה שעברה היינו זוועה, מינסק פשוט בעטו אותנו החוצה. אי אפשר לבנות קבוצה שתצליח בליגה, אנחנו לאט לאט נעלם בקצב הזה.. ברקוביץ' אמר במשחק שמאריבוק קבוצה צעירה מאוד, גם חיפה קבוצה צעירה מאוד. להוציא את קטן,דודוביץ', בוקולי כולם מתחת לבני 30 (נראה לי גם מגרלשווילי). זה נחמד וזה תוסס וזה סקסי, אבל אין שוב אופי..
קשטן, שללא ספק מאמן מצליח בליגה, הוא מלך הסגנויות. נחש אחרי מי הוא תמיד היה מסיים שני. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
מכבי חיפה בבעיה... תמיד חשבתי שעדיף לקבוצות להחתים יותר שחקנים יהודים, אבל אז נאלצתי להיות פוליטיקלי קורקט... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx ואיזה משעשע זה שהשנה הרמאדן הוא על חודש אוגוסט :aaa021: בכל אופן- הם המוסלמים היחידים בעולם שמשחקים כדורגל? האיסור הוא על שתייה ואכילה, ראיתי שחקנים שמשחקים כדורגל ביום הזה, כמובן שזה יהיה קשה יותר וכו', אבל ישר אחרי המשחק הם כבר יוכלו לשתות ולאכול כרגיל לא? אני לא רואה עילה לתת להם לא לשחק, אבל זו החלטה של חיפה. אם הם לא יסכימו- פייא! לחיפה הולך להיות רבע סגל. ריקלמה- זגורי הגיע בדרישות למקום גבוה ברוטציה ללא קשר ליכולת, בגלל זה שלחו אותו לחפש...