מכבי חיפה 11/12: מו"מים קשים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שגיא, ‏8/7/11.

1. VAR Member

לאחר עונת האליפות של 2005/2006 [העונה הכי טובה של הקבוצה בליגה מאז עונת הinvincibles] אני שילמתי 550 שקל על מנוי נוער. אז בוא ניכנס לפרופורציות בבקשה.

ובאשר לבלבולי השכל על הקהל - ממוצע הקהל של מכבי חיפה בעונה שעברה היה 7444, בערך 150 איש פחות מהראשונה הפועל ת"א וכמעט 2300 איש מעל הרביעית בית"ר ירושלים. אז מה קרה? פתאום נלחמים בתחתית אז ממוצע הקהל יורד? רוצה להמשיך להיות צבוע?

אגב, הנתונים מוואלה: http://sports.walla.co.il/?w=/157/18/1879/@stat.v9

בבית"ר גם יצחקי היה החלוץ הכי טוב בארץ, חן עזריאל פוטנציאל לנבחרת ואבירם ברוכיאן היה יהלום. אני לא מכיר כל כך את מויאל אבל יש לי הרגשה שמדובר בעוד מקרה של שחקן חלש מנטאלית שברגע שתרחיק אותו קצת מהקוסקוס של אמא הקריירה שלו תקבל תפנית לכיוון הלא נכון. אם הוא כל כך רוצה להישאר בבית"ר אז שיקצץ בשכר. מכבי חיפה לא צריכה שום טובות מאף שחקן. עידן ורד וחן עזריאל הם דוגמה לשחקנים שעושים טובה שמשחקים כאן, ולא בא לי להוסיף להם את קובי מויאל.

נערך לאחרונה ב: ‏27/6/12
  2. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אני לא מבין על מה אתה מתווכח?
    הרעיון פה זה לא המיקום 5 אלא העובדה שבעונה הזאת ספגנו הכי הרבה שערים ממתי שעלינו לליגת העל, הכי הרבה הפסדים, הכי הרבה תבוסות, או בקיצור- מה אתה רוצה?

עם כל הכבוד לזה שהביאו את עטר הוא לא קוסם. אם אין לך קשר אחורי ראוי אחד בקבוצה, זה שהבאת את עטר כמאמן לא ייפתור לך את הבעיה. מן הסתם אין כאן הבטחה שאם תביא זר יקר אז הוא בטוח יהיה בול פגיעה, אבל יש סיכוי שזה ייקרה. אם לא תביא אף שחקן אז אין סיכוי בכלל.
    אני לא מבין את המשפט "תביא לי שמות". מה אני סקאוט? אני אמור להביא לעטר שמות של זרים? אתה רציני?

בנוגע לפאלח.
    אני מקווה מאוד ששחר לא ישחרר אותו תמורת שום סכום שבעולם ויישאר בסגל הקבוצה הבוגרת כבלם רביעי אחרי איציק כהן.
    פתאום רשום כבר שלא רק שהוא יצא למבחנים בקבוצה אחרת הוא גם חתם ב וואסלוי הרומנית.

3. Raulito Madridista

טאלב טוואטחה הוא דוגמא עד כמה הכדורגל שלנו התדרדר בשנים האחרונות וראוי בפה מלא לכינוי הדי זול שאוהבים להגיד אוהדי קבוצות אחרות - 'ילד חרא'. פעם בשביל להיות מגן פותח במכבי חיפה היה צריך קצת יותר ממהירות ויכולת הרמה. שחקן היה אומר תודה על ההזדמנות להיות קרוב לשחקנים מהשורה הראשונה ואם היה מקבל את חולצת ההרכב - דיינו. היום צעירים הופכים לכוכבים תוך שתי דקות והנה הטעות.
    אני במקום יעקב שחר מאיים על טאווטחה שהוא לא יקבל שקל יותר(דורש חוזה של 150 אלף דולר, וואלה יופי) ואם לא ישנה גישה ומהר אז הוא יישב ביציע הרבה זמן. ופאלח בכלל לא כזה עילוי. חיפה תפסיד כסף נניח בטווח הקצר ולטווח הארוך תרוויח כי השכונה בכדורגל בארץ לא תגיע עד אלייה.

לדעתי קובי מויאל כן יכול להצליח במכבי חיפה, בטח תחת מאמן כמו עטר. וחיפה גם ככה מפנקת את בית"ר כל שנה בתרומות("השוד" הכי גדול היה מיליון דולר על הכלום הזה חן עזריאל), אז למה לא הפעם? בית"ר צריכה את הכסף לא פחות.

4. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני צריך עוד קצת להכנס לעניינים, היורו עדיין לא נגמר מבחינתי (ולא ממש בגלל חצאי הגמר).

לא ממש עקבתי פה אחרי החדשות, אבל יהיה נחמד לראות מה יקרה עם פלאח. בעולם רגיל קבוצה רק יכולה לפנות לשחקן באישור הקבוצה שהשחקן המבוקש משחק בה. היות ששום קבוצה בעולם מתנהגת ככה מגיעים לכלל השני והיותר חשוב. האם מבחינה משפטית פלאח שחקן חופשי? ברור שהאדון דודו דהאן חושב שכן ונהנה עכשיו מסכום נחמד שפלאח ישלם לו כשהבלם ילבש את החולצה של ויסלה. מה שהסוכן לא רוצה לקחת בחשבון שאם פלאח מבחינה משפטית כן חתום במכבי חיפה שהאדון דהאן עוד יכול לקבל בעיות רציניות מצד פיפ"א.

מבחינתי דבר אחד ברור. אין שום שחקן יותר גדול מהמועדון, בטח לא שחקנים ברמה של פלאח וטוואטחה (מי הסוכן שלו? גם דהאן?). מכבי חיפה יכולה לזכות בדאבל בארץ גם בלי שני הליצנים האלה, אבל אם דהאן ופלאח עשו משהו בלתי חוקי אני מקווה שפיפ"א תעניש את השניים בחומרה.

דבר אחר. אני יודע שמכבי חיפה צריכה בכל שנה לשחק באירופה, אבל רצה הגורל ואנחנו לא נשחק שם בעונה הקרובה. מבחינתי קובי מויאל אחלה צירוף. בליגה שלנו זה מספיק. בקיץ הבא כבר נראה אם בכלל חזרנו להתחרות באירופה.

אולי אני עדיין רגוע בגלל הבלאגן בנבחרת הולנד, אבל חבר'ה, אין לנו העונה כדורגל אירופאי. זרים איכותיים שחר לא קנה ברגע שהיינו בשלב הבתים של ליגת האלופות אז עכשיו הוא יבזבז אותם? החלומות הרטובים שלי הולכים כרגע לעניינים אחרים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

לך תדעו אולי נקבל כמה שחקנים מידידנו טביב...בשביל אולי לא להרגיז אוהדים אחרים בפורום אני רק אגיד שאני ממש לא עצוב לגבי הבלאגן ששורר שם. נגיד כך, שחר אולי גם לא בדיוק בשנים האחרונות נשיא שהחליט רק החלטות טובות, אבל מה שקורה אצל האדומים פשוט גורם מדהים אותי בכל פעם מחדש.

5. alexshw Member

אם ואסלוי לא רוצה ללכת בדרכי סיון, כדאי לה מהר מאוד לבטל את כל החתימה ולזרוק את הפרחח הזה מכל המדרגות.
    על מכבי חיפה להגיש תלונה לפיפ"א גם נגד דהאן. זו התנהלות בלתי חוקית. יש לשלול ממנו את תעודת סוכן.

6. Civil Anti Madridista

פשוט 2 פישרים הילדים האלה, פאלח וטוואטחה. הראשון ממש דביל אם הוא חושב שאפשר להחליף קבוצות כמו גרביים, והשני עוד לא בן 20 ורוצה לשלש את השכר שלו

יענקל'ה לא פראייר, והמעשה שהם עשו פגע ברובן פעמיים אחרי שהוא ביקש מהם אישית להגיע לאימונים
    נצא מנקודת הנחה שגם אם הכל יסתדר בסופו של דבר ואם היו שחקנים של מכבי חיפה, יקח זמן עד שרובן יתן להם לראות את הדשא

7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://www.sport5.co.il/articles.aspx?Fold...=123368&Lang=he

התפתחות מעניינת. מבחינתי לאט לאט מתגלה שהאדון דהאן ומרשו פאלח עברו על חוקי ההעברות. עונש טוב? דהאן יורחק לאלתר מהכדורגל ופלאח יישב שנה ביציע בקרית אליעזר. לשחקנים יש היום גם ככה מונופול על חוק ההעברות כך שאין להם מה לבכות.

אני חוזר ואומר, אם פיפ"א/אופ"א יחליטו שהצעד לא חוקי אני מצפה לעונשים חמורים לסוכן, שחקן ולקבוצה הרומנית. בעיקר שני הראשונים צריכים לתת את הדין.

8. alexshw Member

לא משנה בוסמן או לא בוסמן. חוזה זה חוזה. קבוצה לא יכולה סתם להחתים שחקן ששייך לקבוצה אחרת.
    עבירה על החוקים הכי בסיסיים.
    התפתחות צפויה, לדעתי גם הרומנים יבינו שלא כדאי להם להסתכן בהדחה מאירופה והורדת נקודות, בטח לא עבור שחקן שמיועד להיות מביא מים.

9. Ice Cream חסה

כי "העונה הכי גרועה של מכבי חיפה" זה עדיין חלום של כל קבוצה ישראלית (מאיפה הנתונים על ספיגות והפסדים? תוכל לאמת לי אותן?) וזה תירוץ עלוב שאין מנויים כי לא עושים שיפורים בעקבות ה"מפלה".

הקו השיווקי השנה של חיפה הולך באופן ברור ומוצדק על ראובן והחזרת עטרה (תרתי משמע http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx) ליושנה, וברור שזה ימשוך יותר מנויים מאשר כל קשר אחורי תותח, כמו שפרוג'ה הצליחה בזמנו להקפיץ את הפופולריות שלה לא על ידי החתמת כוכבי על, אלא על ידי החתמתם של יפני ודרום קוריאני. הרגש משווק הרבה יותר טוב מהשכל, כך שהטענה שאם יביאו את תומאש הובשמן במקום קובי מויאל פתאום יהיו עשרת אלפים מנויים היא מופרכת מהיסוד.

אתה לא חייב להכיר את השוק ולדעת איזה שחקן זר מכבי חיפה צריכה להביא, אבל אתה לא יכול לבוא בדרישות אם כך (נאה דורש נאה מקיים). כשהפועל מכרה את דה סילבה היה לי דיון בפורום אחר עם תומר (Captain Canada) על בלם זר אפשרי שהפועל צריכה להביא, והוא אכן הצליח לשלוף לי את ליאונרדו סיגאלי, שגם אם הוא לא בטווח המחירים או לא מוכשר באמת- זה עדיין ההבדל בין מי שרואה כדורגל בעולם (תומר הוא בכללי מבין בכדורגל, וגאון ברמות, עד כאן פינת החנופה שלי להיום) ומנסה באמצעות האינטרנט למצוא רעיונות, לבין מי שיכול רק להטיל את האחראיות על אחרים בסיסמאות.

כן.

עזריאל לא היה פוטנציאל לנבחרת, ואם ברוכיאן היה יהלום אז רביד גזל הוא מכרה פלטינה. ויצחקי פשוט הגיע לבית הקברות לחלוצים ע"ש מהו קודרו/ אלון מזרחי/ קובי רפואה/ איליה יברויאן/ יניב עזרן/ אתה תבחר, וגם עבר 2 פציעות קשות.
    קובי שחקן ענק ויש לו את התנאים להצליח בחיפה. (איזה קשה לומר את זה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx)

השאלה היא אם אין לפלאח סעיף בחוזה שאם הוא לא מקבל שדרוג/ הבטחה שהוא הבלם הפותח/ את מלכת היופי העירונית- אז החוזה שלו לא תקף. את זה יכריעו דייני פיפ"א, יבדקו אם דברים נעשו בתום לב (ואז יהיו עונשים קלים על פלאח, ואסלוי ודהאן) או לא (ואז מכה קשה לדהאן ו-ואסלוי)- או שפשוט הקבוצות ימנעו מזה ויגיע לפשרה ביניהן (של מיליון וחצי יורו...). לדהאן גם יש קייס לטעון על פגיעה בשמו הטוב ופגיעה בו על ידי מניעת חופש עיסוק (חוק שכתוב שחור על גבי לבן אפילו בישראל...)- ואז בכלל יהיה שמח.

10. alexshw Member

http://www.sport5.co.il/HTML/articles/Article.64.123399.html

אני בספק רב אם את פיפ"א זה יעניין. כל מועדון יכול לחטוף שחקן ואז להפיל רק עליו את האחריות בטענה לא ידענו.
    כדאי להם מהר מאוד לשחרר אותו, אחרת הם עלולים ללכת בדרכי סיון.

11. VAR Member

פאלח פחות מעניין אותי. חייבים לגרום לדודו דהאן לשלם על זה. וכמובן לא להחתים אף שחקן שמיוצג על ידו.

12. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

וואו כנראה שאנחנו לא משדרים על אותו הגל.
    כן, עטר והחתמתו החיו משהו שאולי היה כבוי באוהדים האלו בשנים האחרונות, אבל עטר לא קוסם. גם הוא אמר שהקבוצה הזאת צריכה חיזוקים נקודתיים, כרגע הם לא הגיעו. אין מה לעשות, כבר הוכח שרכישת שחקנים חדשים, טובים או לא זה כבר נדע בהמשך, מעוררת ציפיות ותקוות מהקהל שכמה מהם ישדרגו את הקבוצה.

ובאמת שאני עדיין לא מבין מה אתה רוצה ממני. אז בגלל שאין לי ידע בכדורגל עולמי ובזרים מדרום אמריקה או אפריקה אני לא יכול להגיד שצריך להביא זר ברמה גבוהה כקשר אחורי? אתה רציני? כן, אני מפיל את האחריות על משהו אחר ולא עלי מהסיבה הפשוטה שאני אוהד כדורגל שהולך למשחקים ומשלם על כרטיסים והם מאמנים, סקאוטים ובעלי מקצוע שזהו תפקידם.

נערך לאחרונה ב: ‏30/6/12
  13. נומה Member

14. alexshw Member

לפי התקשורת ברומניה, מכבי חיפה תובעת מואסלוי 5 מליון יורו ודורשת מפיפ"א להשעות את פלאח לשנתיים.

נערך לאחרונה ב: ‏30/6/12
  15. VAR Member

הלכתי להביא פופקורן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue3.Xxx