חינוך זה דבר חשוב, אבל בסופו של דבר יסודות אתה לומד בנוער. מה שלא הצלחת ללמד שחקן בגליאים האלה, יהיה קשה אחר כך.
אני יוצא מנקודת הנחה ששחקנים בני 17-19, אשר העבירו כ10 שנים מחייהם בשיעורי כדורגל, אינם זקוקים כבר למאמן שיקנה להם יסודות כדורגל תקינים (וגם אם כן - זה בוודאי לא אמור לתפוס את נפח העבודה העיקרי שלו בקבוצה). לטעמי, התפקיד החשוב ביותר של מאמן נוער זה להכין את השחקנים בצורה אידיאלית לקראת המעבר לשלב הבא בקריירה שלהם - שלב המקצוענות. על כן, עושה רושם ששחקן עבר מנוסה וחכם, ששמו יצא למרחקים בשל יחסו הבלתי מתפשר למקצוע, יוכל להשתלב היטב במשבצת זו.
האתר הרשמי מפרסם ששני הארגנטינאים - ניקולס אולמדו קפטן גודוי קרוס ומרטין רוז'ה מועמדים לקבוצה. יתכן שזה הרבה מעבר לזה, אם זה מפורסם באתר הרשמי. קצת חשוד שבגילאים שלהם(27 ו - 29) הם עדיין אף פעם לא שיחקו מחוץ לארגנטינה. בעבר סבלנו מלא מעט מפלופים דרום אמריקאים.
אתה ממשיך להזכיר את רנאטו בתור איזה פלופ, ברור לי לגמריי שלא ראית אותו משחק כי אם לא היה נופל לעונה כזאת של חיפה היה נזכר בתור אחד הברזילאים הטובים ביותר שנחתו פה.
רנאטו אכן היה פלופ, וגם הוכיח את זה בהמשך הקריירה. נתן חלק ראשון של עונה טוב ואחר כך נעלם. שורה תחתונה שחקן שכונה.
רנאטו היה שחקן עם יכולות אדירות, הוא גם הראה את זה פעם-פעמיים, הבעיה שכמו הרבה ברזילאים אין לו הרבה שכל והוא אהב לאכול הרבה. אני אישית קצת הצטערתי שהוא עזב אחרי עונה אחת כי באמת שחקן עם איכויות כאלה לא נוחת כל יום בארץ. היה אפשר להוציא ממנו יותר.
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx מבחינת יכולות כדורגל שחקן אדיר, האופי שלו כבר היה פחות אדיר.
עד שהתחילו כל הבעיות האישיות שלו רנאטו פשוט היה מפלצת, אם אני זוכר נכון הוא אפילו שיחק חלוץ שזה לא העמדה שלו ופשוט הייתה הרגשה שבכל פעם שהכדור אצלו משהו טוב הולך לקרות.
הוא לא שיחק חלוץ אלא כקשר התקפי מאחורי החלוצים, לפעמים גם בצדדים, תמיד ידע לתת את הפס המדוייק, המתוחכם, זה שיסדר לחלוץ לעמוד מול השוער. אבל מעבר לבעיית ההתנהגות שהייתה לו כפי שציינתם, הוא גם היה סובל בפציעה בבטן, שהגבילה אותו מאוד בתנועה. למעשה, אם אני זוכר נכון הוא הגיע לכאן די פצוע. אבל אני לא מסכים שהוא פלופ. מבחינת טכניקה אין הרבה כאלו, מבחינתי פלופ זה שחקן שאולי יש לו כוח ומהירות אבל גם כשהוא כבר עובר שחקן או שניים, פס ל 5 מטר הוא לא מצליח למסור מדוייק.
עבורי (ואני מניח שגם עבור מרבית אוהדי הכדורגל השונים), "פלופ" הוא, פשוטו כמשמעו, שחקן שרשם רקורד מאכזב ביחס לציפיות ממנו. ההגדרה הזו היא שמביאה להכתרתו של שחקן כמו בוליאט בתור "בלוף", "פלופ" ושאר כינויים אחרים, בעוד שסארי פלאח, למשל, אינו נתפס ככזה - וזאת חרף העובדה שהקרואטי ככל הנראה עדיף עליו מבחינה מקצועית. את רנאטו, אגב, לא הייתי מגדיר ככשלון, כיוון שהוא רשם חצי עונה טובה למדי בשורותינו, אך אני בכל זאת סבור כי היה ביכולתו לספק מספרים טובים יותר.
על אולמדו כתבתי קצת בדיון הארגנטינאי, בקצרה אני חושב שהוא יכול לשחק בשקט ובהצלחה רבה בישראל, הוא לא עזב את גודוי קרוס (למעט תקופת השאלה קצרה יחסית לקריירה שלו) לא כי לא היו הצעות, היו לו, כמו זה שהוא מרגיש בבית וטוב לו שם (זה באמת הבית שלו). רולה, לא רוז'ה דווקא http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx, הוא סיפור שונה קצת. הבחור הקטן נחשב לשחקן לא רע בליגות הנמוכות ושמעתי את שמו הרבה לפני שהגיע לליגה הבכירה, למרות זאת הוא לא התקדם יותר מדי (לא חסרים כאלו, אני לא הייתי מודאג מזה). אחרי שהעפיל עם אולימפו לליגה הבכירה הבחור הפתיע את כולם (מלבד אוהדי אולימפו) עם עונה חלומית בליגה הבכירה והשוואות לעושי משחק הגדולים של הליגה, כיום רולה פחות משכנע, אולי זו הסיבה שאולימפו ירדה ליגה, אבל הוא עדיין השחקן המוביל של הקבוצה. אוהבים לקטלג אותו כעושה משחק, בפועל הוא פחות מנהל משחק ויותר אוהב לשחק חופשי ליד החלוץ ולחפש את השער (או המסירה לגול). בזה, מעבר להיותו ארגנטינאי, מזכיר קצת בסגנון את גאלבאן של בני יהודה (שאולי נחשב ליותר כשרוני כצעיר, אבל בפועל הציג יכולת פחות טובה מזו של רולה בליגה הבכירה). הרושם שלי הוא שרולה יותר אוהב לשחק באגף ולקבל כדור כבר באזורים המסוכנים מאשר לרדת טיפה אחורה ולנהל את המשחק כמו "10 אמיתי". בניגוד לבאסואלדו הפח, הפעם מדובר בשמות מעניינים, במקרה של רולה הוא גם לא אמור להיות יקר מדי, אצל אולמדו אני לא יודע מה המצב חוזה אבל אם אין שם פירצה או משהו (סוף חוזה וכו') לא יהיה פשוט להוציא אותו לישראל לדעתי, אלא אם בשלב המאוחר הזה של הקריירה הוא רוצה חוויה חדשה. בכל מקרה, כנראה שום שחקן שקבוצה ישראלית יכולה להביא מהליגה הארגנטינאית כיום, כלכלית ומבחינת רצון השחקן, לא יציג רקורד מרשים כל כך (אלא אם "מסדרים" את הנתונים ככה שאנשים יאכלו את זה - קאנוטו). דווקא השניים האלו מציגים רזומה מרשים יחסית בארגנטינה, בעיקר אולמדו מכיוון שאצל רולה זה לתקופה קצרה (בליגה הבכירה). כמובן שאין בכך להבטיח הצלחה.
בעקבות מכירת החיסול של טביב, מכבי חיפה שם עין על נוסא אגייבור ורועי גורדנה יענקל'ה כבר הציע מיליון וחצי יורו על שניהם
אלו חדשות מוואן כך שאני די סקפטי לגבי כמה הן נכונות, אבל בלי קשר, אותי יותר מעצבן שעטר שם עין על שני שחקנים שעקב אחריהם, לדעת לא מעט אנשים (מארגנטינה) מדובר בכישרונות מאוד טובים. אבל מה? יקרים. פתאום במועדון מדברים על זה שהעלות שלהם צפויה להיות די גבוהה, אז בספק אם אכן העסקאות האלו ייצאו אל הפועל. לא הבינו עדיין במועדון הזה, שעדיף להשקיע מיליון וחצי- שני מיליון דולר על שחקן אחד טוב לכמה שנים ולא חצי מיליון ולהחליף שלושה? המינימום העונה זה להחתים שני זרים ברמה גבוהה, מצידי שיחתימו רק אותם ואת שאר הפאזל ישלימו עם ישראלים.
רכש ראשון מגיע למועדון. שמואל שיימן, שערך את הופעת הבכורה שלו במדי נבחרת ישראל בשבוע שעבר, חתם במועדון, ויגיע עד סוף השבוע לארץ. שיימן צפוי להתחרות עם טוואטחה על עמדת המגן השמאלי של הקבוצה. לדעתי, אם חיפשו מגן בינוני פלוס כדי להתחרות עם טאלב, בהחלט היה אפשר להשאיר את חיים שהיה נותן לו פייט לא רע בכלל. דעות?