מכבי חיפה 11/12: מו"מים קשים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שגיא, ‏8/7/11.

1. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אתה יכול להגיד לי בוודאות ששראנוב בכמה רמות יותר טוב מאדרי והרוש?

נערך לאחרונה ב: ‏14/5/12
  2. Don Joan Roman Member

אתם לא עוזרים לבית"ר, לקנות את השוער הכי טוב ומוכשר בישראל במיליון וחצי דולר זה לרכוש שחקן טוב שישרת אתכם לעונות הבאות ואולי תצליחו למכור אותו ברווח, לא פחות ולא יותר מזה, כמו שאמרתי אם באמת הייתה פה כוונה טהורה ונקייה נטו לעזור לבית"ר, זה היה מתבטא בהבאת ספונסרים/רכישת שחקנים פחות טובים ולא בלקיחת השחקנים הטובים יותר שיש לקבוצה להציע, עכשיו אין לי בעיה עם זה, סה"כ כל אחד רוצה לעשות לקבוצתו וזה בסדר גמור, אבל תהפוך לי את הבעלים שלכם לחסיד אומות עולם כי הוא רחוק מזה כמו שאני רחוק מלהיות אוהד הפועל.

נערך לאחרונה ב: ‏15/5/12
  3. שער 7 Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx

4. alexshw Member

אני מתרשם שכן. מאדרי אני בכלל לא תופס כאחד שיכול להיות שוער ראשון במכבי חיפה.
    הוא סתם שוער ליגה לגיטימי. לא יותר.

הרוש יותר גרוע ביציאות לכדורים מדוידוביץ'.

5. Civil Anti Madridista

אמרתי, במידה ואריאל הרוש יגיע למכבי חיפה אני לא רואה סיבה להחזיק את שראנוב בקבוצה ולבזבז עליו משבצת של זר.
    אמרת בעצמך ששחקן זר צריך להיות טוב יותר מהעמדה הקיימת. ובדיעבד, יכלנו להסתדר השנה עם דוידוביץ' ואדרי (למקרה הצורך)

בנוגע לפילאבסקי, אני ממש לא מחזיק ממנו כבלם. מה שמתאים אולי לפלייאוף תחתון ולבית"ר ירושלים במצבה לא מתאים למכבי חיפה. אסור לנו להתבסס בעונה הבאה על הצמד הזרים צ'צואליץ ופילאבסקי

ולמרות המתנגדים הלא מעטים, אני חושב שיש לקובי מויאל מקום במכבי חיפה. בהתחשב בעובדה שסיידו על המטוס, ובוקולי על תקן דרק שארפ

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אלכס, בבקשה תגובה ממך http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    http://www.sport5.co.il/HTML/articles/Arti...283.120816.html

אני לא מוכן להתייחס לדברים של שחר. מכבי חיפה צריכה כל שנה לשחק במסגרת האירופאית. אנחנו לא בית שאן אלא קבוצת צמרת ששואפת להגיע לגבהים חדשים. מסכן עטר אם בטעות נגיע לאירופה...באמת, לאט לאט פשוט רואים שאלכס צודק. אני מאד שמח ששחר הביא לנו המון רגעי אושר, אבל כנראה שהוא חושב בקטן. אחרי כתבה כזאת לא פלא שהוא לא פיטר את אלישע לוי. הדברים האלה של נשיא הקבוצה שלנו מאד מאכזבים אותי.

7. alexshw Member

גם אם יש צדק מסוים בדברים שלו, אבל:
    1) העיתוי הכי גרוע שיש
    2) רק מוכיח שהוא לא סופר את אירופה כבר 5 שנים ומזלזל בה.

אנחנו כל בשלוש השנים האחרונות כל קיץ בונים קבוצה חדשה. כבר ציינתי מודלים מהעולם של קבוצות שהיו כלום ושום דבר באירופה והפכו לאימפריות מקומיות אמיתיות, דרך גביע אירופה וההכנסות שם.

שחר בשנים האחרונות מעדיף את הדרך הכי קלה, להתבוסס בבינוניות האפורה ומדכאת בליגת לוזון.
    אני מתחיל להבין למה הוא לא רוצה שהמצב ישתנה. כי ככה הכי נוח לו.

8. oranfu Member

לפי מה שהבנתי הציטוטים הוצאו מהקשרם.
    הוא אמר שאולי הקבוצה לא מספיק טובה בשביל לשחק באירופה,ויהיה עדיף אם לעטר יהיה ראש נקי להכין את הקבוצה.
    לא שהוא לא רוצה לשחק באירופה.

9. alexshw Member

לצערי זיהיתי בהצלחה את הלך הרוח במשך חודשים ארוכים, וכבר לפני שלושה-ארבעה חודשים כתבתי שלא נהיה באירופה.

אופטימי מאוד לקראת העונה הבאה, כי ב - 2013 נפתח איצטדיון חדש. להערכתי שחר ירצה לשמוע בו את המנון האלופות חוץ מזה עטר נראה מאמן יותר עצמאי. אלישע הוא יסמן הכי גדול בכדורגל הישראלי.

היה מתאים לסיטואציה מסוימת והוא כן מאמן מועיל. אני רוצה להודות על 4 שנים ולאחל לו הצלחה בהמשך.

10. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

שמע אלכס, בסופו של דבר לא מגיע לנו לשחק באירופה, אבל מתי שאתה כל כך קרוב ומפספס את הכרטיס בגלל שטויות שלך אז הכעס הוא גדול מאד. מכבי חיפה פשוט צריכה לשחק בכל עונה באירופה ולא מעניין אותי מה ששחר כן או לא אמר. הכעס על כל העונה הזאת גדול מאד. אפשר להפסיד בדקה ה-92 את גמר הגביע, אבל לא בעונה הזאת. שני המשחקים האחרונים מול האדומים פשוט הרתיחו את דמי. עייפות, אין מחליף לקטן, או אלישע לוי על הקווים. לא מעניין אותי כל התירוצים. אני לא שם עכשיו את טוואטחה על קרנות המזבח כי כל הקבוצה אשמה בהפסד, אבל הפסדנו היום בתשעים דקות בגלל שגם אין היררכיה בקבוצה (איך פשפש כמו טוואטחה בכלל מעיז לקחת כדור חופשי קריטי? בגלל שהוא נתן אסיסט לימפולסקי?) ושחקנים עם שכל. ראיתי כבר 'מיליון' משחקי גביע, לא זכור לי שקבוצה רצה קדימה כאילו היא צריכה לכבוש. למה אי אפשר היה להעביר את הכדור ולהתכונן להארכה? הכתובת כבר היתה על הקיר כי לפני שטוואטחה רץ באמוק להתקפה כדי להטיס סתם את הכדור קדימה לאדומים עוד היתה הזדמנות טובה.

אוהדי הפועל ת"א צולבים את טביב על שטויות, אבל העונה מכבי חיפה נראתה הרבה יותר גרוע. אני לא הולך עכשיו 'להפגין' ליד הדלת של ביתו של שחר, אבל אני כן מקווה שגם שחר למד משהו מהעונה הזאת. אני רק חושש שבגלל שטביב מאיים לקצץ משמעותית את תקציבה של האדומים שחר ישתמש בנשיא הפועל ת"א כדי גם לקצץ...עם או בלי אירופה מכבי חיפה צריכה עכשיו דחוף קודם כל קשר התקפי כי קטן סתם סיכן את הבריאות שלו. אפשר לרדת עליו על כל העונה הזאת, אבל היום אני דווקא מגן עליו. מה שכן, בעונה הבאה הוא לא נעשה יותר צעיר וגולסה לא בנוי כרגע להוביל את העגלה. מי נשאר?
    בדיוק, אף אחד.

מבחן גדול למועדון שלנו ויקח לי הרבה זמן להרגע מהעניין שלא נהיה באירופה. אנחנו לא בית שאן...

11. alexshw Member

כפי שכתבתי בשבת, מאז המדיניות אנחנו בחצי מהעונות לא מגיעים לאירופה. המועדון הזה הוריד סטנדרטים ואנשים חושבים אני מפונק.
    אני לא מפונק, אני רואה את המציאות כפי שהיא ומבין לאן צריכה לשאוף מכבי חיפה.
    לעטר יש עבודה ואני אופטימי לגבי העתיד. חושב שהוא יצליח.

ודאי שלא מגיע לנו כלום העונה. מה שקרה היום זה דבר טבעי. אין לקבוצה הזו את חוכמה, האופי ואת הכלים להשיג משהו. הייתי משוכנע כל הזמן שלא ניקח גביע.
    הגענו לגמר גם במקרה.

12. Igi Member

זה מצחיק שאתה מכניס את המשפטים "רואה את המציאות כמו שהיא" ו"מבין לאן מכבי חיפה צריכה לשאוף" כאשר שני המשפטים האלה מנוגדים אחד לשני. מעבר לזה שאין לך שום חוצפה וכבוד בסיסי בלהיכנס לכיס ולדבר על כסף של בן אדם שהביא לקבוצה שאתה אוהד הכל וממשיך להשקיע מספיק בשביל שהיא תמשיך לזכות פה בהכל, אתה גם לא מבין שבתור בן אדם הגיוני, הכדורגל הישראלי לא שווה את ההשקעה שאתה מציע לשחר לעשות(בתור איש עסקים ומומחה לניהול סיכוים כמובן).

13. alexshw Member

אירופה שווה השקעה של 50-60 מליון שקל וגם האיצטדיון החדש.
    אין סיבה שלא ניקח אליפויות רצופות והרבה.

כנראה התרגלת לבינוניות. כאן זה לא בני יהודה. אני לא מבין איזה מוטיבציה יש לשחר להשאר להיות בינוני.

אני לא נכנס לכיס של אף אחד. זו תמונה אובייקטיבית לחלוטין. בתקשורת יכולים ללקק את התחת למי שהם רוצים. יש לי ראש על הכתפיים.

14. Igi Member

אתה יכול להמשיך ולהצהיר משפטים חסרי מודעות עצמית ולסיים אותם בנקודה, זה עדיין לא הופך אותם לנכונים. אתה כותב ממקלדת מאחורי מחשב שבן אדם צריך להשקיע 10-20 מיליוני שקלים יותר ממה שהוא משקיע כרגע, אם זה לא להיכנס לכיס שלו אני לא יודע מה כן. כאן זה לא בני יהודה ואת זה מוכיחים ה-40-45 מיליון שמושקעים בקבוצה הזו, במתקנים ובקבוצת הנוער שלה בכל עונה. העונה הזו גם כן הייתה השקעה, פשוט לא השקעה שהיא נכונה. זה עדיין לא אומר שצריך לפזר עכשיו כספים לכל עבר ולבקר בצורה לא הגיונית ומגמתית את ההתנהלות של הבן אדם שמחזיק את הקבוצה הזו. ויש סיבה שלא ניקח אליפויות ברצף והרבה, מדובר כאן בכסף של בן אדם ושוב, אתה לא יכול להרשות לעצמך להיכנס לו לכיס, בטח לא כשהוא השקיע כבר כל כך הרבה ובטח ובטח שאתה מצפה שהוא ישקיע בעסק שלא באמת משתלם לו להשקיע בו כל כך הרבה מבחינה כספית, כשהוא יכול להצליח עם הקבוצה הזו גם עם פחות כסף ויותר שחקנים צעירים.

15. alexshw Member

תשמע אני לא בא להתווכח איתך על הגודל המדויק של ההשקעה.
    בשש שנים האחרונות ההתנהלות של שחר באופן כללי איננה נכונה. זה לא קשור לגודל השקעה, העונה בהחלט השקיעו מספיק, אלא גם לאיך.
    הוא מזלזל בזרים, בגביע האירופה. לא רוצה לפטר מאמנים כשצריך ועל זה מקריב עונות.

שחר בשש השנים האלה, אל המוניטין שצבר בצדק בעבר.

מכביחיפה מתנהלת בגדול די כמו שכונה, לא בסטנדרטים של הליגה כמובן, אלא בסטנדרטים שצריכים כבר להיות.

אתה מרוצה, בסדר.לי נמאס ממשומרים, קולמות, יא יאות ומנהיג עם גב גמור שחיי אל אפידורל וכל הקבוצה בנויה עליו.
    תהיה ארורה המדיניות שבגללה אנחנו מתבוססים בחרא הזה.

אתה צריך להבין שהמדיניות הורידה את הסטנדרטים של מכבי חיפה, זה הכי מעצבן אותי ולא הסכום המדויק שצריך להשקיע בעונה מסוימת.