מכבי חיפה 11/12: מו"מים קשים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שגיא, ‏8/7/11.

1. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

תודה :)

אני פסימי כי אין מה לעשות פרגסון וגי רו אין יותר מידי.

Captain_Canada עטר היה קצת יותר גדול מאריק בנאדו,לא זכור לי כוכב כזה גדול שאימן אותנו ויהיה חבל לשמוע(אם זה יקרה) ששורקים לו בוז.
    בקשר לקטע המקצועי,הוא לא בהרבה יותר טוב מאלישע,אבל מאחר שאלישע מיצה את עצמו אצלנו והאופציות האחרות שיש לא כאלה מלהיבות(למרות האליפות שלו עם ק"ש בן שמעון לא נראה לי כזה מציאה) אני חושב שסך הכל מבחינה מקצועית עטר הוא החתמה טובה,לא מעבר לזה כמובן.

2. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

עטר היה שחקן אגדי, כוכב גדול, אהוב הקהל - אבל תרומתו למועדון לא התעלתה בשום פנים ואופן על זו של אריק בנאדו (להזכיר לך בכמה אליפויות של הקבוצה שימש "בלם כל הזמנים" כבורג מרכזי?). בכל אופן, המטרה העיקרית של תגובתי הייתה להראות שהקהל כבר קילל שחקנים דגולים בעבר, ולמרות זאת, החיים המשיכו להתנהל כרגיל; השמים לא נפלו, הגיהנום לא קפא והקבוצה אפילו הניפה את צלחת האליפות בסיום אותה עונה. משום כך, אין כל סיבה לחשוש מתוצאותיה האפשריות של התקוממות הקהל כנגד ראובן עטר בשלב מסוים - יהיו אשר יהיו.

אני חולק על דעתך. לטעמי, ההישגים הכבירים של רן בן שמעון עם ק"ש בעונה האחרונה הציבו אותו במרחק של לפחות מדרגה אחת מעל לראובן עטר; הייתי שמח אם שחר היה מנסה להחתימו בעזרת מיטב המשאבים העומדים לרשותו, אבל אם לנתח את הגזרה מולו על פי הלך הרוח במחנה רב"ש בתקופה האחרונה - עושה רושם שבעל הבית הירוק אפילו לא ניסה לגשש בסביבתו. חבל.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏23/4/12
  3. Raulito Madridista

לדעתי מדובר בצעד מצויין של יעקב שחר שלטענתו לא נכנע לגחמות הקהל אבל לעיתים הוא אדם של פרנצ'יפים. עטר אגדה במכבי חיפה, הוא התבשל מספיק זמן במועדונים נחותים ועשה פריצת דרך מדהימה. האווירה סביבו תיהיה מצוינת, הוא יקבל יותר זמן מאחרים והביקורות נגדו יחכו. וכמובן שאין מאמנים יותר טובים ממנו בשוק. אפשר לומר שאחרי שנה חרא - הצבע חזר לפנים של אוהדי מכבי חיפה, יש סיבה לעשות מנוי.

אבל, חשוב להיות הוגנים עם אלישע לוי. קודם כל - העונה הזאת היא כישלון חרוץ לא רק בגללו, מדובר בתכתיבים של שחר שלהוציא את עמאשה לא הביא רכש ראוי. ברור שאלישע בחר שחקנים לא טובים אבל הוא לא קיבל מספיק הזדמנויות. עם הסגל שיש לחיפה - לא בטוח שעטר היה מוציא יותר למרות השחיקה והמיאוס של אלישע על המערכת. כמוכן, צריך לכבד את אלישע שבארבע עונות זכה בשתי אליפיות, הגיע לשני גמרי גביע(ואולי עוד יזכה בתואר), סיים במקום השני וגם העפיל לליגת האלופות. שחקנים כמו גולסה ו-ורד לא לקחו את הצ'אנסים שקיבלו, ואלישע חתום על החזרה לחיים של קטן ועל שידרוג של שחקנים כמו כיאל, רפאלוב, תומר חמד. לגבי איכות הכדורגל - מסכים שיש מקום לביקורת, חיפה שיחקה מעט מאוד משחקים טובים תחתיו. נחישות ומוטיבציה היו, אבל שואו - רחוק מזה.

4. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

שהשמן ילך לקפריסין, למי אכפת...
    רובן חוזר הביתה או בן עטר :aaa021:

5. alexshw Member

ראובן עטר - כרטיס ביקור

http://www.ynet.co.il/PicServer2/20122005/988236/IMG_7807_wa.Xxx

המאמן ה - 30 של מכבי חיפה(ושחקן עבר התשיעי שלה על הקווים) נולד ב - 3.1.1969 בטירת הכרמל ומגיל שמונה שיחק במכבי חיפה.

http://www.nrg.co.il/images/archive/300x225/919/093.Xxx

קריירת שחקן:
    מכבי חיפה: 1986- 1994, 1996 - 1997, 2000- 2002 (5 אליפויות, גביע אחד וגביע הטוטו אחד)
    הפועל חיפה: 1994 - 1996, 1997, 1999 (סגן מלך השערים 1995/1996, עם 22 שערים)
    בית"ר: 1997, 1999-2000 (שיחק משחק אחד בעונת האליפות 97/98... נגד מכבי חיפה ונפצע עד סוף העונה)
    הפועל פ"ת: 1998 - 1999
    מכבי נתניה: 2002- 2003

http://img.mako.co.il/2009/12/28/gg813965.Xxx

http://forumsgallery.tapuz.co.il/ForumsGallery/galleryimages/35gallery_48736.Xxx

http://msc.walla.co.il/archive/474011-5.Xxx

http://hpt.co.il/images/PlayerBig/ReuvenAtar.Xxx

ליגה: 413 הופעות, 123 שערים - הכובש ה-20 בכל הזמנים של הליגה הבכירה.
    בכורה: 15.11.1986 ניצחון 1:0 על הפועל באר שבע בקריה משער של דניאל בראיילובסקי. רובן פתח במשחק ושיחק מחצית אחת.
    משחק אחרון: 28.2.2003 הפסד חוץ של נתניה 2:1 להפועל כפר סבא. עטר כבש את השער היחיד לקבוצתו, אלון מזרחי ויניב אברג'יל כבשו למארחים.
    הנתונים המלאים במכבי חיפה:
    http://maccabi-haifafc.walla.co.il/?w=/1936/@entity

http://mscwbe.walla.co.il/w/f-600/127652-5.Xxx

http://mscwbe.walla.co.il/w/f-600/127034-5.Xxx
    גביע אירופה: 12 הופעות, 2 שערים
    בכורה: 1.9.1993 ניצחון בית של מכבי חיפה 6:1 על דידלנז' מלוקסמבורג. עטר כבש את אחד השערים.
    משחק אחרון: 1.8.2001 משחק הפאקס דדדדדד. עטר נכנס כמחליף. אדון שום מנע ממנו לשחק בצ'מפיונס.

http://msc.wcdn.co.il/archive/1136617-5.Xxx

נבחרת: 32 הופעות ושלושה שערים.
    בכורה: 8.2.1989 תיקו 3:3 מול ויילס במשחק ידידות בר"ג- ניר קלינגר, ניר אלון ואלי דריקס כבשו לישראל.
    משחק אחרון: 30.4.1997 ניצחון 2:0 על קפריסין בר"ג במוקדמות מונדיאל 1998 - אוחנה כבש צמד אחרי שחזר מפרישה מהנבחרת.

http://www.sport5.co.il/SIP_STORAGE/FILES/0/285980.Xxx
    קריירת אימון:
    2003- 2004 מכבי נתניה(עוזר מאמן)
    2004 - 2006 מכבי נתניה (לא הצליח להציל את הקבוצה מירידה אחרי שמונה בפברואר, עליה אחרי עונה אחת בלאומית)
    2006 מכבי הרצליה (פוטר אחרי 8 מחזורים, כשהקבוצה נועלת את הטבלה)
    2007 - 2008 מכבי נתניה (פעמיים סגנות, כאשר בראשונה הגיע בינואר)
    2008 - 2009 בית"ר (מקום שלישי וזכיה בגביע המדינה)
    2009 - 2012 מכבי נתניה

ניהל בליגת העל 238 משחקים: 95 ניצחונות, 71 תיקו ו-72 הפסדים, השיג 50% הצלחה
    בליגה לאומית ניהל 33 משחקים: 14 ניצחונות, 11 תיקו ו - 8 הפסדים
    בגביע האירופה ניהל 2 משחקים והודח מול לייריה הפורטוגלית, במוקדמות גביע האופ"א, אחרי 0:0 בחוץ והפסד 1:0 בבית.

המשחק הראשון שלו בקריירה כמאמן ראשי היה ב - 28.2.2004 בניצחון ביתי של מכבי נתניה על מכבי חיפה 4:3. לנתניה כבשו ישמעל אדו צמד, לוברסקי ואורי אוזן בפנדל. למכבי חיפה: טל, רוסו וזבאדיל.
    בסך הכל ניהל נגד מכבי חיפה 20 משחקי ליגה: 7 ניצחונות, 5 תיקו ו - 8 הפסדים
    בגביע פגש את המכבי חיפה 3 פעמים והדיח אותנו פעמיים(עם מכבי נתניה במשינית גמר ב - 2008, ניצחון בגמר גביע 2009, הפסיד בחצי גמר של העונה שעברה.

בהצלחה רובן! מי יתן ותאמן כאן הרבה שנים בהצלחה רבה.

*נתונים: האתר הרשמי, ויקיפדיה, RSSSF, YNET, אל אל

נערך לאחרונה ב: ‏24/4/12
  6. Civil Anti Madridista

קודם כל נכון שההגעה שלו הייתה באווירה, והקהל קרא בשמו אין ספור פעמים בתקופתו של אלישע. אבל אני די מופתע שזה העיתוי שיענקל'ה בחר לשחרר לתקשורת שעטר יגיע בעונה הבאה.
    במקביל להודעה כשאלישע לידו 10 דקות לפני שהוא יוצא לעוד אימון, לא יודע משהו שם לא התחבר שלי

בנוגע למינוי עצמו, אני די חצוי בדעה שלי. אין ספק שאחרי העונה הזו אלישע היה חייב ללכת הביתה, כל מועדון אחר בארץ היה שולח אותו הביתה עוד בסיבוב הראשון. מגיעה לו תודה על האליפויות והעפלה לצ'מפיונס ליג, בהחלט קדנצייה טובה בהספק של 4 עונות

עטר מגיע אלינו אחרי התבשלות בנתניה ובית"ר, הוא כבר לקח אליפות עם בית"ר אבל חלק יגידו שזה היה בזכות הכסף הגדול של גאידמק. מבחן גדול עבור הקהל גם

7. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

הוא לא לקח עם ביתר ירושלים אליפות, אלא סיים במקום השלישי. באותה עונה הוא זכה איתם בגביע המדינה עם נצחון 2-1 בגמר על מכבי חיפה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏24/4/12
  8. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

על פי הדיווח הזה של ספורט 5, עושה רושם שדקל קינן שוקל ברצינות את אפשרות החזרה לקבוצה בעונה הבאה.

למרות שאני מעריך את דקל ומוקיר תודה על תרומתו למועדון בעבר, לא הייתי רוצה שהוא יחזור אלינו בשלב הזה; אחרי שנדד בין הספסלים השונים בממלכה במשך שנתיים, סביר להניח שכושר המשחק של קינן הינו לקוי למדי - ואם הוא ישוב לשורותינו, אנחנו נהיה אלו שיצטרכו לשלם את המחיר על הסרת החלודה. אינני יודע מה איתכם, אבל לי, לפחות, אין שום עניין בפלופים נוספים א-לה תמיר כהן.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏1/5/12
  9. alexshw Member

אותי מצחיק שהוא עדיין בוחן אופציות באירופה. שיבין כבר שהוא לא מתאים לרמה רצינית שם.
    ובכלל אם כבר יש ייחודיות מסוימת לשחקן הישראלי אז זה בטכניקה בעיקר, לכן רוב מי שכן מצליח או עושה קריירה סבירה לפחות באירופה זה שחקנים בעמדות התקפיות.
    ככה זה לאורך השנים.

בלמים כמו קינן יש מאות רבות באירופה ועוד רבים שטובים ממנו.

מי הם מלכי ההופעות בליגה או במכבי חיפה? שחקני הגנה שלא יצאו לאירופה או שיחקו שם תקופה קצרה.
    זה לא במקרה.

נערך לאחרונה ב: ‏1/5/12
  10. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

הדברים שאמרת נכונים, אבל לא הצלחתי להבין האם אתה מעוניין בהחזרתו של דקל קינן למכבי חיפה בעונה הבאה או לא (זה היה הנושא העיקרי אליו התייחסתי בתגובתי).

11. alexshw Member

נוטה לכיוון של כן רוצה משתי סיבות:
    1) שני בלמים זרים יותר מדי. צריך זרים בקישור, אולי מגן שמאלי.
    2) שוק ישראלי חלש, פלאח עוד צעיר, אולי צריך להתחשל בקבוצה אחרת.

מודע לבעיה בלהחזיר לגיונר לארץ, יש בכך סיכונים ורבים חוזריים שבעים יותר וטובים פחות, מאשר היו לפני כן.
    עם זאת דקל הוא שחקן בית הכי מקצוען ולויאלי שיצא משורות הנוער שלנו ב - 14 השנים האחרונות(מאז קטן). זה לא תמיר כהן, שעשה קריירה רק בגלל הייחוס המשפחתי.

נערך לאחרונה ב: ‏1/5/12
  12. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני בעד,כמו שאלכס כתב מדובר בשחקן שהוא מקצוען ולמרות שהסיכון שווה להביא אותו חזרה,יש שחקנים שחזרו או הגיעו מאירופה וגם הצליחו (למרות שאין ספק שהרשימה קטנה מאוד).
    אני מעדיף להביא מישהו כמו דקל קינן במקום עוד פלופ כמו יוריצה "שער עצמי" בוליאט או בלם אחר מהאפסים שהיו לנו בשנים האחרונות.

13. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

אינני מסכים איתכם. קינן הוא אולי אחד מהאנשים המקצועניים ביותר שיש לנו להציע, אך גם גישתו הנכונה למשחק לא תמנע את הופעתן של בעיות ו"פאשלות" למיניהן, הכרוכות בחזרה למגרשים לאחר ייבוש כה ממושך (בעיקר חוסר בטחון והרחקות שלומיאליות למיניהן). חוץ מזה, גם לאחר שהוא יצליח להסיר את החלודה שהצטברה עליו במשך שנתיים (התהליך הזה אולי נראה קצר ופשוט, אבל הוא גם יכול להתארך למשך חצי עונה ואף יותר מכך), סביר להניח שהוא עדיין ישאר עם שלל בעיותיו המקצועיות הקבועות, הכוללות בעיקר איטיות מחרידה ונטייה פתאומית לאובדן ריכוז.

אני, לפחות, סבור כי גם במקרה שקינן יצליח להתגבר על כל הקשיים הטמונים בחזרה לארץ - הוא עדיין לא יוכל לשדרג אותנו כקבוצה. לטעמי, אין לו כל עדיפות מקצועית על פני אנדריי פיליאבסקי, למשל.

14. Civil Anti Madridista

הייתי מאוד רוצה לראות אותו חוזר, למרות קריירה קצרה ולא מרשימה באירופה הייתי לוקח אותו בלי חשבון פעמיים

מבחינת ישראלים, כמעט ואין שחקני הגנה טובים בארץ. בנוגע לעומרי בן-הרוש, אני סומך על עטר שיביא אותו

יש הרבה זבל להוציא בקיץ, צריך לעשות ניקוי יסודי. כשמבחינת הזרים - אפשר להושיב אותם על הספסל כבר מעכשיו

15. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

למה להושיב את הזרים על הספסל, אם אפשר להחליף אותם בשחקנים טובים יותר? רק תחשוב מה יקרה אם נקבל קשר אחורי בשל במקום סיידו, שני בלמים סבירים וחלוץ מעט יותר אפקטיבי מדניאל ססארץ'. המכשול היחיד שעלול להפיל את הפנטזיה הזו הינו כישורי בחירת הזרים הדלים של עטר.

נ.ב: אמנם, לא העליתי את האופציה הזו במוחי, אך הבאתו של עמרי בן הרוש לקבוצה בהחלט תענה להגדרה של "רעיון טוב". כולי תקווה שגם מחשבותיו של רובן נודדות לכיוון הזה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏1/5/12