מכבי חיפה 11/12: מו"מים קשים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שגיא, ‏8/7/11.

1. alexshw Member

ניר הוא לא שוער בן 20, הוא שוער בעונה האחרונה לקריירה. הוא צריך כבר להיות שוער שני, שמשחק פה ושם.
    מה הקשר בכלל ביטחון? ניר תמיד קיבל את האפודה ללא קשר לכושרו. תמיד קיבל את כל התנאים ואת כל הביטחון. לא צריך לתרץ גולים של ילד בן 8 שהוא מקבל בביטחון. זה שטויות.
    הבנאדם פשוט גמר את הסוס.

ואם כבר מדברים על חוסר קשר בהגנה, אז בוליאט ושראנוב דוברים את אותה שפה.

נערך לאחרונה ב: ‏21/7/11
  2. Mellow29 Kopite

עם כל הכבוד לאחריות שיש לדוידוביץ' בשערים, כל האחריות בקביעת ההחלטות נופלת על אלישע.
    כולנו מכירים את הטעויות של דוידוביץ' במשחקים קריטיים, את האגו שלו, הפה הגדול שלו וחוסר הבטחון שלו (על אף שהוא בטוח שהוא טוב יותר מדודו אוואט). ועם זאת - הוא לא אשם שהמאמן שלנו מזגזג ולא מסוגל להחליט את מי הוא שם.

הבאת זר - תן לו לשחק מהדקה הראשונה ולקבל תיאום. הזר לא טוב? תשאיל אותו ותביא קשר אחורי ברמה גבוהה.

אלישע בחור סימפטי, אבל כל הדברים של מלאכת הרכבת קבוצה, רוטציה ב-3 מסגרות, ניהול נבון של מצבת זרים מצומצמת - גדול עליו.

3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

תודה לאל שאלישע לוי כנראה 'ראה את האור' ויתחיל עם שראנוב. אין לי מושג אם דווידוביץ' גמר את הסוס, אבל הוא משדר בשני המשחקים האחרונים פאניקה. אני לחלוטין מסכים עם מלו29. באתר ערוץ הספורט מדווחים גם כרגע שהקבוצה מחפשת קשר שיעזור בניהול המשחק במרכז השדה. האם סוף סוף הבינו שקטן אולי גמר את הסוס? העניין הוא מי בכלל בארץ מסוגל לעזור לנו?

אלכס, לגבי שראנוב ובולייאט, היות ששראנוב סרבי ובולייאט קרואטי חשבתי אולי שהם מדברים בשפות שונות, אבל ממה שהבנתי מויקיפדיה זה לא בהכרח המקרה. סביר להניח שהם מסוגלים להבין אחד את השני.

אגב עוד ידיעה נחמדה:
    http://www.sport5.co.il/HTML/articles/Article.64.103707.html

אני לא מצפה שהאדומים יעבירו אלינו שחקן זה או אחר כך שאני הייתי מעלה עוד יותר את המחיר בשביל זגורי...שוב, בין מכבי חיפה לשתי התל אביביות הבכירות לא צריכות לעבור שחקנים. אני כאוהד של מכבי חיפה לא רוצה בשום מצב ששחקן של הקבוצה יעבור לאחת משתי התל אביביות. למרות שהיה קוץ בתחת רציני הייתי בעבר נגד ההעברה של בוזגלו למכבי ת"א. מספיק אקסים שלנו השתפרו אצל היריבות שלנו!

נערך לאחרונה ב: ‏21/7/11
  4. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

מסתבר שהוא שיחק שם רק בהשאלה. היום הוא נמכר לקבוצה הרומנית בסכום של כ-600 אלף דולר.

5. Civil Anti Madridista

זה מה שאני אומר, למה אתה מתווכח איתי?

סוגיית השוער ברורה, במשחקי האימון לא סתם כל אחד מהם שיחק מחצית. את הטיעון שדוידוביץ בירטאז, ושאראנוב הציל צריך להפנות לאלישע. אם שאראנוב עולה עליו, אין סיבה שלא יפתח על חשבון עם כל הצער שבדבר. אנחנו לא יכולים לתת לדוידוביץ את אפודת השוער כי מדובר בסוג של סמל במועדון, מהבודדים שעוד נותרו ואולי בעונתו האחרונה בקריירה.

דוידוביץ לאורך כל שנותיו במועדון היה ענק ביחס לליגה שלנו. וכמה שזה כואב, הגיע הרגע שהוא צריך לפנות את מקומו ואם לא פרישה, אז לרדת לספסל

6. Number 8 Member

גם אם לא היו מפרסמים בתקשורת, זה די ברור שאלישע יחליט להוריד את דוידוביץ לספסל. הוא עושה לא מעט טעויות ואלישע לא יכול לקחת שוב צ'אנסים. דוידוביץ כבר עלה לחיפה במספר הופעות בליגת האלופות והוא לא יכול להרשות לעצמו לקחת שוב סיכונים, מה שגם יש לך על הספסל שוער זר ולא שוער צעיר שעלה מהנוער כך שזה אחלה תחליף לדוידוביץ.

7. Ice Cream חסה

ברגע שדוידוביץ' הבין שמחפשים במקומו שוער קרה לו משהו איום: הוא התחיל ללכלך על שחקנים בתקשורת בגלל הנפת צלחת, הוא התחיל לבארטז (מת על המילה הזאת http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx, אבל צריך לעברת אותה ל"לשטראובר") באימונים והטעויות שלו מול לוקה בראניה הן טעויות שעברו כל גבול, כולל את השער העצמי של אלון חרזי ביום שאילן רמון מת. דוידוביץ' הוא אגואיסט ענק, האוהדים (כמו במקרה של קטן) עשו ממנו סמל ושחקן שיש לו זכות מסוימת במועדון, לאלישע קשה להתמודד עם שחקנים כאלה, וגם השכר של דוידוביץ' הוא יותר מ-200 אלף דולר, סכום עתק עבור יעקב שחר ומכבי חיפה. אבל- גם שאראנוב עלה לא מעט, משתכר בסכום דומה ועם מגבלת הזרים (אהמ אהמ) זה כמו להביא ב-20 מיליון יורו את קפטן נבחרת ארגנטינה ולהושיב אותו על הספסל במקום ילד מטומטם עם חיבה עזה לצלילה (בעצם גם את זה אני מכיר...)

במצב הזה אני הייתי זורק את דוידוביץ' ליציע ונותן לאדרי את המקום בספסל כי הוא אחד שיודע לקבל את זה, שדוידוביץ' יתבשל במיצי הקיבה שלו מתסכול ביציע ויחליט אם לפרוש עכשיו או לחכות לסוף העונה...

8. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

די לדבר שטויות.
    להעיף את דוידוביץ ליציע? למה? בגלל שהוא כבר לא בכושר? אחלה בישביל זה יש לך שוער זר, שנקווה שגם יהיה השוער הבכיר העונה, ושוער גיבוי בדמות דוידוביץ, עם כל החולשות שלו, זאת פריבילגיה שאין להרבה קבוצות. זה שאדרי כרגע שוער שלישי זה כי הוא טיפש, לא מעבר.
    להעיף את ניר ליציע זאת סתם פגיעה בכבוד של שחקן שתרם לא מעט למועדון הזה.

9. Igi Member

אני באמת לא מבין את אדרי. הוא שוער מחליף טוב למכבי חיפה ושוער ראשון ראוי לכל קבוצת תחתית-אמצע טבלה בליגת העל, איך לעזאזל הוא הסכים למצב של לא לשחק משחק אחד במשך שנה ולוותר על עונה מהקריירה שלו?

10. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

בניגוד למצב אלמדון שהמועדון לחץ עליו להשאר בקבוצה, אצל אדרי נתנו לו יד חופשית- רק תבחר לאן אתה רוצה להיות מושאל, הפועל חיפה, קרית שמונה, לא חסר. עם שתיהן הוא היה קרוב לסיכום, ובגלל משהו כמו 15-20 אחלף בחודש הוא הרס את העסקה. או שהוא לא רצה לעזוב את המועדון, או שהוא באמת לא מבין עד כמה חשובה לו עונה שבה הוא ישחק על תקן של שוער ראשון.

11. Ice Cream חסה

והטעויות שלו זה משהו מכבד? והראיון שהוא נתן למעריב מכבד? דוידוביץ' אכול מתסכולים וזה פוגע בו ובקבוצה. למכבי חיפה יש את הפריבילגיה להחזיק ב-2 שוערים שניים (וכמובן שאחד מהם הוא לא שאראנוב), וכמו שדוידוביץ' נראה והשמועות על חדר הלבשה מופלג בגללו (כלומר הוא נגד כל העולם, או הוא ושחקנים שכבר לא במכבי חיפה כמו כיאל וקינן נגד כל שחקני חיפה בהווה)- יש לו מקום ראוי עכשיו ביציע הכבוד עד למשחק הראשון בגביע הטוטו או עד שהוא לא יחליט לפרוש.

12. alexshw Member

אלמדון בעצמו לא רצה לעזוב ב - 2005. ממתי לוחצים על שוער שני להשאר?
    ההיפך מכבי חיפה הייתה מעוניינת בכך שהיה משתפשף במקום אחר.

13. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אתה מערבב בין שני דברים.
    אם אתה רוצה להעניש אותו על האמירות שלו על בנאדו וקטן, הגיוני, לגיטימי, גם אני טענתי שזה מזור שזה עובר על סדר היום בצורה כל כך חלקה. אבל אם אכן החלטת שצריך לפעול בנושא, אז היה צריך לעשות את זה אחרי אמירת הדברים, לא חודש וחצי אחרי.
    אני דיברתי על כך שמבחינה מקצועית, עם כל הירידה שלו ביכולת, לתת לו להיות ביציע זאת כבר הקצנה.

14. Ice Cream חסה

ואני חושב שאם יש שוער שני קלאסי כמו אמיר אדרי עדיף שהוא יישב על הספסל ולא דוידוביץ' והאגו שלו. שהאגו שלו יאכלו אותו ביציע ושם הוא כבר יישבר ויבין את הסיטואציה שבה הוא נמצא, וכמו שאני רואה אותה: הגיע זמנו (כבר לפני שנתיים אפילו) לפרוש. אתה לא חושב ככה?

15. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

א. אני חושב שגם בשנה שעברה הוא היה בהחלט סביר, לא ראיתי בשנתיים האחרונות שוער ישראלי טוב ממנו.
    ב'. שוב, אם הגיע זמנו לפרוש לפני שנתיים זה בגלל היכולת המקצועית שלו, לא בגלל מה שאמר לפני חודש על קטן ובנאדו.
    ועם כל הכבוד, אני לא ממש מצליח להבין מה זה "שוער שני קלאסי".