אני כרגע מסתכל על אירופה ולא הליגה. זה שמיים וארץ. ההיערכות שונה והרמה שונה לחלוטין. אני חושב שמכבי חיפה צריכה לשאוף להצלחות באירופה ולא להסתפק בלהחזיק סגל "שמספיק לליגה". גם האיצטדיון החדש ללא אירופה יהפוך לפיל לבן. אירופה זה כסף, מסורת, מעמד. כיוון ההתקדמות יכול להיות רק שם.
איך היה המשחק של חיפה בלי יניב קטן? ממש זרם ושטף אה? איזה משחק גרוע של חיפה. ניר דוידוביץ' פישל היום ובגדול, אבל אני לא בטוח שלהושיב אותו על הספסל יהיה צעד נכון. בכלל הבאתו של שארנוב גרמה שיש לאלישע כרגע רק מה להפסיד, עם יספסל את ניר, אז יהיה לו שחקן ממורמר בספסל, סםסול של שארנוב גורם לכך שיש זר מיותר שתופס מקום חשוב. חוליית ההגנה זוועה, זה לא רק תיאום בהגנה שלוקח זמן להתחבר והכל, המגנים עשו היום טעויות בסיסיות שלא קשורות לתיאום, טוואטחה איב המון כדורים ועזב המון פעמים את צד שמאל ואת השחקן שלו, התיקולים של בולייאט והוצאות הכדור קדימה לא מספיק טובים,מקווה שזה ישתפר, כי למען האמת אני לא רואה אף שחקן שיכול לשדרג את משחק ההגנה של חיפה באופן משמעותי. סיידו זה לא זה. צריך להפטר ממנו ולהביא גרשן, מול מאריבור זה אולי יספיק, אבל לשלב שלאחר מכן אנחנו נסבול. אני לא ראיתי מניר ביטון יותר מדי, אבל מהתרשמותי ממנו, למרות שמדובר בבחור גבוה, הוא די רך ואני בספק אם הוא החיזוק שאנחנו צריכים. לפחןת ההתקפה עבדה היום
אז שיהיה שחקן ממורמר. ניר גם ככה כבר היה צריך לפרוש. אפשר לחשוב. "ממורמר". מה אנחנו מפסידים כאן בדיוק? אין פה בכלל שיקול.
האם שחר אולי מחכה להשלמת האיצטדיון? זה כן אמור להכניס לקופה שלנו יותר כסף? לצערי לא בונה שחר על אירופה, או שהוא פשוט מאמין שאפשר להצליח שם גם בלי הרבה אקסטרה כסף. זה כנראה עבד בתחילת המילניום אז למה עכשיו לא? איכשהו אני מרגיש שהוא חושב כך. הדבר שיכול לגרום לו לבזבז קצת יותר כסף זה כישלון בארץ. בנתיים זה לא קורה כי למעשה לקחנו גם לפני שנתיים את האליפות. שחר עדיין משוכנע שדרכו נכונה והוא עושה את זה עם מאמן שלדעתי מפחד מה יקרה בקבוצה אם הוא ישים את קטן ודווידוביץ' על הספסל. לך תדע אולי זו גם הסיבה למה הוא כל כך מאוהב במשומר. היחיד שהייתי מוציא מההקשר הזה הוא בוקולי שנראה לי בחור מאד רגוע ואם הגיע הזמן לרדת לספסל הוא יעשה את זה.
הוא לא שטף כמו שהוא לא שטף 'מיליון' פעמים איתו. בסה"כ מכבי חיפה הבקיעה מול בוראץ' 6 שערים כשקטן לא במגרש. בקיצור, הבעיות לא התחילו בהתקפה אלא בחלק האחורי, בהגנה ואצל השוער שהיה לדעתי אשם (או שותף) בשלוש מתוך ארבעת שערי החובה. היות שקטן אפילו אחרי פגרה שוב התחיל להחסיר משחקים בגלל גבו הפגועה עדיף שהוא בעצמו יגיע למסקנה או שיפרוש או שיקום מהספסל. לצערי כמו אצל דווידוביץ', קטן מתקשה לראות מה הוא גורם לעצמו ולקבוצה שלו. ברור לי שגם דווידוביץ' כל כך אוהב את המשחק שהוא לא רוצה לראות את המציאות הקשה, אבל לפעמים מישהו צריך להגיד: "חבר'ה, נתתם המון לקבוצה, אבל הגיע הזמן להמשיך הלאה."
לא צריך שום רכש. לא סומך על האיש על הקווים לבצע את הרכש הנכון והחכם כדי להצעיד אותנו קדימה. סתם בזבוז כסף לתת לאלישע לעשות שופינג. נחכה עוד עונה לראובן.... זה כ"כ מעצבן שהבן אדם פשוט לא מסוגל לקבל החלטות כואבות, אז הוא מעדיף למשוך את זה ולהמשיך לשחק בכאילו. זה המקום לקום ולהחליט - כאן ועכשיו - ניר דוידוביץ' או בויאן שארנוב. כל החלטה היא לגיטימית בדרכה שלה - אם הוא החליט על ניר, צריך מהר מאוד להשאיל את שראנוב, להביא קשר אחורי זר ברמה גבוהה, ולדאוג לשוער ישראלי מחליף ברמה נורמלית. אמיר אדרי הוא אמנם אפס אבל כברירת מחדל זה בסדר. אם הוא החליט על שראנוב - אין מה לבזבז את הזמן במשחקים של ניר. לתת לו מיד את המושכות שידאג לתיאום עם ההגנה שלו, את דוידוביץ' להושיב על הספסל או על היציע (לבחירתו) ולנסות לבנות הגנה. איזה כיף זה שאני לא סומך על המנג'ר שלי לקבל החלטה כזאת עכשיו? קרוב לודאי שהוא ימשוך אותה עד איזה אוקטובר, שניתקע בלי זר בחלון ההעברות.
ואם עד אז פלטיני יסגור את הבסטה? צריך לנצל כל אליפות שלנו. חוץ מזה האיצטדיון החדש יותר קטן מר"ג, אז הכנסות מאירופה(בתנאי שנגיד עושים שלב בתים באלופות) לא אמורות להיות יותר גבוהות מאשר בר"ג, אלא אם המחירים יעלו משמעותית והאוהדים יספגו את העלייה, מה שלא יקרה. בליגה אולי כן. השאלה אם במספרים משמעותיים. לא קונה את התירוץ של האיצטדיון. עצם השיטה של פלטיני צריכה ליצור את הטריגר והמוטבציה לבנות קבוצה יותר טובה בשביל אירופה. אגב זה לא רק אומר רכש(שהוא גם תלוי בסקאוטינג ולא רק במזומנים), אלא גם היכולת לשמור על שחקנים. היכולת הזו נפגעה בקבוצה שלנו. כבר קיץ שני צריכים לחבר מחדש את הקבוצה. הקבוצות הגדולות שלנו של העשור הקודם רצו מספר שנים וזה היה חלק מעוצמתם. מכבי חיפה תמיד קידמה שחקנים לאירופה, אבל הכל תלוי באיזה מינון ומתי. קח לדוגמא את העסקה של טישיירה. עזוב שהוא נמכר במחיר שערורייתי. תאמין לי שקנוטו עלה יותר כסף מאשר היה עולה שדרוג בחוזה שטישיירה היה זכאי לו. השינויים התכופים בסגל מפריעים למאמץ באירופה.
תגידו לא מעצבן אותכם לראות את אייל משומר משחק כדורגל? אין שום קשר בין מה שהוא עושה לכדורגל. דוידוביץ' נהיה גידם רציני אגב.
כן,משומר הוא הבעיה שלנו... נמאס לי לראות שכל פעם נופלים עליו. הוא השחקן הכי טוב בהגנה שלנו,היחיד שאפשר לסמוך עליו.נכון שהוא לוקה בטכניקה,אבל הוא עדיין המגן הימני הישראלי הכי טוב.הוא גם לא כזה גרוע בהתקפה כמו שעושים ממנו.
הגזמת...הישראלי הכי טוב? תן לי את שפונגין בעד עותמן ומשומר. טואטחה נראה זוועה, או שנגמר לו הכושר או שהוא בא להעביר שעה וחצי, כי הוא לא עשה שום דבר אתמול שקשור לספורט. כרגיל, גולסה מנסה להכניס את עצמו למשחק בכח ע"י פעלול או שתיים עם הכדור שלא מצליחים לו, ואז זה רק מדכא אותו. עידן ורד, לא יחטף מהר מאוד לבלגיה, יהיה המנהיג החדש של חיפה. דבאלשווילי, כרגיל, נותן את התפוקה. דבה הוא פשוט חלוץ, אין מה לעשות, יודע איפה להתמקם, יודע לסחוב איתו שחקנים, בעיטה טובה ב-2 הרגליים, ורק לוקה במהירות. סה"כ אני נהנה לראות אותו בחיפה. צריכים לזכור, שעם כל הכבוד לבקשה של ברקוביץ', שחקנו מול דייגים, וקשה מאוד לשחק כדורגל מול קבוצה שלא מאפשרת לך לשחק. המשחק שלהם היה מבולגן, וזה עזר להם. כמו שאומרים, קשה לשחק כדורגל מול בן אדם שלא קשור לענף, ההטעיות לא יעבדו מולו, הוא יבין לאן אתה מוסר כדורים, וינסו כמה שפחות להשתולל עם הכדור.
לא יאמן כמה ביקורת יש לכם על משחק שהשחקנים של מכבי חיפה זרקו עליו זין. איזה קבוצה בעולם לוקחת ברצינות משחק גומלין אחרי ניצחון 5-1? בלי קשר, חיפה חייבת קשר אחורי אמיתי ואיכותי. אם אין אופציה זרה, אז שיהיה ישראלי. מויאל,אלברמן,תמיר כהן. מישהו.
דוולישוילי, עם 9 כיבושים, הפך לזר הפורה ביותר של מכבי חיפה באירופה ולכובש השלישי שלה במפעלים האלה. השחקן שהרוויח הכי הרבה מפורמט פלטיני http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/lol.Xxx מבחינת הקבוצות הישראליות הוא העפיל למקום השישי המשותף ביחד עם קולאוטי ובאדיר. ממשיכים להוליך - האווירון עם 16, קטן עם 12(אני סופר לו את משחק הפאקס), דגו עם 11, רוסו ושאלוי עם 10 שערים אירופאים.
יש לנו ביקורת כי אפילו אם יש לך 5-1 בכיס יותר מדי דברים לא הלכו טוב. אני מצפה משוער לא לעשות שטויות כמו דווידוביץ'. בטח לא לשוער עם הניסיון שלו! אני מצפה דווקא עכשיו כשהשחקנים עוד לא 'עייפים' מקסימום ריכוז בהגנה כדי להתגבש ולהגיע עם מוראל גבוה למשוכה האירופאית הבאה. אם שמת לב הביקורת לא מופנית למשל לשני הבלמים, אנחנו נותנים להם עוד צ'אנס כדי להתאקלם, אבל טוואטחה היה בשני המשחקים מול בוראץ' מהחלשים בקבוצה. אני לא אומר שצריך להעיף אותו קיבינמט, אבל אולי אלישע לוי צריך באמת לשקול במשחק הבא להתחיל עם מגרלשווילי. טוואטחה בחור מאד צעיר והוא יכיר בשנים הקרובות עוד מלא עליות וירידות בכושרו. מבחינתי הבחור יכול לפרוח למגן שמאל החדש של נבחרת ישראל, אבל לא צריך עכשיו להעמיס עליו. במהלך הפגרה דיברו פה על העניין הזה. אני רואה פה אנשים שמבינים עניין, אנשים שרוצים גם הצלחות באירופה, אבל חוששים בצדק מהעתיד. אלכס צודק כשצריך לנצל את האפשרויות שפלטיני נותן לנו. סגנית אלופת הולנד יכולה רק להתפלל ליריבות כמו של מכבי חיפה והפועל ת"א לפני עונה... בעיניי ביקורת היא לגיטימית אפילו אם אנחנו מדברים שטויות. כדורגל זה בשביל כולנו עניין רגשי, ומי שמדבר עם הרגש לפעמים מדבר שטויות...שוב, אני שמח שיש פה לדעתי קונצנזוס לגבי הליגה. באירופה יש לנו הרבה חששות וכולי תקווה שהם לא יתממשו מול מאריבור! לגבי קשר אחורי, לא מויאל, לא אלברמן ולא תמיר כהן. השניים הראשונים אינם אופצייה כי הם לא יותר טובים מסיידו ובוקולי והשלישי כבר אמר שלא יחזור ארצה. אני ממשיך לטעון שניר ביטון הוא האיש שלנו.
אז עכשיו בכל חור בתקשורת מציינים כי לאור היכולת של דוידוביץ בשני המשחקים האלה, שארנוב סביר שיקבל את הצ'אנס ביום רביעי. אם עכשיו, אחרי שרושמים בתקשורת שדוידוביץ מיועד לספסל, הביטחון שלו בטוח יירד עוד יותר, כך שאם הפעם אלישע לא יעשה את השינוי המיוחל, באמת שזה יהיה שיא של טפשות. הביטחון של ניר שגם ככה בקרשים, יהיה במקום נמוך עוד יותר.
שוב, אין טעם לביקורת על קבוצה שבא עם יתרון של 5-1. שחקנים לא מייחסים למשחק הזה חשיבות ומזלזלים. מי שציפה להצגת כדורגל, כנראה שלא ראה שגם במשחק הראשון הלך לקבוצה קשה. לגבי דבידוביץ?, אתה רציני? אחרי 20 שנה של ?אוי דבידוביץ?? עדיין ציפית שהוא לא יעשה שטויות? למה נראה לך שהביאו שוער חדש? גוסטבו בוקולי עבר את השיא מזמן וגולאסה וימפולסקי משחקים בעמדה שלו, וסיידו שחקן בינוני בלי שום יכולת מרשימה. כל השלושה שציינתי עדיפים על סיידו וגם מפנים משבצת של זר. אתם צריכים קשר אחורי הורס שיתן עוצמה לקישור לא את ניר ביטון.