גם לטעמי מסיללה חיוני, ואם אפשר להשאיר אותו אז רצוי לעשות את זה בלי לחשוב בכלל אם כל הכבוד לטאלב, ואני אחד שאוהב שילוב שחקני נוער בקבוצה בוגרת ונגד החתמת זרים בכמויות מסחריות. אבל (והוא גדול) לא יכול להיות מצב שקבוצה שחולמת על הצ'מפיונס ליג, תרשה לעצמה להמר ככה בעמדה הזאת. והנקודה הזאת תואמת גם לגבי בוקולי וסיידו הקשרים
אל תשווה לי בן בוקולי לסיידו לטוואטחה, כל אחד מהם הוא מקרה שונה. טוואטחה הוא באמת הימור, אבל לא הימור פרוע, הוא הראה כבר שבליגה שלנו הוא מספיק טוב, השאלה אם הוא מספיק טוב באירופה, אם חיפה לא תנסה היא לעולם לא תדע, ובכנות אני לא רואה מגן שמאלי ישראלי אחר שיוכל לתת את העבודה שהוא נותן, והשארתו של מסיללה תתפוס מקום של זר. סיידו לעומתו הוא לא הימור, הוא פשוט רע מוכח. מלבד המשחק שלו מול הפועל ת"א הוא היה בינוני במקרה הטוב בשנה שעברה, במשחק הקודם הוא היה אחד מנקודות החושך. הוא תוקע את ההתקפה, כל המסירות שלו הם אחורה או לרוחב, ועושה לעיתים תיקולים טפשיים. לו באמת אין מה לחפש בחיפה. בוקולי מגיע אמנם כשחקן הרכב,אבל הוא לא אחד שסביבו נבנית הקבוצה. בכלל אני לא מבין מה הפחד בלתת לשחק בן 33 את הבמה. אני לא רואה בכך כל הימור. לא ראיתי שנה שעברה נסיגה ביכולתו, לדעתי הוא היה אחד מהטובים. החודש ראינו את סקולס ווירה פורשים בגיל 36 כאשר הם עדיין רלוונטים לא מבין למה בארץ דוחפים את כולם לפרוש כל-כך מהר.
:aa1: מכבי ת"א מעוניינת לרכוש את כרטיסו של ישראל זגורי http://sports.walla.co.il/?w=/7/1842515 מקווה שלא נאבד אותו, החשש שלי נובע מכך שסוכנו של השחקן הוא לא אחר מאשר אבי נימני.
בד"כ הייתי אומר שאין סיכוי שנמכור שחקן למכבי ת"א,אבל עם ההחלטות שמתקבלות אצלנו בשנים האחרונות אני כבר לא בטוח. במקום להעיף את דבאלשוילי קיבינימאט,להשתמש באזולאי בתור חלוץ ולא שחקן קו,ולהפוך את זגורי למחליף ראשון על קו שמאל,אנחנו נפטרים משחקן צעיר ומוכשר שעל העמדה שלו למעשה חסרים לנו שחקנים.
אני חושב שחלקכם קצת מחמירים עם סיידו, אני ממש לא חושב שצריך להיפטר ממנו. אמנם הוא לא מספיק לאירופה, אבל בעמדה הזאת אין לנו באמת אף אחד שיהיה מספיק למשחקים בצ'מפיונס. אני לא יודע למה זה לא קרה, אבל קשר אחורי זה התפקיד הראשון שהיה צריך לחזק עוד בתחילת הקיץ, בין אם ישראלי ובין אם זר, ואז לעשות את החישובים לגבי המכסה. יחסית לשחקן זר וצעיר, שמגיע לקבוצה באמצע עונה, הוא היה לא רע בכלל בליגה בעונה שעברה, והראה פוטנציאל לאחד שיכול להיות מעבר לזה. הוא לא גדול המוסרים אבל הוא גם לא כזה גרוע. קולמה היה מזעזע באספקט הזה הרבה יותר ואותו סבלנו 3 שנים יותר מדי. אבל לפחות יש על מי לסמוך בעניין החיזוק בעמדה הזאת. כמו לפני שנתיים כשזגורי ועותמאן שיחקו שם נגד יובה ובאיירן. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx
סליחה, לא גרובלר אלא קמפבל (לפני שארסנל גיששה סביבו). שים לב שבמצב כזה אני משחרר את גדיר שייטבע ביציע, אפילו במכירה לאירופה, זה יכול להיות גם חצי מיליון יורו בהחלט. כן, להביא 2 שחקנים טובים כבר עכשיו ועוד זר אחד במקרה שחיפה תעפיל לליגת האלופות (להשתמש בכספי המענק להחתמה). אז לא מ'פלה וקמפבל- נגמרו הזרים הטובים בעולם שעולים פחות?
אז כמה דברים בנוגע למשחק של חיפה נגד בוראץ: טואטחה במשחק נוראי, נראה לי הכי גרוע בקריירה שלו. סיידו צריך להיות מושאל דחוף לקבוצה אחרת. ובקשר לימפולסקי, זה נראה כאילו חוץ מלרוץ הוא לא יודע לעשות הרבה. הוא רץ והכדור גם בורח לו, כשהוא עוצר הוא לא מצליח להשתלט על הכדור, לדעתי לא מתאים לחיפה. ורד היחידי שבאמת עושה משהו.
חיפה משחקת בלי קישור והגנה, זה לא אמיתי איך שהבוסנים עושים מה שהם רוצים אדון טוואטחה שזכה לשבחים ומחמאות, פשוט קטסטרופה. עוברים אותו כמו כלום, וחוץ מקצת מהירות הוא לא עושה כלום. ועכשיו לבעיה האמיתית, רוצים צ'מפיונס? להעיף את סיידו ובוקולי מההרכב. אין לנו הנעת כדור באמצע, הכל מקרי ומסתמך על כדורים ארוכים לעמאשה שיעשה משהו. אני מודאג מאוד מהמשך הדרך, בלי חיזוק אמיתי אין לנו מה לחפש שם
אני מסכים אתכם, אבל תשכחו מחיזוק רציני. אני משוכנע שלא נראה יותר קשר חדש, מקסימום איזה חלוץ. אני לא יודע אם הבעיות בהגנה הן בגלל חוסר תיאום או משהו אחר. משומר וטוואטחה אינם חדשים, אבל הראשון תמיד היה שחקן בינוני והמגן השמאלי עוד בחור צעיר. בשלב זה או אחר הוא יקבל סדרה של משחקים חלשים ואז נראה אם הוא יכול לצאת מזה. אני חושב שכן, אבל אם הוא ישחק מול מאריבור כמו שהוא עשה כמו בוראץ' אז יש לנו בעיה רצינית ביותר. לגבי השוער אין הרבה מה להגיד. שראנוב צריך לפתוח מול מאריבור. העניין הוא רק האם זה לא יחליש עוד יותר את ההגנה? הרי התיאום כרגע גם ככה לא ממש טוב. אני רק חושש שדווידוביץ' לגמרי בפאניקה והוא לא אידיוט. הוא יודע שטעות כזאת במשחק הביתי מול מאריבור יכול להפוך אותו לשעיר העזעזאל. במצב שכזה אלישע לוי צריך לעשות צעד. האם הוא ילך עם שוער שקרוב לפרישה שמפשל או נותן את ההזדמנות לשוער זר שגם צריך עדיין להתאקלם? לכם מותר לבחור.
שי, קשה לי להאמין ששראנוב יכול להיות יותר גרוע מדוידוביץ'. מדובר בשוער שני של נבחרת סרביה. ההמלצות עליו היו טובות. צר לי שהותיקים הפכו ליותר חשובים מהמועדון. זה בזיון מה שהולך איתם.
בנוגע לשוער, יש משחקי אימון לקבוע את זה. סה"כ שניהם שיחקו מחצית בכל משחק, ואם דוידוביץ הורג אותנו ככה, אז שאראנוב חייב לקבל צ'אנס בנוגע לחיזוק, נתחיל מזה שעותמאן עולה על משומר ואני לא מבין איך בעונה האחרונה הוא נזרק על הספסל, בעוד משומר הנגר זכה לשוב להרכב הפותח. טוואטחה ילד, ולא ברור לי למה רוצים להפתר ממסיללה. טאלב צעיר, ולא יכול להיות ששאיפת המועדון להגיע לאלופות היא להסתמך עליו. צעיר, חסר ניסיון וזה מתבטא ויתבטא עוד בהמשך. בליגה הישראלית אין בעיה להריץ אותו. הקישור? פתטי. לא ברור לי איך אלישע מחפש חלוץ כשהקישור שלנו מסתמך על סיידו ובוקולי. אין לנו גרזן באמצע, שחקן שינהל את המשחק מאחור ויעשה סדר באמצע
שטויות. איזה משחקי אימון(ועזוב שבמשחקי אימון ניר בירטז ושראנוב הציל)? יש לך שוער אחד שהוא בעונת פרישה, שלפני כל משחק צריך לחבר אותו מחדש ושוער שהוא שוער נבחרת בארצו(נבחרת מכובדת), שהוא פוטנציאל גדול והוא זר, במדינה שיש בה מכסת זרים קשיחה. על מה אתה מדבר בכלל. רק אם אותו שוער זר ממש גרוע(עולה לי למשל המקרה של אדם וזר במכבי ת"א), אז אולי אפשר להורידו לספסל. במכבי חיפה בפועל יש שחקנים שמשחקים רק בגלל השם וזו שערוריה ענקית שפוגעת בנו מקצועית.
אלכס, כתבתי לך את זה בדיון השני, אבל זה אולי יותר אקטואלי לפה: בינינו אלכס לפעמים גם אני כבר לא מצליח להבין את מה שקורה במועדון שלנו. נכון, בסה"כ אין לנו קרקס כמו שיש בקבוצות אחרות, אבל אתה מציין נקודות תורפה כואבות. האליפות שימחה אותנו, אבל כנראה גם גרמה שאלישע לוי, בוקולי, קטן ודווידוביץ' ממשיכים לעוד עונה ארוכה. בעונה האחרונה הגיע משום מקום בנאדו וחמד, טוואטחה הצעיר הבריק והשכיח למעשה את מסיללה. איזה שחקנים מפתיעים יקומו לנו הפעם כדי להלחם על התואר? האם נראה שוב את גולסה הישן והטוב? מי יקום בהגנה ויוביל אותנו לארץ המובטחת? דווקא לגבי ההתקפה אני די מרוצה. דבאלישווילי ועמאשה בתמיכה קטנה של ורד וגולסה עשו את העבודה מול בוראץ', אבל אתה צודק לגבי הקישור ההגנתי. אני פשוט לא מבין למה שחקן כמו ניר ביטון לא נרכש? הוא בחור צעיר, גבוה וחסון שכבר שיחק בנבחרת. קשה לי להאמין שהוא יהיה יותר גרוע מבוקולי הזקן וסיידו הבינוני והבלגניסט. אני לא מבין למה למשל איציק כהן לא הגיע. שי מימון היה יכול בקלות להיות מעורב בטרייד נחמד. האם המשפט הזה באמת נכון? אני לא מבין למה מחכים? להדחה? אבל אז יגידו שבגלל שאין אירופה צריך לקצץ. איכשהו אנחנו כבר יודעים ששחר לא מבזבז אגורה אחת מיותרת. אולי לצערנו האליפות מנעה מאיתנו קצת נחת בהרגשה שהנה התחזקנו כמו שצריך. שחר לא ישנה את דרכו ולמה לו? הרי את האליפות עם מאמן מוגבל, זקנים שתמיד פצועים וצריכים לפרוש לקחנו גם בעונה של קיזוז. תגיד לי אתה, למה שחר יחזק את הקבוצה בין היתר בקשר אחורי אם בסוף העונה אולי אנחנו שוב לוקחים אליפות בלי כדורגל טוב?