זה לא היה אני,אלא אם הובן לא נכון או משהו כזה. ההגנה של מסיללה היא סבירה,לא משהו מיוחד,הוא לא רע בזה אבל גם לא איזה פאולו מאלדיני שצריך לשמור אותו רק בשביל ההגנה. בקשר להגבהה,הבנאדם נמצא אצלנו משהו כמו שנה וחצי ועדיין לא יודע להגביה,אני יכול להבין שחקן נוער שלא יודע להגביה והגיע הזמן ללמד אותו,אבל אני לא יכול להבין למה מביאים זר בתור מגן כשהוא לא יודע להגביה כשחלק חשוב מאוד מהעבודה של מגן היא להגביה. בקשר להקרבה,נכון שזה נהוג שקשר אחורי או קשר באמצע צריכים להיות יותר פראיים ויותר מקריבים,אבל אני לא אוהב שחושבים ככה,אני רוצה שכל שחקן אצלי בקבוצה ישקיע וייתן 200 אחוז ואת כל הלב והנשמה,אם זה ארביטמן שלאט לאט לומד את זה,אם זה בוקולי וכן גם אם זה מסיללה,קולמה נותן מעצמו הכל בכל משחק ובגלל זה יש לי פחות טענות אליו בעוד שמסיללה למרות המגבלה שלו להגביה כדור,אפשר לדעת שהוא יכול לתת יותר לחיפה והוא לא נותן,בגלל זה אני שונא אותו ומקווה שהוא יעוף. בקשר לקטילות עצמם ביום האחרון,לזכותי ייאמר שאני עקבי וקוטל את מסיללה כבר כמעט שנה שלמה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
טוב, אני אנסה להדביק פה קצת את הפער מהנושאים האחרונים שעלו פה. נחתיל עם מסיללה. אני מודע לחולשות שלו (ומגן שמתקשה במסירה האחרונה זו אכן חולשה) אבל אני מחזיק ממנו ועדיין חושב שמדובר בשחקן עם פוטנציאל גדול מאוד. אם נביא מגן אחר שיודע למסור, כנראה שהוא לא יהיה מהיר וטכני כמוהו ואז לא עשינו הרבה. מה גם שמספיק שמסיללה יעשה איזה גיחה או שתיים בתחילת המשחק וכבר יתחילו לסגור את האגף שלו יותר, מה שיפנה את שאר האיזורים במגרש. אני די אוהב את מסיללה וחושב שכל עוד לא הבאנו את בן דיין אז אין שום סיבה שמסיללה לא ישאר. לגבי קולמה, מיד אחרי המשחק אמרתי שלדעתי קולמה יהיה נקודת התורפה שלנו באירופה. בליגה זה בהחלט עשוי להספיק, אבל אם במשחק מול גלנטורן הוא שיחק כלכך חלש ואיבד כלכך הרבה כדורים, מה יהיה בשלב הבא כשנשחק מול קבוצה ברמה שלנו? הבעיה שכלל לא עלתה בכלל אופצית החלפתו ככה שכנראה אלישע לוי לא ממש חושב ככה. גם מבחינת אלטנטיבות בספסל אין לנו קשר הגנתי גרידא. כיאל הוא יותר 50-50, בוקולי הוא שחקן אגף שיכול לשחק גם במרכז ואפילו על הספסל, ישראל זגורי הוא יותר 50-50 מאשר קשר הגנתי ככה שכנראה קולמה ימשיך לקבל את הקרדיט בהרכב הראשון. זרים. גם לי מוזר עניין הויתור על אוסיי. אני הייתי מעדיף אותו על פני ירו בלו (שגם ככה לא צפוי לקבל הרבה דקות כנראה). אוסיי גם צעיר יותר וגם מוכשר יותר. אבל שוב אלישע עם החלטה תמוהה. עכשיו השחקן יעבור להולנד, ייתן עונה טובה ואז לא נראה אותו יותר, וגם את הכסף שהיה אפשר להרוויח עליו, כנראה כבר לא נעשה. וחבל.
דווקא ההחלטה לשלוח את אוסיי להולנד היא נהדרת. השחקן בכל מקרה תוכנן לעבור בהשאלה, כשהדיבורים היו על עכו או הפועל חיפה. עכשיו הוא ישחק בטוונטה כמושאל, יצבור ניסיון בבמה ראויה ואולי יצוד את עיניהם של מועדונים בכירים יותר. בסוף העונה הוא חוזר אלינו כי יש לו חוזה עד 2011, ואם תהיה הזדמנות טובה אז שחר ימכור אותו למרבה במחיר ויעשה כסף. אם לא יצליח בהולנד, ינסה את מזלו אצל אלישע מחדש במחנה האימונים בקיץ הבא. מה שחשוב זה שהוא עובר בהשאלה.
תאמין לי שעונה טובה שלו בהולנד תוכל להקפיץ את המחיר שלו בהתאם לפוטנציאל עליו דובר לפני שנה (גם 3 מיליון יספיקו, את הכסף נעשה בכל מקרה). יש דיבורים על זה שלמנצ'סטר סיטי יש אופציה לרכוש אותו, ולך תדע מה יהיה. הכוונה הייתה להשאיל אותו, ובמקרה כזה עדיפה טוונטה על עכו. לגבי הזר החמישי, לפי דעתי קבוצה שרוצה להגיע לליגת האלופות לא יכולה לבזבז מקום של זר. לא בלו ולא רנספורד מתאימים במצב הזה, ועדיף היה לו היו מצרפים זר התקפי אחר, אבל ברגע שבלו נבחר אז הרעיון להשאיל את רנספורד להולנד היה מבריק.
לא היו צריכים לצרף זר התקפי,דבאלשוילי וארביטמן מספיקים כשאתה משחק עם חלוץ אחד. היו צריכים להביא עוד מישהו לקישור למקרה שקולמה ייחתך,אני בכלל לא מבין איך לא חשבו להחליף אותו בקיץ,למרות שאני ממש אוהב אותו בגלל ההקרבה שלו,אני חושב שזה היה הכרחי להחליף אותו או לפחות לחפש מישהו על המשבצת שלו.
אגב, קראתי לפני מספר ימים שנשקלת גם אפשרות צירופו של מגרשוילי שאחרי החזרה ממכבי תל אביב חוזר להולנד אך גם הוא יודע שהוא לא ממש יקבל שם דקות משחק. מראיון איתו הוא אמר שהוא לא שולל את האופציה הזו. יש עדכונים בנושא? האמת שזאת ניראית לי אופציה מצויינת לחיזוק עמדת המגן השמאלי שלנו, משהו שיכול לתת פייט רציני למסיללה, ואני חייב לציין שאם יהיה אכן מאבק כזה על עמדת המגן השמאלי הפותח אני לא יופתע אם הגרוזיני יהיה המנצח.
הלוואי,אבל למה למגרשוילי לבוא אלינו להיות מחליף לבאנקר בהרכב?וגם אם לא באנקר בהרכב הוא יהיה מחליף אז למה לו לבוא?
שוב, כי יש לו סיכוי להיות שחקן בהרכב הפותח אם יהיה טוב, ובכלל עדיף לו להגיע למועדון כמו מכבי חיפה שאולי אף ישחק בליגת האלופות שם הוא יקבל במה ופתח שקבוצות אחרות יוכלו לצפות בו. אם למכבי תל אביב בעונה העגומה שלה הוא הסכים לבוא, אין לי ספק שאם הגורמים הנכונים יפעלו, הוא יסכים גם לחזור לקרית אליעזר.
מכבי חיפה נפגשת בסיבוב הבא כנראה עם אקטובה מקזחסטן. אין לי מושג האם זה טוב או רע, אבל סיכויים יש לנו.
קצת פרטים על היריבה הצפויה של חיפה בסיבוב המוקדמות הבא של ליגת האלופות- אקטובה, אלופת קזאחסטן. http://www.sport5.co.il/HTML/articles/Article.398.62496.html
אם אני לא טועה, קראתי שטוונטה גם שילמו על ההשאלה הזאת של ראנספורד, אז זה לא אומר שאמור להיות סעיף קנייה לטוונטה במחיר מסוים? אם לא, לדעתי ההשאלה הזאת הייתה מבורכת. אם כן, לדעתי זה חבל.
גם אני קראתי את זה ושיש להם אופציה לרכוש אותו בסוף העונה(הסכום של ההשאלה אם אני לא טועה הוא 180000 יורו),אבל איך שאני מכיר את שחר גם אם יש אופציה לרכישה הוא בטוח יקבל לפחות 50 אחוז מסכום מכירה עתידי,שחר לא פרייאר.
איזה סיכוי בדיוק? בגלל ה"סיכוי" הזה רוני גפני עזב. אלישע פשוט הבהיר לגפני שמסיללה שחקן הרכב ואין לו הרבה מה לעשות עם זה. לא רואה את מגרלשווילי מגיע לחיפה בשביל לתפוס שוב את עמדת המגן השמאלי המחליף. בפעם הראשונה שהוא הגיע לחיפה זה היה הגיוני מכיוון שהוא הגיע מהליגה השניה ובאותה תקופה באמת הצליח לתפוס את מקומו אבל עכשיו כבר עדיף לו לשבת ביציע בהולנד ולפחות להנות מנוף יפה מאשר לקוות לכך שיזכה לדקות בקריית אליעזר.