rainman ידידי אני לא יודע אם אתה מגיע למשחקים. הקהל מת על מסיללה. כולם מבסוטים מימנו ולאף אחד אין תלונות אילו. הקהל שלנו מבין בכדורגל, תהיה בטוח. מה אכפת לי שמסיללה לא מבשל? מה הוא קשר? מה הוא חלוץ? הבן אדם עושה הגנה על הצד הטוב ביותר ומפעיל את האגף שלו על הצד הטוב ביותר. באמת שרק פה אני רואה שיש תלונות לגבי היכולות שלו,קצת מוזר.
דבר אחד שכן הפריע לי, דקל קינן שצוחק על הצפון אירים. לא מכובד וממש לא חכם, לך תדע שבהמשך המסע האירופאי אנחנו נהיה בשר תותחים. הדברים האלה פשוט מיותרים ולא מוסיפים לנו כבוד!
אני הולך פה ושם ואף פעם לא שמעתי על מישהו שמבסוט ממנו,כל הזמן אני שומע עליו קיטורים. כעיקרון אתה ושגיא היחידים ששמעתי שאי פעם אמרו עליו מילה טובה וגם שגיא סייג את זה. איך בדיוק מסיללה מפעיל את האגף שלו על הצד הטוב ביותר?הוא מאבד כדורים טיפשיים שאפילו בנוער לא מאבדים,הוא מוסר המון מסירות אחורה במקום לדחוף את ההתקפה קדימה וההגנה שלו לא כזאת טובה,הוא עושה הגנה בינונית סך הכל. בנוגע לבישולים ושערים בטח שזה מאוד חשוב,זה מאוד מצחיק ותמים לחשוב שמגינים לא צריכים לבשל הם לא בלמים,משחק האגפים של חיפה תלוי במגינים במיוחד,תראה את הגול של ארביטמן מהבישול של משומר ותבין מה אנחנו מפסידים כל הזמן כשמסיללה מרים כדורים כמו בלרינה עם רגליים שבורות.
תשים לב כמה פעמיים מסיללה מתחיל את ההתקפות באגף שלו. מגן גם צריך לדעת לתקוף,אבל בעיקרון הוא מגן. מסיללה זה מסוג השחקנים שרק שהם עוזבים מרגישים את החסרון שלהם. תשים לב למגנים ההישראלים,הם מחכים שהיריב יגיע לאיזור הרחבה ורק אז מנסים לעצור אותם,אחרי 60 דקות כבר אין למגנים ההישראלים אויר לנשום. מסיללה זה שחקן שלוחץ את היריב כבר 50 מטר מהשער,יש לו כושר גופני אדיר,הוא מהיר מאוד, יש לו דריבל שבעזרתו הוא מוציא את הקבוצה מהר מאוד קדימה,רק בגלל התכונות האלו הוא הרבה יותר טוב מהמגנים ההישראלים הגרועים. יגאל אנטבי הוא המגן השמאלי הכי טוב שיש בכדורגל ההישראלי היום, וזה מעיד על הרמה של המגנים ההישראלים. רוני גפני? זה נחמד שיש לו קרוסים יפים, אבל הוא מגן בינוני מינוס,הוא לא יודע לעשות הגנה. טוב כנראה שאנחנו לא נצליח לשכנע אחד את השני. נראה בעתיד לאן מסיללה יגיע בהמשך הקריירה שלו,ולאן יגיעו המגנים ההישראלים שיש היום בארץ.
אני פחות דואג ממסיללה,ויותר מג'ון קולמה.השחקן הזה בינוני להחריד,אתמול הוא היה חלש מאוד,ולא ראינו ממנו פעולה אחת חיובית.מול גלנטורן זה כמובן מספיק,אבל מול קבוצות קצת יותר חזקות אנחנו לא יכולים להסתפק בו.רק לחשוב שבקמפיינים הקודמים שלנו באירופה היו בעמדה שלו ז'וטא ודירסאו.
זה מה שכתבתי בפורום של הליגה ההולנדית: אין לי מושג מה קרה כאן. בשביל מכבי חיפה הוא לא טוב ובשביל טוונטה כן? הבנתי מהדיווחים ההולנדים גם שיש זכות ראשונים למנצ'סטר סיטי להחתים את השחקן ממכבי חיפה? מישהו שמע על זה משהו? נראה מה ראנספורד שווה בהולנד, אבל כאמור איינו משחק עכשיו באייאקס אחרי שאותה מכבי חיפה וותרה עליו. מדהים לראות איך הקמרוני הצעיר השתלב מצויין בקבוצה שלי בהולנד. לגבי זרים מכבי חיפה לפעמים עושה שטויות. יקבל דקות? אין לי מושג, אבל היות שאלייה כבר עזב וארנאוטביץ בדרך החוצה אז אולי מקלארן רוצה לשים אותו בכנף. כולנו יודעים שבקריית אליעזר הוא לא ממש הצליח שם, אבל לך תדעו מה קורה באנסחדה. אגב גם ברנארד פארקר חתם בטוונטה...
באמת שאלתי את עצמי מה נסגר עם פארקר. בנוגע לזרים של חיפה , התחלתי להתאכזב מהוויתורים על הזרים האיכותיים מאז הוויתר על רנאטו.
קולמה כזה גרוע.. אני עדיין לא מבין מה הוא עושה בקבוצה, אתמול היה לו את המשחק הכי מחפיר והכי גרוע במדי מכבי חיפה בשנה וקצת שהוא נמצא במועדון. כל כדור שהגיע אליו הסתיים באיבוד כדור, חייבים להביא קשר אחורי במקומו, עד כה עוד לא חשבתי שצריך להחליף אותו ואולי לתת לו עוד הזדמנות אבל אתמול זה היה שיא הבושה - מול קבוצת דייגים הוא השחקן הכי גרוע על המגרש.
רנאטו זה סוגייה מעניינת בפני עצמה. זה לא סוד שהשחקן מוכשר ואף הציג יכולת טובה בשליש הראשון של העונה, מאז הוא שיחק בחוסר חשק ועשה טובה שהוא על המגרש. אולי אלישע, בתור הדמות הרכה והנעימה יותר (בהשוואה לרוני לוי) היה מחדיר בו שוב את האמביציה שהיתה לו, כרטיס השחקן כבר לא שייך לקבוצה נכון?
אני דווקא חושב שהוא עדיין שייך לנו. בקשר לקולמה,אני לא אוהב את הקטילה שעושים לו,אמנם הייתי מעדיף שנחפש מישהו אחר,אבל תכלס,סך הכל הוא לא כזה גרוע כמו שביום האחרון עשו ממנו,הוא לא מתאים למשחק מול קבוצה כמו גלנטורן שצריך לשחק מולה התקפי אלא מתאים יותר למשחקים מול קבוצות שחיפה תצטרך להסתגר מולם,אין לו התקפה אבל יש לו הגנה מעולה ולב ונשמה מפה ועד קולומביה וזה יהיה חשוב במשחקים מול קבוצות שילחצו אותנו ויתקפו אותנו חזק.
קולמה שחקן בינוני ולא יותר מזה. לא יודע אם הוא יספיק לחיפה לשלבים הגבוהים יותר באירופה. הוא שחקן שעושה עבודה שחורה לא רעה, אך הוא מרבה לאבד כדורים והוא גם מאט את קצב המשחק. אני אישית לא מתלהב ממנו.
כן,הוא שחקן בינוני,אבל מהמשחק אתמול פתאום בכל מקום הפכו אותו לשחקן גרוע וזה לא נכון. אני מעדיף את קולמה על מסיללה כי קולמה נותן את הנשמה וזה כיף לראות שחקנים בטח ובטח זרים שנותנים את הנשמה. ואם כבר בדיבורים על זרים ונשמה,אני חייב לציין בפעם המיליון שאני מת על בוקולי,מחליף או לא מחליף,דקות מכריעות או גארבג' טיים,הוא רץ,נותן את הלב ומשקיע,שארבל אמר אתמול שהוא סמל של מכבי חיפה בשנים האחרונות לא יכולתי שלא להסכים איתו,הוא מודל לכדורגלן.
לפחות מבחינת הההקרבה אני מצדד בהעדפה שלך. שחקן כמו קולמה מועדף על מסיללה וזה בגלל הלחימה הבלתי פושרת שלו על כל כדור. אם כבר דיברת מסיללה אני חייב להגיד כמה מילים עליו.. השחקן הזה נוטה לאבד את הראש וזה בא מס' פעמים לרעתה של חיפה ולפעמים לטובתה. עדיין אבל אני לא חושב שמסיללה הוא שחקן שלא תוכלו להסתדר איתו. אני חושב שאצל קולמה הבעיה יותר מפריעה לי. בקשר לבוקולי, אמרתי את זה לא פעם ואגיד שוב.. השחקן הזה הוא כ"כ כשרוני ואין ספק בכלל שזה מודל לכל שחקן צעיר. הוא מקריב המון מעצמו ולא מתלונן על כך שהוא לא פותח בהרכב. פשוט מקצוען.
אני גם לא אהבתי את הקטילה שעשו לקולמה פה (וגם למסיללה). אין ספק שהוא בינוני, אבל אני לא יודע למה אומרים שהוא השחקן שלא מתאים לנו נגד קבוצות ברמות הגבוהות? הרי במילא אנחנו נתגונן, ובעזרת הלב וההקרבה שקולמה מביא איתו למגרש הוא יכול להיות נהדר. בכל אופן, החיסרון אצלו זה שהוא תמיד מחפש את המסירת עומק, גם מתי שצריך את המסירה הפשוטה (ומכאן כל איבודי הכדור נגד גלנטורן). את מלאכת ניהול המשחק הוא צריך להשאיר לכיאל. קולמה צריך להתרכז בעבודות ההגנה. וכפי ששמתם לב, גם את הקטילה כלפי מסיללה אני לא אהבתי. קודם כל, בהגנה הוא בסדר גמור. ריינמן, אתה אמרת בדיון של העונה הקודמת ש"בהגנה הוא באמת טוב" ובדיון הזה אתה אומר שהוא לא כזה טוב. מה נשתנה? לגבי ההתקפה, הוא עושה הכל מצוין עד המסירה האחרונה, וזה דבר שהוא צריך להתאמן עליו - על הרמות ועל המסירה האחרונה. לדעתי, אם יעבדו איתו נכון הוא בקלות יכול להפוך למגן שמאלי פנטסטי. עוד דבר שלא אהבתי זה ההשוואה בין ההקרבה של מסיללה לשל קולמה. צריך לדעת לעשות את ההפרדה. קולמה נמצא בעמדה שמצריכה ממנו יותר הקרבה מאשר מסיללה (לזכות קולמה יאמר שהוא מקריב מעל ומעבר) לכן להביא את זה כדוגמה למה קולמה כן ומסיללה לא לא נכונה לטעמי. *ריינמן, אם טעיתי במה שכתבתי שאמרת קבל את התנצלותי. יכול להיות שזה היה משתמש אחר, אבל אם זכרוני לא מטעה אותי זה היית אתה. בכל אופן, אם לא, קבל את התנצלותי.