היא צריכה לשחק 4-4-2 אבל שארבטימן עושה משימות הגנתיות,ברור שאסור לנו לבוא לשחק פתוח,יותר מידי קבוצות באו עם יהירות כזאת וחטפו בראש.
אם ארבייטמן עושה משימות הגנתיות (משמע משחק על הקו), אז זה לא 4-4-2. זה בדיוק כמו שגאדיר משחק במקום ארבייטמן. זו הסיבה שאלישע לוי הולך לפתוח עם עלי עותמן. שחקן קו מובהק. הוא ישים אותו בקישור ולמעשה ככה הוא מרוויח שני מגנים על קו ימין שיכולים לעזור אחד לשני בסגירה. וכך ארבייטמן ישחק עם דבלשווילי בחוד (לדעתי ארבייטמן ישחק מתחת לדבלשווילי), בעוד בוקולי וקולמה יהיו במרכז הקישור ורפאלוב בשמאל.
הכוונה הייתה שהוא לא יהיה עוד מגן ימני אלא שפשוט ישים דגש קצת יותר על ההגנה מאחר ובכל זאת אנחנו משחקים בחוץ מול יובנטוס ולא בבית מול אקטובה.
אלישע לוי במסיבת העיתונאים לפני המשחק כהרגלו עם משפטים מנותקים מהמציאות...ניצחון מול יובה בחוץ, באים לנצח ועוד בחוץ...אם יצליח להוציא 0:0 הוא יחגוג על מי הוא מנסה לעבוד? יחגוג אפילו אם יפסיד 1:0...עם כל הכבוד, מכבי חיפה אולי שווה את תקציב הנעליים של שחקני יובה, ועדיין אם שחקני יובה ישחקו במלוא הרצינות 3:0 יהיה המינימום.
אז מה אתה רוצה שהוא יגיד ? שאנחנו באים להפסיד ? שאנחנו רוצים רק להחליף איתם חולצות ? אולי אנחנו באים לקניות ? אני מאמין בקבוצה, ואנחנו לא נובס, ואני מקווה שנצליח להוציא לפחות תיקו.
רשמים מהמשחק מול יובה. 1.עלי עות'מן הוא לא קשר והוא לא צריך לשחק בקישור.השיבוץ שלו שם הגיע די מחוסר ברירה,וצריך לקוות שמעתה הוא יחזור למקומו הטבעי,הספסל. 2.צריך לקוות שטיאגו דוטרה יודע יותר ממה שהוא הראה אתמול.אני ראיתי שחקן טיפש שסתם הולך בכח על כל כדור.לא ראיתי קשר אחורי אלגנטי.הכניסות שלו בקיילני ומלו היו מכוערות. 3.להבדיל מדוטרה,ג'ון קולמה נתן משחק לחימה נהדר.הבעיה היא שלא ראינו את זה מבחינה התקפית.הסיפור שלו מזכיר את הסיפור של אנדרסון בעונה של הניצחון על צסק"א באופ"א.בליגה כאשר חיפה באה להתגונן ולשחק זהיר,הוא משתלב יפה ובהחלט מסמר חשוב במשחק ההגנתי.בליגה כשחיפה צריכה ליזום ולהתקיף,הוא די תוקע את המשחק.אני עדיין בדעתי שהוא צריך לעזוב את חיפה. 4.מרכז ההגנה הולך ומשתפר,התיאום בין קינן וטישיירה הולך ומשתבח,בהחלט נקודת אור במשחק של חיפה. 5.אם הרכב מלא,שכולל את קטן גאדיר גולסה ומסיללה,חיפה בהחלט יכולה לעשות את זה בר"ג.
הדיעה שלי על קולמה די השתנתה בעקבות המשחקים שלו באירופה. לדעתי, קולמה לצד שחקן כמו עידן טל או פראליה למשל(בצירוף של גולסה כמובן), קשר אחורי מצויין. אם לא ירצו להמר ולהביא קשר אחורי בתקווה שיש לו גם פן התקפי טוב ובסוף יהיה עוד יותר גרוע מהקולומביאני, עדיף להשאירו, כי את כיאל סביר להניח שלא ירצו להחליף וגם לא כ"כ צריך. לגבי ההערה האחרונה, אני מאד מקווה שגולסה יחזור עד אז, הוא חלק בלתי נפרד במרכז השדה שלנו, במיוחד כשכיאל לא שם.
אתה צודק, ודעתי השתנתה מקצה לקצה לאחר המשחק מול יובה שבו הוא פשוט החזיק את הקישור שלנו ועצר הרבה התקפות והיה פשוט מצויין. בנוגע לתפקוד שלו לדעתי הוא צריך להיות קשר אחורי נטו, כי 50-50 הוא לא- כי פשוט אין פן התקפי בכלל, אפילו לא גרוש. אם יציבו לידו קשר אחורי עם נטיה להיות יותר התקפי ובלי שכל הזמן יבקרו את קולמה על כך שהוא פשוט לא עושה שום דבר טוב בהתקפה אז אנחנו יכולים להרוויח קישור אחורי פשוט נפלא, ואחד כזה שיהיה קשה לשחק מולו.
http://mooma.keshet-tv.com/sharedImages/mooma/Uploads/pina_94.Xxx מדי שבוע ושבוע אני אשתדל להביא פינה חדשה, "הפינה לשיפוטכם", בפורום מכבי חיפה, על דברים הקשורים בקבוצה. הנושא היום: ליאור רפאלוב כמה דיבורים היו על הכישרון שלו, על כך שהוא שווה לשחק באירופה, הבעיה היא שהוא נשאר תקוע במקום כבר המון זמן. לא מן הנמנע שנצטרך להשאילו לאיזו קבוצה, בקצב הזה זה לא יכול להמשך כך, זה מגיע למצב שהוא טוען שמעמדו מתערער לאחר שהוא פתח בכל המשחקים העונה פרט למשחק האחרון, משחק בחוסר חשק וכנראה אם יתאוורר בקבוצה אחרת זה רק יעשה לו טוב ואנו נרוויח אותו בחזרה טוב וחד יותר. מהי דעתכם בעניין? א. צריכים להשאירו בקבוצה, הוא עדיין שחקן מוכשר שיכול לתרום לנו רבות בהמשך, פשוט נקלע לתקופה לא טובה וזה טבעי אצל שחקני כדורגל. ב. עדיף להשאילו לקבוצה אחרת, שיתאוורר במקום חדש, בתקווה שבעקבות כך יחזור לו החשק והרצון שהיה לו בתחילת הדרך, ככה בהנחה שזה יקרה הוא יחזור אלינו ושני הצדדים ירוויחו מהמקרה. ג. אין טעם לנסות ולשקם את הקריירה שלו. הוא שחקן בינוני מאוד וכל פעם שנראה שהוא יעשה סוף סוף את קפיצת המדרגה, הוא בועט בדלי. שום השאלה לא תפיק מהשחקן הזה הרבה יותר כי כנראה שזה המקסימום שהוא יכול להציע.
לדעתי רפאלוב בבעיה קודם כל בגלל עצמו. לפני שנה הוא לדעתי קיבל מספיק דקות בשביל להוכיח את עצמו, הקבוצה לא הבריקה ברב העונה, אבל זכתה באליפות. העונה רפאלוב פשוט 'משלם את המחיר' בגלל שיש לנו בעיה טובה והיא עודף שחקנים טובים בקישור. מבחינתי הבחור לא צריך לעזוב, הוא לבטח יכול להיות מושאל לקבוצה נחמדה כמו למשל בני יהודה (ואנחנו נקנה בתמורה את דין מורי), אבל אני מתנגד בתוקף למכור אותו ליריבה. בשום מחיר רפאלוב לא צריך להיות בהפועל ומכבי ת"א ובבית"ר ירושלים. מה שקרה היום במגרש לא עוזר לבחור, התאקל שלו עם דווידוביץ' לא מקובל עליי ולמעשה מתווסף לרשימה יותר מדי ארוכה של בעיות משמעת. אני לא מצדיק את הצעקות של דווידוביץ', אבל היות שניר יותר בכיר בקבוצה אולי רפאלוב קצת צריך לקבל את העניין שהוא עדיין לא כוכב. נראה האם אלישע יפתור את העניין הזה.
אני לא מוציא את אלישע לוי נקי בכל מה שקשור לרפאלוב. אין ספק שראפלוב גם כן בעט בדלי, גם בשנה שעברה אפילו כשהיה טוב אלישע לוי דאג להחליף אותו כמעט בכל משחק. קשה לשחק כשאתה יודע שאתה החילוף הראשון של המאמן שלך גם כשאתה כובש וגם כשאתה טוב. אין ספק שלרפאלוב יהיה קשה יותר עכשיו אבל הוא עדיין אחד מ13 השחקנים הראשונים בסגל של הקבוצה והעונה הזו עוד ארוכה ויהיו פציעות והרחקות ככה שהוא ישחק. זה לא שפתאום הוא יעלם. אתמול גם היו לו כמה פעולות לא רעות בכלל בדקות שהיה על המגרש. ה"תאקל" שמנסים לצייר בין דוידוביץ' לרפאלוב הוא מוגזם. ניר העיר (אמנם בהפגנתיות) רבה לרפאלוב על כך שלא ירד להגנה. גם דוידוביץ' עצמו אמר שאין פה שום דבר אישי נגדו וזה לא התפתח למשהו מעבר לויכוח קטן, לא צריך לעשות הר מעכבר. אני לא מסכים שרפאלוב לא יכול לתרום. הוא כבר הוכיח בעבר שהוא מסוגל ליותר. הדבר שהוא צריך לעבוד עליו זה להיות במשחק לאורך זמן, לא להיעלם וכמובן גם לשמור על כושר. אני לא רוצה לראות אותו בקבוצה אחרת.
אני לא חושב שכל העניין סביב ליאור רפאלוב הוא מוצדק. כרגע הוא נמצא בתקופה פחות טובה, הקבוצה רצה טוב והוא צריך לעבוד קשה ולחכות לרגע שהקבוצה תחרוק (אין קבוצות מושלמות) ואז להוכיח שהוא יכול לתרום. מילא, היו חריקות ואלישע לוי היה חושב שהוא לא יכול לתרום או לשנות, אבל בינתיים לקבוצה יש 7 נצחונות מ-7 משחקים. סבלנות.
ליאור רפאלוב לא הגיע עדיין לדרגה שהיא מעל 'שחקן ליגה טוב', וייתכן שכלל לא יגיע. אבל אין זה אומר שחיפה צריכה להיפטר ממנו או אפילו להשאיל אותו. אי-אפשר להחזיק בסגל רק שחקנים ברמה של גאדיר למשל, הרי מישהו צריך להיות מחליף(אני מאמין שבשלב מסויים הוא כן ייכנס להרכב ולא רק יעלה מהספסל, כאשר לשחקנים אחרים יגמר הכח או שיהיו יותר פציעות), ורפאלוב שחקן לגיטימי לחלוטין(הוא בישל לארבייטמן באומנות נגד זלצבורג). צריך לזכור שרפאלוב הוא גם שחקן בית ובחיפה יש מגמה לבנות על שחקנים כאלה בשנתיים האחרונות. אם רפאלוב ירצה לעזוב - אז מדובר כבר במשהו אחר. אבל רפאלוב, שהוא לא בחור חכם במיוחד, אבל גם לא טיפש, לא מעוניין לעזוב, לפחות בינתיים. בשנה שעברה, אלישע לוי לא היה הוגן מספיק עם רפאלוב. שמונה שערים ושלושה בישולים זה מספרים יפים. רפאלוב תמיד היה חילוף ראשון. הוא פיספס בגדול במשחק העונה והיה לו סיבוב פחות טוב, אבל אסור לשכוח את התרומה שלו והיו כמה משחקים שהוא ניצח. אני אוסיף ואומר שלדעתי המקרה עם דוידוביץ הוא חרטה ברטה, כלומר חרטה של השוער שלכם. רפאלוב נרדם, נכון, אסור שזה יקרה - אבל דוידוביץ היה צריך להעיר בצורה אחרת. רפאלוב גם ככה עם ביטחון בריצפה. לדעתי דוידוביץ ניסה כאן להראות כאילו שהוא הבוס, זה לא היה במקום. אני לא חושב שצריך לגעור בדוידוביץ או לקנוס אותו, דברים בסגנון שהציע עמיר פלג בטור שכתב בידיעות אחרונות, אבל דוידוביץ, בגדול, היה יכול לוותר על הקטע הזה.
לא יודע, כשאני זוכר את פטר שמייכל ושורה אובארוב בפעולה אני זוכר מספיק שחקנים שקיבלו על הראש מהשוער שלהם. זה אולי לא יפה לראות, אבל הדני של מנצ'סטר יונייטד התפרץ באמת הרבה כלפי ההגנה שלו. אהה, שכחתי את אוליבר קאן...