מכבי חיפה 09/10: האליפות בורחת בשנייה האחרונה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שגיא, ‏4/7/09.

1. Boccoli Member

מסיללה וקטן רמה מעל הליגה.
    מדהים לראות איך קטן שומר על יציבות לאורך מלא זמן וממשיך בכושר מצויין כל משחק . מוסר בצורה מושלמת פשוט..
    אמרו שאת מסיללה מוכרים רק בסוף העונה אלא אם תגיע הצעה שגבוהה מ2 מיליון יורו.

2. דקו Member

לא הבנתי עד עכשיו בשביל מה הביאו את טיאגו ואת שטכרמן
    יש שאומרים שזה בשביל להשתיק תקהל
    אבל הכל יכול להיות
    שחר אמר שהוא למד מהטעיות מפעם אחרונה שהיינו בליגת האלופות
    אני מקווה שהוא יעמוד במילה שלו
    כי עם מסיללה עף בינואר ואין מחליף ראוי
    חזרנו כמה שנים אחורה.

3. שגיא Guest

שטרכמן ודוטרה הגיעו כדי להרחיב את הסגל. לרוע מזלם הם הגיעו בזמן שהקבוצה רצה. אם היא הייתה מפסידה אני מאמין שההזדמנות שלהם הייתה מגיעה יותר מוקדם. מן הסתם הם יקבלו אשראי בגביע הטוטו והליגה עוד ארוכה כך שיהיו פציעות והרחקות.

רציתי להתחייס לשיטת ה4-4-2. ברור שכולנו רוצים לראות אותה, הבעיה בשיטה הזו אצל אלישע, וזה היה ברור אתמול, שבמצב שבו ארבייטמן משתלב בחוד עם דבלישווילי אין לנו שחקן כנף ימין (במקרה של אתמול) או שמאל. בגלל שקטן מחפש חופש פעולה מוחלט על המגרש, אתמול נוצר מצב שארבייטמן נכנס במקום גאדיר וכך נוצר חור באגף הזה, עד שעותמן נכנס ומילא אותו. מול קבוצה מוגבלת כלכך כמו מכבי פתח תקווה זה עבד. רוני לוי הוציא כמה דקות לפני זה את טל בן חיים. אם היה נשאר שם היה יכול לחגוג על האגף הימני של חיפה, בטח ובטח כשרק משומר נמצא שם ואין עוד קשר שיכול להצר את צעדיו של התוקף הפתח תיקוואי. בכל אופן, רוני לוי לא חכם במיוחד. בעונה שעברה ארבייטמן, כשזכה לשחק, שיחק בעיקר בכנפיים, או בימין או בשמאל. העונה, לאחר שיחה עם אלישע לוי, הבהיר שהוא רוצה לשחק רק במרכז. לכן גם הוא זוכה לפחות דקות, כי בדרך כלל זה על חשבונו של דבלישווילי ולא לצידו.

יניב קטן יכול לשחק באגף ימין אבל אלישע לוי, כך עושה רושם, לא מעיז לתת לו הוראות טקטיות, כך שקשה לי להאמין שנזכה לראות הרבה פעמים מערך כזה של שלי חלוצים כששניהם חלוצי שפיץ. בינתיים אלישע לוי מתרץ בכך ש"יניב קטן ומוחמד גאדיר גם חלוצים, אז אנחנו בעצם משחקים עם שלושה חלוצים".

4. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

ניתוח מושלם שגיא, בדקות בהן יניב קטן היה לכאורה קשר ימני מכבי פ"ת יכלו לחגוג עלינו דרך האגף הזה. אם קובי גנון היה עולה להתקפה הוא היה מוצא את עצמו לבד כל פעם. קטן במערך הזה לא משחק בהתקפה כקשר ימני (כי הוא ממשיך לשחק בתפקיד החופשי) וכמובן שעושה 0 עבודת הגנה. קשר בכנפיים חייב לעשות עבודת הגנה. לכן באמת אי אפשר לשחק במערך הזה, לפחות כל עוד קטן לא נצמד למינימום של מחויבות טקטית. וחבל כי אני חושב ששלומי ודבאלשווילי חייבים לשחק ביחד.

5. שגיא Guest

מה שכן, אמנם עות'מן עדיין לא מקבל את הקרדיט מאלישע לוי (זה יגיע), אבל אני באמת חושב שהוא יכול לתפקד טוב מאוד בקישור. יש לו יכולות התקפיות טובות (בטח יותר ממשומר) כך שאני בהחלט צופה שישחק גם בתפקיד הזה, בטח ובטח שבוקולי כבר מתקשה לשחק באגף וכך למעשה נשארנו רק עם גאדיר כקיצוני ימני.

6. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם ההגבהות שלו ואם זה שהוא במילא מגן,נראה לי עדיף לתת לו דקות בליגה במקום למשומר,בטח מול קבוצות קטנות ששם אנחנו חייבים מישהו שיותר עוזר מבחינה התקפית.

7. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

לעלי עותמאן יש יכולות התקפיות אבל יש הבדל בין לתת מדי פעם גיחות כמגן לבין לתפקד כקיצוני פרופר. צריך תכונות אחרות כדי לשחק קיצוני פרופר. ונגר ניסה לעשות מהלך דומה בזמנו עם עמנואל אבואה וזו לא היתה הצלחה גדולה. הוא יכול לתפקד כקיצוני ימני בלית ברירה, ובשביל הליגה שלנו אני מניח שזה מספיק טוב, אבל הייתי מעדיף עדיין הרכב של עותמאן כמגן ימני וגאדיר כקיצוני ימני.

8. Celtics Member

למה אי אפשר לשחק עם קשר אחורי אחד?

קטן - חופשי (מאחורי החלוץ)
    גאדיר - ימין
    רפאלוב\גולאסה - שמאל
    כיאל\ קולמה - אחורי

בליגה אני חושב שאין צורך בשני קשרים דפנסיביים, לפחות מול קבוצות כמו מכבי פתח תקווה.

נערך לאחרונה ב: ‏6/10/09
  9. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

כיאל לא קשר אחורי, הוא 50/50 ושיפר מאוד את יכולת הנעת הכדור שלו. ובמערך שאתה מציע יש למעשה קשר אחד באמצע (קטן לא נספר כי אין לו עמדה והוא עושה מה שבא לו). אין כזה דבר לשחק עם קשר אחד באמצע. 2 זה המינימום.

10. שגיא Guest

בטח ובטח מול קבוצות הליגה שבדרך כלל מצופפות במרכז. ברגע שאיבדת את השליטה במרכז השדה (על ידי הצבה של קשר מרכזי אחד) סביר שתאבד גם את השליטה בכל המשחק כך שזו לא ממש אופציה

11. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

ראיתי כבר בכמה אתרים שבינואר אנחנו נלך על אלירן עטר מבני יהודה,לא ברור לי בכלל למה.
    דווקא בתקופה שארביטמן מדהים,אנחנו יודעים שדבאלשוילי שחקן טוב והשחקן היחיד שיעזוב כנראה זה מסיללה אז אנחנו הולכים על אלירן עטר???

12. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא יקרה.

משה דמאיו היה אתמול ברדיו 102 של ערוץ הספורט והוא אמר שהם דחו הצעה של מיליון דולר בקיץ ואין מצב שאלירן עטר יעבור בינואר למכבי חיפה גם תמורת מיליון דולר, והוא יוציא אותו רק לאירופה ובמחיר הרבה יותר גבוה וגם אז זה יהיה רק בקיץ.

שכחו מאלירן עטר, לפנות עד עונת 2009/10.

ובכלל אם יש משהו שחיפה לא צריכה זה חלוצים. ובאמת שנניח שעטר יבוא? אם אני שלומי ארבייטמן עוד באותו היום אני מבקש העברה, כי הסיכוי שהוא יראה דשא יהיה אפסי.

נערך לאחרונה ב: ‏6/10/09
  13. Yotam Member

אפשר לחכות שקבוצה מאירופה תרכוש את מסיללה ואז נציב את עותמן לשמאל וכך עדיף לרכוש עוד מגן צעיר ומוכשר מליגת העל שלא ייקרא כזר.
    מתוך 7 שחקני קישור קבועים (ניתן להציב את גדיר וגולסה כקשרים) רק 4 מהם אמורים לפתוח במשחק , זה בסדר , אבל מה לעשות שכל שבע השחקנים הם מוכשרים וחייבים לקבע אותם ב-11 .
    גדיר , בוקולי , גולסה , רפאלוב , קולמה , כיאל , דוטרה .
    בקישור הייתי מציב את דוטרה וכיאל במרכז ואת גדיר וגולסה בצדדים . והמחליפים הנותרים הם בוקולי , רפאלוב , קולמה .
    לסיכום , אנחנו צריכים לשמר ולשפר את השחקנים שלנו בכל דרך.
    איזו קבוצה מאירופה הציעה הצעה על דבאלשווילי ומכבי חיפה דחו אותה ?

14. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

הרגל החזקה של עותמן היא ימין, למה להציב אותו באגף שמאל?
    עדיף להשאיר את עותמן בימין, שייאבק על מקום בהרכב עם משומר ולרכוש מגן שמאלי ישראלי, שם שכבר עולה לי לראש הוא רחמים צ'קול של מ.ס אשדוד, מגן הנבחרת הצעירה עם המון פוטנציאל ועתיד, אם לא הוא אז אני מאמין שיואב זיו, שכבר בקושי זוכה לדקות משחק בלוקרן, יסכים לחזור ארצה.

15. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

yotis,קודם כל כמו שגל אמר אין סיבה לקחת מישהו כמו עותמאן שהעמדה שלו היא מגן ימני,הוא במילא משחק כרגע אצל אלישע בתור קשר ימני ופתאום להסיט אותו שמאלה,עדיף להביא מישהו כמו מגרשוילי או אפילו כבר לתת לטוואטחה את המקום בהרכב,שלא נדבר על זה שמימון וחרזי כבר שיחקו בעמדה הזאת פעם ושעותמאן צריך לבוא לפני משומר בהרכב.

בקשר לדוטרה,איך אתה רוצה באמת שהוא יפתח לפני בוקולי או קולמה?ראית אותו פעם?לפי הדיווחים בחיפה ממש לא מרוצים ממנו ואומרים שהוא בינוני,הבנאדם לא סתם משחק רק בגביע הטוטו,צריך להיות מציאותיים ולא לקבוע הרכב לפי סטטיסטיקה או לפי השם של השחקן,זה אחלה שדוטרה בא מויאריאל והוא שחקן הנבחרת הצעירה של ברזיל,אם הוא לא טוב באימונים אין סיבה שהוא ייקח לקולמה או לבוקולי את המקום.

בקשר לזיו,מצד אחד באמת הוא מתאים לנו כי הוא יכול לשחק בכמה עמדות ולהיות חילוף ראשון + הרכב מצד שמאל,אישית אני יותר אוהב את מגרשוילי אבל על טעם ועל ריח פה יש על מה להתווכח :)