לא בהכרח זיו. שחקנים כמו מסיללה לא מגיעים לרוב לישראל. ואם כן אז מדובר בגניבות. מסיללה הוא סוג של גניבה. אילולא העונה החלשה יחסית שלו בעונה שעברה, כבר העונה הוא לא היה במשחק בארץ. העונה הראשונה שלו בארץ הייתה טובה מאוד (דווקא בעונה חלשה של חיפה) ולאחר מכן הוא נחלש. העונה הוא מחזיר מחדש על המגרש ואני מאוד מקווה שנצליח להחזיק אותו עד סוף העונה. בכלל, אני לא אוהב ששחקני מפתח עוזבים אותנו באמצע העונה.
מסכים אבל עדיין,עכשיו יש לנו קצת יותר סכומים מפעם,גם אפשר לרכוב על זה שבינתיים אנחנו קצת יותר מוכרים באירופה כרגע בזכות ליגת האלופות,אפשר למצוא יותר בקלות מציאות. ברור שזה לא סגור וחתום שנמצא מחליף למסיללה,מקסימום כמו שאמרתי אפשר להביא את הגאורגי השני שיהיה לנו בקבוצה - מגרשוילי.
בינואר למצוא מציאות? קשה לי להאמין. בטח שכל השחקנים תחת חוזה וכדי לשחרר אותם צריך לשלם הרבה כסף. אם מסיללה יעזוב בינואר קשה לי להאמין שימצאו לו מחליף זר ראוי כנראה בינואר.
מגרלשווילי לא מקבל דקות בוויטסה אבל הוא לא רע , הוא נקרא זר ? זלצבורג יריבתנו לשעבר למוקדמות ליגת האלופות נשארה מושלמת בבית 7 בליגת אירופה כאשר ניצחה את ויאריאל בתוצאה 2-0 . איזו תדהמה.. יואב זיו לא עלה כשם ? מה עם שחקנים שמושאלים ?
:aaarofl: יואב זיו וחיים מגרלשווילי הם בהחלט מועמדים ראויים ולא אמורה להיות בעיה גדולה להביא אותם. יש גם אופציה של להביא זר, אם כי כפי שנאמר פה זו עמדה שמאוד קשה לפגוע בה, איכשהו תמיד יש מחסור במגנים שמאליים (וזו אחת הסיבות שאני מאמין שזה יהיה נס אם מסיללה יישאר פה עד סוף העונה). גם קבוצות בליגות בכירות באירופה משוועות למגנים שמאליים ברמה גבוהה, הם זן נדיר. סה"כ עדיין מדובר בדיווחים ספקולטיביים והתרשמויות של סקאוטים, לא משהו קונקרטי, אבל אני לא רואה סיבה שלא יהיה משהו קונקרטי בינואר. אגב מקורות יודעי דבר אומרים שטאלב טוואטחה כישרון עצום והולך להיות המגן השמאלי הבא של הנבחרת, ככה שאולי לא חייבים להביא שחקן לעמדה הזו אם מוכרים את מסיללה. נכון שטוואטחה הוא ילד ושבמיוחד בהגנה חשוב נסיון, אבל אם הוא כזה טוב אז הוא אמור להסתדר ברמת הפח אשפה של ליגת העל. גם מבחינת עומק נראה לי שאפשר לסחוב עם עותמאן, משומר וטווטאחה על שתי עמדות המגנים. כל זאת כשאני יוצא מנקודת ההנחה הדי הסבירה שאנחנו כבר לא נהיה באירופה בחצי השני של העונה...
זה יהיה סיכון ענק בכל זאת לעונה כזאת לתת לטאווטחה דקות,במיוחד עם הסיבוב השלישי הדפוק. בקשר למגרשוילי,הוא לא מקבל דקות כנראה בגלל שאין לו קבוצה,הוא כבר לא שייך לויטסה.
אתה אמיתי? קודם כל הוא נקרא חיים. ולמה לעזאזל שהוא ייחשב כזר? אני לא יודע לגבי טוואטחה. זה שחקן שאיכשהו דילג על קבוצת הנוער. בעונה שעברה הוא שיחק בקבוצת הנערים ורק לקראת סיום העונה קיבל מעט משחקים בקבוצת הנוער והעונה הוא פשוט הוקפץ לקבוצה הבוגרת. עד לפני כמה חודשים דיברו על מגן שמאלי אחר, חי בן חמו, כשחקן שאמור לעשות את הפריצה בבוגרים. אני לא יודע איפה חי בן חמו נמצא היום, אבל הוא לא נמנה על סגל קבוצת הנוער של המועדון ועושה רושפ שהוא לא משחק גם בקבוצת בוגרים אחרת.
לא מוצא חן בעיני שאלישע משחק עם אותו הרכב ששיחק בבורדו למעט שינוי אחד שנכפה עליו - רפאלוב במקום גולסה. הייתי רוצה לראות הרכב יותר רענן ובעיקר יותר רעב עם יותר שחקני ספסל. למה טיאגו דוטרה לא פותח? מתי נוכל סוף סוף להתרשם ממנו אם לא במשחק בית יחסית פשוט על הנייר אחרי שהקשרים המרכזיים הבכירים קרעו את התחת בבורדו? ולמה צריך 4-5-1 בבית מול מכבי פ"ת? במשחקי ליגה כאלה הייתי רוצה לראות את ה4-4-2 עם ארבייטמן לצידו של דבאלשווילי, מערך שכבר שיחקנו בו העונה לליגה ומערך מתאים מאוד למשחקים בארץ לדעתי. שליטה במרכז השדה תהיה לנו גם ב4-4-2. צריך עוד שחקן ברחבה שיהפוך אותנו לחדים וקטלניים יותר.
מסכים,כל הזמן מדברים על חלוקת דקות,על שחקנים שבאו בשביל זה ובסוף רק אילוצים מונעים מאותו הרכב מול בורדו לשחק. בסוף יבואו התירוצים של עייפות.
איך עלי עותמאן לא פותח על חשבון משומר?! איך?! בשתי הרמות לרחבה הוא עשה יותר מההגבהות של משומר כל העונה... כמובן שגם היה טעם לפתוח ב4-4-2, איך שעברנו לשחק במערך הזה ההגנה של מכבי פ"ת נכנסה לפאניקה והשערים הגיעו. אבל יש לציין שגם ב4-5-1 שיחקנו טוב מאוד, הרבה יותר טוב ממה שציפיתי לאור משחקי הליגה הקודמים שלנו העונה שבהם נגררנו לעתים לרמה של היריבות החלשות. פשוט היה חסר לנו המחץ. שער חשוב מאוד לדבאלשווילי שייתן לו ביטחון וקצת שקט מכל המלעיזים לקראת ההמשך. היה אפשר לראות גם לפני השער כמה השחקן הזה חשוב למכבי חיפה, כמה עבודה הוא עושה, איזה נוכחות יש לו ברחבה, איך הוא יודע להחזיק כדור על הגב. רק היה חסר לו הגרוש ללירה, ואני שמח שבסוף הוא כבש. שחקן גדול שעוד יעשה הרבה דברים גדולים העונה. אני לא נכנס פה לויכוח מי יותר טוב, הוא או שלומי, גם כי קשה לי להכריע בויכוח הזה וגם כי זו לא אמורה להיות דילמה כי לדעתי שניהם צריכים לשחק בהרכב ביחד (למעט משחקים יוצאי דופן כמו משחקי חוץ בבלומפילד או טדי). פיטר מסיללה לא שייך לליגה, ההתאחדות צריכה להעביר חוק שאסור לו לשחק בליגה יותר. פשוט לא כוחות כשהוא על המגרש, לא ייאמן כמה השפעה יכולה להיות לשחקן מעמדת המגן השמאלי. אם ליאור (מעצבן מאוד היום, וזיו - ראית שהוא מקבל שירים גם במהלך המשחק?) היה מפעיל אותו יותר זה היה נגמר בתבוסה. בירם כיאל במשחק מצוין גם כן, המנוע של הקבוצה, דוחף את ההתקפה קדימה ומניע כדור מצד לצד מצוין. הכדורי צד לצד שלו ברמה הגבוהה ביותר, אירופה. ומעל כולם היום יניב קטן, שפרח היום בתפקיד החופשי ועשה ככל העולה על רוחו. שני הכדורים על הנעל שהוא הלביש למשומר וקולמה תוך דקה במחצית השנייה היו מלאכת מחשבת.
לאחר הניצחון החמישי שלנו בכל זאת כמה שאלות: 1) האם ארבייטמן צריך לפתוח? 2) מה יהיה כשבינואר מסיללה יימכר? 3) מאז המשחק בקרית אליעזר לפני כמה חודשים נגד הפועל ת"א יניב קטן 'חזר לחיים', ללא ספק השחקן הטוב ביותר בליגה הישראלית. מה קרה איתו? 4) האם קטן צריך ללכת לנבחרת? לדעתי לא כי קשטן אידיוט ולא צריך עוד עומס 5) האם ארבייטמן יוזמן לנבחרת למשל על חשבון עומר גולן? מכבי חיפה פתחה את העונה הזאת בטרוף, בוא נקווה שזה ימשיך. לפני שנה סבלתי כל כך הרבה משחקים, אבל בשבועות האחרונים? הקבוצה מגיעה למספר הזדמנויות אדיר, שחקני מפתח מגיעים למשחקים והצעירים טובים מתמיד. זאת לא הפתעה ששונאינו אוכלים עכשיו את הכובע מרב תסכול http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
זה לא חדש שכיאל מצטיין מול הקטנות, משחק שני ברצף שהוא עושה עבודה טובה באמצע, רק שהפעם הוא גם ניווט והניע את המשחק שלנו. בכל מקרה זה לא המשחקים שאני לוקח כמדד לגבי היכולת שלו, שימשיך לשחק כמו מול בורדו ולא יקבל אדומים ואני רגוע. לגבי מסיללה, אם נשאיר אותו עד סוף העונה, זה נס. משומר- אני חושב שהוא משחק כרגע בגלל שעותמאן עדיין חדש בקבוצה ואלישע אוהב לתת לשחקנים זמן להסתגל. שימו לב אגב שלמרות שכל ההרכב, להוציא את גולסה, נתן לפני 3 ימים מאמצי שיא בליגת האלופות מול קבוצה כמו בורדו, כמעט אף אחד לא נראה עייף(חוץ ממשומר) ולא סתם, הם פשוט לא התאמצו ושיחקו בהילוך שני. הלוואי וכל שבוע מכבי פתח תקווה...
אחרי הרבה זמן מגיע לאלישע לוי מילים טובות. עד עכשיו הוא הפתעת העונה שלי (בתקווה שאני לא אצטרך לחזור לדרך הביקורת). רק שימשיך ככה!
כן ראיתי שרפאלוב קיבל שירים,אני מאמין שאלה שירי תמיכה בגלל התקופה הרעה שלו שכבר הרבה זמן הוא בה וצריך להוציא אותו ממנה,אני לא מאמין עדיין שבירם לא מקבל את הקרדיט והאהבה בגלל שהוא ערבי. בקשר למשחק,כל מה שקיוויתי שמסיללה יעשה שנה שעברה הוא עושה סוף סוף השנה,הוא פשוט לא ראה ממטר אף שחקן מפתח תקווה לא בהגנה ולא בהתקפה(וגם שהוא ראה מישהו ממטר הוא הפעיל סילון ולא ראה אותו מ-50 מטר). אני שמח על הגול של הגאורגי כי ראו שהיה מגיע לו הגול הזה,הוא שחקן טוב ואני ממש לא אוהב איך שמתייחסים אליו,הבנאדם כולה נתן 3 משחקים לא טובים,כבר כולם שכחו איך קולאוטי ב-10 משחקים הראשונים היה גרוע?כבר כולם שכחו שלפנטיני גם לקחו כמה משחקים עד שהוא התחיל לכבוש ברצינות,זר שבה בלי משפחה צריך לקבל קצת יותר זמן ואלישע עושה נכון שהוא נותן את זה הזמן הזה לגאורגי.