מכבי חיפה 09/10: האליפות בורחת בשנייה האחרונה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שגיא, ‏4/7/09.

1. Yotam Member

יאללה חיפה היום !!!!!!
    מקווה לניצחון אך גם תיקו יעשה אותי מאושר .

2. Igi Member

בדרך כלל אני לא נוהג לעשות את זה, אבל אני רוצה להגיב אינדיבידואלית על כל שחקן היום ממה שראיתי היום משער 13.

דבידוביץ' - לא משחק גדול של השוער. הוא הביא מס' איגרופים יפים והביא הצלה אחת, אבל זה לא כיפר על משחק שלא השרה ביטחון על ההגנה עם טעות ענקית כבר בפתיחת המשחק ועוד כמה יציאות מסוכנות בקרנות ואם אני זוכר נכון גם בקרן בגול המקרי של באיירן הוא היה יכול לצאת טוב יותר, אבל יכול להיות שאני טועה וזה קרה בקרן אחרת.

משומר - אני לא מצפה ממנו להסתדר עם ריברי אפילו כשהאחרון מנסה לשמור על הרגליים שלו, אם גם לליגה שלנו במרבית העונה הוא פשוט לא מספיק טוב. היה חלש להחריד וללא ספק מנקודות החושך של מכבי חיפה במשחק.

דקל - אני לא יודע איך לאכול את הירידה הדרסטית ביכולת של הבלם שהיה לפני שנתיים ההבטחה הגדולה של הכדורגל ישראלי בחלק האחורי. אולי המראה הנאצי שניסה להשרות לעצמו מעט הפחיד את שחקני באיירן בהתחלה, אבל אחרי שהמשחק קצת התקדם הם הבינו שהאגף שלו ושל משומר זה החושך של מכבי חיפה. כל כך הרבה הרחקות וטעויות לא מחויבות, מטעות שלו ספגנו את הגול מול אלופת אוסטריה ואם אני זוכר נכון הוא גם היה האשם העיקרי בגול היום עם המסירה לואן בוייטן.

טשיירה - המצטיין של חיפה. השחקן היחיד שאני לגמרי מבין איך נגמר לו האוויר ואם אני זוכר נכון עליו כבשו את ה-3, אבל מובן לגמרי אחרי שעשה עבודה של 4 שחקנים - משומר, כיאל, קינן ועבור עצמו. כמו כן הוא צריך לשפר קצת את הדיוק שלו ויהיה בסדר. רק שימשיך ככה.

מסיללה - עד הגול האחרון שגרם לו בדומה לחברים שלו כבר הפסיק לרוץ, פיטר נתן משחק באמת מושלם על רובן באגף. אם ימשיך ככה, להוציא את הגול האחרון, אין ספק שהוא לא ישאר איתנו לעונה הבאה באירופה.

כיאל - פשוט לא זה בלי קולמה. קשה להגיד שהוא השחקן המאכזב בגלל תצוגת האימים של דקל, אבל אני מקווה מאד שהוא יצא מעודד מהמשחק הזה ויבוא עם כוחות מחודשים למשחק בבורדו. מזל שלפחות טשיירה הציל אותו איזה 3 פעמים ממבוכה גדולה להגנה שלנו.

בוקולי - יחד עם קטן היה הראשון שיצא מההלם ובסך הכל השקיע המון, אבל בהתקפה היה על הפנים. הייתה איזו התקפה גדולה שרפאלוב הביא לו כדור לבד באגף ימין והוא מסר לשום מקום... זה ממש עיצבן אותי. ולמרות זאת, אני מעריך את ההשקעה שלו וחושב שהוא היה מהפחות חלשים.

גולסה - משחק לא רע לילד. סיכן פעם או פעמיים את השער של בוט, נלחם, וגם הוציא יפה את ההתקפות קדימה.

קטן - עד ההחמצות שלו נתן משחק טוב והיחיד שהיה לו מה למכור מקצועית במשחק הזה חוץ מטשיירה, מסיללה ודבאלשווילי, אבל לאחר מכן נעלם. בסך הכל אין לי טענות אליו.

גאדיר - לא היה קיים באגף שמאל.

דבאלשווילי - כמו קטן, היה מהיחידים שהיה לו מה למכור בהתקפה. הראה שהוא שחקן מאד טכני ויודע לשמור על הכדור, חבל מאד על ההחמצה שהייתה יכולה לעשות לכולנו טוב על הלב...

מהמחליפים, רפאלוב הפתיע מאד את הגרמנים, אבל אחרי ה-2 גם הוא נעלם. ארבייטמן עם הורדה נהדרת לדבאלשוילי במצב לגול, אבל חוץ מזה כלום. התמקדתי בעיקר בעותמן ולדעתי אלישע צריך להריץ אותו במקום משומר כבר מעכשיו, כי נראה שיש שם משהו.

אלישע - בסך הכל, ללא קשר אחורי בסגל, הכין את הקבוצה כמה שיכל. אני מאד מקווה שההצבה של גאדיר בשמאל לא תחזור על עצמה ושעותמן יתחיל לרוץ בהרכב!

נערך לאחרונה ב: ‏16/9/09
  3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

Iqi, בסה"כ ניתוח מאד נכון. למרות ההפסד שמראה על תבוסה לדעתי עם קצת מזל היינו יכולים אולי לשנות את תוצאת המשחק. ברגע שאתה באירופה לא כובש ממצבים אתה לרב מפסיד את המשחק בטח נגד קבוצה הרבה יותר טובה כמו ביירן.

לדעתי האיש הכי חלש אתמול במגרש היה דקל קינן, אני די התגעגעתי לשי מיימון. השער הראשון היה באחריות הבלם הבינלאומי כי הוא לא יצא מספיק מהר קדימה. וכן, גם באוסטריה הוא לא הצליח לעצור במהירותו את ציקלר. טשיירה בדקות שהמשחק עוד היה פתוח היה בסדר גמור.

גאדיר הפתיע אותי אתמול לרעה. לדעתי רפאלוב ישחק כבר נגד הפועל ת"א ומבחינתי זאת השעה בשביל השחקן. אם יצליח לבלוט מול האדומים רפאלוב בדרך חזרה להרכב. הייתי כמובן גם רוצה לראות את הצמד טשיירה את מיימון שוב, אבל לא נראה לי שאלישע ישאיר את קינן על הספסל.

נהנתי גם ממסיללה שלמעשה לא הפתיע אותי, בקיץ הוא גם שיחק בצורה הזאת בארצו כששוחק הטורניר הבינלאומי החשוב. הוא עדיין לא מגן ברמה הכי גבוהה, אבל בסה"כ הוא תרם הרבה יותר ממשומר שפשוט נראה מאד חיוור. ריברי שיחק על פחות מחמישים אחוז מיכולתו, אבל גם זה הספיקה לביירן.

לדעתי דביאשווילי התעסק יותר מדי במזמוזים עם הכדור ופחות מדי בנגיעות קצרות ומהירות. אין לי הרבה טענות אליו כי הוא השקיע מעל ומעבר, אבל לפעמים קיבלתי את ההרגשה שהוא רצה יותר מדי לבד. יניב קטן הראה שהוא שחקן אירופאי לגיטימי, אבל אם היה מכניס אחת משתי ההזדמנויות שהוא קיבל בפתיחת המחצית הראשונה...כשאני נזכר עכשיו, אם בהזדמנות הראשונה של קטן החלוץ הגרמני מולר היה שם זה היה נגמר ברשת...

אני מסתכל עכשיו קדימה למשחק החשוב ביום שני. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

4. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא צריך להיות חמדן שי, צריך להגיד את האמת פרט ל-5 דקות האלה במחצית השניה שבאיירן חילקה מתנות לקטן, היא היתה קרובה הרבה מאוד לכיבוש אם זה אוליץ' בדקה השניה נראה לי שניצל טעות של דוידוביץ' ובא רע לכדור, אם זה אוליץ' אחרי 10 דקות שמ-5 מטרים נגע בצורה רעה שוב בכדור, ואם זה במחצית הראשונה ב-5/6 פעמים שבאיירן בקלילות הגיעה ל-16א של חיפה ואין לי מושג מה חשבו לעצמם שהם מנסים לעשות, אולי חשבו שמשחקים מול קונוסים. כנ"ל גם הגול שאומנם נפסל בנבדלון קטן אבל ייתכן מאוד שהקוון גם יכל לא להרים כי זה היה ממש על הסנטימטר. ובמחצית השניה אם זה ההצלה של דוידוביץ' מרובן, ההצלה של גולסה מהקו, עוד איזה פעם או פעמיים שטישיירה פשוט בקפיצת אמוק (באמת היה מצטיין בחיפה) הוציא 2 כדורים לקרנות, ובסופו של דבר ה-0:3 משקף גם אם הוא הגיע בסופו של דבר בסיום, ועדיין כמו שזה היה 3:0 בסיום, זה יכל להיות עוד בשלהי המשחק ובמחצית הראשונה זה יכל להיות לא נעים בכלל אם אוליץ' היה מתרכז, כך שאין על מה לבכות זה לא שחיפה הראתה עליונות על באיירן, ובסך הכל היא שיחקה נכון, סגרה את המגרש, יצאה למתפרצות וחיכתה למתנות כמו קטן וכל מי שאומר שהיה פה בונקר שלא יזיין בשכל, אין שום קבוצה ישראלית שתבוא בארץ ותלחץ את באיירן לשערה שלה, ועובדה שבאיירן הניעה את הכדור בחופשיות גם כשריברי ורובן לא היו על הדשא, מה שעוד יותר מצביע על החוזק שלה ועל הטביעת יד של ואן חאל בקבוצה הזאת. מכבי חיפה לא הפתיעה אותי כי בסך הכל זו היכולת שלה, לא ציפיתי למשהו אחר, ובסך הכל היא לא שייכת לליגת האלופות ואת ההישג שלה היא כבר עשתה בעצם העפלתה כך שכל תוצאה שהיא תוציא תהיה הישג מבחינתה, מה שכן אלישע לדעתי יצא חומוס כשאמר שהם שיחקו יוצא מן הכלל ודוידוביץ' בכלל אמר שהתוצאה לא משקפת, אני מציע לשניהם ללכת הביתה ולראות את השידור החוזר, היה לחיפה הרבה מאוד מזל ועצם העובדה שבאיירן גם בלי להתאמץ אלא לבוא לשחק על תוצאה כבשה את הראשון רק אחרי 65 דקות זה גם מזל, בסופו של דבר אפשר לציין בחיפה את טישיירה ואת קטן שהיו טובים לדעתי וגם בוקולי. השאר באמת שלא הגיעו למשחק כמעט, וגם אם נגיד שהם כן הגיעו, לא היתה להם כל כך השפעה. לא נורא, זו ליגת האלופות האמיתית.

5. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אמנם מן הסתם מאוד הסתגרנו אבל לדעתי יחסית היינו מאוד טובים,כמובן שהיה לנו הרבה מזל אבל היו לנו גם 3-4 הזדמנויות ממש טובות ואם קצת דיוק או יותר ריכוז המשחק היה מסתיים לגמרי אחרת.

6. Igi Member

שי, אני מסכים איתך שבכושר הנוכחי של קינן לא בטוח אם מיימון לא יותר טוב ממנו. שהיה משקיע במאמצים שלו להפחיד את היריב יותר ביכולת המשחק שלו מאשר בתספורת, כי אתמול המשחק שלו לא היה דומה לכלום. כנ"ל כיאל ומשומר אגב. אם לא טשיירה לחפות על שלושתם, זה היה נגמר ב5 או 6-0 .
    בנוגע לגרוזיני, היה לדבאלשווילי מהלך אחד שאני זוכר שהוא השתהה עם הכדור באמת יותר ממה שהיה צריך, אבל בכל יתר הפעמים זה קרה כי פשוט לא היה כמעט למי למסור. חוץ ממנו, מקטן ומבוקולי, כולם ניסו להתנער מהכדור כאילו היה חבילה עוברת.

מסכים זיו.

עומר, סוף סוף תגובה עניינית שלך שלא כללה איזו הערה נגד חיפה. בסך הכל ההעפלה הייתה עצם ההישג של חיפה ומכאן כל נקודה או הופעה יפה שתציג הן בגדר בונוס. המטרה שלה היא לבנות את הקבוצה הזו והצעירים המוכשרים שלה לשנים הבאות כך שבפעם הבאה שנגיע למעמד דומה באלופות, או בליגה האירופית, נהיה יותר מוכנים וכך גם המאמן שלנו.

עוד משהו קטן, שימו לב למה שאפועל עשו בקלדרון. הוציאו תיקו 0-0 מכובד למרות שלומיאליות של החלוץ והכל בזכות הופעה הירואית של השוער שלהם. דבידוביץ' רק צריך להסתכל וללמוד. ככה שוער נותן ביטחון לשחקנים הצעירים בהגנה ואפילו בהתקפה, שגם אם הם יאבדו קצת מהכושר שלהם במהלך המשחק, יהיה שוער בשער שיחפה עליהם יותר מאיזו בעיטה חופשית שגם אדרי היה עוצר. אני אומנם קצת נוקשה בעניין, אבל לא מתאים המשחקים ששחקן במעמדו ובניסיון של דבידוביץ' הביא אתמול, במיוחד לא כאשר הוא סוף סוף מגיע לבמת חלומותיו.

נערך לאחרונה ב: ‏16/9/09
  7. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

8. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא מבין מה מיוחד בזה..

9. Igi Member

....

דרך אגב, יש למישהו מושג מתי דוטרה אמור לחזור מהפציעה?

10. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

משחק משנת התרפאפוי אפילו שחיפה הובסה...

11. איגור .פ. Member

אני חושב שיש מה לחיפה ללמוד מהנאת הכדור של סלטיק ,חיפה חייבת במשחק הבא מול בורדו להניע כדור בסבלנות ,לא למהר ,לנסות למצוא פרצות ,ולנסות לעקוץ את בורדו.

12. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אגב לכל מי שאמר שרד בול זלצבורג קבוצה גרועה וחיפה עלתה במזל,היום קיבלנו הוכחה שהוא צדק,איזה גרועים הם,מנצחים את לאציו באיטליה רק 2-1,ממש לוזרים...

13. Igi Member

הגבתי על זה בדיון של הפועל-סלטיק.
    חלק מהתגובות האלה היו גם תגובות קנאה אל תשכח, אבל כן, מי ששפט אותם לקבוצה בינונית ברמה של מכבי פ"ת בגלל משחק לא טוב שלהם (ההפסד והיכולת בבית אל מול היכולת הפנטסטית של חיפה באותו משחק די גמרו את הסיכויים ואת הכוחות הנפשיים שלהם מראש ככה שההפסד בר"ג לא קובע כלום לגבי טיב הקבוצה הזו) קיבל שיעור חשוב שעוד פעם, טיבה של קבוצת כדורגל ל-א נמדד על פי משחק אחד!

14. Igi Member

15. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

על פניו אלישע חושב יותר התקפה במשחק הזה, הוא מתכוון לשחק עם קשר אחורי אחד בהרכב הראשון (עם כל הכבוד לגולסה, ויש ים של כבוד, החשיבה שלו התקפית מדי).
    לדעתי, למרות התקופה הרעה של כיאל, הוא צריך לפתוח לצד קולמה, האגריסיביות שלו במרכז המגרש חשובה לנו, בטח מול קבוצה עיקשת כמו הפועל ת"א.
    אני מודאג, בעקבות החשיבה ההתקפית של אלישע, שנזניח את ההגנה והפועל ת"א היא קבוצה מספר 1 בארץ בכל הנוגע לניצול מצבים.