מכבי חיפה 09/10: האליפות בורחת בשנייה האחרונה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שגיא, ‏4/7/09.

1. ManUtd Fan Member

אין מה לעשות, צריך לחשוב על טובת הקבוצה. לדעתי הצעירים גם כן מבינים את זה שבסגל קצר כמו זה אי אפשר לרוץ בשלושה מפעלים. צריכים להביא שחקנים שיהיו כמו עומרי אפק בשנה שעברה. שחקנים משלימים שנועדו להרחיב את הסגל. חוץ מזה, צריך להביא מגן ימני בגלל שמשומר, עם כל הכבוד, לא צריך להיות יותר מגיבוי וקשר אחורי (להרחיב את הסגל, לא להחליף אף-אחד).
    בקיצור, לא חסר עבודה. קשר אחורי (גיבוי, לא צריך להחליף אף-אחד) ומגן ימני (הרכב) הם העמדות שחייבות חיזוק. אם ישאר אולי אולי גם מגן שמאלי (גיבוי).

נערך לאחרונה ב: ‏26/8/09
  2. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

המבין,איזה שער היית?אני הייתי שער 11-12 והתביישתי בקהל שלנו,בקושי עודדו,רק 2 דקות אחרי גולים ופה ושם קצת..אפילו אוהד חוצפן אחד אמר לאחי שפה זה לא קיסריה,חתיכת אידיוט,לא מבין לאן הוא הגיע..חבל שאוהדים כאלה מגיעים למשחקים.
    מה שכן ממולנו בשערים 3-4 הייתה תצוגת קהל מדהימה.

ManUtd Fan התגובה הייתה אליך ואל אביעד ובגלל זה גם הקטע עם הפריימר ליג.

בנוגע למסיללה אתמול,הוא היה טוב,אבל הוא לא היה כזה מדהים רק בזכות עצמו אלא בזכות זה שהייתה שמירה מאוד צמודה על טצ'וי ועל זה כל הכבוד לאלישע,כמובן שמגיע כל הכבוד גם למסיללה שעשה הרבה פעולות טובות,אבל לדעתי אתם משבחים אותו בהגזמה.
    ודבר שני באירופה הוא לא היה מצויין כל הזמן,מול אקטובה במשחק חוץ ומול זלצבורג בחוץ הוא היה חלש.
    עוד פעם,יכולת של אתמול היא לא היכולת שלו כל הזמן אלא רק מידי פעם ובגלל זה הוא כרגע לא מתאים לאירופה.

3. תומר22 Member

אלירן עטר כשרון גדול, אבל הוא כבר שיחק בליגה האירופית ולכן לא יכול לעזור בשלב הבתים. בנוסף, אני אישית מעדיף שלא יהיה שחקן עם עבר פלילי אצלנו בקבוצה, והאמת היא שלא צריכים חלוץ. דבאלישווילי הוכיח אתמול שגם בלי ה-1.96 מ' של יאנקו אפשר להיות חלוץ מטרה נהדר וארבייטמן נמצא העונה בכושר פנטסטי. אין סיבה לפגוע בהם.

כנ"ל לגבי ההגנה. לא מבין את הרצון להביא שחקנים כמו יואב זיו ואבי סטרול. שי מימון הוכיח בשני המשחקים נגד זלצבורג שהוא הבלם הכי טוב שיש לנו בסגל (כן, עולה על דקל כרגע) וראוי לאמון, בעיקר כי הוא מתאים מאוד לסגנון האירופי, למרות האיטיות היחסית. קינן וטשיירה יכולים להתחרות על המקום לצידו, לא צריך שום סטרול ושום בנאדו. בצד ימין הייתי רוצה לראות את עלי עותמאן מגיע ומשתלב בהדרגה, קודם כל בליגה. עדיף שחקן כזה, שיכול רק לפרוח בעתיד, מאשר יואב זיו שיהיה ממורמר על הספסל.

הדבר ההגיוני לעשות הוא לצרף קשר אחורי בהקדם, כי צריך לזכור שבמשחק הראשון בצ'מפיונס קולמה מוצהב. הוא אמנם היה טוב אתמול, אבל הוא לא מספיק לרמות הגבוהות. הדיבורים על אלברמן כמחליף מיותרים כי הבנאדם לא שיחק כבר חצי שנה בגלל פציעה, לכן הפתרון חייב להיות שחקן זר וכזה שבאמת יכול לעשות שדרוג. לא להמר במקרה הזה.

נערך לאחרונה ב: ‏26/8/09
  4. שגיא Guest

אני מסכים עם תומר. קשה לי עם כל השמות שמוזכרים כיוון שהם יפגעו באופן ישיר בשחקנים שנתנו עד עכשיו מעל ומעבר. אני מסכים שצריך קשר הגנתי ומגן ימני שיוכלו להיות יותר טובים ממה שיש לנו כרגע. אבל חבל להביא שחקן זר רק בגלל לחץ ובכך לדחוק לפינה שחקנים כמו גאדיר, גולסה או ארבייטמן ובסופו של דבר לא להרוויח כלום. מעבר לזה אולי לצרף עוד איזה שחקן סגל רחב שאין לו בעיה לשבת על הספסל.

5. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם אני מסכים,גם בוואלה עשו על זה כתבה היום,אני חושב די בטוח שגם אלישע ויעקב שחר חושבים ככה,אין סיבה להתפרע כספית ועוד לפגוע במי שעזרו לנו להגיע למעמד הזה.

6. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

אמרתי את זה כבר ואני אחזור על זה שוב,
    על מנת להרים קבוצה שתהיה ברמה אחת מעל כל הליגה שלנו וקבוצה לגיטימית וסימפטית לאירופה, שתהיה מורגלת כבר כל שנה להיכנס לבתים\לליגה האירופאית, חיפה צריכה מגן ימני טוב, בלם טוב וחלוץ רחבה קלאסי.

מגן- משומר הוא לא שחקן כדורגל. אם עלי יגיע זה יהיה מצויין לחיפה.
    בלם- קינן בלם אדיר, אבל איטי, זה לא מספיק לאירופה. חיפה צריכה בלם זר לידו, משהו מזרח אירופאי, חסון ומהיר.
    חלוץ- לא דבאשווילי ולא פאנטיני. חיפה צריכה סקורר אמיתי, אבל לא אחד שרק יחכה לכדורים, אחד שגם יעשה תנועה וינוע אחורה לסביבות ה30 מטר מהשער אפילו, חלוץ מאסיבי, ענק, אחד שקבוצות יפחדו ממנו.

אולי אני מגזים בדרישות, אבל הגיע הזמן שנהיה פאקטור באירופה קבוע, שיכירו אותנו.

7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

האם הבנתי נכון שרק ההשתתפות של מכבי חיפה בליגת האלופות מבטיחה לה קופה נאה של 7 מיליון אירו? שמעו, זה מפחיד כל אוהד שלא אוהב את מכבי חיפה כי הסכום הזה שווה לפחות ל-35 מיליון שקל...

לגבי השמועות על שחקנים חדשים. עלי עותמאן יכול לתת לקבוצה עומק בתפקיד המגן הימיני. משומר וגם חרזי מועמדים לתפקיד הזה באירופה, עותמאן יכול לקבל דקות בליגה המקומית. אני מאד מעוניין באלירן עטר וכולי תקווה שבינואר ייצטרף אלינו. חוץ מזה נראה שאולי עוד מישהו ייצרף אלינו, אבל אני בעיקר מרוצה מזה שמכבי חיפה אולי שוקלת ברצינות ללכת על אלירן עטר.

8. Alvaro Recoba משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מטבעי שמרן, אוהב את מה שקיים ושונא שינויים.
    לדעתי, מכל השחקנים ששיחקו עד כה במסגרת האירופית הייתי מחליף בהרכב הפותח רק שחקן אחד - המגן הימני אייל משומר. הוא השחקן היחיד שאפשר להגיד עליו שאפילו לליגה שלנו הוא בינוני מינוס, ועל אחת כמה וכמה למסגרת האירופית. אז נכון, אני זוכר לו את השער ששווה אליפות נגד הפועל פ"ת בשנה שעברה, אבל זו עמדה שחייבים להשתדרג בה. בנושא הזה לא ברורה לי ההתלהבות סביב עלי עתמאן. אמנם אני לא עוקב באדיקות על משחק ההגנה של סכנין, אבל א' לא זכור לי שהגנת סכנין נחשבה להגנת ברזל בשנים האחרונות, ב' על עתמאן ספציפית לא שמעתי דבר ולא חצי דבר עד שהתחילה ההתעניינות של חיפה בו בשלהי העונה שעברה. שחקן מבטיח? אולי, שחקן לצ'מפיונס ליג? ממש לא. מכיוון שקשה לי להאמין שיהיו לנו שלושה זרים בהגנה (מגן ימני בנוסף על בלם ומגן שמאלי), אני מסוגל לחשוב רק על קלמי סבן ויואב זיו (שהיתרון שלו הוא היכולת לשחק במגוון עמדות).

לגבי כל שאר העמדות במגרש אני בדעה שמה שלא מקולקל לא צריך לתקן. לרמה של מנצ'סטר יונייטד אנחנו לא נשתדרג באמצעות 2-3 רכישות, וגם לא לרמה של בורדו או דינמו קייב. לכן אני בעד להשאיר את כל שאר שחקני ההרכב והרוטציה במקומותיהם מכיוון שהם עברו מחנה אימונים ביחד ויודעים לשחק ביחד. אסור לזלזל בדבר הזה, לא רוכשים אותו תוך עשרה ימים ושני משחקים אלא לאורך זמן- שחקני הגנה צריכים המון זמן להתרגל אחד לשני וגם להביא עכשיו חלוץ חדש זר במקום אחד שנותן קבלות עד כה נראה לי מיותר.

מה שכן צריך לעשות לדעתי הוא להביא 2-3 שחקנים ישראליים בינוניים+ על מנת להתמודד עם עומס המשחקים שצפוי השנה - כלומר לא להביא קשר אחורי זר במקום קולמה (השחקן הכי משמעותי בקבוצה לדעתי) אלא להביא איזה משה אוחיון כזה מאשדוד (אם הם יסכימו לשחרר עוד שחקנים בכלל) שייכנס לרוטציה בעמדה הזו במשחקי הליגה, גביע וגביע הטוטו.

9. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

מסכים עם גל,למרות שהייתי מוסיף דווקא את אלברמן במידה והוא לא יקר מידי(הבנתי שזה די ירד מהפרק בגלל המחיר שלו).
    אבל בתכלס צריך למצוא כמה שחקנים שלא תהיה להם בעיה לשבת על הספסל.

10. Alvaro Recoba משתמשים של כבוד היכל התהילה

שמע, בצ'מפיונס ליג הם ישחקו על בסיס השעיות, פציעות וכושר רגעי טוב יותר, ובליגה יקבלו אשראי להוכיח את יכולתם כחלק מהרוטציה ובהתבסס על מתן מנוחה לשחקנים הקבועים.

11. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

ע'ותמאן אדיר! יש לו ימין ושמאל, יש לו את הדבר שהכי חסר במגני ארצנו, הגבהות.
    שליטה בכדור, הוא שחקן גדול, חזק ובעל מסה.
    שחקן שאני אישית לא יודע מה עושה לא בסכנין, אלא בליגת העל.

12. Igi Member

מז"א פה זה לא קיסריה ?
    בכל מקרה, הייתי ב8-10 ודווקא שם לא הייתה שום בעיה, עודדו רוב המשחק ואני בטוח שתסכים איתי כמה מצמרר ומרגש היה לשמוע כל פעם את ה"ירוק עולה" וה"מכבי חיפה מלחמה" מצד לצד...כמו גם את הגל המתמשך בין האוהדים לקראת סוף המשחק http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

לגבי הדיבורים על רכש, אני מודה, כמו גל, שבחיים לא שמעתי ולא ראיתי את עותמאן עד השמועות של התעניינות מצד מכבי חיפה. לפי הבנתי, יש מגעים בין שני הצדדים להשאלתו של בלו שדי מיותר לנו+דמי העברה תמורת צירופו של עותמאן. בסך הכל, אני חושב שאם לא מביאים את יואב זיו שכמו שגל אמר יכול סתם ליצור מרמור, זה רכש חכם. מצד שני, זיו הוא אומנם לא איזה שחקן מפלצתי, אבל זה רכש ברמה גבוהה יחסית לליגת והעל ורכש שיכול לשדרג את הקבוצה בצורה רצינית ולהתחיל ליצור את הפער שאוהדי יתר הקבוצות מפחדים שחיפה תיצור כתוצאה מהכסף הגדול שהוזרם למועדון... מצד שני, יעקב שחר לא בזבזן גדול(וטוב שכך), לכן כמו שאמרו פה, בהחלט סביר שעותמאן ועוד קשר אחורי זר יסגרו את הסגל שלנו.

13. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

כאילו שנפסיק לשיר כי זה לא הופעה של איזה אייל גולן או משהו,יש אנשים שלא צריך להכניס למגרש כדורגל.

כן,הירוק עולה והגל המקסיקני היו משהו ממש יפה,הבעיה שהיה את זה מעט מידי ביציע שלי.

14. Igi Member

חבל שנבלות כאלה נכנסו דווקא לשער הכי טוב באיצטדיון (מבחינת מה שאתה מקבל לעומת מה שאתה משלם) . ד"א, למישהו יש מושג מתי יפתחו את מכירת המנויים לצ'מפיונס?

15. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

על פי ספורט 5 אייל שטרכמן שחקנה היהודי של ריבר על סף סיכום במכבי חיפה...

עוד שחקן שנבחן במכבי ת"א, לא "הרשים" את בן שמעון ובסוף יילך ויככב אצל שחר...