הקבוצה צריכה להתחזק בשחקני סגל, לאו דווקא שחקני הרכב. שחקן כמו יואב זיו למשל הוא חיזוק מצויין כי הוא יכול לשחק בכמה עמדות, וגם הייתי מעדיף אותו כמגן על פני משומר למשל. עומר גולן לא יגיע לחיפה. גם הוא לא רוצה וגם לא רוצים אותו. לא צריך להאמין לכל מה שכתוב. אין בו צורך, במיוחד שארבייטמן נמצא בכושר מצויין.
אני לפי דעתי אם חיפה עולה לבתים של ליגת האלופות ,היא צריכה להביא קשו ו2 שחקני הגנה נוספים ,ההתקפה של חיפה אחת הכשרוניות שהיה אי פעם. ומשהו שהייתי חייב להגיד זה על קטן,קטן שחקן מאוד שונה מלפני כמה שנים ,הוא נהיה באמת סוג של בוס במגרש.קטן התבגר בצורה משמעותית ,בא לכדור מנהל את המשחק בחכמה.
תסתכלו כמה יוצאי מחלקת הנוער של מכבי חיפה יש בליגת העל: הפועל חיפה:יוסי ג'אנח,ערן לוי,עדן בן בסט *גם רן אבוקרט וחנן ממן היו במכבי חיפה אבל עזבו בסביבות גיל 16-17 מכבי תל אביב-מאור בוזגלו *ג'יירמו ישראלביץ' הגיע לארץ בגיל 19 מארגנטינה למכבי חיפה הפועל פ"ת-כפיר דר,רפי דהאן מכבי נתניה-דניאל ליפשיץ',טארק נאטור[http://sports.walla.co.il/?w=/7/1434129],טל מעבי,שניר גואטה אחי נצרת-מוחמד שחבארי,מור דהאן,שלומי חנוכה,לוהאב כיאל,תומר חמד הפועל ב"ש-ארז מסיקה הפועל עכו-גד עמוס,איציק כהן,אלי ארליך,איתן עזריה,שחר סימן טוב,ליעד אלמליח,אושרי גיטא הפועל רעננה-שניר משען בסה"כ 27 יוצאי מחלקת הנוער של מכבי חיפה משחקים בליגת העל לא כולל במכבי חיפה. יש יש לכם עוד שמות תוסיפו בבקשה :aaa031:
חיזוק בהגנה הוא בהחלט אפשרי אבל אי אפשר להשאיר על הספסל את קינן או טשיירה , יואב זיו הוא השחקן שהכי צריכים אותו במכבי חיפה , השחקן שווה 850,000 שקל ולמרות שלוקרן דורשת עליו מיליון שקל הוא שווה את המחיר , השחקן משחק בשני צדדי המגרש אפשר לשחק איתו כקשר בצד אבל זה לא דחוף לנו וזה לא משמעותי בשבילנו . אבל אחת המטרות של חיפה היא להמעיט את מספר הגולים שכובשים לנו ויואב זיו הוא אחד כזה שיכול לעזור לנו . עוד שחקן שכדאי להביא הוא אבירם ברוכיאן , השחקן בן ה24 משחק בצד הימני של הקישור והוא יכול לשחק גם חלוץ שני וקשר התקפי , הייתי רוכש אותו ב850,000 שקל והוא שחקן שבאמת היה בורג חשוב לחוליה הקדמית של מכבי חיפה . בעניין עומר גולן , אם מוסיפים עוד חלוץ להרכב מכבי חיפה זה ככל הנראה יתגרע , ולא חשוב באיזה מחיר או בכישרון של השחקן מישהו ייפגע בעסק הזה , ניתן להשאיל או למכור את בלו בכל עסקה כלשהי כי אפשר להרוויח מהעסק הזה , את הפונציאל של בלו לא נראה העונה מכיוון שהוא לא בשל לכבוש גולים במקום הנכון ובזמן הנכון , ניתן למצוא לו מחליף יותר כישרוני ויותר זול מבלו ורעיון כמו אלירן עטר נשמע טוב יותר לחלוטין מבלו , בלו נקרא שחקן זר ואם נשאיל/נמכור אותו כך נוכל לרכוש שחקן זר באיזשהו תפקיד , את החוליה ההתקפית אנו חייבים לשפר באיזשהי עסקה שתעזור לנו להכביר את מספר הגולים או שינוי טקטית שיעזור לנו בדרך כלשהו לכבוש את אחת המטרות העיקריות שלנו . שינוי טקטי יפה : 4-4-2 יהלום _____________דוידוביץ'_________ ____מסיללה_______טשיירה______קינן___________זיו ______________________ כיאל__________________ גולסה__________________________________רפאלוב _____________________קטן______________________ ____________דבאלשווילי_________עטר________________ מחליפים : שוער : אדרי , זיסקינד הגנה : מימון , משומר , חרזי ,טואטחה , מורי קישור : בוקולי , זגורי , אלמליח , גדיר , ברוכיאן (קצת הזוי) . (קולמה יימכר) התקפה : ארביטמן , חמד (מקווה שיחזור מהר) , עזריאל (גם עליו חשבתי ) גדיר וגולסה יוכלו לשחק חלוצים . תגיבו מה שלילי ומה חיובי בהרכב זה .. בהצלחה לחיפה מול עכו !
הדבר שהכי שלילי בעיניי זה לשחק עם קשר אחורי אחד. מילא הוא היה טוב, תורם גם להגנה וגם להתקפה, סוג של בואטנג שהיה בבית"ר - אז ניחא. אבל להשאיר את כיאל לבד במרכז המגרש? זה מתכון לאסון, אין מצב שברוכיאן יבוא בשביל לשבת על הספסל.
מה נראה לך שזה מנג'ר? אתה מביא שחקנים מובילים בקבוצות שלהם לספסל? קחו בחשבון שבכל משחק יכולים לשחק רק 14 שחקנים. ככה שכל שחקן שיובא להרכב ידחוק את שחקני הספסל (כמו בוקולי למשל) עוד יותר לקצה הספסל. אנחנו לא צריכים שחקנים בולטים ושחקנים מובילים (אלא אם זה יצחקי או ברוכיאן שמן הסתם לא יגיעו) אלא שחקנים שיגיעו על מנת לעבות את הסגל, סטייל רוני גפני ועומרי אפק שהיו עד לא מזמן.
כמו ששגיא אמר "כאן זה לא מנג'ר", העניין הרבה יותר מורכב. ברוכיאן הוא הקפטן של בית"ר, מה גורם לך לחשוב שהוא יגיע בשביל הספסל של מכבי חיפה, אם הוא לא הגיע במהלך יולי שזה היה אפשרי אז למה עכשיו? עטר ומורי לא יעזבו את בני יהודה בעונה הכי אופטימית של הזהובים, עזריאל זה סתם שם שעלה לך בראש והוא ממילא לא יגיע ולא בתכנית של מכבי חיפה. יואב זיו? לא החזקתי ממנו שהיה בבית"ר, חורים בגודל של סין וכידרורים ואיבודים טיפשיים אבל כמו שאיגי אמר הוא האופצייה הכי קוסמת שיש למכבי חיפה כרגע והעובדה שהוא יכול לשחק בכל תפקיד(כמעט) על המגרש תוסיף לכם המון. שהתבררו הסכומים שמכבי חיפה תקבל(קצת לפני הגומלין מול אקטובה) אני הצעתי קשר אחורי תותח שישדרג אותכם בכמה רמות, חיזוקים נוספים לסגל זה כבר מותרות קודם תחפשו מה שחשוב.
אלברמן = 'קשר אחורי תותח' תמורת הסכום הנכון הוא יגיע, אבל לא נראה לי ששחר יהיה מוכן להשקיע כמה מיליונים עליו, אם יגיע וקולמה יסולק לאלתר מכבי חיפה תרוויח בגדול.
אני קונה את זה שקולמה עוזבה אם אלברמן יגיע ,ובכלל עם חיפה בשלב הבתים הוא תוספת מצויינת במקום קולמה. אני בכללי חושב שקולמה לא מספיק טוב לחיפה למרות הכמה משחקים טובים שהוא נתן.
קודם כל אלברמן שחקן שיהיה חשוב מאוד למכבי חיפה , השחקן שווה מיליון יורו ולי זה נראה שתקופתו במנשנגלדבאך מתקצרת מיום ליום . וזה לא כל כך חשוב עם אבירם ברוכיאן קפטן בית"ר ירושליים כי גם בארי שהיה קפטן אסטון וילה עבר תמורת הסכום הנכון למנצ'סטר סיטי , ומה שאני אומר זה שתמורת הסכום הנכון בזמן הנכון אבירם ברוכיאן יהיה שלנו בקרוב .
השוואה מוזרה אבל אני יזרום איתך. א. בארי הגיע לסיטי כשחקן מרכזי ואם ריצ'ארד דאן יעזוב הוא יתמנה לקפטן, אתה הצבת את ברוכיאן בספסל אז למה לו להגיע. ב. איציק קורנפיין הודיע שהוא לא משחרר אף אחד מהכוכבים שלו לקבוצה ישראלית. ג. בית"ר קבוצה גדולה ולא קבוצה בינונית כמו נתניה, הפועל ב"ש ובני יהודה שתמורת 'הסכום הנכון' אתה יכול לקחת להם שחקנים. ד. ברוכיאן הודיע שאם לא אירופה אז רק בית"ר. ה. אם אתה חושב שברוכיאן יהיה שחקן מכבי חיפה בקרוב אז או שאתה חי בסרט שקוראים לו פוטבול מנג'ר או שאתה סתם חרטטן.
לא נראה לי שברוכיאן יגיע למכבי חיפה, אבל ברגע שהקבוצה שלי משחקת בליגת האלופות לעולם אין לדעת...בכל מקרה למה עטר ומורי לא ירצו להצטרף למכבי חיפה אם היא משחקת בליגת האלופות? העניין לדעתי הוא פשוט שמכבי חיפה כרגע לא ממש צריכה את עטר. איפה הוא ישחק? אני הייתי בכיף מצרף את אלירן עטר ביכולתו הנוכחית, אבל למכבי חיפה יש כבר את גולסה ורפאלוב. וזה אומר שאולי עטר שחקן לא פחות טוב, אבל יעקב שחר כנראה מעדיף להמשיך לתת להם קרדיט. כמו שגולסה שיחק באוסטריה הוא בהחלט כבר ברמה של עטר. דין מורי? דווקא אותו אני ממש מת לראות בקבוצה שלי. מבחינתי הוא שווה לכל הבלמים שמשחקים אצלנו כעת. אני מעולם לא הייתי אוהד אמיתי של דקל קינן ואני עדיין לא אחד שכזה. מבחינתי אם שחר רוצה באמת לחשוב על העתיד הוא יפתה את מורי. אדם, אם הכל הולך לפי התכנון מכבי חיפה בליגת האלופות, לא כל שנה יש קבוצה ישראלית בשלב הבתים של הליגה הזו. אני רק לא יודע אם מורי לשחק עם מכבי חיפה בליגת האלופות, בליגה האירופאית זה כבר לא אפשרי.