מכבי חיפה 09/10: האליפות בורחת בשנייה האחרונה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שגיא, ‏4/7/09.

1. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

לא רק אתה מפנטז אבירם, גם אני.
    יש לי אליו מחסום רגשי כל כך חזק ואטום ואני בעצמי לא יודע למה ...
    בתור חלוץ שעולה מהספסל במחצית השניה הוא יעיל מאוד, אך כשהוא פותח בהרכב הראשון אני כולי נהיה פסימי.
    אני לא חושב שיש חלוץ בליגה הישראלית כיום שהחמיץ יותר ממנו, זה כבר הפך להיות מטרד בשבילי,
    עד כדי כך שאני פחות שמח כשהוא מבקיע לעומת שערים של השחקנים האחרים בקבוצה, כי בתוך תוכי אני יודע שבמשחק הבא הוא יחמיץ הזדמנות שכל חלוץ חולם עליה בלילה.
    אז נכון שהחמצות זה חלק מהמשחק ועדיין קשה לי להתחבר אליו, אני כל פעם מקווה לאכול את הכובע מחדש ומתאכזב, מקווה שהשנה הוא יסתום לי את הפה, אך אני אומר את זה כל שנה ולא קורה כלום.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏21/8/09
  2. COYS Member

הוא עוד יהיה אצלנו!
    יליד העיר וכשרון גדול,אני בטוח שהוא ישחק בשלב כלשהוא בקריירה שלנו,יחזור הביתה.
    שלומי לא יוכל לעלות כל העונה כל משחק מהספסל,זה מצב אבסורדי,אלישע חייב למצוא פתרון אחרת שלומי יהיה ממורמר,בינתיים הוא מקבל את המצב אבל בשלב כלשהוא אם יצטיין ירגיש שמגיע לו לפתוח.
    מזכיר את מקרה ברדה,שהיה מצוין אבל קולואטי הועדף עליו,מקווה ששלומי יצא לאירופה בלגיה או משהו כי זה יכול לעשות לו רק טוב.

3. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

תראו הייתה לי הרגשה לגבי ארביטמן,הקיץ הוא השתנה,הוא התאמן כל הקיץ במקום לבלות,הוא השקיע ורואים לפי איך שהוא מדבר שהוא לא אותו שחקן של שנים שעברו,אני מקווה שזה ימשיך לגבי כל העונה וזה לא סתם איזה חודש טוב שיש לו.

4. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אגב מה שמאד לא מוצא חן בעיניי שבמכבי חיפה חושבים על עומר גולן. יש כרגע היררכיה טובה ועוד חלוץ ברמה של גולן לדעתי לא יעשה טוב. יואב זיו אופצייה מצויינת, אבל עוד חלוץ?

5. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

אני דווקא ממש בעד עוד חלוץ, יש לנו שלושה חלוצים אמיתיים בסגל ואחד מהם (בלו) כנראה נחתך מהקבוצה ויושאל לקבוצה אחרת, אז אנו נשארים עם שניים: דבלאשווילי וארבייטמן.
    קטן לא חלוץ, גדיר יותר קיצוני ואולי היה מקום לקדם את סינטיאהו סלליק מהנוער, הוא כבר בן 19 לא? הגיע הזמן שיוקפץ לבוגרים.
    אני לא מרוצה מכך שיש לנו רק שני חלוצים אמיתיים בסגל, לטעמי עומר גולן יכול לתרום לנו המון, בטח כאשר נשחק בשני המפעלים, גם בליגה וגם באירופה.

6. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

לרכוש את עומר גולן רק כדי להרחיב את הסגל במצבת החלוצים שלנו זאת סיבה דבילית לרכוש אותו, במיוחד לאור הסכום הלא מבוטל שתצטרך לשלם על מנת שהוא יחזור לארץ. אם באמת בחיפה רוצים להחליף את בלו ולהשאילו לקבוצה אחרת, שיחזירו את החלוצים שהושאלו למועדון אחר, חמד לדוגמא, כדי להרחיב את הסגל. אם לוי חוזר שהוא יחזיק עונה שלמה עם דבאשוילי וארבייטמן לבדם אז הוא טועה טעות מרה.

7. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

מסכים עם שי.

חוץ מזה שעומר גולן לא יבוא לשחק על הספסל.

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני בהחלט מבין את מה שגל אומר, אבל ברגע שאתה מצרף שחקן כמו עומר גולן את למעשה דוחק שוב את ארבייטמן אחורה. אם נעלה לליגת האלופות אז ברור שצריכים עוד חלוץ, אבל מבחינתי גם אפשר להתחיל דקות לשחקן נוער. העונה בליגה הישראלית יש אינספור משחקים נגד קבוצות חלשות. שם אפשר להתנסות בשחקן צעיר, מבחינתי בכלל לא צריך לוותר על בלו.

אני הייתי מצרף את יואב זיו ואולי עוד שחקן שמסוגל להחליף את מסיללה. גם את אלון חרזי אנחנו עדיין צריכים כי ברור שבליגת האלופות נראה משחקים בלי ההרכב הקבוע שלנו. אנחנו עדיין לא הגענו לבמה הכי גדולה וטשיירה וקינן כבר מוצהבים...מה יקרה אם נשחק 6 משחקים בליגת האלופות? סביר להניח שנקבל 3קבוצות שלא בדיוק חלשות...

בקיצור, יואב זיו ועוד בלם/מגן לצד שמאל. מבחינתי אפילו גרזן נוסף יתקבל בברכה כי ברור שקולמה לא ישחק 6 משחקים (נדמה לי ששלב הבתים בליגה האירופאית גם מורכב מ-6 משחקים, נכון?)

נערך לאחרונה ב: ‏21/8/09
  9. אלי מתחן Member

חיפה משחקת עם חלוץ אחד. מספיק 2 חלוצים בכירים ועוד צעיר מחליף כדי שיהיה מספיק עומק בעמדה.

10. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

מה אני אגיד לכם? אני בכל זאת מקווה שעומר גולן יגיע.
    קשה לי להשלים עם העובדה שיהיו לנו רק שני חלוצים אמיתיים ומנוסים בסגל (דבאלשווילי וארבייטמן).
    מירו, אמרת שני חלוצים בכירים כן? ארבייטמן לא היה, איננו ולא יהיה חלוץ בכיר, הוא חלוץ משלים ויעיל רק כאשר הוא קם מהספסל.
    אנו צריכים להיערך למקרה של הרחקה/פציעה של דבאלשווילי, כי ברור כשמש שההתקפה בנויה על הגאורגי, אני אישית לא סומך על ארבייטמן עד שהוא יוכיח לי אחרת.
    בסופו של דבר, אני מאוד אשמח אם עומר גולן יחזור ארצה וילבש את המדים הירוקים, אני חושב שהוא יוכל לתרום לנו הרבה, בטח כשהקבוצה משחקת בשני מפעלים.

11. Yotam Member

אין איזו הרגשה של פספוס לגבי עומרי אפק ותומר חמד ?
    ניתן לאמר שסגל חיפה הוא בין המועטים בליגה הישראלית ואם לא המועט מביניהם .
    אי אפשר להסתמך כבר על שחקנים צעירים למרות שזה נראה שמכבי חיפה פורה מאוד בסגל שכזה .
    נתחיל בהגנה : איך אפשר לסמוך על 4 בלמים ששניים מהטובים מביניהם פותחים ?
    22 , 23 , 24 , אלה הגילאים של שלושה שחקני הגנה עיקריים : קינן , טשיירה , מימון .
    האם אפשר לסמוך על אלון חרזי שלעתים רחוקות ישחק וימצא בכושר המתאים ?
    אי אפשר לזרוק מילה על דין מורי או בנאדו ? אני מקווה שבקרוב תיסגר אזושהי עסקה לגבי עותמאן או שחקן הגנה אחר כי בשלושה המשחקים האחרונים נכבשו חמישה גולים , מה שאני אומר זה לא חשוב כמה גולים אלא חשוב מתי . אהבתי את הקטע עם מסיללה שחיפה רכשה אותו לפני שנה וחצי בסכום של 400 אלף יורו ולדעתי עוד שנה נמכור אותו בקלות בסכום ששווה לפי 5 מהסכום שרכשנו אותו .
    מגן ימני פנטסטי יש לנו : אייל משומר ,ראיתי את כל הכדורים ששחקני מכבי חיפה ריכזו אליו , שיחק מצוין בזלצבורג .
    שיבוץ השחקנים בהגנה מעניין אך מבלבל מכיוון שאי אפשר לדעת מתי מימון יהיה כשיר וטוב יותר מאשר טשיירה .
    נמשיך בקישור :"המניע של הקבוצה" , אסור שבהמשך השנה נפגע בקישור המשובח שלנו .
    זה מתחיל בכיאל ממשיך מרפאלוב ומסתיים בגולסה וגאדיר , איזה קישור פנטנסטי אפשר לקבל ? ישנם שני שחקנים שגדלו המחלקת הנוער המצוינת של מכבי חיפה והם :זגורי ואלמליח (נבחר לשחקן המצטיין של ליגת הנוער בעונה שעברה)שאני מקווה שלא ילכו לאיבוד בתחילת דרכם כי אנחנו נצטרך אותם בהמשך העונה .
    צריך למצוא תחליף לקולמה מהר כי זה יישב לנו בעורק .
    איך לוי שותק ונותן בשחקן אמון מלא ? ניתן למצוא שחקן זר שיחליף את קולמה ואחת הבעיות שקבוצות לא ישימו את אותו סכום על קולמה כמו שחיפה רכשה אותו מסכנין , מעבר לכך לא צריך לחפש קשר בתפקיד אחר .
    שיבוץ השחקנים בקישור הוא מצוין והוא מאתגר מכיוון שעדיף לפתוח עם גולסה עד סוף העונה (נראה אם תגיע הצעה מקבוצה אירופית כלשהי) . כיאל וקולמה מאחור ורפאלוב בצד , זה נראה שיבוץ מתאים במיוחד .
    ונסיים בהתקפה : יש כבר שיבוץ סגור לגבי ההתקפה , קטן - חלוץ שני , דבאלשווילי - חלוץ חוד . זה מעניין וזה טוב כי אין יותר טוב מזה , המזל צריך לנחות בבלו מכיוון שבהמשך העונה אין סיכוי שהשחקן יחליף את יניב קטן כי זה לא אפשרי לסגל ובינתיים ניתן רק להתבדח על חילוף שכזה .
    ולסיכום אפשר עוד לשפר את הסגל לקראת ליגת האלופות , זה יהיה נאה וזה יראה בדיוק כמו קבוצה מינימלית בליגת האלופות .
    ניתן עוד להתאמץ וצעד קטן לליגת האלופות תשפר את תקציבנו בהמון מיליוני שקלים .
    בהצלחה מול הפועל עכו !

12. Igi Member

אם להגיד את האמת, משומר היה השחקן הכי פחות טוב בחיפה על המגרש בזלצבורג, למרות שבישל.

13. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

דין מורי? אחלה. את בנאדו אני ממש לא רוצה לראות, האיש רק חושב על כסף ובמהלך הקיץ הוא גילה התנהגות מכוערת. יום אחד בית"ר, יום שני הפועל ת"א, יום שלישי מכבי ת"א ולבסוף שוב בית"ר. כזה שחקן אנחנו לא צריכים! אם כבר אנחנו מדברים על חיזוקים אז למה לא לעשות עבודה רצינית מאלירן עטר...?

בסה"כ yotis הדברים שלך נכונים, אבל קולמה לבטח יישאר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

14. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

החיזוקים שאתם מביאים לא הגיוניים,דין מורי לא יבוא למכבי חיפה בשביל להיות מחליף,בנאדו בטח ובטח שלא וגם לא עומר גולן.

15. Igi Member

בגלל זה נראה לי קצת לא ריאלי שמכבי חיפה תתחזק בכלל אם וכאשר תעלה לצ'מפיונס ליג..