מכבי חיפה 09/10: האליפות בורחת בשנייה האחרונה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שגיא, ‏4/7/09.

1. Igi Member

אחלה מחיר לדעתי, אבל עדיין מכירה שלו יחד כחלק מהעפה של כמעט חצי מההרכב ה-1 תפגע מאד בקבוצה. כנראה שבקבוצה מעריכים שבגלל המחיר שיקבלו עבורו שווה לקחת את הסיכון שהעונה שהוא נתן באמת חד פעמית ועונה הבאה לא יקבלו עליו רווחים... הבעיה היא שלא תהיה לנו לא הגנה ולא התקפה.

נערך לאחרונה ב: ‏6/7/10
  2. WellNeverDie Member

צודק מאוד. שחר סחט אותם במחיר, וקיבל מה שהוא רצה.
    סך הכל הוא היה אחלה לליגת העל-פח שלנו בישראל, אבל לא יותר מזה. ושחקן שרוצה להתקדם לגנט, שיתקיים בשמחה, לא צריך אותו פה.

3. Fanatic Member

אם הסכום שצוין הוא באמת מיליון יורו אז זו עסקה מצוינת למכבי חיפה.
    יש פה מישהו שבאמת חושב שהוא היה נותן בעוד עונה כל כך הרבה שערים?

4. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

כל עסקה שנותנת למועדון ישראלי מיליון יורו היא עסקה מצוינת, לא משנה מי השחקן, בואנה זה כמעט 5 מיליון שקל, ויש קבוצות בארץ שזה כמעט חצי מהתקציב שלהם, וגם עבור חיפה זה 1/8 תקציב (בהנחה שהתקציב זה 40 מיליון שקל) כך שזה הרבה כסף, ואני לא מזכיר אפילו את החיסכון על המשכורת שגם היא לא קטנה.

5. שגיא Guest

אני מתאר לעצמי שגם אובדן האליפות והעובדה שחיפה לא יכולה העונה להרוויח הרבה כסף מאירופה (אין ליגת אלופות) גרמה לשחר לוותר על יותר שחקנים מאשר היה מוותר אם חיפה הייתה זוכה באליפות ומתמודדת במוקדמות ליגת האלופות.

6. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

שלומי ארבייטמן, לפחות לפי דעתי, היה מבקיע פחות או יותר את אותה כמות השערים שהבקיע בעונה החולפת, אבל עדיין אני חושב שמדובר בצעד מתבקש למכור אותו. בכלל, כל שחקן ישראלי שיכול להכניס לקופת המועדון מעל 750 אלף יורו, צריך למכור.

אגב, אני חושב שתומר חמד ראוי לקבל הזדמנות במכבי חיפה. ראשית, כי הוא הוכיח שזה מגיע לו. שנית, כדי שמכבי חיפה לא תצטייר כמועדון שאם יוצאים ממנו להשאלה אז כמעט ואין דרך חזרה. איכשהו כל השאלה מתחילה עם תקווה שהשחקן יקבל דקות משחק, אבל ברוב המוחלט של הפעמים שם זה נגמר.

נערך לאחרונה ב: ‏6/7/10
  7. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

1. מיליון יורו על ארבייטמן היא הצעה פנטסטית. וזאת למרות שבניגוד לרוב האנשים כאן אני דווקא מאמין בארבייטמן שלאורך השנים הראה תמיד שיש לו כישרון אבל משהו לא התחבר עד השנה האחרונה.
    לבחור יש המון חוצפה חיובית, בשנה שעברה הוא כבש שער בערך מכל מצב ובכל סגנון בתוך הרחבה ולכן הפסימיות לגביו "לא היה מצליח לשחזר את העונה האחרונה" היא לא במקום. אף אחד לא יודע מה היה קורה בעונה הקרובה ולדעתי לפחות, רמת הליגה בשנה האחרונה לא השתנתה, רק מכבי ת"א שידרגה את עצמה בצורה קיצונית, ולכן גם השנה ארבייטמן היה כובש כמות גדולה של שערים.

2. כשמדברים על קידום שחקנים לחו"ל כמובן שהבסיס הוא הליגה. בלי הצלחה קבוצתית בליגה שחקן לא יגיע עם הקבוצה שלו למסגרות אירופאיות. בלי הצלחה אישית בליגה שחקן לא יגיע לנבחרת של המדינה שלו.
    ואלה (הנבחרת/משחק במסגרת אירופאית) הם הדרכים לשחקן מישראל להגיע לאירופה.
    לא משנה כמה העונה האחרונה של מליקסון הייתה גדולה בליגה (והיא הייתה), בלי הזימון לנבחרת אף קבוצה מחוץ לישראל לא הייתה מציעה לו חוזה, גם לא אותם קבוצות מקפריסין שהיו מעוניניות בשחקן.
    ולכן, לקבוצות כמו מכבי חיפה והפועל ת"א יש יתרון אדיר על שאר הקבוצות בישראל.
    נכון, אפשר לצאת לחו"ל דרך הגעה לנבחרת, אבל זה אפשרי כשמדובר במאור מליקסון למשל. אם קוראים לך דה סילבה, ואתה מברזיל, הסיכוי היחידי שלך להגיע לחו"ל זה דרך הששתפות במסגרת אירופאית עם הפועל ת"א, לא משנה כמה גדול היית בהפועל כפר סבא.

אגב, אני מתייחס לרוב המקרים. ברור שיכול להיות איזה מקרה יוצא דופן של שחקן כזה או אחר שיוצא לחו"ל מהפועל פתח תקווה בלי שיהיה בנבחרת (לדוגמא), אבל מדובר במקרים יוצאי דופן שלא מעידים על הכלל.

הכלל הוא שלא משנה כמה דה סילבה היה טוב בכפר סבא, את ההצעות מחו"ל הוא קיבל בגלל ההופעות באירופה עם הפועל.

3. בקשר לתקשורת בישראל. אין ספק שהיא מקצינה את היכולות של השחקנים בישראל. עם זאת, בשנה האחרונה חייבים להודות שהיה פער אדיר בין מכבי חיפה והפועל ת"א לשאר הליגה. פער בסגנון שיש בסקוטלנד.
    שתי הקבוצות נבנו בצורה נפלאה וראינו את זה גם במשחקים שלהם באירופה כשחיפה מצליחה להגיע לליגת האלופות (הישג נפלא לקבוצה בישראל) והפועל ת"א עוברת את שלב הבתים באופ"א.
    זה לא אומר שדה סילבה מתאים ליוניטד, מסיללה לארסנל ואניימה לריאל מדריד. זה כן אומר שהשחקנים האלה מתאימים לליגה חזקה יותר מישראל.
    במקרה של אניימה, דה סילבה ומסיללה אני חושב שהם בהחלט יכולים לשחק בקבוצת צמרת בליגות כמו גרמניה וצרפת ובקבוצת תחתית בליגות כמו ספרד, איטליה ואנגליה.
    יתכן שלא יהיו מעוז ההגנה, יתכן שיהיו רק שחקני סגל או שחקני ספסל, אבל הם ברמה אחת מעל הליגה הבינונית שלנו.

4. אל תשכחו שמעבר לרצון של לאציו להחתים את גולסה ושל ליל להחתים את דה סילבה יש את הרצון של מכבי חיפה/הפועל ת"א לשמור על השחקנים הטובים שלהם ולהצליח במסגרת האירופאית שם באמת הכסף הגדול.
    ולכן, גנט הייתה צריכה לשחרר מיליון יורו ולא חצי מיליון כמו שהניחה על השולחן בהתחלה כדי לקבל את ארבייטמן. ליל צריכה להניח כמעט 3 מיליון יורו ולא 2 מיליון יורו כפי שהציעה בהתחלה.
    והכסף הזה הוא מכשול לא קטן. אין לי ספק שאם דה סילבה ואניימה היו היום שחקנים חופשים הם היו מוצאים בקלות חוזה לפחות בקבוצה מגרמניה או צרפת.

8. wings Member

יפה סיכמת, מסכים עם הכל.

9. alexshw Member

מה כבר ורד עשה בכדורגל, שיש כזו סאגה סביב החוזה.
    שיחתום כבר!!!
    כאילו יש לו ברירה.

10. Don Joan Roman Member

השאלה היא לא מה הוא עשה אלא מה הוא יעשה ואף שחקן ביקום לא היה חותם על חוזה שכתוב בו שבמידה והוא נפצע הקבוצה לא משלמת לו שכר עד שהוא מחלים, זה פשוט חוצפה שכתבו דבר כזה בחוזה, וברירה לצערנו אין לו, אחרת זה בכלל לא היה עומד על הפרק.

אחלה ורד שבעולם.

נערך לאחרונה ב: ‏8/7/10
  11. alexshw Member

ברוב המקורות כתוב שהבעיה היא עכשיו בנעליים.
    אולי מחר תהיה בעיה בצבע התחתונים.
    בשורה התחתונה העסק נמרח מעבר לפרופורציה. מה גם שאין לורד ולבית"ר כל כך ברירה.
    אם הוא רוצה לקבל כסף בעונה הקרובה, שיחתום כבר.

נערך לאחרונה ב: ‏8/7/10
  12. שגיא Guest

נראה שהמשא ומתן עם ורד הוא המשא ומתן הארוך ביותר בעולם, לפחות בכדורגל. זה לא יאומן. אם היה לי שקל על כל פעם שפורסם "עידן ורד יחתום היום במכבי חיפה"...

13. Fanatic Member

לא ברורה לי ההתעקשות של חיפה על ורד.
    זה די ברור שעידן ורד לא רוצה לשחק בחיפה בעונה הבאה לאור כל העיכובים המכוונים שלו. למה מועדון מפואר כמו מכבי חיפה צריך להתעקש על שחקן שלא רוצה באמת לשחק שם?

14. שגיא Guest

לעידן ורד אין כלכך ברירה. כמו הסיפור עם יצחקי. בית"ר חייבת את הכסף על ורד בשביל להמשיך להתקיים. זה לא שורד לא רוצה לשחק בחיפה כמו שהוא לא רוצה לעזוב את בית"ר. גם הוא יודע שהוא עוזב יותר כדי "להציל" את בית"ר ירושלים. אני גם חושב שיהיה לו לא פשוט בכלל להשתחל להרכב בחיפה, מה גם שהוא מגיע פצוע ויתחיל את האימונים מאוחר מהשאר, אם בכלל יחתום בסופו של דבר.

15. KakaTheBest Member

זהו זה נגמר
    עידן ורד עבר למכבי חיפה ומחר יערוך אימון בכורה.

נערך לאחרונה ב: ‏9/7/10