לא, התשובה הפשוטה היא ששחקנים שמשחקים בישראל, עם כל הכבוד, התקשוטרת פה עושה מהם מלכים ואוהדים חושבים שמינימום הם מתאימים לברצלונה כמו דה סילבה, מסיללה, אניימה, ורמוט, שכטר, בוזגלו, מאדוניאנין (שאותו אישית לא ראיתי אבל כבר הספיקו להרעיף עליו שבחים) וכו' מי שלא תרצו, הן ישראלים וזרים ומה לעשות - הם לא ברמה הזאת, אחרת ורמוט כבר מזמן היה בספרד יחד עם שכטר, ודה סילבה שעם כל הכבוד אומרים עליו שהוא בלם אדיר, אפילו לא קיבל הצעה מקבוצה ב-4 הליגות הבכירות וגם בצרפםת מי שהציעה עליו זה בסך הכל ליל שנכון היא קבוצת צמרת אבל היא עדיין לא מארסיי ולא ליון ולא בורדו ולא פ.ס.ז' ואפילו לא מונאקו, ואם יש לה בעיה לממן 2.75 מיליון יורו על שחקן אז כנראה שהיא לא מועדון גדול, ועוד דבר, אניימה כמה שבלחבלךו בשכל על התצוגה שהוא נתן מול ארגנטינה, והוא נתן אחושרמוטה הצגה, הוא כמעט אחראי בלעדי על זה שניגריה לא בשלב הבא עם שני שערים שכולם אשמתו שהעיפו אותם במונדיאל, מה קרה עד עכשיו לא היתה אפילו הצעה אחת עליו, כנראה שהוא לא השוער העצום שחשבנו לא?
הודעה שמתאימה לדני נוימן. תביא נתונים של העשור האחרון ואז נדבר (קבוצות שהשתתפו באירופה מול כאלה שלא). וחלק מהשחקנים שהזכרת לא מספיק טובים לצאת לאירופה (ע"ע רפאלוב) וזה לא משנה איפה הם משחקים. דבר שני, אתה מזכיר את קינן ושלומי אבל מתעלם מהם משום מה. המכירה של טישיירה לציריך זה רק בגלל ההגנה הטובה שהיתה לנו בליגת האלופות. ציריך השתתפה בליגת האלופות וספגה בערך פי שניים. אני משוכנע שטישיירה לא היה מגיע לשם ללא ההופעה של מכבי חיפה באירופה השנה. לגבי שלומי, הוא לא עשה משהו מיוחד באירופה ככה שבמקרה שלו זה כנראה יותר קשרים במקומות הנכונים של הסוכן שלו. כמובן שה 28 גולים בעונה עזרו. תוסיף גם את גולסה שסידר לעצמו חוזה בלאציו בעיקר בגלל אירופה. הוא נתן שני משחקים מצוינים מול רד בול, וסביר להניח שהחבר'ה בלאציו איתרו אותו במשחקים האלה כשהם עקבו אחריהם (הם היו באותו בית עם רד בליגה האירופית). דומה למקרה נתאכו שסידר לעצמו אחלה חוזה באלופת רוסיה, שוב, בזכות אירופה. שחקן ישראלי צריך חשיפה מעבר לליגה המקומית כי אף אחד לא עוקב אחרי הליגה כאן. לא רק שאף אחד לא עוקב אחרי הליגה כאן, הצטיינות בליגה הישראלית לא עושה רושם על קבוצות מליגות טובות יותר. וזה לא קשור אם זו בית"ר או מכבי חיפה. ככה שאם אין לך סוכן עם קשרים במדינת הצ'יפס, אתה חייב לשחק במסגרת בינלאומית עם הקבוצה או נבחרת שלך כדי שמשהו ישים לב אליך. מעטים המיקרים כמו מאיוקה (הוא שחקן נבחרת? יכול להיות שאיתרו אותו בנבחרת שלו). למי ששאל לגבי מור דאהן - אני חושב שרק מי שצפה במשחקי נוער יכול לתת לך תשובות על היכולת שלו. לגבי המכירה של שלומי - מכה להתקפה. ההתקפה זה החלק העיקרי שהיינו צריכים לחזק אחרי עונה שעברה ובינתיים אנחנו עושים בדיוק ההפך. ותמוז זה ממש לא הפתרון.
מי מדבר על העשור האחרון? אני מדבר על השנה האחרונה...בוא נלך לשנות ה-70, שם מכבי ת"א הוציאה לא מעט שחקנים לקבוצות פאר של הזמן ההוא...אל תעשה סערה בכוס מים דיברתי על העונה האחרונה והנה מכבי חיפה עשתה הצלחה בליגת האלופות וזה, ועדיין לא הצליחה למכור אף אחד לשום ליגה בכירה, עם כל הכבוד, ציריך וגנט, זה לא וויגאן ובלקפול...וכנ"ל גם הפועל, שנתנה עונה אירופאית (חשיפה אמרת?) פי 10 יותר טובה ממכבי חיפה, ועדיין לא ראיתי אפילו הצעה אחת על שחקן אחד מארבעת הליגות הגדולות, כמה זיינו לנו בשכל שהמבורג רוצה את שכטר, אפילו לא הציגה הצעה רשמית, כנ"ך מארסיי אלופת צרפת, הרי אם הם באמת היו רוצים אותו, הם היו מגישים הצעה ולא רק זה, שכטר גם היה עוזב, אז שלא יבלבלו לכם בשכל...
דיברתי על העשור האחרון כי כל הויכוח היה על זה שלורד יהיה יותר סיכוי להתקדם מחיפה מאשר בית"ר. ככה שצריך לבדוק יותר מעונה אחת. אבל אם אתה רוצה להסתכל רק על העונה האחרונה אז סבבה. אתה יכול לזלזל בקבוצות כמו גנט, אבל מדובר בהתקדמות משמעותית ביותר עבור שחקן ישראלי. מקצועית וכלכלית (למעט כמה שחקנים שזכו בפיס אצל הקנדי). שחקן שרוצה להגיע לאנגליה או גרמניה, אפילו אם הוא עילוי, צריך בד"כ להתקדם לאט לאט, כי מה לעשות הליגה הישראלית היא לא הצרפתית. אז מכבי חיפה והפועל ת"א הוציאו עד כה את: שלומי, טיישירה, נאתכו, גולסה (כן כן, אני מחשיב אותו, הוא קיבל חוזה ). ולדעתי עוד לא נאמרה המילה האחרונה. אם אני לא טועה זה יותר ממה שהוציאו כל קבוצות הליגה האחרות ביחד. אל תשכח שבזכות אירופה להרבה מהשחקנים של הפועל ת"א שודרג החוזה משמעותית ואולי זה גרם להם להישאר בארץ. אתה צודק שהתקשורת מנפחת הרבה שחקנים והתעניינות של קבוצות. מתישהו קראתי שקבוצות באנגליה וספרד מעוניינות ברפאלוב שזה אפילו בתור בדיחה של 1 באפריל לא מצחיק. אבל זה עדיין לא סותר.
קודם כל עזיבתו של ארבייטמן מבטיחה במאת האחוזים את הישארותו של דבאלישווילי, שמשחק בידיוק על העמדה שלו. אני חושב שמדובר במהלך לא נכון של חיפה. קודם כל, עם הסכומים שרצים היום, אולי היא הייתה יכולה להרוויח קצת יותר על ארבייטמן. שנית, מבחינה תדמיתית חיפה עושה רושם של קבוצה עם ביטחון עצמי מופרז, שחקנים בורחים לה מתחת לשטח ובהשוואה לשנה שעברה - הקבוצה רק נחלשה. חיפה מתרכזת בעיקר בעידן ורד אבל שוכחת שישנם עוד שחקנים בזירה המקומית. השאלה המרכזית היא כיצד בחיפה קיבלו את עזיבתו - האם יש תסכול כי דווקא בעונה האחרונה ארבייטמן הציג את הפוטנציאל שלו במלואו? או שמא בקבוצה יודעים כי זאת הייתה עונה חד-פעמית שלא תחזור ולו השחקן היה נשאר הוא היה מוריד את מינון הכיבושים שלו באופן משמעותי? אולי לא פייר לומר זאת, אבל ארבייטמן שחקן ללא ברק, הוא לא יצחקי או שכטר ויש תחושה שבמשחקים באירופה הוא לא היה מצליח לבוא לידי ביטוי.
ארבייטמן מסיים חוזה בעוד שנה. אני חושב שאם היה נשאר כמות הכיבושים שלו הייתה יורדת באופן דרסטי,וודאי בהתחשב בזה שהוא היה נחוש לעזוב,ההעדפה למכור אותו עכשיו במליון יורו במקום להשאיר שחקן ממורמר שבעוד שנה יעזוב בחינם נכונה. השאלה היא מה עושים בכסף ואת מי מביאים עכשיו,אני מקווה לבלם זר ברמה גבוהה ועוד שחקן לחלק הקדמי.
אף אחד לא בורח. אתה לא יכול להשאיר כאן שחקנים שיש להם הצעות טובות באירופה למעט לתת להם חוזים הרבה יותר טובים. רוב השחקנים במכבי חיפה מרוויחים בסיבובת המאה אלף ובשביל להשאיר אותם יעקב שחר צריך לתת להם פי 3 או 4. אין שום מצב שזה יקרה. אצל הפועל ת"א המצב קצת שונה בגלל ליגת האלופות. שלב הפליאוף = בסביבות השני מיליון יורו, ושלב הבתים כבר מסדר אותך לגמרי. ככה שטביב והראל מרשים לעצמם לשדרג חוזים כדי להשאיר שחקנים. בוא נגיד שאם בטעות אתם לא עוברים את הבוסנים (לא יקרה אבל נגיד), אתם בדרך להתרסקות. לגבי שלומי, הוא מצוין לליגה. לא מהחלוצים שעושים הכל, אבל בתור חלוץ רחבה שצריך לשים גולים הוא מצוין. עם המספרים שלו בעונה שעברה קשה להתווכח, וצריך לזכור שהרבה פעמים הוא לא פתח בהרכב. ככה שזה משמעותי עבורנו, אבל אין יותר מדי מה לעשות. הוספה קטנה: למעשה שלב הפליאוף באלופות זה הרבה יותר משני מיליון יורו מכיוון שהפסד בפליאוף ואתה אוטמטי בשלב הבתים של הליגה האירופית. ככה שמבחינת הפועל ת"א כל שקל שמשקיעים עכשיו בחוזים של ורמוט, דה סילבה, ואניימה, הם יקבלו בחזרה עם ריבית.
לא יודע כמה עקבת אבל תומר חמד כבש בעונה האחרונה 9 שערים בליגה ו12 בסך הכל וזה בקבוצה שכבשה 33 שערים. שליש מהשערים שלה ע"י שחקן אחד. בדיוק כמו שכמות השערים של ארבייטמן היא בערך שליש מהשערים של מכבי חיפה בעונה האחרונה ועל עזיבתו כולם בוכים. אז לא מגיעה לו הזדמנות? אם לא עכשיו אז הוא כבר לא יקבל אותה. אני עדיין חושב שיש לנו סגל טוב מאוד שהשלד שלו נשמר מהעונה שעברה. אין לי ספק שצריך בלם טוב מאוד ולצידו לצוות את שי מיימון. אין טעם לבזבז הרבה כסף על שני בלמים כי הסיכוי שלפחות אחד מהם יתברר כפלופ הוא די גדול. סילבה כבר חתם וורד אמור להצטרף ככה שזה כבר יוצר חוליית קישור עמוסה, אז בשביל מה להחתים עוד חלוץ כאשר אלישע לוי גם ככה משחק עם חלוץ אחד? ועכשיו, בלי ארבייטמן, כשאין לו שני חלוצים דומיננטים אז על אחת כמה וכמה הוא לא יזוז מהשיטה המועדפת שלו.
איזה סכומים בדיוק רצים היום? רק שני שחקנים נמכרו, יצחקי מבית"ר למכבי תמורת 2 מיליון דולר וטישיירה תמורת מיליון יורו... מה נראה לך קבוצות באירופה פראייריות לשלם כל סכום? הרי הפועל הקפיצה את הסכום של אניימה ודה סילבה ל-3 מיליון יורו מינימום כאילו מדובר באלסנדרו נסטה וג'יאנלואיג'י בופון בתחילת הדרך ועל שניהם ביחד הגיעה הצעה אחת בלבד וגם היא מליל... אניימה אם היה שווה 3 מיליון יורו כבר מזמן היה משחק באחת הליגות הגדולות ועובדה גם אחרי המונדיאל אף אחד כרגע לא קופץ עליו ובטח שלא מציע 3 מיליון יורו, וגם דה סילבה חומת ברלין/ברזל/וולטר סמואל מה שלא תרצה לקרוא לו, קיבל בסך הכל הצעה מליל, וגם היא התבטלה כי אין להם כסף לשוקו ולחמניות שם, ועדיין ליל זה לא ליון, מארסיי, בורדו, מונאקו, פ.ס.ז' אפילו בצרפת, וכמובן שבשאר הליגות הגדולות אף אחד לא סופר אותו, כי אחרת כבר מזמן הוא לא היה פה והנה הוא עדיין פה. מיליון יורו על ארבייטמן זה פי 2 ממה שהוא שווה באמת ואני מזה מגזים לגביו...אין שום שחקן בארץ ישראלי או זר ששווה 3 מיליון יורו, בטח שלא 2 מיליון דולר (גם לא יצחקי).
ונכון שליל לא עומדת בראש ההשגים בצרפת אבל מעבר לליל, אם היה מתקיים, היה התקדמות מקצועית עבור דה סילבה. אפשר לחשוב שכל השחקנים מגיעים לקבוצות צמרת מפוארות, כאילו ליל זו קללה.
בניגוד לטישיירה, העסקה של מכירת ארבייטמן היא עסקה טובה לדעתי. אני גם בכלל לא בטוח שארבייטמן יכול להציג יכולת עקבית שכזו. איפה הוא היה בפליי אוף, איפה הוא היה בליגת האלופות? לא מצטער על העסקה.
ליל נאבקה על האליפות בצרפת עונה שעברה וסיימה לבסוף רביעית לא הרחק מהמקום הראשון. אם מסתכלים מה בורדו וליון עשו בליגת האלופות, אפשר להגיד שמקצועית מדובר בקידום אדיר. בוא נגיד שלא זכור לי שום שחקן ישראלי שעשה קפיצה משמעותית יותר מהליגה הישראלית (מאז שאני עוקב לפחות). ועכשיו קראתי בספורט5: המאמן של גנט: "יש לי תשעה חלוצים אבל יש מקום גם לשלומי".