מכבי חיפה 09/10: האליפות בורחת בשנייה האחרונה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שגיא, ‏4/7/09.

1. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

שי, בוא נזכור שטוואטחה בן 17.5, וחוץ מזה, אם לחיפה תהיה הגנה מספיק חזקה, הוא לא זה שיכריע אם האליפות תהיה או לא תהיה ירוקה, בטח ובטח כשבהפועל לצורך העניין יש את צמד הליצנים קנדה את בונדר למרות שלזכותו של קנדה אפשר להגיד שברגעי ההכרעה הוא היה טוב, כשאני מדבר על הפלייאוף+גמר הגביע.

2. אפי 19 Member

3. Butragueño מנהלים

אף אחד לא אמר שאין לו כשרון, יש לו כשרון ויש לו פוטנציאל, אבל עכשיו, בגיל 17.5, הוא לא יכול לאייש את עמדת המגן השמאלי לבד, צריכים מגן שמאלי בכיר שטואטחה ילמד ממנו ועם השנים יוכל להחליף אותו ולסיים 90 דקות.

4. אפי 19 Member

הוא כבר בן 18. ולא אמרתי שצריך לבנות עליו להרכב, אבל אם אלישע לא יביא מגן זר, אני מעדיף את טוואטחה בהרכב על פני כל מגן ישראלי אחר.

5. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

עומר הפועל בניגוד אלינו מודעת לבעיה שלנו ולכן גם הם קרובים מאוד להחתים את אלבראז לעמדת המגן הימני. אתה מזלזל אומנם אבל מגנים אלבראז ובן דיין בצדדים נראה בהחלט לא רע בכלל. בטוח יותר טוב מהמגנים של הקבוצות האחרות.
    בחזרה אלינו, יש הרבה מאוד שמות שאנחנו מעלים, ואנחנו יכולים להמשיך ולדבר אבל בפועל לא קורה כלום. לא צריך להיות לחוצים אבל גם לא שאננים. אוקי, להחתים זרים לוקח זמן, אבל אלברמן, מגרשוילי ויצחקי בעוד שבועיים כבר לא יהיו אופציה, אז למה מחכים? שחר צריך לעשות בראש את הסוויץ הזה ולהבין שבניגוד לעונה הקודמת שבה הקבוצה הייתה צריכה רק לשמור על האליפות ולבצע שינויים קוסמטיים, הפעם המצב קצת שונה ויש הרגשה, לפחות לי, שהרכבת כבר עייפה ותהיה רק יותר עייפה העונה.

6. Igi Member

מסיללה לא פתח היום במשחק ההכנה של דרום אפריקה, נקווה מאד שזה לא אומר כלום לבאות.

7. N כמוני Member

מכל פלוץ אני יכול להכין לך קליפ של היילייטס ליוטיוב ולהגיד איזה כוכב.
    אני בטוח שאם תחפש תמצא קליפים כאלה גם של בוקארי, דוטרה ושאר ירקות.
    לעניינו, זה ברור לחלוטין שמכבי חיפה חייבת להביא מגן שמאלי זר (או מגן ימני זר), מה שיש בארץ פשוט לא מספיק טוב-ואל תצחיקו אותי עם מגרשוילי.לגבי הבלמים. שחרור טשיירה אומר למעשה שחיפה ככל הנראה תחליף את כל מצבת הזרים שלה. אם קינן יעזוב יחד איתו זה אומר ש3/4 הגנה תתחלף בקיץ. בריא לקבוצה שרוצה לקחת אליפות זה בטח לא.
    אני בהחלט חושב שאפשר לשקול את השארת בוקארי/רנספורד נראה שיש להם כדורגל, בוקארי תופקד רוב הזמן בצד שמאל, תפקוד שלא מתאים לו, אותו דבר לגבי רנספורד בצד ימין. לא יקרה כלום אם אלישע יזמן אותם לפתיחת מחנה האימונים ויקבל עליהם החלטה מאוחר יותר.
    כרגע אני לא מודאג. ברוב העונות חיפה החתימה את השחקנים מאוחר וזה לא הפריע לה לזכות בתארים. כך יהיה גם הפעם.

נערך לאחרונה ב: ‏6/6/10
  8. Don Joan Roman Member

בחייך אחי אתה לא רציני.
    זוכר את החלוץ שהיה בבית"ר שוונקי(זה שסחט את הפנדל מאנדרסון במשחק שבוחבוט שפט)? אז לפניי שהוא בא ראינו סירטון שהכין לו הסוכן שלו ובחיי שהיו לו גולים שאפילו דוד וייה לא כובש, רק הוא שכח לציין שמדובר בגולים שהוא כבש בליגה לא מקצוענית בברזיל, אז זה לא אומר בהכרח על טוואטחה אבל זה אומר הרבה על כל הסירטונים האלה.

9. אפי 19 Member

אם תביא לי קליפים של פלוצים, סביר להניח שאני יגיד לך שהם לא שווים כלום, גם אם בסרטון הם כביכול ''מככבים''. בסירטון על טוואטחה רואים את הכישרון, את המהירות, את הטכניקה, את הטאץ' כדור. רואים שמדובר בכישרון.

נערך לאחרונה ב: ‏6/6/10
  10. Don Joan Roman Member

שכחתי שאתה זוז'ה מוריניו.

11. Ampelmann Member

עם כל הכבוד, כל מה שרואים בקליפ הזה זה ילד שנותן הגבהות בערך מכל נקודה במגרש (והכדורגל הישראלי זה כדורגל שידוע באימפוטנטיות הקטסטרופליות שלו מול כדורי גובה - ככה שזה חסרון) ואם תשימו לב תראו גם שהוא נוטה לתת לעצמו מקדמות גדולות מאוד בקבלת הכדור, מה שיגרום לכל מגן עם קצת ראיית משחק לשדוד אותו בהתקפה. קשה מאוד לשפוט שחקן לפי 2-3 דקות שמישהו העלה ליוטיוב (אלוהים יודע מי בחר דווקא את הרגיעם האלה ולמה) אבל מהסרטון הזה ראיתי שחקן שאני לא הייתי רוצה בקבוצה שלי. שום דבר יוצא דופן או אפילו סולידיות בדברים הרגילים.

12. אפי 19 Member

אני לא שופט אותו לפי הסירטון הזה, אני ראיתי אותו משחק מספיק פעמיים בשביל להבין שהוא כשרון גדול. יש לו איכויות שאין למגנים ישראלים.
    לטעמי הוא גם מוכשר יותר מפיטר מסיללה.

13. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

בוא לא נסחף, אוקיי? כשטוואטחה יקבל יותר דקות בבוגרת נוכל לשפוט אותו באופן ברור יותר. להשוות אותו למסיללה זה מופרך מדי, לפחות בשלב הנוכחי. ישנם לא מעט שחקנים שהרשימו בנוער והתדרדרו כאשר עברו לבוגרת, מה הסיכוי שזה לא יקרה גם לו? 50/50. עוד מוקדם להסיק מסקנות.

14. Igi Member

צודק. וגם בוקולי לא מתאים לליגת העל.

2 חדשות:
    - מסיללה לא שותף היום במשחק ההכנה של דרא"פ. נקווה שזה היה רק ניסוי כלים והוא יפתח בדבר האמיתי.
    - מכבי חיפה מאיצה מגעים עם לירוי צעירי לפי הפרסומים. לא החיזוק שהייתי רוצה לראות, אבל נראה מה יתפתח שם.

15. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

צעירי שחקן טוב לליגה שלנו, אפילו טוב מאוד. הציג יכולת טובה העונה בלא מעט משחקים במדי הכתומים, עבר התקדמות מרשימה ועתידו עוד לפניו, ובכל זאת זה לא הרכש שאנחנו, כמועדון מוביל בכדורגל הישראלי בשני העשורים האחרונים, צריכים לשאוף אליו. די להסתפק בבינוניות, מגיע לנו משהו הרבה יותר טוב.