מכבי חיפה 09/10: האליפות בורחת בשנייה האחרונה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שגיא, ‏4/7/09.

1. Butragueño מנהלים

במוגע למחליף של מסיללה, ראיתי שציינתם את צ'קול כמחליף, ואני אמרתי כבר מה אני חושב עליו, מה בנוגע לאבי ריקן מבית"ר ירושלים? במידה ובאמת יהיה אפשר לרכוש אותו? מגן שמאלי שהתפקוד ההתקפי שלו יותר טוב מההגנתי .

2. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

ריקן? עדיף כבר לתת הזדמנות לטוואטחה.

3. alexshw Member

המחליף של מסיללה צריך להיות זר, כאשר טווטחה צריך לקבל יותר דקות.

שום צ'וקול או אלוהים יודע מי.

המגנים הישראלים הם פח.

4. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

ריקן?
    הוא לא בכלל שחקן התקפי שהוסט לעמדת המגן השמאלי בגלל אילוצים? או שאני מתבלבל עם שחקן אחר.

5. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא מבין למה צריך להביא שחקן כמו צ'וקול כשאומרים שיש לנו כישרון ענק אצלנו בקבוצה.

6. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

כישרון או לא, השאלה היא האם הוא בשל להיות המגן הראשון של הקבוצה. סימן שאלה גדול.

7. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אותו הסימן שאלה זה גם אם צ'קול מתאים לקבוצת צמרת,אז אני מעדיף במקרה הזה לנסות את טוואטחה.

8. Don Joan Roman Member

ריקן הוא קשר 50/50 מצויין שבגלל אילוצים של הקבוצות בהן שיחק מתופקד בעמדת המגן השמאלי וגם שם הוא משחק טוב, אחלה שחקן אבל הוא חתום בבית"ר לעוד חמש עונות בהן ירוויח בין 60 ל70 אלף דולר בעונה כך לשבית"ר אין בעיה לשלם לו.

9. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

Don Joan Roman,
    הוא באמת משחק שם טוב או שהוא טוב כמו שזיו טוב בתור מגן? והוא לא.

אגב, זיו, אני דווקא כן מעדיף לתת לשחקן שכבר משחק שלוש עונות בליגה הבכירה את ההזדמנות בקבוצה גדולה, מאשר לתת לשחקן בן 17 שלא שיחק משחק ליגה אחת בליגת העל, להפוך לשחקן הרכב פותח. שניהם זה הימורים, אבל לדעתי אפשר לקרוא לצ'וקול הימור מחושב, בעוד טוואטחה הימור בלי הרבה ידע מקדים.

10. Don Joan Roman Member

הוא יותר טוב מיואב זיו הגנתית, התקפית זיו קצת יותר מועיל, אבל עדיין מספק את הסחורה (שלושה בישולים ושני שערים ב24 הופעות).

נערך לאחרונה ב: ‏5/6/10
  11. Butragueño מנהלים

יש לנו בארץ מצוקה למגנים שמאליים, יש הרבה שנראו כפוטנציאלים והתגלו כבלוף, ממש כמו צ'קול,פסר, ידין ויש ארסנל מלא של שחקנים שאני פשוט לא זוכר. אין מה לעשות, טואטחה, עם כל הכבוד לפוטנציאל שלו, לא יוכל לבד להחזיק את העמדה , חייבים יהיה להביא זר במקומו של מסיללה, ורצוי זר הולם ולא בלוף כמו אנדרסון ווסט (וכן,אני יודע שהוא "בלם").
    כנראה שאין מגן שמאלי בארץ שלא יגרום לנו להזכר בקייסי כל משחק.

על הבלמים כבר אמרתי שאפשר להעזר בדין מורי או רואש במקרה וקינן יעזוב ומימון יתפוס תחת. קשר אחורי זר הייתי שמח לתת לסוארז מב"ש את ההזדמנות להחליף את קולמה, במיוחד כשהוא יכול גם לשחק כבלם.

בנוגע לשחקנים שהייתי רוצה לראות בחיפה בעונה הבאה, אני נורא אוהב את המשחק של יובל שבתאי מק"ש, שחקן צעיר ואנרגטי שיכול להשתלב טוב מאוד במועדון הירוק.
    דריו פרננדס יכול לאייש את מרכז השדה , ועליו גם הרחבתי כמה הוא טכני ויודע לשמור על כדור, וזה משהו שחיפה חייבת ללמוד , איך לשמור על כדור,לתת מסירה מדוייקת וגם יכול לשמש כמנוע מושלם שיוציא לפועל התקפות החלטיות.
    ושוב בגזרת הישראלים, טל בן-חיים במכבי פ"ת, לאור היכולת שלו במשחק מול שבדיה הצעירה, יכול לתת קצת מהירות להתקפה החיפאית.

והייתי רוצה גם להגיד שכל הדיבורים והספינים בתקשורת שחיפה התעניינה בלירוי צעירי סתם מבזים את המועדון, לתת לשחקן שבמו רגליו לקח למועדון את האליפות, לתת לו ללבוש את הצבע הירוק, זה בזיון, במיוחד כשמדובר בשחקן שרלטן שעושה כלום משום דבר.

נערך לאחרונה ב: ‏5/6/10
  12. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

לירוי צעירי אחלה שחקן,אני משער שההתעניינו בו היא לא רק בגלל שער אי האליפות שכבש נגדנו.

בקשר לטוואטחה,לדעתי צריך להביא את מגרשוילי ולראות מי מהשניים יותר טוב והוא ישחק.

בקשר למי שהייתי רוצה לראות במקום קולמה,עונה הבאה אנחנו נשחק פחות באירופה ולדעתי זה הזמן לעשות ניסוי עם בירם כיאל שהוא יהיה הקשר האחורי,מצד שני לדעתי שווה גם לעשות ניסוי ולהחזיר מהפריזר את גל אלברמן שזה חלום כבר כמה שנים לראות אותו בירוק.

את בקארי ורנספורד צריך להשאיל לקבוצות מתאימות להם בארץ,לוודא שהמאמן של הקבוצה שמשאילים להם אותם באמת רוצה שה-2 ישחקו בעמדות הטבעיות שלהם.

13. ManUtd Fan Member

אני רואה מדברים פה על בעיית המגן השמאלי, מה שעוד פעם מחזיר אותי לתהייה למה אלישע לוי לא נתן הזדמנויות לטוואטחה כשהיה לו אותם? הרי הוא ידע שמסיללה לא ישאר עונה נוספת, למה להמשיך לשחוק אותו? למה לא לתת הזדמנות לטוואטחה להשתפשף טיפה? למה... שאלת המפתח.
    כן, אני יודע שכבר אמרתי את זה, אבל אני חושב על זה ואני פשוט מתעצבן.

נראה כי ההגנה שנה הבאה הולכת ממש להתפרק. קשה לי להאמין שקינן ישאר, הוא פשוט מעדיף את אירופה (גם אם זה אומר קפריסין). טיישרה רוצה לעזוב לשוויץ, ואם ציריך תעלה את ההצעה נראה כי חיפה תסכים, מסיללה מן הסתם יעזוב ויכול מאוד להיות שנמשיך לראות את משומר בעמדת המגן הימני...

יהיה בסדר.

14. שגיא Guest

משגע אותי תליית התקוות הזאת בטוואטחה. גם אם טוואטחה היה מקבל יותר הזדמנויות ומוכיח את עצמו, מכבי חיפה הייתה צריכה להביא מגן שמאלי. ולדעתי עדיין עדיף להביא מגן שמאלי שיאתגר את טוואטחה ויגרום לו להשתפר מאשר לתת לו אוטומטית את חולצת ההרכב בגיל כלכך צעיר. מגן שמאלי זה תפקיד די קריטי ולתת לשחקן כה צעיר לסחוב עונה שלמה עשוי להתברר כטעות. כך או כך, מגן שמאלי חדש יצטרך להגיע

15. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

בהחלט מסכים עם רב הדברים שלכם. אני מפחד שאם טוואטחה יהיה האיש שעליו מוטל כל העומס שהוא עלול להתמוטט גם בגלל הלחץ. בסופו של דבר אנחנו דורשים מהקבוצה כל שנה ללכת על האליפות, לא?

לדעתי לא היה בחודשים האחרונים לאלישע לוי הרבה ברירה כי מסיללה היה אחד השחקנים בליגה, אבל העובדה שכולם כבר חודשים יודעים שהוא עוזב מדאיג אותי. אף אחד בקבוצה לא מדבר על זה שאנחנו צריכים מגן שמאלי ברמה, ואני מסכים שאין בארץ שום שחקן עם פוטנציאל 'מסיללה'. חוץ מבן דיין אין אף אחד.

אולי אנחנו בפאניקה, אולי לא, אני בכל מקרה מחכה שהעניינים יתחילו לזוז. גם בעניינו של יצחקי.