מכבי חיפה 09/10: האליפות בורחת בשנייה האחרונה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שגיא, ‏4/7/09.

1. ManUtd Fan Member

אז אולי צריך להבין שהוא פשוט לא מנהיג?
    אני לא יודע איך אפשר לומר אחרי משחק שכזה שלא היה לו משחק טוב. היה לו משחק נהדר! הוא בישל, כבש שער נהדר, איים על ההגנה הקזחית הרבה מאוד פעמים וכו'. הוא פשוט עשה הכול! אה כן, הוא לא הנהיג.
    כדאי להתחיל להפנים שהוא לא מנהיג כי אז תמיד יתאכזבו ממנו.

2. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

משומר הוא אחד המגנים הכי חלשים בליגה שלנו,יש זמן לליגה,חיפה חייבת לבדוק אופצייה לרכישת בונדר,עלי עותמאן,סבן או כל מגן ימני אחר.

3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

קבוצה צריכה מנהיג לא? אז מי המנהיג? דווידוביץ'?
    חסר לי לראות שחקן שמדבר ומעודד עם השחקנים הצעירים, יניב קטן במעמדו לא יכול לעשות את זה? יכול להיות שאני מגזים, אבל חסר לי משהו בקבוצה הזאת.

4. אביעדדד Member

יניב היום הנהיג את הקבוצה כמו מנהיג אמיתי.
    נכון,יש משחקים שהוא לא לוקח אחריות ודיי נעלם בהם.
    אבל הוא השחקן שהכי קרוב למנהיג בקבוצה.

איזה מנהיגים יש היום בארץ? אין היום מנהיגים בכדורגל ההישראלי.
    צריך להביא קשר זר שגם ישדרג את היכולת של הקבוצה,וגם יהיה המנהיג.

לגבי מסיללה,משחק מצוין שלו.
    שוב הוא הוכיח את הפוטנציאל הגדול שיש לו.
    אם ימשיך להתקדם,יגיע לרמות הגבוהות ביותר,אין לי ספק בכלל.

נערך לאחרונה ב: ‏5/8/09
  5. NoK-OuT Member

רשמתי את ההודעה בטעות, כנראה מכיוון שאני בקבוצה של ממתינים לאישור עדיין אין לי אפשרות לערוך..
    בכל אופן, לנושא, מכבי חיפה הראתה הרבה מאוד אופי במשחק שלה, לחזור מ - 3-0 ל - 4-3 זה בכלל בכלל לא קל.
    לא מעט קבוצות היו נשברות ומתפרקות.
    אופי זו לא מילה גסה, לגבי ההגנה החיפאית.. לא התרשמתי בכלל.. יש צורך בחיזוק שם.

6. Nike Member

ההגנה באמת על הפנים..
    החילוף של רפאלוב היה מוצדק ועוד איך, מה לעשות שהילד לא מוותר על הכדור וגם כשהוא מוסר הוא מאבד אותו? וגולסה הביא מה שהוא תמיד מביא וכל הכבוד לו.
    דבאלשווילי (ככה כותבים את זה) אומנם מעט שמנמן, אבל יש לו התמצאות ענקית ברחבה שמזכירה לי את יבואה. יש לו טאץ' ראשון אדיר בכדור.
    עוד שחקן שחייב מחמאה זה קטן שבאמת היה מנהיג במשחק הזה
    טשיירה ובוקולי נעלמו לי, אני מאד מודאג לגבי גוסטבו.

7. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

נו באמת...בגלל דעה של אוהד אחד זאת הדוגמא למה אנחנו כאלה רעים?

בכל אופן,בקשר לקטן,הוא נתן היום משחק קטלני והיה האחראי על המהפך,לא יודע מה אתם מצפים ממנהיג אבל קטן עשה כל מה שמנהיג צריך לעשות,הוא דרש את הכדור,מסר כדורים טובים,לחץ חזק ובשלבים של ה3-3 וה4-3 הלהיב את השחקנים לקבוצה ואת הקהל.

שי מה שחסר לך בקבוצה זה לא מנהיג אלא קשר אחורי נורמאלי במקום קולמה ומגן ימני במקום משומר(בדרך כלל הייתי אומר גם מגן שמאל במקום מסיללה אבל מגיע לו קרדיט אחרי המשחק האדיר שלו היום).

8. ManUtd Fan Member

קבוצה בהחלט צריכה מנהיג, אבל מי אמר לך שזה קטן? למה אתה נעול על קטן שצריך להנהיג? הוא כבר הוכיח לא מעט פעמים שמנהיג הוא לא (ואין בזה שום דבר רע, אגב), אף-על-פי שלפעמים הוא באמת מפתיע עם מנהיגות טובה, אך זה קורה לעיתים רחוקות. הכי קרוב למנהיג זה נחמד ויפה, אך זה עדיין לא מנהיג. פה ושם "להרים" את הצעירים הוא בהחלט צריך לעשות, כמו בערך כל אחד אחר.
    בכל אופן, להגיד שלקטן לא היה משחק מרשים בגלל שהוא לא הנהיג את הקבוצה עושה לו עוול. היה לו משחק פנטסטי, לא פחות.

9. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

בכל מיני מקומות מנסים למצוא מה המשחק של הכי גדול של חיפה באירופה,ישבתי מול האפשרויות ופשוט לא הצלחתי לבחור,נראה לי לא הגיוני לבחור,יש כל כך הרבה משחקים שאני ראיתי/שמעתי שהם היו גדולים.
    אני לא אשכח בחיים את ה1-1 מול סאן ז'רמן או ה3-3 מול גראץ,ה3-0 מול מנצסטר וה3-3 מול אולימפיאקוס,ה0-0 מול ולנסיה עם התמנון או ה1-1 מול מוסקבה,בחיית..לתת רק 5 אפשרויות זה לא יפה :)

אה ועם כבר לפרגן לחיפה,בא לי לפרגן לדבאשוילי,בתחילת המשחק ברקוביץ וארבל ירדו עליו,גם אח שלי ירד עליו ואמר שלדעתו אלישע יחליף אותו,אני דווקא חושב שהיה לו משחק סביר עד המחצית השנייה,הוא ניסה והקשה על ההגנה שלהם,לפני החילוף שארביטמן נכנס כולם היו בטוחים שזה במקום דבאשוילי ואני אמרתי שזאת תהיה הטעות הכי גדולה של אלישע אם הוא יעשה את זה כי בדוק דבאשוילי יוצא עם גול מהמשחק הזה,איזה טעות שלי..הוא יצא עם 2.
    גם אתמול בדקות הפחות טובות של הגאורגי החביב היה אפשר לראות שמדובר בחלוץ רחבה מדהים,עזבו את הגולים(במיוחד השני),לבנאדם יש מיקום מעולה,הגבהות חבל על הזמן(גול ראשון),הוא משיג לא מעט כדורי גובה מכאלה שהרבה יותר גבוהים ממנו ואם אתם רוצים גם תוספת של הקרם דה לה קרם,מתישהו הוא יביא לנו גול במספרת עם כל הנסיונות שלו,איזה שחקן...

עריכה:
    מסתבר שהכסף העתידי שאנחנו אמורים להרוויח מהעלייה הזאת(ומכך שנהיה בליגה האירופאית) עושה את שלו,שחר ישקיע כנראה עוד חצי מיליון יורו ברכש,כבר מדברים על יואב זיו.
    לא כל כך ברור מאיפה יגיע הרכש כי זרים יש לנו כבר(אלא אם בלו יהיה בחוץ) וישראלים פנויים אין בשוק,הכי טוב יהיה לנסות להביא את סטרול וזיו מלוקרן.

נערך לאחרונה ב: ‏5/8/09
  10. שגיא Guest

טוב, אחרי שהתלהבנו (או שלא, ממש לא) מהניצחון על הקזחים הגיע הזמן לדבר קצת על העתיד.

לא ממש משנה את מי נפגוש בשלב הבא, גם אם נפסיד מובטחת לנו עונה אירופאית לפחות עד אמצע דצמבר, בין אפ בליגת האלופות או ביורופה ליג. הסגל הנוכחי של חיפה הוא אמנם טוב לדעתי, אבל הוא מצומצם. מידי. שחקני גיבוי כעומרי אפק ורוני גפני שוחררו מהסגל ולאחרונה גם צעירים כמו ליעד אלמליח וישראל זגורי הושאלו לקבוצות אחרות כך שחיפה חייבת חיזוק של לפחות שני שחקנים לדעתי, בעמדת הגנה ובעמדת הקישור המרכזי. העומס על השחקנים ילך ויגבר ואין ספק שיפגע בנו בהמשך הליגה עקב פציעות ואפילו ירידות מתח כאלה ואחרות. אני לא יודע מה התכנונים של אלישע לוי ויענקלה שחר, אבל חייבים לחזק את הסגל בשחקנים שלפחות יוכלו להוות גיבוי סביר לסגל השחקנים שקיים עכשיו בקבוצה.

11. LIVERPOOL87 Member

קודם כל אציין שאני בכלל אוהד הפועל חיפה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx
    והלכתי לראות את המשחק בשביל הכיף והאווירה... אני עושה זאת כבר שנתיים כי נשבר לי מהזבל שאני מקבל מהפועל, לסוע שעה וחצי ולוהציא 150 שקל בשביל לראות קבוצה שלא יודעת אפילו מי צריך לשחק , למי יש צהובים ומזה כדורגל, די גם לי יש גבולות.

המשחק הכי גדול כי היה בו הכל.
    גם חיפה ניצחה את מנצ'סטר ואולימיאקוס בתצוגות כדורגל גדולות, אבל זה רק מה שהיה שם.
    מי שלא היה במשחק לא מבין אפילו מה קרה שם
    אחרי רבע שעה ההלם היה כל כך גדול , זה בלתי נתפס המהפך שחיפה עשו, גם אם זה נגד דייגים.
    זה נכון שהכדורגל הישראלי חרא, אבל מה יש? זה מה שיש לנו.. ומכבי חיפה והפועל תל אביב צעד וחצי בבתים במסגרות שלהם.
    על ההישגים בספורט הישראלי באירופה לא צריך לבכות, יחסית לאיך שנראים המגרשים בישראל ואיך שמחלקות הנוער נראות ומתאמנות, הקבוצות באירופה עושות הרבה.

12. Igi Member

עזבו את ההגנה הקיקיונית והמחסור במגן ימני, אני באמת לא מבין מה בדיוק קורה במועדון הזה. איך הם מצפים לשרוד בעונה אירופית די ארוכה כשבתפקיד הכי חשוב בכדורגל, קשר אחורי, משחק שחקן שאפילו לא ברמה מספיק גבוהה לליגה הישראלית? במיוחד כשעל הספסל לא קיים אף מחליף טבעי לעמדה של מרכז השדה. בוקולי הוא היחיד שנשאר וגם הוא לא שחקן אמצע טבעי. אני מתבייש בזה שקולמה עדיין נמצא בהרכב שלנו.

נערך לאחרונה ב: ‏6/8/09
  13. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

תראה,אתה צודק בהכל אבל הקטע שחיפה לא באמת חושבים על הצלחה באירופה,ממש רואים את זה בבירור יחסית לשנים שעברו,את חיפה מעניינת השנה הליגה ואירופה היא באמת תהיה סתם תוספת נחמדה.

בינתיים כבר נזרקים שמות שאולי יגיעו כמו יואב זיו ותמיר כהן.

14. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אם מתכוונים להשקיע כסף בהבאת מגן בדמות יואב זיו, חבל על הכסף, שישמרו אותו בארנק למטרות טובות יותר. אני באמת שלא רואה הבדל בינו לבין משומר. שני שחקנים שהגנה זה לא הצד החזק שלהם, שרק שזיו גם לא ממש מסוגל להרים כדור אחד מדוייק.
    להחתים בלם במקום של טשיירה ניראה לי האמת כסיכון שלוי לא יירצה לקחת בשלב הזה, מה גם שכל רכש שיגיע לעמדה כה קריטית במרכז ההגנה תהיה לא מתואמת עם קינן. אני בהחלט חושב שצריך לתת משחק-שניים למימון ולראות האם הוא כבר בשל לחולצת ההרכב לצידו של קינן.
    אם אין מגן ימני ראוי יותר ממשומר, כבר חרזי עדיף.

15. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם מבזבזים כסף אז שזה יהיה על מישהו כמו תמיר כהן(במקום קולמה),סטרול(במקום טקסיירה) או ברוכיאן/יצחקי.
    יותר מזה,זה שיש כסף לא אומר שצריך להתפרע,הקבוצה הזאת לא נבנתה לליגת האלופות ויהיה קשה מאוד לבנות אותה עכשיו בשביל זה.