מכבי חיפה 09/10: האליפות בורחת בשנייה האחרונה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שגיא, ‏4/7/09.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אלכס, אליפות לא לוקחים לא רק עם כסף אלא בעיקר עם שחקנים שלא נחנקים ברגעים מכריעים! הובלנו בתשעים אחוז מהזמן את הטבלה, אבל מתי שהיינו צריכים להראות אופי של קילרים אנחנו נחנקנו. הפועל ת"א באה היום לטדי ומנצחת שם, זה אומר מבחינתי את הכל.

מה יקרה עכשיו אני לא יודע, אבל טוב יעשה אם שחר יגיד שלום ותודה לאלישע לוי. מבחינתי הוא נכשל ולא רק במשחק אחד. הוא גם נכשל בחלק משחקני הרכש, סאדאת בוקארי הוא הדוגמא הבולטת. אם יש שחקנים שרוצים לצאת לחו"ל אז שיעזבו. עם הכסף הזה נוכל לחזק את הקבוצה.

הדבר שהכי מפחיד אותי עכשיו זה שנסתחרר לתוך מערבולת שלילית. שחר שידוע כאיש עקשן לבטח ישאיר את אלישע לוי. הוא ימשיך לשמור בקפידה על הכסף שלו למרות שאני בהחלט מסכים איתך שאחרי עונה של כסף טוב באירופה הוא צריך קצת להשתמש בכסף הזה בשביל חיזוקים.

לסיום יש לי גם טענות קשות לכיוון יניב קטן ששוב התחבא היום. אם גולסה אחרי פרשת 'לאציו' לא מוצא את מקומו בקבוצה אני עוד אולי יכול לבוא לטענות למאמן שלנו שהיה צריך להוציא אותו, אבל איפה היה קטן בשבועות האחרונים? גם ארבייטמן מדבר יותר מדי, והיום היה יותר מדי עסוק בצלילות. מאז אותה 'שיחת הבהרה' עם אלישע לוי גם ארבייטמן היה הרבה פחות חד מאשר לפני זה.

בסופו של דבר כל הקבוצה נכשלה ואני מעוניין לראות אם יש אנשים שמוכנים לקחת אחריות, יותר מזה אני לא מבקש.

2. alexshw Member

תשמע, מכבי חיפה שיחזרה העונה את שיא הניצחונות בתולדות ליגת העל(למעט עונה כפולה) - 28 ניצחונות, שיא שהיא עצמה קבעה ב - 93/94.
    הקבוצה לא ניצחה רק 7 משחקים.
    הקבוצה שיחקה באירופה 12 משחקים(נכון גם הפועל) עם כל תופעות לוואי של עונה ארוכה.

אלישע צריך להשאר בפירוש.

עם יענק'לה לא יגדיל את התקציב, אז עדיף בכלל לא להשתתף באירופה ולהרכז בליגה.

אני לא מפחד ממערבולת שלילית, אבל הרבה דברים תלוים בנשיא.

3. piston Member

לא להשתתף באירופה זה לא פתרון.
    המשחקים באירופה אולי מקשים, אבל הם המקום האמיתי והיחיד לצמיחה למועדון בסדר גודל של מכבי חיפה.

4. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

הבעיה שלי עם אלישע לוי זה שצריך משהו שקצת יזעזע את המערכת. בסופו של דבר לא ירינו פעם אחת בראש שלנו אלא מספר פעמים...העובדה שאין מאמן ישראלי רציני בשוק רק מחזק את ההרגשה שאלישע לוי יישאר. מאמן זר? מישהו פה כבר דיבר על ג'ון גרגורי, אבל לדעתי זה לא רציני.

שחר צריך בכל מקרה לבדוק אם השחקנים עוד מאמינים במאמן. היות שיש לי בעיה גם עם קטן אני מפחד שאם אתה משאיר את שני האנשים האלה בקבוצה יש סיכוי סביר שלא נראה שינוי אמיתי. קטן פתח את העונה מצויין, היה האיש של הקבוצה, אבל מאז שדעך גם הקבוצה למעשה נעלמה.

מבחינתי שחר צריך להביא שם גדול כדי אולי להגיע לזעזוע הנדרש כי ברור לי שמה שקרה היום עוד יישאר בראש השחקנים לעוד הרבה חודשים. לא רק איבדנו את האליפות בצורה דרמתית אלא למעשה עזרנו להפועל ת"א לקחת דאבל. אלה לדעתי שתי מכות שלא נתאושש מהן בקלות אם שחר לא יעשה מעשה שבשבילו נחשב קיצוני.

5. alexshw Member

קטן משחק עם גב פצוע מתחילת העונה. בגלל זה הוא בינוני.
    מה זה לזעזע את המערכת?

אני לא רואה מאמן אחר שהיה עושה יותר מאלישע.

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אלכס, הדאבל של הפועל ת"א עוד יהדהד אצלנו להרבה זמן. תהיה בטוח שהשחקנים שלנו עכשיו שפופים ביותר, עם שינוי קוסמטי אותו התסריט יכול לחזור בקלות בעונה הבאה!

אם קטן שיחק עם גב גמור הוא היה צריך לעבור ניתוח. העניין הוא שגם לפני עונה הוא היה חלש ברב העונה ולמעשה רק בגלל יכולת שיא באותו משחק מול הפועל ת"א זכינו אז באליפות. לדעתי זה יותר מבעיה בגב.

7. alexshw Member

לא מסכים, בעונה שעברה הוא נולד מחדש.
    אני לא חושב שקטן שווה את הלבל הראשון של השחקנים שלבשו ירוק בכל ההסטוריה של המועדון, אבל את הלבל השני הוא כן שווה.
    כשהוא בריא, הוא שחקן מצוין.

8. Igi Member

הבעיה של מכבי חיפה במשחק מול הפועל, היום ובכל שאר המשחקים המכריעים היא לא אבי לוזון ולא הקיזוז, הבעיה שלה היא שיש לה מנהיג רק על הנייר, בפועל אין לה מנהיג לא על המגרש ולא על הקווים.

בעצם יש אחד על המגרש, אבל גם הוא כנראה יעזוב בסוף העונה. אם בחיפה יודעים מה טוב להם, דקל קינן מקבל חוזה ל-5 שנים עם סרט הקפטן ואם הוא יודע מה טוב לו הוא חותם עליו, אין לו יותר מדי מה לחפש ברמות הגבוהות באירופה.

מפה אני יוצא להשתכר או לעשות כל דבר שיעביר לי את תחושת הבחילה הזו של לשמוע "הפועל תל אביב אלופת המדינה לשנת 2010" ואת חויית הספורט הנוראית ביותר שהייתה לי בבלומפילד ובכלל אי פעם.

מזל טוב להפועל, הגיע לכם.

9. Green Lantern Member

דקל קינן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wub.Xxx
    אסון אם יעזוב,הוא פשוט נכס צאן ברזל מהגדולים שידע המועדון הזה.

אבל בכלל לא אהבתי את הרמיזה על קטן איגור.

10. Butragueño מנהלים

חבל על אובדן האליפות,אבל אני מצליח להתסכל על פאן חיובי.

בשנה הבאה נשחק בליגת האירופית, נראה לי מפעל מעולה לקבוצה שלנו, נכון, לא כמו הכבוד וסכומי הכסף הגודלים כמו ליגת האלופות, אבל לדעתי מפעל שחיפה תוכל להתבטא יותר, לקבל יריבות שקולות, תצליח ליחצ"ן את השחקנים שלה .

11. alexshw Member

מפעל עם פורמט מנופח ולא אטרקטיבי לכל הדעות, צריך להיערך בהתאם.
    אחרת, עדיף להתרכז בליגה.

אתה משחק איזה 20 משחקים רק כדי לגלות שהגעת ל - TOP32 והורווחת מליון יורו.

בכל זאת, זה מפעל חשוב לנציגה ישראלית, ולא משנה איך קוראים לה.
    מאכזב שלא יהיה סיכוי להעפיל לדבר האמיתי, ליגת האלופות.

נערך לאחרונה ב: ‏16/5/10
  12. Igi Member

מתוך וואלה: "לאלישע לוי ושחקניו נותר רק להתנחם ביכולת הטובה ובמלחמה שנתנו עד הרגע האחרון."

כן, מלחמה,יכולת טובה... לפחות מי שהיה במשחק היום ראה את האמת. אף שחקן להוציא את בוקולי וקינן לא באמת נלחם על המגרש.

סלאמת, הלוואי והיה מגיע כבר יום שני

13. Butragueño מנהלים

32 האחרונות יכול לעזור הן מבחינת הכסף והן מבחינת האופק הרחוק.
    אם מכבי חיפה תשמור על קו רציף באירופה, אם זה בליגת האלופות ואם זה ב-32 או ב-16 האחרונות בליגה האירופית, בכל שנה, חיפה תוכל להתבסס כלכלית .

14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה היה צפוי, אבל אני מגנה את הטמבלים האלה:
    http://www.sport5.co.il/HTML/articles/Article.64.78536.html

דבר אחד ברור, אם לוזון לא יחזור לשיטה הרגילה הוא יתקשה לשבת בשקט בקרית אליעזר...בכלל הגיע הזמן שהאלופה תקבע לפי משחק הכרעה אם יש שיוויון נקודות בסוף הליגה. שוב פעם אנחנו מפסידים אליפות בגלל הפרש שערים. בעיניי זה לגיטימי ששחר הולך לדרוש את שני הדברים האלה.

אני סוגר עכשיו את המחשב, התמונות והכותרות על הפועל ת"א עולים לי על העצבים...מחר, מחרתיים או מתי שזה לא יקרה, אנחנו ננקום על הדשא את מה שראינו היום. אני מרגיש עכשיו יותר מתמיד גאווה בקבוצה שלי!

15. Green Lantern Member

ליגה אירופית זה הדבר האחרון שמעניין אותי.
    היתרונות היחידים שבו זה אירופה בקריית אליעזר ודירוג בתקווה שיעזור לפעם הבאה שנתמודד בצמפיונס.