מכבי חיפה 09/10: האליפות בורחת בשנייה האחרונה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שגיא, ‏4/7/09.

1. alexshw Member

עדיין החלוץ שרץ כמו סבתא שלך הבקיע 16 שערי ליגה, בישל 9 שערים, כבש 5 שערים באירופה.

מספרים, שספק אם רנספורד יגיע ב - 5-6 שנים ביחד.

נערך לאחרונה ב: ‏14/5/10
  2. Green Lantern Member

אם דאבלשווילי היה גם מהיר בנוסף לכל התכונות המעולות שלו,מצטער,הוא היה משחק באחת מהליגות החזקות באירופה.

3. wings Member

אם רנספורד היה משחק כל העונה בהרכב, בליגה האפסית שלנו עם קבוצות עלובות כמו הפועל חיפה, רעננה, אחי נצרת, הפועל ר"ג, והפועל פ"ת, הוא היה עם אותו מאזן, תאמין לי. תסתכל על שלומי, עם פחות דקות מלדו והבקיע כמעט כפול ממנו.
    לדו תרם לקבוצה, אני לא אומר שלא. אבל הוא לא משדרג אותנו בשום אופן ובמשחקים מול קבוצות ברמה שלנו או טובות יותר הוא קטסטרופה (כי אז אנחנו צריכים משחק מתפרצות שלא אפשרי איתו). אםם רוצים עוד עונה עם 0 שערים ו 0 נקודות, אז אפשר להשאיר אותו.

4. alexshw Member

אולי אתה צודק, בשביל ליגת האלופות צריך חלוץ יותר טוב, אבל זה לא אומר שרנספורד זה הפיתרון.
    אני לא רוצה לגדל זרים ולחכות עד שיתפתחו.
    בשביל זה יש חבר'ה צעירים שלנו.

5. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

אז אם לא להחזיר אותו אלינו בעונה הבאה, לפחות להשאיל אותו לקבוצה ישראלית, כמו במקרה יעקובו שהושאל לכפר סבא. כך אנו ובעיקר הצוות המקצועי, נוכל לעקוב אחר התפתחותו מדי שבוע ובעקבות כך נשפט את ביצועיו. עם כל הכבוד לכך שהוא נכלל בסגל של אלופת הולנד, זה לא תורם לנו מאומה כל עוד הוא לא מקבל דקת משחק אחת, אחרי הכל, מה שרואים משם לא רואים מכאן.

6. Igi Member

על מה אתה מדבר, wings? גם עם זה שהוא איטי ולפעמים לא מתאים לסגנון המשחק שלנו, לדה לא רואה את אוסיי. כמו שאמרו פה, שחקן לאליפויות נוער וכד'. הוא צריך להיות מושאל לקבוצות אחרות עוד שנתיים לפחות.

7. wings Member

הוא צריך להיות מושאל, זה נכון. כמו שיעקובו הושאל לפני שהוא הגיע לכאן.
    וזה בדיחה שאתה אומר שלדו לא רואה את רנספורד. רנספורד שיחק משהו כמו עשרה משחקים עונה שעברה והיה כולה בן 18. מכבי חיפה בשביל לדו היא פסגת הקריירה, הוא לא ישחק בקבוצה או ליגה טובה יותר.
    it's downhill from here

8. alexshw Member

אני חושב שגם בשביל רנספורד, מכבי חיפה היא פסגת הקריירה, עם כל הכבוד לחמשת שעריו במילואי טוונטה.

9. Igi Member

הבדיחה האמיתית היא שאתה באמת לא מבין למה התכוונתי כשאמרתי שלדו לא רואה את אוסיי כרגע. אוסיי חלוץ לא בשל ולא מתאים למכבי חיפה ומהבחינה הזו ומבחינת כמה ששני החלוצים יתרמו לנו בתקופת הזמן הנוכחית, לדו לא רואה אותו, לפחות עד שנראה קצת התקדמות אצל אוסיי.

10. N כמוני Member

השאלה איך תראה התקדמות של אוסיי אם אתה לא נותן לו לשחק.
    אלישע הרבה לשחק עם אוסיי דווקא בצד ימין של המגרש במקום לשחק איתו כחלוץ. יכול להיות שאם הוא היה משחק חלוץ הוא היה מרשים ובכלל לא היו מביאים את דבלאשוילי. חוצמזה לא זכור לי מתי שחקן זר הגיע באמצע העונה לחיפה והצליח.דבלשוילי ואבייטמן דומים יותר מדי אחד לשני. אחד מהם יצטרך לעזוב, ולתת מקום לחלוץ אחר.

11. שגיא Guest

בשנתיים האחרונות קורה דבר די דומה עם ההעברות בינואר. כמו בעונה שעברה שהבאנו את רנספורד, גם הפעם החתמנו חלוץ אפריקאי צעיר שהוגדר כפוטנציאל גדול. שניהם היו בעיקר מחליפים שקיבלו הזדמנויות בתפקידים לא מוגדרים ולא השאירו את חותמם. אני חושב שזה קצת בעייתי לצפות מהם להרבה בכמה חודשים שהם מגיעים לקבוצה, ואולי פה אנחנו מפספסים אותם.

אני אישית חושב שגם בוקארי וגם רנספורד בהחלט יכולים להצליח לפחות בליגה שלנו, ואני מקווה שלא נאכל את עצמו עוד כמה שנים כשהם יצליחו במקום אחר. כך או כך, קשה לי להאמין שאפילו אחד מהם יהיה בקבוצה בעונה הבאה. בכלל, כל עוד שלומי ארבייטמן נשאר אני לא חושב שאנחנו צריכים כלכך חיזוק לחלק ההתקפי, אלא אם מדובר בחלוץ עם קבלות.

12. alexshw Member

לא מחפשים כמו שצריך שחקנים לינואר, אבל אחר כך טוענים שאי אפשר להביא חיזוק בינואר.
    אפשר.
    מכבי חיפה ידעה כבר ב - 4.8 שהעונה תהיה ארוכה.
    אם לא לפני ליגת האלופות, אז לפני ינואר היה מספיק זמן למצוא זר נורמלי.
    ברור לי לגמרי שבוקארי בא ברגע האחרון, סתם הביאו בלי לראות באמת.
    מכבי חיפה רצתה את פורוקרה, לא יודע למה הוא לא הגיע בסוף, לדעתי היה צריך לעשות יותר מאמצים להנחית אותו כאן.

13. שגיא Guest

מה זה לא מחפשים? יש הרבה אילוצים בדברים האלה.

אתה בעצמך אמרת, הרי חיפה די בנתה על פורוקרה ואפילו כבר הגיע איתו לסיכום שבסופו של דבר פוצץ מהצד של השחקן לדעתי. זה חלק מהאילוצים, לחיפה אין תקציב בלתי מוגבל ובמקרה הזה העניין הכספי הוא היה העניין המרכזי בגללו השחקן לא הגיע. בסופו של דבר הביאו את בוקארי. לעיתים גם שער אחד מקרי של שחקן זר יכול לשנות לגמרי את המשך דרכו. לבוקארי לא היה את המזל להתחיל ברגל ימין ואז הוא כבר נדחק לקצה הספסל.

14. alexshw Member

תמיד צריכים להיות 2-3 מועמדים.
    לא יכול להיות שזה או השחקן הזה או כלום.
    אני בטוח שבוקארי לא היה אופציה.
    מכבי חיפה מתנהלת מצוין, משקיעה בנוער, מתקנים ברמה אירופית, אימפריה אמיתית בקנה מידה ישראלית.
    נושא הרכש פשוט לא מובן לי.
    העונה 7 שחקנים באו - 3 מהם שחקנים מצוינים, כולל לדו הוא חלוץ טוב מאוד לתקציב שיש, אבל 4 הנותרים? ליצנות. גם לאחי נצרת לא הייתי מביא אותם.
    בשביל מה כל הועדת הקישוט הזו?
    לא מבין את העניין הזה.
    גם בעונה שעברה פתאום הביאו איזה אנדרסון. די לפארטייה הזו.

הגיע בוקארי באימון הראשון הוא סובב את האצבע, השבוע הוא נפצע בציפורן של הבוהן. אולי יש לו גם נקע באוזן?
    נו באמת.

נערך לאחרונה ב: ‏14/5/10
  15. שגיא Guest

היו עוד מועמדים, אפילו פורסמו שמות שם עוד שחקן או שנתיים להוציא את פורוקרה. ובלי קשר, בינואר פשוט קשה יותר להביא שחקנים. אין מה לעשות. אני מאמין שבבוקארי ראו הזמנות שעשויה להשתלם. ושוב, אני בטוח שאם למשל הוא היה מצליח לכבוש אפילו איזה שער מקרי אז ההמשך שלו היה הרבה יותר טוב. אבל זה כבר היפותתיות.

אני מסכים שהייתה בעיתיות מסויימת בעניין הרכש, אבל זה קיים תמיד. קשה מאוד לפגוע 100 אחוז בכל שחקן שאתה מביא. מה גם שעכשיו יש נסיון לשנות את זה עם אלון חרזי כסקאוט למרות שגם פה זה עניין של תהליך, אבל אני מקווה שבעניין הרכש אנחנו נשתפר.

בגדול אני מסכים עם חלק מהדברים שאתה אומר, אבל חושב גם שהם טיפה מוגזמים.