מכבי חיפה 09/10: האליפות בורחת בשנייה האחרונה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שגיא, ‏4/7/09.

1. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

למכבי חיפה כבר היה בעבר את חאבייר דרסאו, שגם הוא היה שחקן מוגבל מאוד בהתקפה, אבל החברים שהיו לידו כנראה שהיו טובים יותר. אני חושב שג'ון קולמה הוא לא קשר ברמה מספקת לקבוצה שרוצה לנסות ולהגיע לשלב הבתים של גביע האלופות, אבל בליגה שלנו הוא מספיק טוב לכל קבוצה. חוץ מזה, שבשלבים אליהם מכבי חיפה חולמת להגיע, היא דווקא כן תצטרך את התכונות הטובות של ג'ון קולמה, שהן בעיקר חילוץ כדורים ותנועה בלתי פוסקת.

2. אביעדדד Member

נראה לי שאתם לא מכירים את קולמה מספיק טוב,יכול להיות שלא ראיתם מספיק משחקים שלו,או שלא ממש התמקדתם בו.

מדובר בשחקן מאוד מאוד חלש,שחוץ מלחימה הוא לא תורם בכלום.

דירסאו בהחלט היה שחקן מוגבל,אבל היו לו יכולות בסיסיות ראויות.
    הוא היה משחרר כדור דיי מהר,היתה לו ראיית משחק,נגיעה רכה בכדור,מהירות סבירה,חוכמת משחק.
    לקולמה אין שום דבר מהתכונות האלו.

כנראה שהלחימה שלו מסתירה קצת את הבלוף הגדול.
    קולמה הוא שחקן לקבוצות תחתית בארץ.

נערך לאחרונה ב: ‏25/7/09
  3. Igi Member

דווקא הסיבה העיקרית לשיחרורו של דירסאו הייתה בעובדה שהוא האט את קצב המשחק של הקבוצה ולא הניע את הכדור מספיק מהר קדימה. פאוליניו שבא אחריו נתן תרומה יפה להתקפה, אבל היה חלש נורא הגנתית. מתי יהיה לנו כבר קשר כמו פעם, שיוכל לשלב את שניהם...

4. ManUtd Fan Member

וואו, איזה הגזמות רצות פה.
    פעם ראשונה שאני שומע שאומרים שקולמה הוא בושה לכדורגל. שחקן שמביא איתו כל-כך הרבה משחק לחימה והקרבה הוא בושה? נו באמת. בהגנה הוא עושה את העובדה בצורה טובה, הבעיה איתו זה שהוא לא מודע למוגבלויות שלו ומכאן כל איבודי הכדור שלו. אם הוא יבין שהוא צריך לשחק פשוט ולתת מסירה פשוטה לשחקן ליד הוא יהיה מועיל הרבה יותר.

5. MHFC Member

תפסיקו לדבר שטויות, קולמה הוא שחקן בינוני מינוס, גם את היכולות ההגנתיות שלו הוא עושה בצורה מאוד מוגלבת, הוא מאבד המון כדורים, הוא מאט את ההתקפות, והוא פשוט לא יודע למסור לאורך, אך ורק לרוחב!
    זה ממש לא משנה כמה שהוא נלחם משקיע, התרומה שלו במגרש היא מאוד מצומצמת ודלה, קשה לי להאמין שעם היכולת של קולמה כיום אנחנו נגיע רחוק באירופה.
    חייבים לחפש קשר אחורי 50/50, שידע גם להצטרף להתקפות וגם לעשות עבודות הגנתיות, אנחנו פשוט חייבים קשר כזה וקולמה עם כל הצער שבדבר הוא לא אחד כזה. תכלס אבל קשה להאמין שזה יקרה כי קולמה הוא באנקר אצל אלישע לוי.

אגב לגבי לוח המשחקים..סעמק למה תקעו את הדרבי במחזור 15?
    צריך לחכות מלא זמן

6. מקסים לנגו Member

כשאתה מגדיר שחקן כדורגל, אתה לא מתחיל את ההגדרה במשחק ההקרבה והלחימה שלו. גם לי יש הקרבה ולחימה אבל אני לא שחקן כדורגל.

קשר אחורי צריך להיות כזה שבונה ועושה משחק, שחקן שעולה לכר הדשא ועושה תהפוכות. דירסאו ידע לנווט את הכדור לכיוון ההתקפות, ז'וטאוטס ידע להפגיז "קטיושות" מעשרות מטרים (ראה ערך מנצ'סטר יונייטד). ג'ון קולמה, לאומתם, יודע לעמוד ולבלום חלקית את התקפות היריב ולמסור כדור לקטן/בוקולי/רפאלוב כדי שאלה יבנו את ההתקפות ולא הוא בעצמו. שחקן כמו קולמה לא מתאים למכבי חיפה, במיוחד אם שלב הבתים של ליגת האלופות בפתח.

שבת שלום

7. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שמה שהוא התכוון להגיד שקולמה הוא לא איזה ז'וטא או פטריק ויירה,אבל סך הכל מדובר בשחקן לא כזה גרוע כמו שעשיתם ממנו,צריך להחליף אותו,אבל זה לא שבשוק מסתובבים קשרים אחוריים יותר טובים במחיר זול.

8. ertyo Member

זאת בעיה שלנו שאנחנו כל הזמן מנסים לחפש מציאות בשתי שקל. עם כל הקשרים שהיו פה אחרי זואטאוטס היה אפשר להשקיע סכום גדול בשחקן עם נסיון{כי התפקיד הזה הוא אולי הכי חשוב בכדורגל}במקום לנסות להביא כל מיני מציאות ואחרי שנה שנתיים לזרוק אותם. מה אי אפשר להשקיע סכום גדול בשחקן שישדרג את הקבוצה לכמה שנים, במקום לחפש מציאות,לזרוק סתם כסף ואחרי שנה לחפש שחקן אחר.
    חוץ מזה שקולמה נקנה מסכנין בסכום קרוב לחצי מיליון דולר, בטוח שהיה אפשר להביא שחקן יותר טוב בסכום כזה, ג'ון קולמה הוא שחקן גרוע והוא לא מתאים למכבי חיפה, צריך רק להסתגל על המשחקים האחרונים מול גלנטורן ולהבין איך השחקן הזה תוקע את המשחק של הקבוצה.
    אם היה לנו מאמן רציני ולא את החובבן הזה שעומד על הקווים שחקן כזה כבר לא היה בקבוצה מזמן.

9. ManUtd Fan Member

אני לא אמרתי שלא צריך להחליף אותו. אם יש שחקן על העמדה שלו בהישג יד ומספיק טוב גם בפן ההתקפי וגם בפן ההגנתי אז צריך להחתים אותו. הבעיה הייתה שאומרים על קולמה שהוא בושה לכדורגל. אז בעצם כל מי שמשחק בקבוצות תחתית הוא בושה לכדורגל, לא כך? תעשה לי טובה.
    אני לא מסכים עם העליהום הזה שעושים עליו כאן, אבל אני כן חושב שאם יש שחקן טוב יותר בהישג יד אז צריך לנסות להחתים אותו.

10. שגיא Guest

אני חושב שעצם הבאתו של קולמה היא כדי לא לשבור את הראש על שחקן בעמדה הזו שהיא אכן בעייתית כפי שצויין פה. בסך הכל לקולמה יש יכולות הגנתיות טובות, הוא יודע לחלץ כדור, הוא לא מוותר אבל ברגע שהוא מחלץ את הכדור, לרוב הוא גם מאבד אותו ולכן לא עשינו כלום בזה. קולמה בסך הכל נתן עונה טובה בסכנין, אבל בקבוצה קטנה הרבה יותר קל להתבלט מאשר בקבוצה גדולה. זה לא שקולמה נתן עונה גרועה, הוא נתן ועשה את זה בסך הכל, אבל קולמה לא מביא איתו ערך מוסף למשחק. ערך מוסף ששחקנים כמו זו'טא או קנדאורוב בזמנו היו מביאים. מעבר ליכולת ההגנתית שלהם הם ידעו לתמוך בהתקפה בצורה טובה ואף היוו איום על השער כשהיו בחצי המגרש של היריב.

11. Raulito Madridista

שלושה דברים בקשר לוויכוח כאן על קולמה וקשרים אחוריים נוספים:
    1. להשקיע סכום גדול בשחקן זה לא מבטיח דבר. אני לא יודע כמה הסכומים שפורסמו בתקשורת נכונים, אבל הפועל ביזבזה לא מעט על אבדי ופאביו ג'וניור, ובסוף אכלנו אותה. לא ראינו מהשניים האלו(בעיקר הראשון, והיו לו מספיק הזדמנויות), כמעט כלום. להביא שחקן בפחות כסף זה לקחת בחשבון שהוא פחות איכותי, אבל גם אם הכישלון יהיה גדול מבחינה מקצועית - מבחינה תקציבית לא כך הדבר.
    2. ז'וטאוטאס הגיע לכאן בתקופה שהמחירים לא היו בידיוק כמו היום. המשכורת של שחקני הליגה ירדה, אבל המחירים שרצים בשוק הם עדיין גבוהים. בכל מקרה, ז'וטאוטאס הוא אחד מהזרים האיכותיים ביותר שהיו כאן, כך שקשה לצפות להביא שחקנים כמוהו.
    3. משום מה התעלמו כאן מהנקודה שעלה אבירם - אל תשכחו שלמרות שהקשרים האחוריים שיותר הרשימו במכבי חיפה, היו שחקנים טובים יותר כבודדים - אבל שיחקו לצידם השחקנים הטובים ביותר בכדורגל הישראלי. היום, למכבי חיפה אין יתרון איכות ברור כזה על שאר היריבות. גם אם ניקח שחקן-שחקן ונשווה אותו מול בית"ר או הפועל, ולחיפה יהיה יתרון - מדובר במשהו קל. הרבה דברים תקועים במשחק של מכבי חיפה וזה לא רק הקשר האחורי, למרות שאיבודי הכדור של קולמה על מטר הם יכולים לעצבן...

* לדעתי דירסאו נזרק ממכבי חיפה בעיקר בגלל הפן ההתנהגותי. אני זוכר את המכות שלו עם מגרלשווילי - זו הייתה בושה וחרפה.

נערך לאחרונה ב: ‏26/7/09
  12. שגיא Guest

אני לא מסכים לגבי דירסאו. לדעתי היה מדובר בשחקן מצויין שעשה עבודה שקטה וטובה. חילוצי הכדור שלו לא היו פחות טובים משל קולמה. ייתכן ולעיתים היה "תוקע" את המשחק במסירות רוחב, אבל כמות איבודי הכדור שלו הייתה נמוכה יחסית מזו של קולמה. אם הוא לא יודע למסור אז שיחלץ את הכדור וישלח כדור קצר לשחקן שרוב אליו. שלא ינסה להיות פליימייקר.

13. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

שימו לב: כתבה בוואן לקראת המשחק של חיפה, שימו לב לפסקה הזאת.

"שחקני הקבוצה צפו היום במשחקה של אקטובה מהשנה שעברה. למרות שאקטובה נוצחה (4:0) באותו משחק ניתן היה לראות שמדובר ביריבה הרבה יותר חזקה מגלנטורן אבל כזו שחיפה צריכה לעבור בסיכום הכללי."

חלם כבר אמרנו? כמה טיפשים אפשר להיות? כמה? עם כל הכבוד לשנה שעברה זה לא אומר כלום על יכולת של שחקנים השנה במיוחד כשעברו 14 משחקים בליגה! ועוד כמה באירופה! 14 משחקים + פגרה זה הבדל של משהו כמו חצי שנה, שחקנים שהיו מסוכנים אז יכולים להיות עדיין מסוכנים או שלא ושחקנים שהיו סבירים/גרועים יכולים להיות היום בעלי תפקיד מוביל. כמה טיפש יכול להיות אלישע בשביל לראות משחק מהשנה שעברה? מה זה השכונה הזאת? ככה מתכוננים למשחק? אין לי ספק שבאקטובה רואים את צמד המשחקים מול גלנטורן. קשה להשיג את צמד המשחקים מול הפנפיורדור האיסלנדית?

נערך לאחרונה ב: ‏26/7/09
  14. גוסטבו בוקולי Member

הכי עצוב זה שבמועדון מגבים את קולמה, כאילו על מה לעזאזל?! עיוורים שם?

אשכרה עצוב - http://www.mhfc.co.il/Article1275.asp

כולם רואים שהוא אפס שמתאים לליגה ארצית, רק "במועדון" לא.

15. ManUtd Fan Member

וסתם שאלה,
    מה לדעתך המועדון אמור לעשות? לצאת בהצהרה שמחפשים לו מחליף ושמנסים למצוא לו קבוצה?