מכבי חיפה 09/10: האליפות בורחת בשנייה האחרונה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שגיא, ‏4/7/09.

1. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

השאלה שגיא האם גם לגבי השחקנים הצעירים יותר מבקשים דמי השאלה? האם אין מקרה שבו שחקן צעיר של חיפה מושאל למקום מסוים כשהמטרה היא שהוא יקבל דקות וישתפשף אצל הקבוצה שתקח אותו ולכן חיפה מוכנה להשאיל את השחקן גם ללא דמי השאלה?

2. שגיא Guest

אני מאמין שזה קיים. אבל שוב, גם אם מדובר בדמי השאלה הם לרוב זעומים מאוד, או שמתחשבנים על השכר (שלרוב גם זעום) של השחקנים. לחיפה יש יחסי הדדיות עם לא מעט קבוצות כך שחיפה משאילה שחקנים בחינם נניח ומקבלת למשל זכות ראשונים על השחקנים שלהם או משהו בסגנון.

3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אפשר לצאת בשקט לקזחסטן.
    נהנתי היום מרפאלוב ומפיטר מסיללה. דביאשווילי קצת אכזב, אבל מבחינתי הוא עוד יתרום. לדעתי הוא יכול להיות מאד יעיל נגד קבוצות יותר קטנות שמסתגרות. הוא משתמש נפלא בגופו ויש לו טכניקה טובה בשביל להוריד או להשאיר את הכדור לשחקנים אחרים.

טשיירה עדיין תעלומה בעיניי, משום מה בכל פעם שארבל וניר לוין דיברו על החסרונות שלו התעסקתי בדברים אחרים. נראה מה יהיה במשחקים הבאים איתו.

ירו בלו הפתיע אותי עם שני שערים. משום מה הוא לא בלט כל העונה שעברה בקריית שמונה, אבל היום הוא לקח את ההזדמנות בשני ידיים. כדאי להמשיך לעקוב גם אחריו. שלומי ארבייטמן? ממשיך לעשות את מה שהוא יודע הכי טוב, לעלות מהספסל ולהבקיע.

בסה"כ ציפיתי הרבה יותר מגלנטורן והותעתי מחולשתה. הנבחרת הצפון אירית עשתה בשנים האחרונות התקדמות, אבל ברגע שאני שומע שלגלנטורן אין שום נציג בנבחרת אני מבין שהליגה המקומית לא קנה מידה להצלחה של הנבחרת.

מכבי חיפה ממשיכה במסע שלה ועכשיו נראה מה היא תעשה מול אקטובה.

4. COYS Member

בלו היה פצוע רוב העונה שעברה,עונה לפניה היה מצוין.

5. אלי מתחן Member

בלו ידוע ביכולת שלו לכבוש כמה פעמים מול קבוצות חלשות. זה לא אומר עליו כלום.

6. גוסטבו בוקולי Member

מסיללה, מאז גביע הקונפדרציות יחד עם דרום אפריקה, פשוט נהדר. אמנם במשחק הראשון מול גלנטורן הוא לא בלט יתר על המידה, אבל היום כן והיה מצויין. יש לו יכולות טכניות שאין לאף מגן בארץ, ואם הוא ישפר את יכולת ההרמה שלו הוא יהיה המגן הכי טוב בליגה בפער גדול.

לגבי קולמה, תהרגו אותי איך מול אחת הקבוצות הכי קיקיוניות באירופה הוא לא מצליח להעביר פס אחד נורמלי. זה שחקן שאפילו להרכב של גלנטורן לא הייתי לוקח אותו. נגר, דייג, מה שתרצו. כדורגלן בטוח לא. אם יעקב שחר באמת חולם על שלב הבתים, הוא חייב להנחית כאן קשר אמצע על רמה לפני שלב הפלייאוף. עם קולמה זה יהיה בלתי אפשרי.

7. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

מסיללה באמת היה לא רע,אמנם יצא לי לראות את המשחק עם הרבה הפרעות,אבל זה היה נראה שלפחות מול גלנטורן הוא פורח,הלוואי ויהיה לזה המשך.

לפי מה שיצא לי לראות דווקא דבאלשוילי לא היה משהו,הוא עשה פה ושם דברים יפים אבל היה הרבה פחות טוב משבוע שעבר,נכון?

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

זיו, דאביאשווילי יבלוט במשחקים שמכבי חיפה שולטת ולוחצת קדימה. אתמול היה ברור שאחרי השער הראשון הדחף לצאת קדימה כבר לא כל כך גבוה. בסה"כ אפשר להשתמש בו כסנטר כי הוא בשביל קנה מידה ישראלי משחק טוב עם הגב לשער. בסה"כ גם ניצחנו אתמול בקלות 4-0 אז לי אין בעיה עם הגרוזיני.

מי שדווקא לקח את המושכות אתמול היה רפאלוב. הוא שיחק במרכז השדה ובהחלט נראה כאילו הוא מרגיש ללא קטן במגרש כבעל בית. האם זה אולי דבר מדאיג? האם קטן ורפאלוב לא יכולים 'לשחק ביחד'?

מלה אחרונה על אייל משומר. הבחור נותן לפעמים מסירות נהדרות. כדאי לעקוב אחריו במהלך העונה.

9. שגיא Guest

גם תרנגול עיוור מוצא לפעמים גרגר.

משומר, בבסיס, לא יודע למסור/להגביה. מדובר בליקוי רציני אצלו. כל כדור שלו שכן מגיע לכתובת זה כאילו במקרה, ואת זה אפשר לראות על סמך אחוזי המסירה המדוייקת שלו, שמבלי לדעת את הנתון המדוייק, אני יכול להעריך שלא מדובר בנתונים גבוהים. הוא אכן השתפר לקראת סוף העונה, אבל עדיין מדובר בליקוי העיקרי שלו.

10. איגור .פ. Member

לוח המשחקים של חיפה:
    מחזור 1:מארחים את הפועל עכו
    מחזור 2:מתארחים ברעננה
    מחזור3:מארחים את הפועל ר"ג
    מחזור 4:מתארחים בבלומפילד הפועל ת"א
    מחזור 5:מארחים את מכבי פ"ת
    מחזור6:מתארחים בבירת הנגב הפועל ב"ש
    מחזור 7:מארחים את בית"ר י-ם
    מחזור8:מארחים את מכבי נתניה
    מחזור9:מתארחים באשדוד
    מחזור10:מארחים את אחי נצרת
    מחזור 11:מתארחים בבלומפילד מכבי ת"א
    מחזור12:מארחים את בני סכנין
    מחזור 13:מתארחים בפ"ת אצל הפועל פ"ת
    מחזור 14:מארחים את בני יהודה
    מחזור15:הדרבי החיפאי בתור משחק חוץ

הסיבוב שני הפוך

דבר אחד אני רוצה להגיד העונה שחיפה חייבת להתחיל עם9 נקודות מתוך9 עם כל הכבוד לעכו,רעננה,ור"ג חיפה צריכה לעבור אותם בקלות.

נערך לאחרונה ב: ‏23/7/09
  11. קטלוני Member

איזה מבאס זה שחיכינו 4 שנים לדרבי ועכשיו נצטרך לחכות עוד חצי שנה.

12. Igi Member

קולמה זה מחדל עצום של אלישע לוי, פשוט לא יאומן שהנגר הזה משחק כדורגל בקבוצה מקצוענית בליגת האלופות. גם מירו בלו לא התלהבתי במיוחד. זה יפה שהוא שם צמד, אבל אלה היו גולים ששמים מול קבוצות קטנות ולא נתן לי מדד מסויים לגבי היכולות שלו, אם להגיד את האמת הרבה פעמים חשבתי שאני רואה שחקן מהיר, חזק ונחוש, אבל מאד לא חכם. אצלו לעומת זאת אני קצת יותר רגוע, למרות שנראה די מיותר שהוא תופס מקום של זר.
    גם הבלם טשיירה כבר משחק שני ברציפות מראה סימנים של אנדרסון ווסט החדש וזה בסה"כ אחרי משחקים מול קבוצה של שחקנים שאפילו קולמה עולה עליהם בכמה רמות...בקיצור, גם השנה אני לא אופטימי לגבי נק' החולשה שלנו-מרכז שדה אפרורי שלא מאפשר יצירת מצבים מרובים ליד השער והגנה חלשה וחסרת ביטחון.

לפחות התקפה יש...

נערך לאחרונה ב: ‏23/7/09
  13. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

שגיא, אתה באמת חושב כך? אם משומר פוגע עם המסירות במשחקים הכי חשובים אז הוא אולי תרנגול עיוור, אבל אחלה תרנגול, לא? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מסכים לגמרי. מבחינתי מכבי חיפה צריכה להגיע למשחק בבלומפילד מהמקום הראשון...אחרי זה נראה בסה"כ תכנית מאד הגיונית.

15. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

אומרים שהמשחקים מול הקטנות הם המוקש הכי גדול אך לדעתי אלה המשחקים שיכולים להכשיל אותנו ולמנוע מומנטום:
    מקווה שנצא מהם עם רוב הנקודות.