מכבי חיפה 08/09: אלופת המדינה בפעם ה-11 בתולדותיה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שגיא, ‏8/7/08.

1. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

וכמה משחקים של מסיללה אתה ראית?
    דנין מגן חלש אומנם בהגנה אבל בהתקפה הוא עושה פעולות התקפיות טובות וגם המסירות רוחב וההרמות שלו טובות משל מסיללה.
    סתם הבאתי את השם של גל שיש כדי להדגיש את מה שאני מתכוון אליו - שמסיללה מגן רע שבהתחלה הלהיב בגלל המהירות המצוינת שלו.

2. REAL MADRID Member

אני שמח מאוד לקרוא על ארבייטמן את הדברים הללו. ישנם שחקנים אשר אתה מפתח אליהם חיבה ותמיד תרצה לראותם מצליחים - מבחינתי ארבייטמן הוא אחד כזה, כבר ככשיחק בבית"ר ירושלים פיתחתי אליהם חיבה מסויימת שרק גברה עם ההגעה להפועל פ"ת ולאחר מכן למכבי חיפה. אני זוכר את השער שהוא כבש העונה בכדור חופשי, היה ברור לכולם שמכבי חיפה תנצח את המשחק והדבר היחיד שרציתי היה לראות אותו כובש. הוא ניגש אל הכדור החופשי, בעט בצורה זוועתית והכדור נכנס - שמחתי בשער הזה יותר מאשר שמחתי באליפות העונה. אני רוצה לראות את אלישע לוי נותן לארבייטמן יותר קרדיט, השנה ראינו במכבי חיפה שאם שחקן לא טוב במשך 3 משחקים הוא יורד לספסל, ככה זה היה עם פאנטיני, עם ארבייטמן ועם ראנספורד. חלוץ צריך את הביטחון שלו ולעשות רוטצייה מטומטמת שכזאת זה לא בריא. אני רוצה לראות את ארבייטמן נשאר, הכישרון שלו גדול יותר משל לא מעט חלוצים אחרים בליגה ואני מעדיף לראותו מאשר לראות את רפאלוב או פאנטיני.

לגביי מסיללה, אני שותף לדעה שחיפה צריכה למכור אותו. הופעה טובה שלו בגביע הקונפדרציות וזה יהיה ריאלי. כמו שאחרים אמרו, רוני גפני הוכיח לנו שיש לו כדורגל ברגליים ואני בדעה שאם ייתנו לו ביטחון ולשחק כמה משחקים רצוף, הוא מסוגל לתרום פי כמה וכמה ממסיללה. מה גם שמסיללה נחשב כזר, מכבי חיפה יכולה בקלות לתת לגפני את חולצת ההרכב הראשון ולהביא זר לעמדה חשובה יותר כגון בלם, מגן ימני, קשר אמצע או חלוץ.

3. Raulito Madridista

אני ראיתי כמעט את כל המשחקים של מסלילה במכבי חיפה. אני זוכר איך בתחילת העונה שעברה כל הזמן היה רשום בעיתון שחיפה מנסה להיפטר ממנו. ראיתי אותו משחק ונדהמתי - מה רוצים ממנו לעזאזל, הוא מגן טוב מאוד. הוא היה נהדר למרות הלחץ הגדול שהיה בטח מוטל עליו, הרי פירסמו כל הזמן שהקבוצה רוצה 'לזרוק' אותו, והאבסורד זה שבחיפה פסלו אותו מבלי לתת לו צ'אנס אחד בהרכב, אבל למזלם הם שינוי כיוון. למה להתעלם מהעונה שעברה שבה מסיללה היה אחת מנקודות האור הבודדות בחיפה?
    אגב, השאלה ששאלת לגבי מסיללה מאוד לא קשורה ואתה לא הבנת את הנקודה. מסיללה שחקן הרכב קבוע בחיפה כבר שנתיים ברציפות. גל שיש שיחק אולי שבע פעמים בשנתיים האחרונות בהפועל ת"א. המשחק הרציני האמיתי שלו היה נגד טוטנהאם בגביע אופ"א. איך אפשר לקבוע שהוא יותר טוב ממסיללה על סמך מספר משחקים בודדים בלבד?; אם אני, בתור אוהד הפועל ת"א, שמן הסתם עוקב יותר אחרי הצעירים, בקושי ראיתי את גל שיש משחק, על אחת כמה וכמה שאתה לא ראית אותו מספיק בפעולה.

ארז,
    אני מסכים איתך בנוגע לעניין הרוטציות במכבי חיפה, אלישע לוי הגזים.

שים לב מה רשמת ארז - מהדברים שלך אפשר להבין שעמדת המגן הימני יותר חשובה מעמדת המגן השמאלי. זה נראה לי משפט דיי מוזר. הרי לא מדובר כאן בעניין של חלוץ מול מגן או שחקן הרכב מול שחקן מחליף, אלא בעמדה זהה בצדדים שונים.
    על עניין רוני גפני ומסיללה עוד אולי אפשר להתווכח, למרות שאני ממש לא חושב שגפני טוב ממנו. בטח לא בחלק ההגנתי. אני לא הבנתי איך בית"ר הימרה עליו לפני שלוש שנים, מדובר בשחקן ליגה בינוני מאוד. אני רק מסכים שמגיע לו צ'אנס יותר רציני. תקשיבו, הוא שיחק טוב בשני המשחקים שבהם קיבל קרדיט, אבל זה לא אומר כלום, הוא צריך להראות המשכיות. בבית"ר למשל הוא לא היה הצלחה גדולה, בכלל לא.

נערך לאחרונה ב: ‏8/6/09
  4. REAL MADRID Member

מה שאפשר להבין מההודעה שלי זה שמכבי חיפה זקוקה כרגע למגן ימני יותר ממה שהיא זקוקה לשמאלי. רוני גפני יכול למלא בקלות את עמדת המגן השמאלי בעונה הבאה בעוד שבעמדת המגן הימני יש אמנם אינפלציה קטנה, אך היא כלל לא חיובית. משומר למרות הגולים הנהדרים השנה הוא עדיין אייל משומר שלא יודע להגביה כדור לרחבה ומאבד כדורים ללא הבחנה, חרזי עתיד לפרוש במהלך העונה הבאה והוא לא באמת שחקן שיכול למלא את העמדה כראוי, עבר זמנו. האחרון הוא עמרי אפק, הדעה שלי עליו כמגן הימני היא חיובית אבל בכל זאת..

רוצה להעביר את זה למושגים שלנו? איזה עמדה יותר חשוב לתחזק, את זאת של ראמוס או זאת של היינצה/מרסלו/טורס/מנצור?

נערך לאחרונה ב: ‏8/6/09
  5. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

ברור שזה לא הכל באשמת אלישע,אבל בוא נגיד את זה ככה
    אפשר היה לא להביא את אנדרסון ווסט(זה היה ברור מראש שהוא יהיה גרוע),אפשר היה למכור את מסיללה תמורת סכום נחמד ובמקום זה לתת צ'אנס(שמגיע בהחלט לגפני),כנ"ל משומר אפשר היה למכור אותו ולתת לאפק וחרזי יותר משחקים,בסכום שאתה חוסך יש לך כסף לקנות שחקן אחר.

אני מבין את שחר והקיצוצים,המצב בעולם היום מצריך אותם,הוא גם משקיע בנוער והנוער גומל לנו יפה,רפאלוב,מימון,דקל,חמד,בירם ואחרים..באמת שלא צריך להתפרע יותר מידי על שחקנים אחרים,אבל עדיין צריך לדעת להשקיע נכון את הכסף ואלישע לא עושה את זה בצורה חכמה.

בקשר למסיללה,ראיתי את כל המשחקים של חיפה העונה,אני יכול להגיד משחק אחד שהוא היה טוב בו וגם זה בחלק ממנו,בהגנה הוא באמת סבבה לליגה,אבל בהתקפה הוא תוקע אותנו פעם אחרי פעם,בשביל זה לא צריך זר.

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מישהו מוכן להסביר לי למה בקבוצה יש פתאום רצון עז להפוך למושבה דרום אפריקנית? ואני מדבר על העניין המקצועי לא הכלכלי.

נערך לאחרונה ב: ‏10/6/09
  7. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אולי הקטע שאפשר להביא שחקני נבחרת עם ניסיון יחסי במחירים זולים יחסית.
    בינתיים זה לא הולך לנו יותר מידי כי מסיללה מתחת לכל ביקורת ופנטיני זה לא מה שחשבנו.

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

על זה אני בדיוק מדבר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    שני החבר'ה שכבר נמצאים אצלנו רחוקים מלהרשים לכן אני לא מבין למה אנחנו צריכים עוד שני דרום אפריקאיים. במקום להשקיע בעוד חלוץ זר למה פשוט לא להשקיע את הכסף הזה בצמד ההתקפי של בית"ר...בלם באמת רעיון טוב, אבל אז אפשר גם לשחרר את קרופניק. מה קורה אגב עם שי מיימון? מאז השער שלו נגד הפועל ת"א הוא הושאל וזהו?

9. שגיא Guest

מיותר להתחייס כרגע לשמות כאלה או אחרים. שי, אתה לא יכול לשאול "למה לא משקיעים ביצחקי וברוכיאן" כשאף אחד לא יודע מה הסטטוס של בית"ר ומה קורה עם השחקנים האלה. מה גם שבענייני זרים דווקא אם יש לך אותו בני לאום בקבוצה זה יכול לעזור על ההתאקלמות. אם יביאו לפה ממדינות אירופה (שלא לדבר על המחירים היקרים יחסית) שלא יודע אנגלית, יהיה לו הרבה יותר קשה להתאקלם בקבוצה שבה אין שחקנים ממדינתו. כמובן שזה לא השיקול העיקרי, אבל זה עוד דרך להסתכל על זה.

לגבי שי מיימון, הוא הושאל לאשדוד וככל הנראה יושאל גם בעונה הבאה. אין מצב שהוא יחזור בתום בלם רביעי, ולא בטוח שגם בתור בלם מחליף הוא יסכים לחזור. במיוחד אם באנקר כמו דקל קינן נשאר בקבוצה.

10. Don Joan Roman Member

צ'יזיק נפגש עם קורנפיין בנושא המצב של בית"ר וכמובן שהם גם דיברו על ברק יצחקי ואבירם ברוכיאן והיו"ר הבית"רי אמר למנכ"ל חיפה שאין על מה לדבר לפחות עד שבית"ר תגיע למפרק וגם אז הסיכוי שמי מהם ילבש את הירוק של חיפה הוא קלוש מאוד, בטח כשמדובר במספר 8 שיכול להגשים בעונה הבאה סוג של חלום ולהתאמן אצל אחד מגדולי השחקנים בתולדות המדינה וקרוב משפחתו: אורי מלמליאן.

11. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

יהיה מאוד קשה לראות את ברוכיאן בירוק, אחד השחקנים שבאמת התחברתי אליהם בתקופת גאידמק אני זוכר עוד את השער שלו מול הפועל ת"א בבלומפילד והבישול הענק לקוביקה מול מכבי ת"א ב-2003 שרק עלה מהנוער.
    אם מלמיליאן אכן יהיה המאמן אני בטוח שהוא ייתן לאבירם את כל החופש על המגרש וזה יהיה שילוב מעניין.
    יצחקי לחיפה? ברק יצחקי בירוק של מכבי חיפה זה מהלך שיותר קל לעקל למרות שיצחקי הוא כמעט שחקן בית(נמצא בבית"ר מגיל 18) לפעמים אני מרגיש זלזול במשחק שלו וזה דבר שכמובן קשה מאוד לקבל.
    אני מקווה מאוד שיצחקי וברוכיאן יתנו כבוד לאוהדים של בית"ר ויודיעו שהם לא מוכנים לשחק באף קבוצה בארץ בטח שבמצב שבית"ר נמצאת כרגע.

לגבי הזרים, לא עדיף למכבי חיפה לנסות להביא זרים מוכחים מאשר ליצנים מדרום-אפריקה?
    בלאנקו שוחרר ממכבי נתניה אז מה לא הוא? קולמה עדיף על הפנמי המצוין או שמכבי חיפה תמצא מציאות טובות יותר בדרא"פ.
    לגבי חלוץ זר, פנטיני לא טוב יותר מחלוץ ישראלי ויש את מקרייב או יבואה שחיפה יכולה לעמוד בעלויות שלהם.

12. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

בקשר לשי מיימון,קרופניק כבר נתן רמזים שאם מביאים בלם על חשבונו הוא ירצה לעזוב,אז מימון כנראה,אם יבוא יהיה בלם שלישי.

13. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

וכנראה שמימון אכן יבוא, גל כהן סיכם במדי אשדוד וצפוי להיות בלם ראשון בהרכב לצידו של גונזאלס, מה שכנראה יסלול את דרכו של שי מימון הביתה.

14. מיכל3 Member

כל יומיים אני קוראת ידיעה שונה וסותרת על קולאוטי, מישהו יודע אם יש התקדמות או סיכוי שהוא יחזור אלינו? לפני שבועיים קראתי שהוא מתגעגע לארץ ושוקל חזרה, לאחר כמה ימים היה רשום שהוא ימשיך עוד עונה בגרמניה..ושלשום קראתי שוב שאולי הוא יחזור לישראל.. מעניין.

15. ertyo Member

הסוכן של קולאוטי אמר שמנשנגלדבאך לא שיחררה אותו ואם היא תשחרר אותו הוא יעבור לקבוצה אחרות באירופה. אין סיכוי שהוא יבוא גם בגלל הסכומים הגבוהים שהוא מרוויח ולדעתי גם יצחקי לא יבוא כך שנצטרך להתפשר כנראה על חלוץ זר.