מכבי חיפה 08/09: אלופת המדינה בפעם ה-11 בתולדותיה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שגיא, ‏8/7/08.

1. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין חשיפה בליגה הישראלית צאו מזה...

2. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

הכוונה הייתה אם נעלה לליגת אלופות ובמוקדמות ליגת האלופות.

3. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם במוקדמות ליגת האלופות אין חשיפה...ומי מבטיח לכם שתעלו לליגת האלופות...עוד דבר אתה חושב שצ'לסי ישאילו אותו בחינם? אני לא חושב, אני בספק אם הם ישאילו אותו בכלל אם לא ירצו למכור אותו, לא נראה לי שחיפה תשים בשבילו מיליון פאונד.

בשביל שחיפה תעלה לליגת האלופות היא צריכה הרבה יותר מבן סהר, היא צריכה בלם ברמה מאוד גבוהה, קשר אחורי מצוין שיחליף את קולמה, דולי ג'ונסון 2, וחלוץ סופה סטייל יעקובו שיידע לתת את הגול שצריך דווקא כשהקבוצה בלחוצה לשערה שלה.

נערך לאחרונה ב: ‏6/6/09
  4. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אף אחד לא אמר שנעלה בטוח לליגת אלופות,סך הכל אמרתי שאם לסהר אין הצעות מי יודע מה חיפה יכולה להיות בכל זאת אופציה כי אנחנו בכל זאת נשתתף באירופה ויש סיכוי שנעלה לליגת אלופות כי ההגרלה אמורה להיות קצת יותר נוחה.

ברור שאם נביא את סהר זה לא אומר שנגיע לליגת האלופות ויש עוד הרבה שצריך לשנות(כל מה שרשמת + להעיף את מסיללה ומשומר).

5. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

למה להעיף את משומר? המגו הנורמלי היחידי שלכם בקבוצה (אפק הוא קשר טוב, מגן רע)

6. שגיא Guest

האמת שמשומר מאוד השתפר בחצי השני של העונה, בזה אני חייב להודות. זה לא רק השערים שלו נגד הפועל פתח תקווה ונגד נתניה בגביע. היא באמת התחיל לשחק יותר כדורגל ופחות לעשות שטויות. יחד עם זאת, אני חושב שאם נוכל להביא את עלי עותמן וליצור תחרות (חרזי כבר לא יהיה), יהיה הרבה יותר טוב.

7. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

משומר לא יודע להגביה,בליגה אולי אפשר עוד להסתדר עם זה,באירופה יאכלו אותנו חיים בגלל דברים כאלה,כנ"ל מסיללה.

אפק יודע להגביה,אמנם בהגנה הוא קצת פחות טוב ממשומר אבל עדיין אני מעדיף אותו,חרזי טוב יותר ממשומר גם בהגנה וגם יודע להגביה יותר טובה.

8. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

רק שהחיסרון של חרזי זה הגיל, הוא לא יכול להשלים 90 דקות מלאות, ספק אם 70. את אפק הייתי מציב בקישור הימני, ניתן לראות שהחשיבה שלו יותר התקפית ולטעמי הוא יותר יועיל שם.
    עלי עותמן זה בלם שאנו צריכים, מאוד פיזי וחסון ועשה עבודה נהדרת בסכנין, אז אולי הוא קצת אוברייטד מכיוון שראינו כבר שחקנים שמצליחים בסכנין (קולמה וקרופניק) ובהגיעם לחיפה הם לא ממש סיפקו את הסחורה, אך עדיין אני מאמין שהוא לא יפשל ויעמוד יפה במבחן, כל זאת בהנחה שהוא מגיע כמובן, אך נראה שבקבוצה, ובצדק, שמים דגש יותר על בלם וחלוץ.

9. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

גל, עלי עותמן הוא מגן ימני ולא בלם וכמו שציינת עדיין אי אפשר לדעת איך עותמן יראה במכבי חיפה אם יגיע.
    לעבור מקבוצה קטנה לגדולה זה לא קל ומספר מועט של שחקנים מצליח לשמור על היכולת שהביאה אותו לקבוצה גדולה, אני לא רואה את מכבי חיפה "לוקחת" שחקנים משאר הגדולות או מצליחה להעביר לשורותיה את יצחקי וברוכיאן מבית"ר ואת שכטר ממכבי נתניה כך שכל שחקן שמכבי חיפה תרכוש מקבוצה קטנה הוא סימן שאלה גדול.

10. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

כמובן, התכוונתי למגן ימני, טעות שלי. חלק מהדורגל זה להמר על שחקן כזה או אחר, גם אלי גוטמן הימר על מהראן לאלה וזה השתלם לו, סימן שאלה תמיד היה ויהיה.

11. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

עלי עותמן יכול להצליח בכל קבוצה בארץ. המשפט "לא כל מה שעובד בקבוצה X יעבוד בקבוצה Y" הוא מוטעה מהשורש. אם ניקח את כל המקרים, נגלה שמשהו בדרך קרה. ג'ון קולמה של בני סכנין הוא לא ג'ון קולמה של מכבי חיפה, כי לא נותנים לו. הוא מחוייב להגנה. אלן מסודי של מכבי נתניה לא היה אותו אלן מסודי של מכבי חיפה, כי לא נתנו לו. עובדה שאחרי זה הוא חזר להיות שחקן מצוין במכבי תל אביב.

בישראל יש את המנהג הפסול להביא שחקן בגלל דברים מסויימים שהוא עשה בקבוצה אחת מבלי לאפשר לו להמשיך לעשות אותם גם בקבוצה החדשה.
    במקרה של עלי עותמן, העמדה הופכת את העניין לפשוט יותר. אין ספק שמדובר במגן הימיני הטוב ביותר בליגת העל כיום, בטח מהישראלים.

12. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

גל זה נכון שכל שחקן הוא הימור אבל השאלה היא כמה הימורים מכבי חיפה תיקח.
    עידן טל לא הצליח בסיבוב הראשון בבית"ר ירושלים, הוא היה חלש ואמרו שהוא לא התאקלם ולא מתאים אבל שהוא חזר לעצמו הוא היה מספר אחד בקבוצה.
    אייל משומר וג'ון קולמה יכולים להגיע לשיא שלהם ועדיין לא להרשים, גם מהארן ללה הוא לא חלוץ כל-כך גדול ועם כל ההחמצות שלו הוא יכל לסיים כמלך השערים אבל כנראה רק לזה הוא מסוגל.

13. Raulito Madridista

לדעתי מכבי חיפה תעשה בחוכמה אם תרכוש את עותמאן אבל כמובן שיהיה לו גיבוי על הספסל למקרה שהעסק לא יצליח כמו שמצפים שם. הרי בכל-זאת לא כל שחקן צעיר עובר בצורה חלקה את ההסתגלות למועדון גדול כמו מכבי חיפה. אבל לא נראה לי שיהיה מצב כמו של השנה - חרזי, אפק ומשומר, כלומר שלושה שחקנים על עמדה אחת. אלון חרזי בדרך החוצה אז בחיפה צריכים לשמור טוב על אפק שיש לו ביקוש ואסור שהוא ייברח להם. לדעתי עותמאן שחקן עם פוטנציאל עצום, אחד שהראה יכולת טובה מאוד גם מבחינה הגנתית וגם מבחינה התקפית, כזה שלא עושה שטויות וגם האופי שלו מצויין. אם חיפה לא תפעל עכשיו אז יכול להיות שקבוצה אחרת תיקח את עותמאן. גם בוקולי הגיע אחרי עונה טובה אחת בליגת העל במדי אחי נצרת. צריכים לקחת הימורים ומי שלא ייקח הוא עלול להישאר במקום. מה שכןרק אני נזכר בימי עבר ששחקן היה צריך לתת כמה עונות טובות כדי לקבל הצעה ממכבי חיפה או הפועל ת"א, אבל הדברים השתנו.

מה שאתה אומר אבירם הוא נכון חלקית. אבל בכל-זאת צריך להתייחס להבדלים בין הקבוצות ועוד. קולמה של סכנין הוא לא קולמה של חיפה משום שקולמה בשנה שעברה היה אחראי על מסירות למעלה והוצאת מתפרצות, בגלל הסגנון של סכנין. במכבי חיפה, שהרבה קבוצות משחקות נגדך בונקר, צריך לדעת ליזום. ומה גם שכיאל הוא זה שמוציא לפועל בעיקר, קולמה כבר לא השחקן המרכזי אפילו לא במרכז השדה.

לאלא בהחלט לא הפסיק להחמיץ העונה, ויש לו הרבה חסרונות. אבל הוא קיבל פירגון עצום כל-כך מהתקשורת על מוסר העבודה הנדיר שלו, וגם היה לו מזל גדול - שים לב כמה שערים הוא כבש נגד הגדולות, וזה עוד בסה"כ בעונה הראשונה שלו - זה פשוט בלתי נתפס:
    ארבעה שערים נגד מכבי חיפה(שניים בגביע הטוטו, אחד בליגה ואחד בגביע המדינה), שני שערים בדרבי(אחד בליגה ואחד בגביע המדינה) ושני שערים נגד בית"ר ירושלים(במשחק הליגה בבלומפילד).
    * אגב, אמרת משהו נכון מאוד לגבי שוק ההעברות. חיפה לא תצליח לשים את ידה על השחקנים המרכזיים של הקבוצות הגדולות. עברו הימים האלה. ולכן, חובה לנצל את מה שיש בקבוצות הקטנות וגם להביא זרים טובים.

14. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

פאנטיני כבש את השער הבודד בינתיים בשמחקה של דרום אפריקה מול פולין כשאנחנונ בדקה ה-70.

15. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

מצויין,הלוואי שהוא ומסיללה יבריקו בטורניר וילכו מאיתנו כמה שיותר מהר.