נכון, שווה להוציא מליון יורו על מקרייב. כי אם תסתכלו על זה כך או אחרת,למעשה מקרייב זאת לדעתי הנקודה היחידה שבה חיפה תצטרך את החיזוק . למעשה, עם תקציב העברות חיפה יכולה לקנות את מקרייב, ואם באמת קינן וכיאל יצאו לאירופה, חיפה תוכל לעשות עליהם מספיק כסף כדי לקנות שחקנים שיחליפו להם מקום . חיפה צריכה חיזוק רציני בהתקפה יותר מאשר בהגנה, למרות שקולמה לוקה בחסר בכל הקשור התקפי, צריך להניא אותו מלהיות שחקן דפנסיבי בלבד. אם היה אפשר להביא שחקן זר נוסף מהליגה,מלבד מקרייב, הייתי בוחר בג'אקריצ'ה או ויזה מהפועל פ"ת . כי אלה השקחנים שחיפה צריכה, שחקנים עם לב גדול במשחק, שלא חושבים על זויות המצלמה , אם המדים משמינים אותם וכו' , אלה שחקנים עם רצון לשחק, שייתנו לחיפה ולאוהדים את מה שאנחנו רואינו אצל חיפה בעבר, שחקנים כמו ז'אוטרטאס שלא יכלו להוריד להם את החיוך מהפנים כשהם משחקים , וכשבא החיוך אז גם בא התאבון לכדורגל.
אני לא מכיר מספיק טוב את מקרייב בשביל להעריך אם הוא מספיק טוב בשביל מכבי חיפה. בכל מקרה שחקן כמו ג'אקריצ'ה לא הייתי מצרף. ראיתי העונה מספיק משחקים של הפועל פ"ת ולא התרשמתי. אני גם לא חושב שויסה יכול להוסיף משהו אקסטרה לקבוצה, אבל זו רק דעתי. אפשר אז לחשוב גם על דוד רביבו, לא? סמואל יבואה? אם יש להפועל ת"א שכל הם ימכרו אותו לחו"ל... הייתי מציע גם לחכות מה יקרה עם בית"ר. אני לא ממש מומחה בענייני כונס נכסים, אבל אם זה יקרה שחקנים יעזבו את בית"ר. אדם אומר שברוכיאן סגור בחטאפה ואני אאחל לו הצלחה, אבל מה עם יצחקי? לא סתם הפועל ת"א כבר גיששה. שחקן אחד שאני ממש לא רוצה לראות בקבוצה הוא בנאדו, מצטער חבר'ה, זה לא השחקן שיעזור לנו באירופה. הוא 'הוכיח את יכולתו באירופה' עם בית"ר וגם בגמר הגביע קטן למעשה הוציא אותו בחצי שעה מהמשחק...בקיצור, גם בארץ הוא כבר לא אותו בלם שהכרנו.
אין ספק שמבחינת בנאדו אני איתך . וכן , הפועל ת"א תעשה בשכל אם תמכור את יבואה לחו"ל, היא לא רוצה שקבוצות מהארץ יהנו משירותיו , בטח ובטח לא ישלמו לו כמו קבוצות מחו"ל. לדעתי ויזה דווקא הבריק השנה והראה ניצוצות של שחקן חכם וטכני מאוד. אתה מוזמן לראות משחק טוב שלו מול הפועל ת"א השנה --- > כאן ג'אקריז'ה הוא אמנם לא שחקן שהראה הרבה ניצוצות , אבל גם בוקולי לא היה מבריק בהפועל ר"ג, זנדברג נתן עונה פושרת בהפועל פ"ת , ויעקובו הבקיע ממוצע שערים בהפועל כפ"ס. בכל אופן,לדעתי לג'אקריצ'ה יש הרבה לתת ובמיוחד בקבוצה כמו מכבי חיפה שצריכה עמוד ברזל בקישור האחורי.
יצחקי יצבע את השיער לסגול ולא יחתום בהפועל ת"א. מעבר של יצחקי למכבי חיפה? במקרה ויצחקי יישאר בארץ אני לא רואה אותו נשאר בבית"ר עם כל האהבה שלו למועדון ומה לעשות אין כמעט שחקנים שלא מחפשים כסף וגם יצחקי הוא כזה לצערי הרב, האופציות הם מכבי חיפה ומכבי ת"א ותלוי כמה כל אחת מהם תרצה להשקיע במספר 9. ברוכיאן יעבור בסוף העונה לספרד כאשר חטאפה היא כנראה הקבוצה שאיתה הוא סגור מינואר, בן-שושן הוא סימן שאלה וגם יחפש קבוצה באירופה ולדעתי דווקא הוא ירצה להישאר בבית"ר במקרה והוא יישאר בליגה הישראלית(מי זה ארבייטמן? בן שושן!!!) אבל כמו שכתבתי קודם קשה למצוא שחקנים בעלי נאמנות גדולה יותר מכסף. למרות האליפות אני בטוח שאם אלישע לוי יעזוב את חיפה הקבוצה תיראה טוב יותר, איך מכבי חיפה יכולה להרשות לעצמה מאמן בינוני שאתה הבלוף שלו ושל חיפה העונה כולם גילו בגמר הגביע, אין מה לעשות מאמן בינוני ייבחר שחקנים בינוניים כמו מסיללה, קולמה, קרופניק, פנטיני ורפאלוב. איפה מכבי חיפה המפחידה שהייתה רק שולחת SMS לשחקן של היריבות שלה ויום למחרת הוא כבר היה מוצג כשחקן מכבי חיפה. שום פנוי, גרנט פנוי, גיא לוי פנוי והאמת גם ראובן עטר הוא אופציה טובה יותר מאלישע.
לצבוע את השיער לסגול ולשחק בשביל הפועל ת"א זאת לא משימה בלתי אפשרית http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx מי היה מאמין שיוסי אבוקסיס עשה את מה שעשה לפני הרבה שנים? לדעתי אין בארץ נאמנות לקבוצה ולסמל, בוא נגיד כך, בקושי. אייל ברקוביץ' שיחק במכבי ת"א, איציק זוהר בבית"ר, שמעון גרשון בבית"ר, אריק בנאדו בבית"ר, אלון חרזי החליף קבוצות, ראובן עטר עשה אותו דבר. חוץ מאבי נימני לדעתי כולם עברו מתי שהוא בקריירה שלהם לקבוצה שנואה. לגבי אלישע לוי, ליעקב שחר יש את החוקים שלו...מה אני אגיד, בסה"כ מאד מקבל את דבריך, אבל שחר חושב דברים אחרים. אם הוא יחזק את הקבוצה בכמה מקומות אז אולי יהיה בסדר, אם לא אז בעונה הבאה כבר נראה התמרמרות ביציעי קריית אליעזר. לא צריך להיות נביא גדול כדי לראות שהעונה לא פעם המזל הלך עם הטובים, אבל בעונה הבאה הליגה פתוחה לגמרי!
אני מקווה ששמתם לב היום מה אריק בנאדו שווה. גאדיר ורפאלוב עשו מימנו צחוק היום. מקווה מאוד שגם יעקב שחר ראה את זה, ושחלילה לא יחזיר את הבלם האוברייטד הזה. חייב בלם זר לצידו של קינן, חייב.
מזל טוב לבחורים בירוק, לא עונה גדולה, יותר ניצול חולשת היריבות שאפיינתה את הליגה שלנו העונה. הקיצוץ הקטן בתקציב אולי ישפיע , אבל אם נסתכל לצדדים, נראה שאנחנו עומדים בקצב טוב עם מכבי ת"א והפועל ת"א, והרחק מבית"ר המתפרקת ונתניה שמתחילה לבנות מחדש את השורשים. אף אחד לא מצפה מחיפה לעלות לשלב הבתים, אולי נשירה למפעל החדש שמחליף את גביע אופ"א ייתן לחיפה קצת כסף .
אביעד, מה אני אומר לכם כבר שבועות? בנאדו בלם נחמד, אבל לא השחקן שאנחנו צריכים. אם יבוא במחיר זול אחלה, אבל שלא יחשוב שיחזור לקבוצה על תקן איזה משיח. לדעתי אם נראה את בנאדו ליד קינן האיטיות בהגנה תהרוג אותנו. אני רוצה בלם זר ובעיקר חלוץ שכובש שערים!!! קיבינימט, במחצית הראשונה שלטנו, הגענו להזדמנויות ושוב ירדנו להפסקת התה בפיגור. הבעיטה של פרננדס היתה מושלמת, אבל לדעתי גם דווידוביץ לא היה נקי מאשמה. אני מניח שבשבועות הקרובים עוד נדבר הרבה, אבל הקבוצה הזאת צריכה שינוי. אירופה? עזבו אותי, אם ראינו את הרמה בליגה אין לי צל של ספק שלא נגיע בלי חיזוק רציני לשלב הבתים של ליגת האלופות. באמת, הקבוצה הזאת גרמה לנו הרבה שמחה עם זכייה באליפות, אבל אנא אנחנו לא צריכים להסתנוור. אם כבר מותר לי להציע משהו? שאלישע לוי ייתן יותר ביטחון לגפני ומשומר...האם מסיללה באמת יותר טוב משחקן כחול לבן כמו גפני? אני ממש לא חושב.
בנאדו יעשה טוב לקריירה שלו אם ימשיך בבית"ר, בחיפה אין לו מה לחפש משום בחינה, בבית"R הוא יכול לצאת מלך ובטח ובטח שלנו יש בו הרבה יותר צורך.
המשחק אתמול הראה לנו כמה אלישע עשה טעות גדולה כשהוא לא נתן מספיק קרדיט לגפני ואפק. לא רק שאפק וגפני לא נופלים ממשומר ומסיללה אלא הם עולים עליהם לפחות בדרגה אחת. חוץ מזה שאם אנחנו רוצים להשאיר את מסיללה שנה הבאה בקבוצה צריכים לעשות הסכם חסות עם פאמפרס כי כל פעם שמסיללה נמצא קרוב ליד השער הוא עושה במכנסיים.
אלון חרזי - ההתחלה של הסוף? אלון חרזי השלים אמש את עונתו ה-18 במכבי חיפה - וכנראה האחרונה. הבלם בן ה-38 צפוי לקבל בימים הקרובים הודעה כי אינו נכלל בתכניות האלופה לעונה הבאה. בשורות הירוקים קיימת הערכה גדולה לשחקן הוותיק וככל הנראה יוצע לו תפקיד ניהולי חשוב על מנת להשאירו במערכת. http://img197.imageshack.us/img197/3026/3272225.Xxx אלון חרזי. יפרוש ממשחק פעיל ויקבל תפקיד ניהולי? חיפה תרכז מאמץ גדול לצירופו של החלוץ הדרום אפריקני, ברנרד פארקר. השחקן אמור היה להגיע לכרמל במהלך חלון ההעברות בינואר, אולם בסופו של דבר מועמדותו ירדה מהפרק בגלל העדפתו של אלישע לוי לחזק אז את ההגנה - שבעקבותיה צורף הבלם אנדרסון ווסט כזר החמישי. פארקר שיחק בעונה החולפת בכוכב האדום בלגרד. לוי עקב אחריו במשך תקופה ארוכה והמטרה היא לצרפו, למרות מחירו שצפוי להיות גבוה. בחיפה רוצים לראות את המגן רוני גפני ממשיך עונה נוספת, למרות שלא הירבה לשחק. זאת בעקבות העובדה שמסיללה יחמיץ ככל הנראה את משחקיה הראשונים של הקבוצה במוקדמות ליגת האלופות, בגלל ניתוח שהוא צפוי לעבור.
אני מניח שמה מה שיקרה עם אלון חרזי בסדר מצדי. בעונה האחרונה הוא מיעט לשחק, אבל אם ימשיך עוד עונה אני חושב שבכיף נקבל אותו בחזרה. אין לי דיעה בקשר לברנרד פארקר, אם הוא יקר אני הייתי מעדיף את קולאוטי, אבל אולי הוא לא רוצה לחזור לארץ. הנה בכל מקרה תמונה של המועמד להגיע לקבוצה: http://africanfootball.mtnfootball.com/content/Bernard%20ParkerWS.Xxx
אני בכלל לא מבין את העניין עם חרזי. אני פשוט הייתי נותן לו להחליט. מן הסתם ברור לו שאם הוא ישאר הדקות שלו ילכו ויפתחו. לי לא הייתה בעיה להשאיר את ההחלטה לחרזי בעניין ההמשך או לא, כשכמובן יובהר לו שמהמעמד שלו כנראה יהיה פחות מהעונה. העובדה שהוא יכול לשחק במספר תפקידים יכולה בהחלט להוות יתרון בהחלטה.