כמעט לא מסכים עם כלום האמת. הנה הציונים שלי: יעקב שחר - 10 אלישע לוי - 7 - למרות האליפות ובע"ה אולי הדאבל,עדיין הוא עשה לא מעט טעויות,התעקשות מיותרת על שחקנים,פה ושם חילופים לא נכונים ובחירת הרכבים לא הכי נכונים וכמובן ייבוש מוזר ולא מובן של אפק וגפני נותנים צריכים להוריד לו לפחות 2.5-3 נקודות מהציון. ניר דוידוביץ - 9,למה?נתן עונה מדהימה למרות פציעה קשה מאוד בגיל מאוחר. אייל משומר - 6 נכון שהוא נתן כמה משחקים אחרונים לא רעים ואפילו אחראי על שני שערים מאוד חשובים(ובגלל זה 6 נקודות),אבל מבחינה התקפית חוץ מהשערים הוא פשוט לא אופציה,אין לו הגבהות או טכניקה והוא,כמו מסיללה מסתמכים על מהירות בעיקר,אבל זה כמעט ולא עוזר להם בהתקפה. דקל קינן 9.5 - דקל קינן עולה עולה ויאללה דקל...מלחמה..(לא באמת צריך להסביר למה הציון). לאו קרופניק - 7 - עונה הבאה אם אנחנו רוצים להצליח באירופה צריך מישהו אחר,אבל סך הכל בליגה חוץ מהתקופה שאלישע סתם ייבש אותו בשביל אנדרסון ווסט,הוא היה בסדר גמור ושיתף פעולה טוב עם דקל. פיטר מסיללה - 4,אי אפשר לתאר את כמות התסכול שיש לאוהד שהוא רואה את מסיללה בהתקפה,הבנאדם לא יודע למסור,להגביה או להעביר שחקנים(אלא אם זה על מהירות וגם זה לא הרבה),אומרים שהוא השתפר בהגנה,אבל אנחנו לא צריכים זר שייתן הגנה בינונית,יש את גפני שגם עושה את זה וגם יודע להגביה לפחות ב-2 רמות יותר טוב. אלון חרזי - 7.5,היו לו תקופות טובות יותר וטובות פחות אבל סך הכל הוא אדיר. בוקולי צריך לקבל 8.5 כי במאני טיים הוא הופיע ונתן תצוגות. על כל השאר אני בערך מסכים.
אלירן עטר ילד בעייתי שאין לו מקום בחיפה. ברק יצחקי שחקן מוכשר, אבל יש לו אופי חלש וחוזה עצום ובכלל לא בטוח ששווה להביא אותו. שכטר ערס מתלהב שלא יודע מתי למסור. ברוכיאן, אם יגיע, יכול להיות רכש מעולה. לדעתי מה שחיפה צריכה לעשות לקראת העונה הקרובה זה להתחזק ב-3-4 ישראלים טובים ומנוסים, ואם הם יצליחו להעלות את הקבוצה לשלב הבתים, להוציא כסף על שני זרים איכותיים במיוחד. אני הייתי הולך על משהו כזה: נפרדים יפה: ווסט, גפני, קולמה, ארבייטמן מושאלים לקבוצות אחרות: ראנספורד, גאדיר, זגורי, ארליך, אלמליח שוערים: דוידוביץ', אדרי מגנים שמאליים: מסיללה, דדי בן דיין מגנים ימניים: אייל משומר, אבי סטרול בלמים: דקל קינן, לאו קרופניק (אבי סטרול יפתח כבלם ליד קינן) קישור: יניב קטן, בירם כיאל, אייל גולסה, ליאור רפאלוב, גוסטבו בוקולי, אבירם ברוכיאן, קשר אחורי זר התקפה: פאנטני, רוברטו קולאוטי, טוטו תמוז לגבי בן דיין, מסיללה יחמיץ את רוב מוקדמות ליגת האלופות וחיפה חייבת מגן שמאלי ברמה גבוהה. סטרול סוגר את עמדת הבלם השני ליד דקל קינן, הוא הראה כבר מה הוא שווה בקמפיין של מכבי תל אביב בליגת האלופות ועם המהירות שלו הוא משלים יפה את דקל. חוץ מזה, הוא יכול לשחק מגן ימני בתקופות שמשומר יסריח. אם סטרול או בן דיין לא מסתדרים, אפשר להביא את פרנסמן מנתניה, עוד דרום אפריקאי שמשחק קבוע בנבחרת שלהם וסוגר יפה את עמדת הבלם/מגן שמאלי ואפילו קשר אחורי כשצריך. ברוכיאן הוא פשוט הפליימייקר הכי טוב בארץ היום, והוא חייב להיות בחיפה. קולאוטי לא הצליח בחו"ל ואני לא מאמין שנצליח למצוא חלוץ זר יותר טוב מרוברטו באותו כסף, הוא מעולה ומתאים למועדון. טוטו בעיני פספוס ענק של בית"ר ויכול להיות חלוץ של 20 גולים בעונה. לא רואה את ארבייטמן ממטר. במשבצת הקשר האחורי הזר, הייתי בודק את האפשרות להחתים את סוארס מהפועל ר"ג. הוא העלה את הכח והפועל ר"ג ליגה בשתי העונות שלו בארץ, במשחק נגדנו בגביע הוא היה השחקן הכי טוב על המגרש, הוא פיזי, הוא צעיר ונראה כמו גניבה. אבל גם אם לא - לא להישאר עם קולמה. הוא טקטי ואגרסיבי ונלחם, אבל הוא פשוט איטי מדי, גם במהירות הריצה וגם במהירות המחשבה, בשביל לשחק ברמות הגבוהות. חבל שאי אפשר להתחרט ולהחזיר את אנו שנבחן בחיפה בתחילה העונה והיום מככב באייאקס.
טוטו תמוז?! תודה אבל לא תודה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx אבירם השחקן הכי מוכשר בליגה, אך עדיין אני מעדיף עליו את דוד רביבו. צריכים להחזיר לקבוצה את ירו בלו, כרטיסו עדיין שייך לחיפה והגיע הזמן שהוא יחזור, הוא לבטח עדיף על פאנטיני.
אני קורא עכשיו באתר ערוץ הספורט שיענקל'ה שחר לבטח לא מגדיל את התקציב, יש אפילו חשש לפחות כסף. אני שמתי לב שכבר מדברים על אלירן עטר, ברוכיאן, יצחקי, דוד רביבו ואריק בנאדו. אם שחר באמת מצמצם בתקציב איך אפשר לצרף אפילו חצי מהשחקנים האלה? ועכשיו לעונת המלפפונים (יש עוד גמר גביע, אבל יאללה): התקפה: מבחינתי הקבוצה קודם כל זקוקה הקבוצה לחלוץ יותר טוב, פאנטני משוחרר. ארבייטמן ימשיך לעלות מהספסל. אני מאד רוצה להחזיר את קולאוטי לקבוצה שלנו. אני מהמר שנוכל ביתר קלות לרכוש את דוד רביבו מאשר שני האסים של בית"ר. אני מניח שגם ברוכיאן וגם יצחקי ידרשו הרבה כסף. קישור: כיאל, בוקולי וקולמה ממשיכים. את החסר אפשר למלאות עם הנוער או שחקני התפקה שיורדים קו אחד אחורה. הגנה: אני לא יודע מה הקבוצה הולכת לעשות עם אנדרסון ווסט. בכל מקרה הגנת חיפה ספגה העונה הכי פחות שערים. למרות שאני לא בדיוק חושב שיש לנו בלמים מעולים אני הייתי מאד רוצה לראות עוד בלם אחד. עם כל הכבוד לבנאדו, לדעתי קינן וקרופניק יכולים להסתדר גם יופי בלעדיו. רוטציה עם בנאדו ושני החבר'ה האחרים גם מקובל עליי. סיכום: לדעתי הבעיה הגדולה ביותר שלנו היא ההתקפה. אנחנו אלופים, אבל לא אלופים דורסניים. צירוף ברוכיאן, יצחקי או דוד רביבו יחזק משמעותי את הקבוצה. לי נותר רק להתפלל שקולאוטי יהיה הראשון שיצורף...
דוד רביבו הוא לא יותר משחקן בינוני. אין צורך שהוא ישחק במקומו של אייל גולסה, שמבחינת פוטנציאל הוא טוב מימנו בהרבה. לא חבל לבזבז כסף על שחקן כזה בינוני? זה שחקן שידרוש 300 אלף דולר בעונה. אין ישראלי בליגה שווה יותר מ200 אלף.
כל הליגה הולכת להיכנס לקיצוצים, ככה שהסדר שיש כרגע בליגת העל פחות או יותר ישמר, רק בפחות כסף. אני חושב שאם יש למכבי חיפה אפשרות להחזיר את אריק בנאדו, היא צריכה לעשות את זה. לאוניד קרופניק נתן עונה לא רעה, אבל הוא בטח לא מגרד את הרמה של אריק בנאדו. העובדה שמכבי חיפה הצליחה לסיים את העונה עם מספר שערי החובה הנמוך ביותר מעיד אך ורק על החולשה הבלתי נסבלת של הליגה. אין אף קבוצה בישראל שיכולה להרשות לעצמה לסרב לאריק בנאדו. אני לא הייתי שם את כספי על עוד עונה נחמד של האמריקאי. מכבי חיפה צריכה להחזיר אליה את הבן האובד שלה, כמובן אם היא יכולה.
אני ראיתי את הציונים של ערוץ הספורט ולדעתי הם לגמרי מוגזמים. מכבי חיפה בצדק אלופה, אבל הקבוצה ברב העונה היתה מאד בינונית. אני למשל ממה לא מבין למה קטן קיבל 8.5? בשביל משחק אחד מצויין נגד הפועל ת"א? כעיקרון שום שחקן לא קיבל אצלי את הציון שערוץ הספורט נתן, הליגה הישראלית לא בדיוק הליגה האנגלית/ספרדית/איטלקית. הציונים צריכים להיות בהתאם! ציונים לליגה: יעקב שחר - 10 כבר שנים הנשיא הכי טוב בכדורגל הישראלי. גאיידמק בא לכאן בשביל לקנות את המדינה עם הכסף המלוכלך שלו, הוא ברח מן הארץ עם הזנב בין הרגליים וכרגע נראה שאפילו יאמר ושניידר כבר לא ממש מעוניינים להמשיך. הראשון כמו גאיידמק ברח מן הארץ, השני בבעיות כספיות ומחפש בכל מחיר שותף במכבי ת"א. יענקל'ה שחר כמו מלך אמיתי עדיין יושב בראש ההר ושוב הוכיח שלא תמיד הכסף הגדול לוקח את כל הקופה. המשכיות וניהול טוב לדעתי רק האיש הזה יודע! אלישע לוי - 6.5 משום מה אני עדיין אוהב יותר את גוטמן...לא יודע, לוי נראה איש מאד חביב וסימפטי, אבל לדעתי בכל העונה הוא לא מצא הרכב מנצח. בכל שבוע ראינו לפחות שני שינויים בהרכב. האם למשל ההברקות של יניב קטן וניר דווידוביץ הצילו אותו? יכול להיות. בשנה הבאה יהיה לו פי כמה יותר קשה! ניר דווידוביץ - 8 מבחינתי אולי האיש של העונה. ברגעים חשובים הוא היה שם, את שתי סדרות הפנדלים בגביע אני עדיין לא שכחתי... שלומי אדרי - 6 פתח מצויין ואז פתאום התחיל לעשות שטויות. אתם תגידו אם זה עניין של כשרון או מנטליות. כרגע אני לא בטוח שהוא בעתיד הקרוב יחליף את ניר בשער. אייל משומר - 6 אני לא יודע למה אלישע לוי לא נתן לבחור יותר דקות. בכל מקרה המגן מקבל עם שני שעריו המצויינים הרבה מאד קרדיט כי קשה לבלוט עם שני שערים...אני בכיף ארצה לראות אותו בעונה הבאה יותר בפעולה! דקל קינן - 6.5 זה עדיין לא אריק בנאדו בימיו הגדולים בקבוצה. קינן שחקן לא רע, אבל מבחינתי חסר לו משהו. הוא לא נותן לי הרגשה של קילר אמיתי ועושה לטעמי יותר מדי טעויות. יש מקום לשיפור! יציאה לאירופה תהיה טעות! ליאוניד קרופניק - 6 עונה מאד לא יציבה שלו. פעם שיחק טוב, פעם מצא את עצמו על הספסל. אם הבלם היה מצטיין אנדרסון ווסט לא היה מגיע לקבוצה... פיטר מסיללה - 5.5 לדעתי שורף הכי הרבה קילומטראז', אבל תורם ממש מעט מדי. אייל ברקוביץ' אולי צודק שמוסרים לו פחות מדי אם הוא מגיח מההגנה, אבל ברגע שהוא מקבל כדור הוא לרב מאבד אותו. מבחינתי אם רוצה לעזוב, הדלת פתוחה. מגיע גם לרוני גפני צ'אנס! אלון חרזי - 6 עצוב לראות איך שחקן שכזה חודשים התייבש על הספסל. אני הבנתי מכמה כותבים שחרזי לא בדיוק תמיד האיש הנחמד שרואים על המגרש...בכל מקרה אני חושב שיש לו עוד מה לתרום לקבוצה שלנו. הבחור תמיד כשיר ובקושי סובל מפציעות. ג'ון קולמה - 5.5 ביותר מדי משחקים לא היה מורגש, בטח לא במשחק ההתקפה. מה שגם מפריע לי שקולמה מקבל יותר מדי צהובים, לפעמים הוא מבצע ממש עבירות מכוערות. לדעתי ימשיך, אבל הוא בהחלט ייצטרך לתרום בהתקפה אם הקבוצה רוצה לזכות גם בעונה הבאה באליפות! ביראם כיאל - 6.5 עונת הפריצה שלו, הוא בחור כשרוני, אבל בגלל גילו לא יציב. לצערי נוטה גם לחשוב יותר מדי על ההתקפה, אבל נראה לי שאלישע לוי מצליח לסדר את העניין הזה. אם ימשיך לעבוד קשה ולא יתחיל להרגיש כוכב עם פריבלגיות מיותרות יהיה בסדר. גוסטאבו בוקולי - 7 לא היה יציב העונה, אבל מתי שהוא משחק טוב הקבוצה לרב מנצחת. לדעתי הוא המנהיג השקט של הקבוצה הזאת. טוב לי שנשאר עונה נוספת, אבל בוא נקווה שזאת לא תהיה טעות כי בוקולי מודל 2009 כבר לא אותו מודל של לפני כמה שנים... ליאור רפאלוב - 5.5 פשוט לא ממצה את הכשרון שלו. שחקן בגיל שלו כבר היה צריך להיות מוכן לצאת לאירופה. לדעתי הוא פשוט לא חזק מדי בקטע של המנטליות. שחקן ישראלי טיפוסי שלוקח הכל קל מדי. חבל כי בעיניי יכול להוציא יותר מהקריירה שלו! יניב קטן - 6.5 מצטער חבר'ה, אבל בגלל משחק אחד מצויין לא מקבלים את הציון הגבוה ביותר! ביותר מדי משחקים הוא הצליח העונה להרגיז אותי. הוא נראה לא מרוכז, חד ועושה טובה שהוא בכלל משחק. אין לי מושג מה קרה במשחק נגד הפועל ת"א, אבל זה היניב קטן שכולנו רוצים לראות. את האמת, כמה ראינו אותו העונה? טמבינקוסי פאנטני - 5.5 חלוץ מאד בינוני שגם מרבה להחטיא. טכניקה יש לו, אבל הבחור פשוט צריך 10 הזדמנויות בשביל לכבוש שער אחד. אפילו בליגה הישראלית זו כבר בעיה. אני בעד שיחפש לעונה הבאה קבוצה אחרת, שחקן הרכב הוא בכל מקרה בעיניי לא. בשביל זר 'טרור' פשוט לא מביא את הסחורה! אייל גולסה - 6 בגיל כל כך צעיר ציון 6 הוא מבחינתי מצויין. הוא תרם את שלו ולמרות שכולם חשבו שהנה בתוך חודש יהפוך לכוכב הבלתי מעורער של הקבוצה זה לא קרה. אולי טוב שזה לא קרה כי לרב בארץ שחקנים מקבלים יותר מדי ביקורת חיובית ואחרי זה היכולת יורדת בהתמדה. אני מקווה שימשיך לעבוד קשה ובעונה הבאה נראה אותו מפגין יותר כישורים! שלומי ארבייטמן - 6 שחקן 'יום עסל, יום באסל'. יש ימים שהוא חד והוא כבש, יש ימים שעדיף שיחזור לשחק בליגה למקומות עבודה. הבחור נראה לי מאד רציני, אבל אחוז הכיבוש שלו מאד נמוך. כבר שנים שמדברים עליו כ'כשרון', אבל ברגע שהוא פותח שני משחקים הוא בקושי נראה על המגרש. ההצלחה שלו השנה דווקא הגיע כמחליף. שאר השחקנים לא מקבלים ציון. הבולטים ב'נערי הפוסטר' הם עמרי אפק ואוסיי ראנספורד שקיבלו לדעתי פחות מדי קרדיט. הסיפור עם אפק אני ממש לא מבין וראנספורד פשוט לא קיצוני. אני מאמין שהאחרון יושאל ואפק יחפש בעונה הבאה קבוצה חדשה.
מסכים לגמרי. אני מניח שיעקב שחר לא סתם מעלה את התקציב (דבר שבאמת טוב לכל הליגה). אני מניח שהוא רוצה לתת צ'אנס אמיתי לגולסה וחבר'ה שהיו העונה אלופים בנוער. מה יקרה בעונה הבאה עם ישראל זגורי, מוחמד גאדיר ואחרים? מכבי חיפה צריכה להתחזק לא בשביל עניין ההתחזקות אלא רק להתחזק אם השחקן מוסיף באמת משהו לקבוצה. שחקנים כמו ברוכיאן ויצחקי יוסיפו בדיוק את מה שאני רוצה, האם אלירן עטר ודוד רביבו לא ייתפסו את המקום של אייל גולסה? אם כן אז שחר צריך לוותר על העניין הזה. לדעתי צירוף אפשרי של ברוכיאן או יצחקי יפגע בעיקר בשחקן כמו רפאלוב, אבל מבחינתי הבחור בהחלט קיבל העונה מספיק קרדיט ולרב לא החזיר בקבלות.
אם כך למה ברוכיאן או יצחקי רוצים לעזוב את בית"ר? האם הסיבה של משחקים אירופאיים מספיק מושכת? גאיידמק לפני 3 שנים פיתה עם הרבה כסף את בנאדו וזנדברג ממכבי חיפה ואת גרשון מהפועל ת"א. העניין הזה לא ממש תרם לבית"ר חוץ כמובן מזכייה בשתי אליפויות. מבחינתי יהיה כיף לגנוב שני שחקנים מצויינים מבית"ר כמו שעשה בזמנו גאיידמק עם החבר'ה מהקבוצה שלי, אבל באמת לא נראה לי שיענקל'ה שחר עכשיו יפתח את הארנק. קודם כל האיש לא נראה לי נקמני במיוחד ויותר מכל הוא מאמין בדרך שלו. הדרך של גאיידמק היה להרוס את היריבים הפוטנציאלים שלו, הדרך של שחר הרבה יותר נקייה. לדעתי יותר שחקנים ממכבי חיפה עזבו במהלך השנים האחרונות לבית"ר ומכבי ת"א מאשר חבר'ה שעשו את הדרך ההפוך. זה אולי אומר משהו על סיפור ההצלחה של מכבי חיפה בעידן יעקב שחר...
כן,מצד אחד קטן ענק,במאני טיים הוא היה שם מול הפועל,ובהתחלה הוא היה מעולה,אבל גם בהמון משחקים העונה הוא נעלם והיה לא טוב. 8.5 זה בהחלט משקף את מה שקטן עשה העונה.
ציונים יעקב שחר - 10 הוכיח שוב לכולם שהשפיות היא הדבר הכי טוב שיש אלישע לוי - 8 בתחילת העונה המטרה העיקרית הייתה לשלב כמה שיותר צעירים ולהתברג כמה שיותר גבוה אבל אלישע רחוק צעד אחד מדאבל היסטורי (רק קצת כואב לי שלא נתן צ'אנס לגפני ולאפק) ניר דוידוביץ - 9.5 ללא ספק שחקן העונה, שרים לו השוער מספר אחד לא סתם אלון חרזי - 7 הנשמה של הקבוצה אולי לא תרם בחלק המקצועי אבל יש לו חלק חשוב ללא ספק לאו קרופניק -6.5 הגיע מסכנין תחילת העונה שלו הייתה בינונית מינוס הביאו את ווסט שאנרו שהוא בלם יותר טוב ( http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx ) מאז לאו הוכיח לכולנו שאלישע לא סתם הביא אותו גוסטבו בוקולי - 6.5 לאחר שנתיים נוראיות נתן שנה טובה בהחלט אומנם לא כמו שלוש האליפיות הרצופות אבל הראה ניצוצות של מין קאמבק ג'ון קולמה - 6.5 שחקן פשוט שעושה את העבודה השחורה טמבינקוסי פאנטני - 6 חלוץ שמרבה להחמיץ בדר"כ הוא כישלון חורץ אבל פאנטיני רץ ללא הפסדקה ובהחלט אני חושב שיש לו מקום בסגל לעונה הבאה אייל גולוסה - 7.5 עונה בכורה טובה מאוד לילד מעל הכל נלחם, נלחם ועוד הפעם נלחם (אייל ברקוביץ' לא סתם אוהב את הילד הזה) פיטר מסיללה - 6 אולי גם פה אייל צודק ויש בעמדה שלו מגינים הרבה יותר זולים ויותר טובים בכל מקרה אני אוהב אותו שלומי ארבייטמן - 6.5 לאחר האדום ההוא מול מאלמו כולם אמרו שהוא ההחמצה הכי גדולה שהייתה לנו ובלה בלה בלה ... לאחר חצי שנה בהפועל ת"א קיסל את הצ'אנס מאלישע ושהיה צריך הוא היה במקום הנכון בזמן הנכון יניב קטן - 7 קיבל 7 רק בגלל שהוא הסמל דקל קינן - 8.5 ללא ספק שחקן ההגנה של העונה ושל דור העתיד למרות השנתיים האחרונות שהיו גרועות בלשון המעטה בין היחידם שהקיז דם (תרתי משמע) שחקן שחשוב לקבוצה גם כבלם וגם כנשמה אמיר אדרי - 6.5 את חובת ההוכחה אליו לקח בשתי ידים, הוכיח שאחרי ניר אין לנו סיבה חדאגה אני צופה לילד הזה עתיד גדול (אם לא יתנהג כמו בן הדוד שלו ערן לוי) בירם כיאל -6.5 עוד שחקן שנילחם יותר ממה שמשחק מידי פעם הראה ניצוצות של קשר קלאסי אבל פעמיים אחרות בעט במפתחות שקיבל ליאור רפאלוב - 6.5 כישרון יש לו ללא ספק עושה רושם שנשאר לו להתפטר מהדמות של הילד הרע שהפריצה האמיתית תבוא אייל משומר - 7 לא שיחק בתחילת העונה אבל שקיבל את ההזדמנות החזיר בגול מהסרטים שבסיטואציה מסוימת שווה אליפות (ואולי גם גביע) אהההה ..... דרך אגב משהו שניתקלתי בו באינטרנט וכנארה שהוא מתאים יותר לאופ טופיק (או יותר נכון בסיפרי מדע בידיוני או משהו בסגנון) אבל שיהיה.... "מר" אורן זריף תובע מיעקב שחר שלוש מיליון שקל בטענה המגוחחת שהאליפות על שמו ... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx http://img43.imageshack.us/img43/2552/showartpiclarg.Xxx