תסתכלי כמה בישולים יש לו וכמה שערים יש לו ותראי שבלעדיו היינו מקום חמישי. בקיצור ולעניין ההודעה הזאת שכתבת היא מגוחכת. לא זה שקטן לוקח את מכבי חיפה בדרך לאליפות.
:aa1: אלישע לוי ממשיך בהכנות לקראת העונה הבאה, הן במסגרת ליגת העל ובעיקר למסגרת האירופאית, אליה תחזור הקבוצה. במקביל להודעת הקבוצה לפני יומיים על הנחתת חלוץ רומני למבחנים בקבוצה, הודיעו אמש בחיפה על שני זרים ניגרים שינחתו אף הם למבחנים. מדובר בשחקנה של יונייטד לגוס, איינרו מיכאל, וסטנלי איקין, שחקנה של אנוגו. השניים, יצטרפו לרומני שכבר נחת בארץ.
במקום לפתוח את את הכיס ולהביא זרים איכותיים חיפה הולכת שוב על זרים בינוניים. שחקן זר שמסכים לבוא למבחנים בקבוצה ישראלית והוא לא בטוחח גילאים 17-20 אני חושד בו, למה מכבי חיפה לא הולכת ומחפשת אחרי מציאות בליגות אירופאיות בכירות?
אלה לא שחקנים שישחקו בשנה הבאה במכבי חיפה. אלה כל מיני שחקנים בשקל וחצי שבוחנים אותם עד סוף העונה אולי הם יהיו איזו מציאה וישאילו אותם לקבוצות אחרות. אלה לא שחקנים שאלישע הביא אותם אלה ההנהלה של המועדון. בשבוע הבא אחרי משחק הגביע נגד ביתר יחלו בהכנות לעונה הבאה ואני מניח ששם יעלו שמות יותר רציניים של מועמדים זרים לעונה הבאה.
אין לדעת מה יכולתם של הזרים הנבחנים, אך לגבי אלישע, אם אינני טועה הוא זה שהביא את סמואל יבואה ואת דגלאס דה סילבה .. גם את קולמה, על אף שמבחינת יכולת הוא פחות טוב מהשניים הראשונים, כך שטביעת האצבע שלו בזרים היא לא רעה. גם לא תמיד השחקנים, הכביכול טובים, נמצאים כשחקנים חופשיים בשוק.
אני חושב שתלוי גם מה שאדם מגדיר 'שחקנים איכותיים'. יענקל'ה שחר לא יסטה מהדרך שלו אפילו אם בעונה הבאה אולי נשחק בבית אחד עם ריאל מדריד, מנצ'סטר יונייטד וצ'לסי (סתם דוגמא פרועה ולא מציאותית בשביל להבהיר נקודה...). אין לי כרגע מושג אם שחר באמת יגדל את התקציב שלו, ההערכה שלי שלא. כידוע הקבוצה שעומדת לזכות באליפות אמורה היתה להיות הבסיס לשנים הבאות. אני מאד הייתי רוצה לראות קולאוטי בחזרה בקבוצה על חשבון פאנטני, אבל אין לי מושג אם זה יקרה. בסופו של דבר אני מסכים עם ERTYO, אבל עם שחר לעולם לא יודעים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx אני אישית מחכה גם להתפתחות יותר רצינית של ראנספורד, אני מאוכזב שהוא משחק מעט מדי ואם כבר מקבל דקות אלישע שם אותו על הקו.
אני נגד שחקנים שנבחנים, ראיתם פעם קבוצה בכירה באירופה שבוחנת שחקנים? אולי רק ילדים מתחת לגיל 18 נבחנים אבל זה כבר עניין אחר. אם מכבי חיפה רוצה להחתים שחקן היא צריכה לעקוב אחריו ואת כל עניין המו"מ להשאיר לקיץ, אני לא בא בטענות אלא לכל קבוצות הליגה אולי חוץ מבית"ר שבשנים האחרונות קונה שחקנים מוכחים אבל בעיקר בגלל הכסף הגדול שאיפשר לה את הפריווילגיה הזאת. במכבי חיפה צריך להיות מנהל מקצועי שאמור לקבוע את הרכש בלי קשר לזהות המאמן, גם חייבים להיות סקאוטים שיעקבו אחרי שחקנים במקום עוזר המאמן. הסיבה שאני 'נטפל' למכבי חיפה היא שמכבי חיפה הקבוצה היחידה שבאמת יכולה להתנהל כמו מועדון אירופאי ולא התל-אביביות וכרגע גם לא בית"ר(שיהיה כסף אני מאמין שקורנפיין ינהל נכון את העסק).
הכל שטויות. אף אחד מהנבחנים האלה לא יהיה בסגל של הקבוצה בעונה הבאה. יעקב שחר לא יביא שחקנים אלמוניים שיחזקו את הקבוצה באירופה.
מכבי חיפה במגעים ראשוניים עם ברוכיאן ידיעות חיפה : מכבי חיפה מעוניינת להתחזק באבירם ברוכיאן לקראת העונה הבאה. במועדון משוכנעים שבמידה וקשרה של בית"ר לא ישחק בעונה הבאה באירופה, הוא ינחת בקרית אליעזר. בקבוצה סבורים כי מדובר בחיזוק מאד משמעותי בפרט לנוכח העובדה שהקבוצה תשחק ככל הנראה במוקדמות ליגת האלופות. ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ על פניו זה נשמע כמו השמועה הכי הזויה שיש, אך אין לדעת. את התקשורת צריכים לקחת בעירבון מוגבל מאוד, אני אישית לא מאמין שברוכיאן יגיע, זה לא נראה כמשהו ריאלי ...
לא בגלל איזה היכרות עם ברוכיאן אני יכול להגיד שאין מצב שהוא ישחק בקבוצה בארץ שהיא לא בית"ר, כמו גם יצחקי.
"במועדון משוכנעים שאם הוא לא ישחק שנה הבאה באירופה הוא ינחת בקריית אליעזר" למען האמת גם אני משוכנע אבל הוא סגור כבר מעל חצי שנה בקבוצה מהליגה הספרדית(כנראה חטאפה).
בדרך לליגת האלופות ? שיטה חדשה שאמורה להקל עלינו .. כמו שאתם יודעים אחרי כל אליפות מתחילים להתכונן לדבר האמיתי שזה ליגת האלופות , בזכות שינוי בשיטת המוקדמות , אנחנו אמורים להתחיל מהסיבוב השני שבו נפגוש את אחת האלופות מהליגות החלשות באירופה. אם וכאשר נעבור לסיבוב המוקדמות השלישי חיפה תהיה מדורגת גם בהגרלה הזאת והיריבות החזקות יחסית שלה יכולות להיות אלופות שבדיה, סלובקיה, פולין, הונגריה, קרואטיה, קפריסין, סלובניה, פינלנד לטביה ובוסניה ניצחון בסיבוב המוקדמות השלישי שווה כרטיס לשלב החדש, שלב הפלייאוף, בו חיפה לא תהיה מדורגת. הקבוצות אותן עשויה חיפה לפגוש בפלייאוף, אם תעפיל אליו: אלופת בלגיה, יוון, צ'כיה, שוויץ ובולגריה, אלא אם כן יפסידו קודם לכן, זאת אומרת שהקבוצות הכי חזקות שאנחנו יכולים לקבל אלו : אנדרלכט/סטנדרד ליאז' מבלגיה , באזל/ציריך משוויץ נשארו שני מחזורים לסיום הליגה הפרש של נקודה , אולימפיאקוס מיוון , לבסקי סופיה /צסק"א סופיה מבולגריה . יש סיכוי?
אולי הן קבוצות נחותות יותר מהקבוצות שקיבלנו בשנים קודמות, אך עדיין לא הייתי בשום פנים ואופן מזלזל בהן, בטח לא באלופת פולין. ▬▬▬▬▬ מכבי חיפה הולכת על אלירן עטר http://www.nrg.co.il/images//archive/300x225/1/018/110.Xxx אלירן עטר, חלוצה הצעיר של בני יהודה, מועמד להצטרף בקיץ הקרוב למכבי חיפה. מגעים ראשונים ולא רשמיים כבר החלו, ומקורבי השחקן טענו במהלך השבוע האחרון כי המו"מ כבר מתנהל. לפני סיכום מעשי ורשמי נותרו כמה משוכות, אבל המגמה היא לנסות ולבחון את האופציה בצורה מעשית כבר בקרוב מאוד.
לא מתלהב מזה,הוא שחקן מאוד מוכשר אבל גם מאוד פרובלמטי,אני לא מאמין שהוא יצליח למצות את הפוטנציאל שלו אצלנו.