מכבי חיפה 08/09: אלופת המדינה בפעם ה-11 בתולדותיה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שגיא, ‏8/7/08.

1. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

אבישי ז'אנו החליט לפרוש מכדורגל
    לאחר קריירה מפוארת במכבי נתניה, מכבי חיפה ונבחרת ישראל,
    אבישי ז'אנו החליט לפרוש מכדורגל בתום העונה, זאת לאחר לבטים רבים באשר להמשך הקריירה שלו.

המגן בן ה39, שגדל במכבי נתניה משחק כיום בהפועל טבריה מליגה א', לאחר שעלה איתה ליגה בעונה שעברה.
    במהלך הקריירה הוא רשם 16 הופעות בנבחרת ו-32 הופעות באירופה ולא סתם הוא נחשב לאחד המגנים הטובים בישראל בתקופה בה שיחק בליגה הראשונה.

http://img22.imageshack.us/img22/4567/1271525.Xxx
    אבישי ז'אנו במדי מכבי חיפה. החליט לתלות את הנעליים.

השחקן בתגובה: "הייתה לי קריירה מוצלחת, הגעתי להישגים, אבל החלטתי שזה הזמן להפסיק.
    הגעתי לטבריה בכדי לעזור לה להשיג את המטרות בליגה ואני נורא נהנה כאן, אבל בסוף העונה הנוכחית אפרוש, אין ספק שאתגעגע".
    ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬
    אין ספק, אחד מהמגנים היותר טובים שצמחו בכדורגל הישראלי, עשה קריירה מפוארת ומגיעה לו המון הוקרת תודה על השנים היפות במדי חיפה.
    שתהיה לו המון הצלחה בהמשך הדרך, לא הייתי מתנגד לראותו בתפקיד ניהולי כזה או אחר במכבי חיפה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

2. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אחרי המשחק הזוועתי אתמול אני מציע ליענקל'ה שחר לומר לאלישע לוי בסיום העונה ולא משנה איך היא תסתיים - תודה ולהתראות.
    אם הליגה הייתה העונה יותר חזקה היינו רואים שיחזור למקרה של אפי בירנבאום במכבי ת"א סל, מכבי חיפה הייתה קורסת.
    בשוק המאמנים יש כרגע את יצחק שום שנתן עונה לא רעה עם מכבי חיפה בפעם שעברה(מקום 2 רק בגלל הפרש שערים, חצי גמר גביע, זכייה בגביע הטוטו וכמובן עלייה לליגת האלופות) זה גדול על אלישע שיכול לחזור לקבוצות הבינוניות שאליהם הוא רגיל למכבי חיפה הוא לא מתאים.

3. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

דווקא אלישע לוי לא אשם וזה לא שאני חושב שהוא מאמן גדול. הביאו אותו לשקם את המצב רוח בקבוצה ולבנות את השחקנים הצעירים וזה מה שהוא עשה בהתחלה. המצב הטוב בטבלה פתאום הביא לכך שבמועדון התחילו לשחק על תוצאה, כי נוצר חלון הזדמנויות לזכות באליפות. כאן הנהלת הקבוצה, ובמיוחד יעקב שחר, היו צריכים להתערב ולהחליט לאן המועדון מכוון העונה - בנייה או מירוץ. הם בחרו במירוץ ובינתיים הם חזק בתמונה. הם יכולים לא לזכות בכלום והם יכולים לקחת דאבל.
    וגם אם מכבי חיפה בסוף לא תזכה בכלום, במה אלישע לוי אשם? למכבי חיפה יש סגל לא מאוזן. חלק התקפי טוב יחסית, אבל חלק אחורי בינוני עד רע, שגם אם על הנייר הוא לא ספג הרבה, הוא לא יודע לתת בטחון לקשרים האחוריים לצאת וללחוץ גבוה יותר.

4. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מאד נחמד לראות את שני חבר'ה שלא אוהדי חיפה מדברים פה לעניין אני מאד מעריך את זה!
    אני חושב שהפעם אני בוחר באבירם. הקבוצה הזאת לדעתי לא נבנתה לאליפות, בית"ר ומכבי ת"א היו שתי הקבוצות שלכאורה פתחו את העונה כפייבוריטיות הגדולות. גאיידמק עוד היה בבית"ר ולמעשה שום קבוצה לא היתה אמורה להתקרב לירושלמים. מכבי ת"א קנתה את בוזגלו והא היה צריך להוביל את הקבוצה לקרב על אלופת המדינה.

קרה מה שקרה ומכבי חיפה מצאה את עצמה שבועות ארוכים במקום הראשון. אבירם יודע שלא פעם הגבתי בצורה שלילית על דבריו ש"מכבי חיפה קבוצה יותר טובה ממכבי נתניה." בשבועות האחרונים אני נוטה להתחיל להסכים עם האוהד של מכבי נתניה. מה לעשות, העובדות מדברות על קבוצה ירוקה מאד בינונית. לדעתי הפערים בין הפועל ת"א למכבי חיפה מינימלים, אבל לאור לוח המשחקים די ברור לי שהפועל ת"א עכשיו פייבוריטית לתואר.

לחזור לקבוצה שלי.
    אלישע לוי רחוק מלהיות מאמן שמתקרב למושג "מאמן צמרת", אבל לאחר כמה שנים של יותר מדי בלאגן בקבוצה אפילו בימים שהקבוצה לא ברחה לליגה, הקהל בסה"כ די שקט. זה אומר משהו לא?
    ההשוואה עם אפי בירנבוים לא במקום כי אי אפשר להשוות קבוצת כדורסל ברמה אירופאית עם קבוצה ישראלית בצמרת הליגה הישראלית. אין ספק שיצחק שום בן אדם שיכול לעזור לקבוצה שלי, אבל אם שחר התחיל את העונה בשביל 'לבנות קבוצה' הוא צריך לתת לאלישע לוי גם קרדיט אם הקבוצה נשארת ללא תואר!

5. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם בית"ר לא הייתה מובסת בקראקוב(למשל מפסידה 2-0) שום היה נשאר ובבית"ר היו מחייכית כל הדרך לאליפות מספר 7 ושלישית ברציפות.
    אבל קרה מה שקרה ובית"ר התרסקה בתחילת העונה, אבראו שוחרר ובינואר גם בואטנג, אוחיון וזיו וכל מקרה הפוצ'ימוי של גאידמק שעזב לרוסיה, במקרה שאבראו ובואטנג היו נשארים(ובלי 'תראומת קראקוב') גם קבוצת המיליונים העלובה של מכבי ת"א(שעשינו לה בית-ספר בטדי במחזור 2) לא הייתה עוצרת את בית"ר.
    ומכבי חיפה היא הגיעה לעונה הזאת עם ידיעה שאליפות היא לא בהישג יד והחליטה ללכת על עונת בנייה כך שלא יהיה אפשר להכתיר את העונה ככישלון במקרה שהיא לא נאבקת על האליפות, אבל בגלל ההתרסקות של מכבי ת"א ובית"ר והעובדה שנתניה והפועל ת"א הם קבוצות עם חסרונות בולטים(למרות שאם אבוטבול לא היה נפצע ואימו של יבואה לא הייתה נפטרת אני בטוח שהפועל הייתה היום בפור של 5 נקודות ומעלה) שלחה את חיפה בלי כוונה למאבק האליפות.
    אני בטוח ששחר רצה לתת לאלישע קודם עונה ראשונה של שקט ובעונה הבאה בלי הרבה לחץ להתמודד ברצינות על תואר האליפות, בעונה הבאה כנראה רק הפועל ת"א תאבק מול חיפה על התואר כי מכבי ת"א ונתניה בקיצוצים והמצב של בית"ר על הפנים.

6. ertyo Member

אדון אלישע הוא לא מאמן ברמה בשביל מכבי חיפה בלי קשר לציפיות ובלי קשר לתוצאות שהקבוצה עושה. אלא רק בגלל דרך ההתנהלות שלו הוא מאמן שאין לו מושג באימון קבוצה גדולה ועכשיו אנו מבינים גם למה הוא לא מפנים שמכבי חיפה זאת לא בני סכנין ולא כפר סבא בהם הוא אימן. אין לו מושג בטקטיקה, ההתנהלות שלו היא כמו בשכונה ולא על רקע מקצועי, הניהול משחק שלו גרוע, במצב שהוא צריך שער והתוצאה היא 0-0 הוא מוציא חלוץ ומכניס קשר,כל משחק הוא עושה את אותם חילופים שהוא מביא מהבית. הוא נותן לכל החברים שלו לשחק למרות שיש על הספסל שחקנים יותר רואים שהקבוצה לא מאומנת שום מהלך של כדורגל לא ראיתי השנה. אלישע לא צריך להישאר בקבוצה בעונה הבאה הוא לא מאמן מקצועי בשביל קבוצה כמו מכבי חיפה.

7. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

תגידו לא הספיק לכם?
    אחרת אני לא מבין איך אפשר עדיין להחזיק מאלישע. בינוניות זה שם המשחק, אם אלישע לא נעבור את הסף הזה, חשבתי כבר הבנתם את זה.
    מאז פתיחת העונה מכבי חיפה היא סתם קבוצה, גם שמנצחת זה כמו לידה עם צירים ותיקו נראה תמיד כמו הפסד. הוא בן אדם סימפטי ומאמן לא רע לקבוצות כמו בני סכנין או מכבי פ"ת. אבל לעזלאזל אנחנו מדברים פה על מכבי חיפה. הקבוצה הכי יציבה בכדורגל הישראלי ונכון לשנות ה 2000 יחד עם ביתר הקבוצה של המדינה. אני לא הייתי מתפשר על הבינוניות שאלישע מציע, לא מתפשר!
    לא יודע מי יבוא, אבל בטוח שיש אלטרנטיבות טובות יותר. מספיק!

8. Alvaro Recoba משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני בדרך כלל לא יוצא מגדרי, אבל הבוקר קראתי ב"הארץ" כתבה פשוט מעולה, כל מילה בסלע. ממליץ בחום לכולם לקרוא ולהביע דעה.

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1083402.html

9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

כתבה מעולה, בכלל לדעתי התרומה של למשל בוקולי לקבוצה הרבה יותר חשובה. במשחקים האחרונים בנבחרת במכבי חיפה כעסו שקטן לא הוזמן. אני הייתי במהלך כל התקופה הזאת, וגם היום, בעד ההחלטה של קשטן. מבחינתי טוב עשה קשטן שלא הזמין גם 'כוכבים' אחרים (ברוכיאן, בוזגלו)

יניב קטן חזר מאנגליה ולעולם לא חזר להיות אותו שחקן מאשר לפני הנסיעה. אין לי צל של ספק שקטן לא נותן את מלוא היכולת שלו. אולי זה הלחץ, אולי הוא צריך שחקנים יותר טובים לידו, הכל יכול להיות, אבל בדבר אחד אני בטוח שהשחקן לא תורם את מה שאני הייתי רוצה לראות.

10. Igi Member

מה דעתכם על חזרה אפשרית של בנאדו, ה"סמל" שעזב בשביל 20 אלף דולר ועכשיו רוצה לחזור לעונת פרישה אצלנו?

כמו כן, יש שמועות על עוד מס' שחקני בית"ר שמועמדים לחיפה, אבל מופרך לגמרי לטעמי.

11. אביעדדד Member

אני מקווה ומאמין שיעקוב שחר לא יחזיר אותו.

בנושא אלישע לוי,

אלישע לוי הוא מאמן חובבן
    סטייל יצחק שום

רק שליצחק שום היה מזל לקבל סגלים שהם הכי טובים בליגה בכמה רמות.
    ולא לשכוח שהחובבן הפסיד אליפות עם הסגל הכי טוב של מכבי חיפה ב 16-שנים האחרונות.

נערך לאחרונה ב: ‏6/5/09
  12. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

מכבי חיפה בעונה של יצחק שום שיחקה 33 משחקי ליגה + 12 משחקים באירופה + 13 משחקים בגביע הטוטו + 4 משחקים בגביע המדינה = 52 משחקים בעונה שזה שיא יחסית לקבוצה ישראלית ועדיין הצליחה לשמור על מתח בכל המסגרות.
    לשום גם לא היה בלם לצד בנאדו, אג'יופור בלם בינוני מינוס ואוואט היה בעונה חלשה.
    ומכבי חיפה של 2003 שיחקה אולי את הכדורגל היפה בעשור המילניום בכדורגל הישראלי יחד עם הקבוצה של גרנט מ-2002 ובית"ר(לפרקים) של העונה שעברה.
    עם קצת מזל שום יכל לסיים את העונה הזאת עם טרבל.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏6/5/09
  13. אביעדדד Member

שמר על מתח?

היה לו סגל שעולה בשלוש רמות על הסגל של מכבי תל אביב.
    הוא היה צריך לקבל אליפות במחזור ה-20.

לא היה לו בלם טוב ליד בנאדו? שיביא בלם.

מה הוא עשה עם ביתר ירושלים בפולין? היתה הכנה טקטית למשחק?

לקחת דאבל עם שמעון גרשון, גל אלברמן, בואטנג וברק יצחקי-גם אני יכול.

14. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

באמת?כי לפני שום לא הצליחו לקחת דאבל וגם אחרי שום לא הצליחו לקחת דאבל וגם לא להראות טוב גם שבואטנג שיחק עדיין.

אגב לקחת דאבל ביוון אחרי 7 שנים שפאו לא לקחה שום תואר(ולפי מה שאני יודע גם היא לא לקחה אחריו שום תואר) זה לא עניין של מזל.

15. Raulito Madridista

אני ממש לא מזלזל ביצחק שום ואין ספק שבכל הקשור לדאבל שלו עם פנאתינייקוס או להצלחות באירופה עם מכבי חיפה(זה היה מדהים שחיפה ניצחה את יונייטד 3-0 והבקיעה 12 שערים בשלב הבתים, ממוצע של שני שערים למשחק והיא הייתה קרובה גם למקום השני) או הפועל ת"א לפני שנתיים בניצחון על פאריס סן-ז'רמן, אבל בכל הקשור לאימון במסגרת הליגה בלבד, אני חושב שהוא יכל להצליח יותר ואני אפרט:

מכבי חיפה שיחקה בעונה אחת 50 משחקים וזה פשוט מספר עצום, היה ברור שהשחקנים ייפלו מהרגליים בסופו של דבר. אבל למכבי חיפה היה סגל כל-כך עמוק, סגל טוב יותר ומוכשר יותר מכל השאר. יעקובו עזב בינואר וזה השפיע לרעה, אבל הוא ייבש את רפי כהן על הספסל למשל ולא השתמש יותר מידי גם בניר סביליה או ברדה. גם זנדברג היה שחקן ספסל וזה רק מראה על העוצמה שהייתה לחיפה בחלק הקדמי.
    עכשיו להגיד שלא היה בלם לצידו של בנאדו זה אולי נכון, אבל מי שאשם בכך הוא שום, כי הוא הביא את אג'יפור שהוא היה בלם בינוני. דבר נוסף - לחיפה היה מרכז שדה ענק - ז'אוטאוטאס-באדיר-פראליה והייתה קבוצה כל-כך יצירתית שהיה קשה להוציא לה את הכדור מהרגל.
    שורה תחתונה - שום היה צריך לזכות באליפות.

עם הפועל ת"א שום שיחק כדורגל אטרקטיבי ללא ספק, אבל הקבוצה לא הראתה בשום שלב אופי, ההפסד האכזרי בטדי למשל, לא מצליחים לנצח בהרצליה למרות שמובילים, הפסד בדרבי ועוד. לשום היה סגל מאוד מוכשר בהפועל. היה לו קישור שכולל את טועמה, וורמוט, דגו ודה-ברונו שהוא הביא. הפועל לא התקרבה לבית"ר כמעט באף שלב והוא נכשל ביותר מידי משחקים גדולים. אני לא הצדקתי את הפיטורים שלו, אבל הוא היה יכול להשיג יותר.

הדאבל עם בית"ר - אז הקבוצה הציגה באמת את הכדורגל הכי טוב בארץ וחוץ מאיזה חודש רע היא הראתה עליונות ברורה, אבל עם סגל כזה ובהתחשב ברמת הליגה(לדעתי בשנה שעברה הליגה הייתה מאוד חלשה), זו לא משימה כל-כך קשה. שום יהיה חתום בהיסטוריה של בית"ר על הבאת הדאבל אך גם על התבוסה לויסלה קראקוב.

עכשיו בנוגע לנושא אחר - אלישע לוי, אני לא חושב שהביקורת כלפיו צריכה להיות כל-כך גדולה. למכבי חיפה יש סגל בינוני מאוד אם נאמר את האמת. יש הרבה שחקנים עם פוטנציאל כמו גולסה, ראנספורד וגאדיר, אבל ייקח להם זמן להוכיח מה הם שווים. בוקולי הוא שחקן חכם מאוד אבל לא מספיק טוב בניגוד לבעבר, רפאלוב הוא סימן שאלה וגם קטן לא מספיק. אין לחיפה שחקנים שהם רמה מעל הליגה כמו רוסו, בניון או יעקובו ואוהדי חיפה צריכים להשלים עם זה. ייקח זמן לחזור להיות קבוצה גדולה שכזאת. בנוסף, מדובר בעונה הראשונה של אלישע כשהוא מאמן קבוצה גדולה וטבעי שיהיו טעויות ולחץ. מה שמפריע לעסק לדעתי זו העובדה שהשחקנים מדליפים לתקשורת כל הזמן ומלכלכים, בחיפה אין חיבור כמו בהפועל למשל. צריך להתחשב גם באופציות האחרות שיש ולא בטוח שיש בהכרח טובות יותר. ודבר אחרון - חכו, העונה עוד לא נגמרה. היא יכולה להסתיים עם דאבל.