לא נכון להגיד את זה על מכבי ת"א אחרי הכל זו בערך אותה קבוצה כמעט של שנה שעברה מבחינת ישראלים שמהווה את רוב השלד, בעוד שחיפה בעוהנ שעברה אומנם היתה במרכז הטבלה אבל יש לה שלד הרבה יותר חזק ממכבי ת"א. הנזקים שלוני עשה למכבי לא יגמרו גם בעוד 2-3 לפחות, הוא הרס כל חלקה טובה שהיתה לנוער של מכבי ת"א וזרק את שחקני הבית שמפוזרים ומצליחים בכל הליגה, שניידר לא אשם בזה, הוא ניסה לזרוק כסף בשביל להחזיר משהו אבל רב"ש התעקש להביא ליצנים במקום הזרים של שנה שעברה שרצו להישאר כדוגמת אלן מסודי שבאמת מכבי היתה נעזרת בשירותים ששלוטוב השנה והבלם הנהדר ג'ו ביזרה שלבדו השאיר את מכבי בליגה ובאמת לדעתי הוא אחד הלמים היותר טובים שנחתו כאן אפילו אם זה היה רק לחצי עונה. אני לא חושב שזה ניצחון גדול על שניידר אחרי הכל התקציב של מכבי חיפה עומד על 50 מיליון שקל בקרוב. ההבדל בין מכבי ת"א למכבי חיפה זה משכורות חלק מהשחקנים. טומאסיץ' נקנה ב-550 ומשתכר 300. ג'ונסון נקנה ב-300 ומשתכר 400 (זה הטעות היחידה של אבי נמני העונה), יבוריאן נקנה ב-650 ומרוויח 300. ישראלביץ' מרוויח 250 אלף דולר ונקנה ב-550. עזרן שלא משחק כבר שנתיים עושה 300 אלף דולר בעונה. רודי חדד מרוויח 250 אלף דולר וכמוהו גם ג'ונתן אסוס. יבריץ' מרוויח 250 אלף בשנה. אני בטוח שכמעט חצי מהשחקנים במכבי חיפה לא מתקרבים לסכומים האלה וגם לא נקנו העונה בסכומים כאלה כך שרק הקניות בלי המשכורות זה מסתכם ב-2 מיליון דולר שזה 8.5 מיליון שקל. תוסיף את המשכורות השנה של השחקנים הללו זה עוד 10 מיליון שקל לערך. וכל זה בלי בוזגלו שעלה 3 מיליון דולר ומרוויח כמעט חצי מיליון (כרגע לא בגלל הצבא אבל הכסף נאגר לו והוא יקבל אותו כשישתחרר) שזה לבד שווה 16-18 מיליון שקל בשנה ולא שאני חושב שזו לא היתה רכישה חכמה להיפך ואני חושב שמכבי תרוויח ממנו אני פשוט לצערי אין לבוזגלו עם מי לשחק בקישור ובהתקפה ועדיין יש לו 7 שערים ו-7 בישולים. הדבר היחידי שטוב שמכבי עשתה זה שהיא שמה לנוער שלה העונה 4 מיליון שקל לתשתיות וטיפוח שזה ימשיך כל עונה (מיליון דולר). נכון זה לא דיון על מכבי ת"א אבל הייתי חייב להעיר את הערה הזאת בגלל מה שדי מיד...כתב.
למה ניצחון על גאיידמק? פשוט מאד, יעקב שחר מנהל כבר שנים את מכבי חיפה עם המון סטייל וחכמה. גאיידמק בא לישראל במטרה לקנות את כל המדינה ולכן הוא עכשיו ברח...גאיידמק הינו מאפיונר ויעקב שחר לא. העונה מכבי ת"א היתה אמורה ללכת בגדול על התואר, התוצאה? אנחנו רואים את זה עכשיו. עומר, אתה מזכיר שחקנים שפשוט מרוויחים הרבה יותר מדי. חוץ מבוזגלו שלדעתי כן שחקן טוב (אבל אביו הורס אותו) מכבי ת"א לגמרי נכשלה השנה. מכבי חיפה לא היתה מועמדת לאליפות והנה השנה אנחנו ברב הליגה מובילים את הטבלה. למה אי אפשר להגיד ששחר ניצח את גאיידמק ושניידר?
תקרית לא נעימה באימון של הקבוצה: http://sports.walla.co.il/?w=/7/1468839 את האמת, אני לא מבין למה כיאל לא קיבל קנס על ההתנהגות שלו במשחק הליגה האחרון. אני חושב שקטן גם צריך להיות עם משחקו הלא תמיד משכנע, אבל ברגע שכנראה הקבוצה לא מראה לכיאל שההתנהגות שלו לא מקובלת שחקנים אחרים גם מרשים לעצמם יותר מדי.
כי אם גאידמק היה רוצה להמשיך ולהיות מעורב בקבוצה הכל היה אחרת וב"טדי" היו חוגגים עוד תואר, אבל זה לא משנה, תשמח מזה שהקבוצה שלך בדרך לאליפות ואל תחפש להיכנס בבית"ר ירושלים ובגאידמק בלי שום סיבה.
מקווה שמה שקורה בזמן האימונים לא יפגע בכימיה בין השחקנים על כר הדשא, לא שיש כימיה מי יודע מה, אבל זה יכול להשפיע עליהם לרעה, לגבי קטן, הוא צריך לזכור שהוא עוד שחקן! ולא המאמן.
דוידוביץ' יערוך את הופעתו ה-300 בין קורות מכבי חיפה ביום ראשון ניר דוידוביץ יערוך ביום ראשון נגד מכבי ת"א את הופעתו ה-300 במכבי חיפה בליגת העל. דוידוביץ' הוא השוער הראשון בהיסטוריה של מכבי חיפה שמגיע לכמות זו של הופעות. ההישג גדול עוד יותר מאחר ולפחות שנתיים וחצי מהקריירה שלו בילה דוידוביץ' בשיקומים אחרי פציעות ולא זכה לשחק. http://www.mhfc.co.il/images/articles/%D7%9C%D7%9C%D7%90%20%D7%A9%D7%9D(44).Xxx ניר דוידוביץ'. יערוך 300 הופעות במדי הקבוצה. השוער בתגובה: "אני מקווה שההופעה ה-300 בליגה תסתיים בנצחון ומקווה גם להגיע להופעה ה-400. זה הישג יפה, אבל עם כל הפציעות שעברתי ושגרמו לי להחסיר עונות שלמות, אני חושב שזה גם סוג של נצחון". ▬▬▬▬▬▬▬ שוער ענק, זה לא סוד! שכן יירבו שוערים ישראלים כמוהו, פשוט מלך! :aaa8:
ועוד בשורות טובות - 3000-5000 צופים ירוקים ילוו את הקבוצה ביום א' לבלומפילד בתקווה לנקום בצהובים על התיקו במשחק שעבר. למי ששומע את השירים של הקופים הירוקים, הם סופרים אחורה כבר כמה שבועות למשחק הזה. קראתי שיתנו לחיפה את יציעים 4-5 אבל אם זו הכמות, כנראה שיפתחו להם גם את 6-7. זאת לאור העובדה שאוהדי מכבי ת"א (מלבד המנויים) רכשו כ-500 כרטיסים על פי וואן, שהאמת זה מוזר לי שכה מעטים רכשו כרטיס למשחק המסקרן הזה.
http://www.ynet.co.il/PicServer2/28102008/1714978/GP5L6790_wa.Xxx מכירים אותו? קוראים לו פיטר, שחקן מאוד חמוד ... חינני כזה. נכון, הציל שער בטוח במהלך המשחק, אך אם מסכמים את כל התקופה שלו בקבוצה, זה פשוט ... גועל נפש! (המילה הכי משומשת אצלי, אין ספק http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx). אני מנסה לקלוט ... למה אדון אלישע מעדיף אותו על פני גפני? למה הוא ממשיך לתת לו קרדיט בהרכב למרות שממשחק למשחק יורד לו יותר החשק לשחק? למה? שחקן עלוב עם ריצה של צבי צולע, אז אולי המהירות מכפה אבל מה שווה מהירות אם הסיומת פשוט בזיונית? בחזרה לאפריקה! נעבור לשחקן חמוד אחר: http://images.one.co.il/images/d/dmain/361_185/gg862016.Xxx מזהים אותו? זה אותו אחד שכבש במחזור האחרון טיל שהרעיד, לא רק את כל הכרמל, את כל המדינה. התקשורת באטרף - "שער האליפות של מכבי חיפה", שיבחו את השחקן מ-א' עד ת', נתנו לו את כל המחמאות שיש, אבל מה? הוא עושה משהו במשחקים? עולה פעם ב ... כן, יותר ממסיללה, לא שזה כזה הישג, אבל הוא עדיין לא למד להגביה נורמלי? קשה?! יש את חרזי שמחכה בקוצר רוח, אפק שכבר שיחק בתפקיד המגן הימני והיה טוב מאוד ... אבל בעצם משומר הסימפטי הבקיע במחזור הקודם, אז נתנו לו פרס בדמות הרכב ראשון. אני מתפלל שיקרה מצב בו הוא יעמוד ככה בדיוק, כמו בתמונה, וינסה לתפוס טרמפים - בדרך לקבוצה אחרת. ונעבור לדובדבן (הרקוב) שבקצפת: http://www.hazikit.co.il/Pictures/Article2009117234950.Xxx המאמן בכבודו ובעצמו, אלישע לוי ... מה זה? הוא נראה כל כך עצבני בתמונה, מעניין על מי ... חבל שהבן אדם הזה הוציא מהלקסיקון שלו את המערך 4-4-2, בסכנין זה דווקא הלך לו יפה, הגיע לחיפה והפחדנות צצה, אוי. ממה אתה פוחד אלישע? מההגנה האימתנית של מכבי תל אביב? אוי מסכן שכמוך ... מחכה שהקבוצה היריבה תבקיע לרשת של דוידוביץ' בשביל להכניס עוד חלוץ מהספסל, כשלא הולך לקבוצה הוא מכניס את כל הכלים ההתקפיים שלו כדי לכפר על הטעות, על אותה טעות שהוא עושה משבוע לשבוע, ממחזור למחזור, ממשחק למשחק, מישהו מוכן ללמד אותו לקרוא טוב את המפה? העוזר יזכה ברשמקול של ג'ורג' ואסילי. עד כאן פרשנותי להערב, לילה טוב. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx
מבחינתי היום מכבי חיפה שיחקה כדורגל די טוב, אבל בגלל שאלישע לוי רק התעורר במחצית השנייה כנראה איבדנו 2 נקודות חשובות. רק חסר לי עכשיו שלוי יחזור למשחק הבא שוב פעם עם אותו מערך שראינו היום במחצית הראשונה. עם 2 חלוצים מכבי חיפה למעשה העיפה את מכבי ת"א מהמגרש ואילולא חוסר ריכוז היינו היום גם מנצחים. אני חושב שמה שהכי חשוב כעת זה להתחיל גם לחשוב על הפרש שערים כי כבר בעשור הזה איבדנו אליפות בגלל הטמטום הזה. גם בהולנד הקבוצה שלי איבדה בגלל זה אליפות אז דיר באלק אלישע תפתח במשחק הבא עם 4-4-2.
רוצים שינוי? / Ynet בקבוצה מודעים לעובדה כי יידרש שינוי לא קטן לקראת העונה הבאה והחזרה הצפויה למפעלים האירופיים. אחת העמדות העיקריות אותן רוצים לחזק בחיפה היא עמדת החלוץ והכוונה היא להתחזק בשחקן ברמה גבוהה, כאשר עלה שוב שמו של רוברטו קולאוטי כמועמד לחזור. http://img527.imageshack.us/img527/125/16457629.Xxx רוברטו קולאוטי. יחזור ללבוש ירוק? קולאוטי לא מרבה לשחק בקבוצתו הנוכחית, בורוסיה מנשנגלדבאך מהבונדסליגה, ובחיפה יעשו מאמצים על מנת לנסות ולהחזירו לקבוצה, למרות עלותו הגבוהה, והעובדה כי קולאוטי ישראלי מהווה יתרון, מאחר ובמקרה שיגיע הוא לא יתפוס מכסה של זר. http://img258.imageshack.us/img258/6372/96951910.Xxx פאנטיני. עושה כאב ראש לצוות המקצועי. מי שגורם ללא מעט כאב ראש לצוות המקצועי הוא החלוץ הדרום אפריקאי טמבינקוסי פאנטיני. במועדון כבר החליטו לוותר עליו בתום העונה, אך בתקופה האחרונה החלוץ נמצא בכושר הבקעה מצוין: ביום ראשון שעבר מול מכבי ת"א (1:1) כשעלה כמחליף, צמד בגביע מול אחי נצרת (0:4) וצמד גם אתמול, ב-2:1 על קריית שמונה. פאנטיני נשאל בסיום המשחק אם ירצה להמשיך בחיפה ואמר: "יש לי חוזה לעונה הבאה ואני מתכוון להמשיך".
מבחינתי קולאוטי ופאנטיני יכולים לשחק בחוד עם קטן מאחוריהם. העניין הוא האם אלישע רוצה לשנות את השיטה שלו...? אני חושב שכרגע ה'טרור' שלנו עדיין צריך להוכיח שהוא שווה את זה. יש לו עכשיו רצף נחמד של 3 משחקים עם 5 שערים, אבל אני מצפה ממנו שעד סוף העונה לא ייעלם לנו פתאום. קצב כזה לא משמעותי להמשך הליגה, אבל אני בהחלט מצפה שהוא ימשיך לתרום.
גם אני מצפה ממנו להרבה יותר, כי כדורגל הוא יודע, מסיבה כזו או אחרת הוא נעלם לא מעט העונה ולא הציג יכולת גבוהה. אך זו לא חוכמה מצד אחד לשפוט לרעה סקורר שכובש בלי סוף, על תקופת בצורת שהוא לא כובש, מאידך זו לא חוכמה גם לשפוט לטובה שחקן שלא כבש תקופה ארוכה ורק בישורת האחרונה הוא השכיל להבקיע. לכן אני חושב שזה לא השחקן שאנחנו יכולים לבנות עליו לעתיד, בטח לא על אירופה, שכנראה נחזור למפעל הזה אחרי בצורת של שנתיים. קולאוטי, בעקבות העובדה שהוא לא מרבה לשחק במדי מנשנגלדבאך נהיה די חלוד, אני לא יודע אם דווקא הוא השחקן הנכון, יכולת יש לו וזה לא סוד אך לא הייתי לוקח את הסיכון. אני מאוד מסכים איתך שי שהבעיה היא בעיקר באלישע, בשיטה שהוא דוגל בה, ראנספורד מוצב בחוד במדי נבחרת גאנה הצעירה, אלישע מציב אותו באגף, שם הוא לא ממצא את הפוטנציאל שלו ... וחבל. אני מאוד מקווה שאלישע יתחיל לשנות גישה, הוא צריך לזכור שהוא במכבי חיפה(!!!) ולא בסכנין, פחדנות לא תועיל לו, בטח ובטח שלא לנו.
הבעיה שלי עם פאנטני בעיקר נובעת מההחמצות שלו. נגד ק"ש הוא היה יכול להוסיף לפחות עוד שני שערים. הוא שחקן נחמד, אבל לא קילר ולבטח לא שחקן שעוזר הרבה לקבוצה מחוץ לרחבה שם הוא לדעתי מאד מוגבל. כעיקרון זה לא אסון, אבל אם אתה לוקה בטכניקה אתה צריך לפחות לסיים באחוזים הרבה יותר גבוהים. את זה אני בנתיים לא ראיתי ממנו העונה. ראנספורד? סביר להניח שבגלל גובהו אלישע שם את הגנאי בכנף, אבל מבחינתי ראנספורד פשוט חלוץ. בגאנה הצעירה הוא כבש בצרורות ופתאום עכשיו בליגה הישראלית הוא למעשה נעלם לגמרי. מה, הליגה הישראלית באמת ליגה כל כך קשה? אני חושב שמבחינת התאקלמות ההבדל בין גאנה לישראל גם לא כל כך גדולה כך שאני כרגע נוטה להאשים את המאמן שלנו בחוסר המימוש של השחקן הזה. אגב, מישהו ראה בחיפה עדיין את אנדרסון ווסט...? עם כל הכבוד לאלישע לוי אני מסכים איתך: האיש לא מאמן את סכנין או בית שאן! לגבי קולאוטי העניין מאד פשוט. אם הוא באמת רוצה לחזור לקבוצה שחר לא צריך להיות קמצן, אפשר לחשוב שהחלוץ מרוויח סכומים שאי אפשר לעמוד בהם. אם הישראלי/ארגנטינאי הוא באמת אופציה וכסף הבעיה הגדולה אז אפשר בקלות לוותר על זר או אפילו על ישראלי בדמות ארבייטמן. בבית"ר אפילו כבר מדברים על 'ירידה אפשרית לליגה הלאומית' וממה שרואים מפה גם שניידר לא בדיוק ימשיך לבזבז כסף. בקיצור, שחר לא צריך להתקמצן! רציתי עוד לציין משהו, ראיתם את מסיללה? שיחק טוב, לא? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx