בצ'אנס שקיבל השנה גפני הוא קיבל אדום מטופש ומאז לא שיחק. הוא רחוק מלהיות הפיתרון, אבל יהיה נחמד לראות אותו מקבל את הצ'אנס והפעם גם לא מפשל. לגבי גאדיר - מסכים עם זיו, ילד חוצפן.
Ynet - המאמן אלישע לוי צפוי לחתום בקרוב על חוזה לעונה נוספת, מאחר והבעלים יעקב שחר מרוצה מאוד מעבודתו של לוי, שקידם העונה לא מעט צעירים. בחיפה יחלו בקרוב בהכנות לקראת העונה הבאה כשעל הפרק צירוף חלוץ זר או ישראלי בעל שיעור קומה במקומו של פאנטיני, שצפוי לעזוב. בחיפה עוקבים אחר יכולתו של חלוץ עירוני קרית שמנה, יירו בלו, שהתאושש מפציעה קשה. כרטיסו של בלו שייך לחיפה והוא יחזור אליה בסיום העונה ובמידה וירשים את הצוות המקצועי הוא יכלל בסגל באימוני טרום העונה הבאה.
Igi, אתה חושב שגם את קולמה ומסיללה צריך לשחרר?. אני רחוק מלהיות ממערציו של קולמה אבל אתה חושב שאפשר יהיה למצוא מישהו טוב יותר במחיר הגיוני?, קולמה שחקן לא רע בכלל ולא בטוח שיהיה אפשר למצוא מישהו טוב ממנו במחיר הגיוני. לגבי מסיללה, ראינו ממנו בעונה שעברה שהוא בהחלט מגן טוב ואני חושב שהסיבה היחידה שאנחנו רואים דעיכה ביכולת שלו היא רק בגלל אלישע שהפך אותו לבאנקר בהרכב שלא בצדק. אני בטוח שאם בחיפה יסמנו למסיללה שגם רוני גפני בתמונה הוא יחזור להשקיע יותר מאמץ והיכולת שלו תשתפר בהתאם, מה גם שהוא הגיע למכבי חיפה על מנת לעבור לקבוצה באירופה בשלב מסוים - בעונה הבאה כאשר מכבי חיפה תשחק באירופה (אני מקווה שתנשור לגביע אופ"א) הוא בהחלט יהיה חייב להשתפר על מנת להרשים את קבוצות תבל.
במקרה של קולמה זאת התלבטות,אני מאוד אוהב את השחקן הזה ואת העובדה שהוא נלחם,הוא שחקן טוב מאוד,אבל בזמן האחרון הוא מאבד כל כך הרבה כדורים שבשביל קבוצת צמרת זה מוגזם שלא נדבר על זה שאם הוא יעשה את זה באירופה זה ייגמר מאוד רע. אני חושב שכדאי לחפש חלופות עכשיו ואם אין אז להשאיר אותו. בקשר למסיללה,הוא לא רוצה להיות פה ואין לי בעיה שיעניקו לו את המשאלה שלו. וכן איגור צודק,ירו בלו צריך להחליף את פנטיני,אעלק טרור..אולי בליגה לנערים.
זה ברור כשמש שפאנטני לא יישאר במכבי חיפה בעונה הבאה ובצדק, הוא מאכזב. פאנטני מחמיץ יותר מידי מצבעים קורצים, הוא משחק בלי שכל והוא לא מנצל את הטכניקה והשליטה בכדור שיש לו. פאנטני קיבל צ'אנסים ולא עשה איתם כלום. מכבי חיפה הרוויחה ממנו מעט מידי. בכל מקרה, לא בטוח שירו בלו שעדיין לא חזר לעצמו, יהיה הפיתרון ההולם. בלו שנה שעברה היה אחד השחקנים המהירים בארץ, והפציעה הקשה מאוד עצרה לו את הקריירה, הוא הססן וירד במהירות, ייקח לו זמן לשדרג את המשחק שלו ובכלל לא בטוח שהוא מסוגל להראות את מה שהוא הראה בק"ש אשתקד. אני מאחל לו בהצלחה כי אני אוהב את השחקן הזה. אני בכל מקרה חושב שהבעייה של מכבי חיפה היא לא ספציפית בחוד. הקבוצה לא מייצרת מספיק מצבי הבקעה. שימו לב שלמכבי חיפה אין אף שחקן שהוא מניה בטוחה בקישור. אין לה שחקן כמו רוסו בשנים היפות שלו, פראליה או אם נלך יותר קרוב מבחינת הזמן - בוקולי הציג יכולת נהדרת נגד אשדוד אבל לא באמת אפשר לדעת מה תקבל ממנו(פרט ללחימה) וגם אין לחיפה שחקן כמו זנדברג שעשה בית-ספר לליגה בשנה האחרונה או עידן טל שהיה מנוע. כל העומס נופל על יניב קטן. לחיפה יש מחלקת נוער טובה ושחקנים כמו מוחמד גאדיר ואייל גולסה יכולים להפוך בעתיד לשחקנים טובים, אבל לא בטוח שזה חכם לבנות עליהם לקראת העונה הבאה, לא בטוח שכבר אז הם יתנו את התוצרת. ומה אפשר להגיד על רפאלוב? הוא עושה צעד קדימה אבל חוזר אחורה. * באתר ספורט 5 העלו סקר לגבי אלישע לוי - האם אלישע לוי ראוי להמשיך במכבי חיפה בעונה הבאה?; מה דעתכם?; בוא נניח שחיפה לא תזכה באליפות, הוא צריך לשלם על כך את המחיר, או שאתם רואים בו מאמן שמסוגל לבנות קבוצה טובה יותר לקראת העונה הבאה, כשברור שצריך לבצע שינויים בסגל אם חולמים על משהו גם בזירה האירופית...
אני לא יודעד כמה אפשר לשפוט את אלישע לוי השנה. הוא הגיע לקבוצה שהייתה במצב רע. גם אם מקצועית הכל לא היה כל כך גרוע, התחושות באויר תמיד היו שהכל רקוב ומת. התפקיד של אלישע לוי היה להחזיר את שמחת החיים למשחק של מכבי חיפה ולקרב את הקהל בחזרה על ידי שיתוף של שחקנים צעירים. איכשהו, מכבי חיפה מצאה את עצמה במצב שהיא יכולה לזכות באליפות ואז כל עניין קידום הצעירים ירד מן הפרק לטובת המאבק על האליפות. אי לא יודע אם זו החלטה נכונה, אבל מה שבטוח, זה שאלישע לוי לא היה שותף לה. גם לא בטוח שאפילו יעקב שחר היה שותף לה. איכשהו התקשורת האוהדים כיוונו לשם ומכבי חיפה פשוט הלכה בדרך הזו. איך שהעונה הזאת לא תיגמר מבחינת הירוקים, זה ממש לא הכיוון שאליו הם רצו ללכת בתחילת העונה. גם בהצלחה וגם בכשלון, אני לא חושב שיהיה אפשר לייחס משהו לאלישע לוי. לכו תבינו את הכדורגל.
אבירם, אני לא טוען שאתה טועה אבל למה אתה מייחס את האליפות של חיפה אם לא למאמן? זה לא שאיזה שחקן מציג יכולת יוצאת מהכלל ומוביל את הקבוצה.. (קטן אמנם עשה זאת בפתיחת העונה, אבל בתקופה האחרונה הוא פשוט כלום).
האמת היא שאם תהיה אליפות, אני לא חושב שאפשר יהיה לייחס אותה למישהו או לציין איזה משהו שהשפיע יותר מכל על הגעתה, הרבה משום שזאת פשוט עונה חלשה של כל קבוצות הצמרת. באותה השנה שמכבי חיפה, הפועל תל אביב ומכבי תל אביב רצו לאליפות, אז הקבוצות צברו נקודות בקצב מהיר יותר. יכול להיות שמשום שהשנה המירוץ הוא מרובע (על הנייר), אז הקבוצות לוקחות פחות נקודות, אבל הכל נראה איטי ומכבי חיפה כרגע היא חלק מכל זה. היא ראשונה, רק כי מישהי חייבת להיות ראשונה. ואולי לא תסכים איתי ואף תחשוב שאני קטנוני, אבל גם יש לה השנה טונות של מזל.
מזל לא מזיק אבל בסופו של דבר מכבי חיפה במקום הראשון בצדק. בפתיחת העונה כאשר כל קבוצות הצמרת גמגמו ואיבדו נקודות (מלבד נתניה שעושה זאת לאורך כל העונה) מכבי חיפה הייתה שם וניצחה את המשחקים שלה. הפתיחה הטובה של חיפה איפשרה להם להשמיט נקודות במהלך העונה ועכשיו הם נכנסים ליישורת האחרונה במומנטום טוב לאחר הניצחון על אשדוד. הליגה השנה חלשה מאוד, אבל אם מכבי חיפה אכן תזכה באליפות בסופו של דבר - היא תעשה זאת בזכות.
היא תעשה זאת בחסד, בדיוק כמו שאם בית"ר ונתניה יזכו באליפות. אם יש קבוצה שמגיע לה לזכות באליפות זו הפועל ת"א שכולם חשבו שתיאבק נגד הירידה והתחילה גרוע אבל לאט לאט החלה לשחק כדורגל נהדר ועשתה דברים שמכבי חיפה, בית"ר ונתניה לא עשו ליריבות שלהן, היא ניצחה באורווה, היא ניצחה פעמיים את בית"ר(פעם אחת במשחק תכליתי וניצחון מוחץ), היא לא הפסידה לנתניה והייתה קרובה מאוד לניצחון מול מכבי חיפה בצמד המפגשים, זה מעבר לעובדה שהיא כבשה הכי הרבה שערים העונה ובכלל הציגה אחלה כדורגל, אם כל השנאה שלי לאדומים ועם כל האכזבה שתהיה לי לראות אדומים חוגגים, אם הפועל ת"א לא תזכה באליפות(הלוואי) זה יהיה לא פייר עבורם.
אני לא חושב שאם מכבי חיפה תזכה באליפות זה יהיה בחסד. בשורה התחתונה, מי שלוקחת, מגיע לה שיכבדו אותה ויאחלו לה מזל טוב. מה שכן, אני מסכים לגמרי שלהפועל תל אביב זה מגיע השנה יותר מלכולן. ואגב, ברור לי שמזל זה חלק מהמשחק וזה לא שאני מאשים את מכבי חיפה בזה שיש לה אותו. לבריאות. הלוואי עלינו.
מי ראה במכבי חיפה מועמדת לגיטימית לאליפות לפני העונה?. גם במכבי חיפה עצמה פעלו תחילה בגישה של 'עונה פיננסית' ו'מקדמים צעירים' כיוון שאף אחד לא חשב שאפשר להתחרות עם הסגלים של בית"ר ומכבי ת"א. להגיד שלהפועל ת"א "מגיע לזכות באליפות" כיוון שכולם ייעדו להם עונה בתחתית זאת שטות. "מגיע" למי שיזכה בסופו של דבר, זה כמו שאם סכנין תסיים מקום שני אז תגיד שמגיע לה לזכות באליפות כיוון שאף אחד לא חשב שהיא תגיע למצב כזה. איך סגל עם שחקני ליגת העל מצויינים כמו אניימה, יבואה, דה סילבה וגילי ורמוט מיועד להילחם בתחתית?. כמו שלא האמנתי שמכבי חיפה באמת תעבור 'עונה פיננסית' ככה לא האמנתי שהפועל ת"א תילחם בתחתית. כרגע מכבי חיפה במקום הראשון, תנו לה את הקרדיט על זה.
1. אף אחד לא ראה בה מועמדת לשום דבר אבל תמיד ידעו שהיא מסוכנת ובטח שחשבו שהיא תהיה יותר מסוכנת מהזבל האדום שהפתיעה והגיע עד למקום השני. 2. להפועל מגיע לזכות באליפות ללא בגלל התחזיות הקודרות אלא בגלל הכדורגל שהיא מציגה. 3. אני נותן לחיפה את הקרדיט על המקום הראשון(ואני גם מאחל לה לזכות בתואר אם בית"ר לא תעשה זאת, לראות אדומים חוגגים זה כואב בלב ונתניה זו קבוצת הצמרת עם הכדורגל הכי מסריח שראיתי) אבל להפועל מגיע יותר, אין מה לעשות.
'עונה פיננסית' זה ביטוי שנועד למנוע מהתיקשורת להגדיר עונה לא טובה ככישלון. במכבי חיפה הסתיים דור מוצלח שזכה ב-3 אליפויות והתחילו עונה חדשה עם מאמן חסר ניסיון בקבוצה גדולה כך שאני מבין את הצורך של מכבי חיפה לא להפוך את הקבוצה לסיר לחץ כמו למשל במכבי ת"א שהצהירו על אליפות ותראו איפה הם היום. הקבוצה הכי טובה מבין 4 הקבוצות המובילות היא הפועל ת"א ובגלל זה מגיע לה לקחת אליפות , לומר שהפועל ת"א לפני העונה היית מועמדת לירידה זאת שטות.