מכבי חיפה 08/09: אלופת המדינה בפעם ה-11 בתולדותיה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שגיא, ‏8/7/08.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מסכים איתך iqi. בסה"כ הביקורת והיחס כלפי אלישע לוי בסדר גמור. הוא צריך לזכור שבקבוצה כמו מכבי חיפה הלחץ הרבה יותר גדול מאשר בקבוצות כמו סכנין. האוהדים המקומים לרב בכל קבוצה אותם אוהדים דרשניים, אבל בקבוצות היותר גדולות מספרם פשוט יותר גדול. אלישע חייב גם לזכור שהתקשורת הרבה יותר מתעניינת במכבי חיפה מאשר בסכנין.

לגבי מחר אני חושש. המגרש בק"ש נמצא בבעיה קשה ולפי ערוץ הספורט יש חשש כבד לדחיית המשחק.

ידיעה מעניינת ב'וואן' בוואן...שום אתר אחר מדבר על זה. שמועה רצינית או סתם רעש מיותר? תגידו אתם.

2. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

לא יותר משמועה.
    והאמת, גם אם היא הייתה רצינית, מדובר רק על חלון העברות שיפתח בקיץ, כך שבכל מקרה היא לא רלוונטית ואין טעם לעסוק בה בשלב הזה של העונה.

3. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

זגורי IN רפאלוב OUT
    זגורי תורגל בהרכב במקום הקשר שזכה לביקורות עקב יכולתו לאחרונה.
    הדילמה של אלישע: האם לתת לווסט הזדמנות נוספת.

ישראל זגורי תורגל הבוקר בהרכב וישנה אפשרות שיפתח בהרכב בשבת על חשבונו של רפאלוב.
    האחרון ספג לא מעט ביקורות עקב יכולתו הלא משביעה רצון בתקופה האחרונה והוא עשוי לרדת לספסל.
    במחלקת הנוער החמיאו לזגורי לאחר הטורניר באיטליה, אלישע עקב אחריו ולדעתו שווה לתת לו הזדמנות בקבוצה הבוגרת.

http://img258.imageshack.us/img258/9430/4673195th5.Xxx
    ישראל זגורי. אלישע מאמין בו.

בהגנה, לוי עשוי לפתוח עם חרזי כבלם ועם עומרי אפק כמגן וזאת לאור חוסר שביעות הרצון מהבלם הניגרי ווסט אנדרסון.
    ההחלטה הסופית בעניין תתקבל רק בסמוך לאימון המסכם וייתכן כי בכל זאת יוחלט לפתוח עם ווסט, בעיקר בכדי לא לערער לו את הבטחון.
    ולאור חסרונם של מספר שחקנים, שחקן הגנה אחר, רוני גפני, עשוי לשוב לסגל.

4. N כמוני Member

מה זאת אומרת לערער לו את הביטחון? אלישע נהיה אלון גל?
    אנדסון ווסט לו בלם מתאים לפתוח בהרכב של חיפה כרגע ובאמת עדיף לראות את חרזי מתפקד כבלם מאשר לפתוח איתו.
    אני חושב ששיטת ה4-5-1 של אלישע היא שיטה טובה,רק אני מקווה שהוא יידע לשנות אותה בהתאם למהלך המשחק.חיפה הפסידה את שני המשחקים האחרונים בעיקר בגלל הקיפאון של אלישע לוי בניהול המשחק.

5. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

אם היה לנו חלוץ יחיד בכל הסגל של הקבוצה הייתי אומר ניחא,
    אבל יש לנו את ארבייטמן, גאדיר, ראנספורד ופאנטיני, למרות שהאחרון עגלה.
    לכן השיטה של 4-5-1 לא טובה מלכתחילה, הוא צריך לנסות לפתוח עם 4-4-2 וזה פשוט מתסכל שהוא אפילו לא מנסה לעשות את זה.

נשאר מקובע בשיטה אחת, הוא רואה שלא הולך אז למה להמשיך בשיטה הזו?
    זה באמת לא מובן לי אך יש לו את שיקולי הדעת שלו, אחרי הכל הוא מקצוען ולא אנחנו.
    רק חבל שהוא לא מצליח לקרוא את המפה כמו שצריך, כשלא טוב - משנים, לא רק הרכב - אלא מערך.

6. שגיא Guest

אני לא יודע מה בדיוק אלישע לוי מתכנן עם זגורי, אבל אני מקווה שזה לא עוד אחד מהאלתורים הלא יוצלחים. זגורי קשר מרכזי, פחות או יותר בעמדה של בירם. אני לא רואה אותו כשחקן אגף ולכן לא מבין מה הדיבורים האלה, אלא אם אחד מהקשרים המרכזיים גם כן ירד לספסל ואז הוא יכול למצוא את מקומו במרכז הקישור.

בכלל, אני לא חושב שרפאלוב הוא הבעיה. אם כבר היה צריך לא להרכיב אותו במשחק בקריית שמוננה, כיוון ששם היה קשה לו לפתח את המשחק הרגיל שלו של לרוץ עם הכדור ולהעביר שחקנים. אני חושב שהגיבוי לקולמה צריך להסתיים לפחות למשחק אחד. בירם ובוקולי (ואולי זגורי בצורה כזו או אחרת) יכולים לדחוף את הקישור. אני גם הייתי רוצה לראות את רנספורד משחק כחלוץ שפיץ בחוד ולא באגפים. ההגנה לא באמת משנה, כיוון שחוץ מקינן אין לנו איזשהו עילוי שם.

7. Igi Member

נתון מעניין מספורט 5 על חודש פברואר:
    "באתר הרשמי של המועדון הועלו נתונים לפיהם מאז קום המדינה שיחקה מכבי חיפה 186 משחקי ליגה בפברואר, ניצחה ב-62, הפסידה ב-58 ועוד 67 משחקים הסתיימו בתיקו. זה החודש עם מספר ההפסדים ותוצאות התיקו הגבוה ביותר, מספר הניצחונות הנמוך ביותר והפרש השערים הגרוע ביותר בהיסטוריה של הקבוצה. "

עוד על ההרכב המתוכנן:
    "ע"פ תרגול ההרכב נראה שאלישע לוי החליט על חולית הגנה שתכלול את אנדרסון ווסט וליאוניד קרופניק כבלמים ופיטר מסיללה ואלון חרזי כמגנים. גוסטבו בוקולי ובירם כיאל יפתחו בקישור האחורי, ליאור רפאלוב, ארבייטמן ואוסיי ראנספורד בחוליה הקדמית. ההתלבטות של לוי היא בין מוחמד גדיר לאייל גולסה. גם ישראל זגורי בתמונת ההרכב ובכל מקרה עשוי לקבל דקות ראשונות במשחק. כזכור, חיפה תאלץ להסתדר ללא דקל קינן, יניב קטן, ג'ון קולמה ופאנטיני המוצהבים. גדיר וגולסה נעדרו מהאימון מאחר והתאמנו עם הנבחרת הצעירה."

לפי ההרכב שהם העלו פה, לאלישע לא יהיה מנוס מלעלות עם שני חלוצים מול הפועל פ"ת.
    כיאל, בוקולי
    רפאלוב, גולסה/גאדיר
    ארבייטמן ורנספורד

נכון שאם גאדיר יפתח, זה אומר שאחד החלוצים(ארבייטמן רנספורד או גאדיר) ישחקו באגף, אבל עדיין השניים האחרים חייבים לתפקד במערך של 2 חלוצים. מעניין יהיה לראות איך יתאוששו מיסטר אנדרסון ווסט אחרי תצוגות הנפל שלו מול הכח ונתניה ואת רפאלוב אחרי שהחטיא לנו 3 נק' בק"ש.

נערך לאחרונה ב: ‏3/3/09
  8. מקסים לנגו Member

קייסי ודבידוביץ קראו לאוהדים למלא את האצטדיון במפגש נגד הפועל פ"ת בשבת ולדחוף את הקבוצה לניצחון במשחק שהוגדר כקריטי.

ואני אומר, אם הם רוצים שיגיעו אוהדים בהמונייהם - שיוזילו כרטיסים ו/או יצאו במבצע מיוחד.

9. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

לפני חודשיים ראיתי את הנולד
    לפני חודש ראיתי את הנולד
    לפני חודשיים בחרו חלק ממכם להתעלם
    לפני חודש המשיכו להרים גבות על ההודעות שלי אחרי פער של 7 נ"ק ואליפות "סגורה"

היום אני מקווה שכולם כבר מבינים שיש בעיה עם אלישע לוי. האילתורים שלו, הרכש ההזוי שלו, הנמנומים שלו במאני טיים שצריך להחליף וההתעקשות לשים את קטן לא בתפקיד שלו החזירו אפילו את ביתר למאבק האליפות.
    כמה שזה מצער אותי להגיד, כי גם את רוני לוי ביקרתי, אבל אלישע לוי בדרך להיכשל בגדול בחיפה. ולא, זה לא רק ההפסד בתת תנאים בקריית שמונה ולמרות העובדה שהקבוצה במקום הראשון ( זה רק הוכחה לרמה המאד נמוכה של הליגה) ממכבי חיפה אפשר ואפילו צריך לצפות הרבה יותר, הרבה יותר!
    ונראה שאני מדבר אל הקיר, אוסי ממשיך לשחק קשר, ארבייטמן ממשיך לשחק קשר, קטן ממשיך לשחק קשר מרכזי ,רפאלוב עדיין משחק, הניגרי ההזוי ממשיך לשחק בהגנה וה"טרור" עושה טרור לקבוצה יותר מאשר לירבה. ככה חברים פשוט לא מגיע לנו לזכות באליפות. ולמרות שזה אולי לא נראה כך מהתגובות שלי, זה כואב לי מאד להגיד.

מתגעגע לימים היפים באמת של הקבוצה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏5/3/09
  10. אלי מתחן Member

מה כישלון בזה? הוא אשם שהוא הצליח מעבר למצופה בתחילת העונה?

11. אביעדדד Member

הצליח מעבר למצופה?
    תוצאות נמדדות בסוף העונה.
    אלישע הוא מאמן ברמה מאוד נמוכה
    לא חסר מאמנים שיש להם מזל.
    גם אם הוא יצליח להביא תואר
    זה יהיה רק בגלל החולשה של הליגה
    חייב להיפרד מימנו בסוף העונה
    מדובר במאמן חלש מאוד
    שעדיין חושב שהוא מאמן קבוצת תחתית.

12. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

ג'ו, ממבט בסגל ובפוטנצייאל של מכבי חיפה, אפשר בהחלט היה לצפות שבעונה כ"כ גרועה של הקבוצות החזקות בליגה שחיפה תהיה בצמרת ואפילו בפסגה, עם אלישע או בלעדיו.
    אני בניגוד לאחרים מסתכל על הרבה פרמטרים ולא רק על פרמטר ה 3 נ"ק. לי אישית היה ברור שתגיע הנפילה, כי חיפה נראת מזה חודשים נורא וגם לפני זה לרוב בינונית ותו לא. כל זה אבל לא יכול להאפיל על הפוטינצייאל שגלום בקבוצה. גם בקבוצה הטובה בתבל, אם תשים מערך שגוי ולא תגיב שצריך לא תצליח.

אני לא אגיד שאלישע נכשל ( כי תיאורטית הוא לא נכשל), ואני גם לא אגיד שהוא מאמן רע. אני אבל כן יגיד שחיפה זה מועדון גדול עליו. ושהפחד אוחז בו ברגע שהוא צריך לשנות. העקשנות שלו על המערך הקיים גרמה לו באופן הזוי לחשוב שארביימן אוסי ושות שחקני כנף ושקטן פליימייקר.
    אותה עקשנות שגרמה לו לספסל במשך סיבוב שלם את אפק רק כדי פתאום להחזיר אותו להיות באנקר בהרכב הראשון. ועכשיו שוב הוא רוצה לחזור לאלטרנטיבת חרזי קשישא שאותו הוא ...השאיר בחוץ במשחקים האחרונים.
    גם אתה מזההה את זה?
    חוסר ביטחון זה המילה. קשה לאלישע לחשוב נכון לרגע, הוא צריך קודם לישון על זה שבוע ואחרי זה הוא אולי יחליט. מצב לא בריא שגורם לכך שהוא פשוט לא חיי את המשחק.
    מבחינתי אלישע היה ונשאר מאמן סימפטי, אבל שוב מכבי חיפה זה לא בני סכנין ( עם כל הכבוד ויש כבוד), אלא מועדון צמרת, המועדון הטוב ביותר יחד עם ביתר בעשור האחרון או בכלל בתקופה האחרונה בכודרגל הישראלי ודברים בסיסים כאלו שאפילו בן אדם פשוט כמוני יכול להבין פשוט לא מתקבלים על הדעת. לצערי גם איבדתי תקווה שזה ישתנה בקרוב וההוכחה שהיה קשה לי לספק ש"הלך" קלה אומנם עכשיו לספק, אבל לא משנה את העובדה שגם לפני זה משהו חרק והיה ברור שהתקופה הרעה תבוא.

13. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני בהחלט נוטה להסכים עם לירן. אלישע לוי כרגע יוצא חופשי בגלל המקום הראשון, אבל אנחנו צריכים להודות שמה שראינו עד עכשיו לא ממש עושה טוב על הלב. אפילו בסטנדרטים ישראליים הליגה השנה מאד חלשה. מכבי נתניה קבוצה אפורה, הפועל ת"א לא יציבה ובית"ר? רק עכשיו איכשהו מדברים שם על אליפות.

אלישע לוי דאג ביחד עם הקבוצה לשמור על המתח בליגה. שמתי לב לדבר מאד לא טוב, עניין ההרכב. לפני המשבר הקבוצה שיחקה פחות או יותר בהרכב די קבוע. מאז ההפסד למכבי פ"ת פתאום יש לי הרגשה כאילו אלישע לא יודע מי נמצא בכושר ומי מזיק במשחקו לקבוצה (למשל ההתאהבות שלו בפאנטני והטמטום המיותר עם חרזי)

לקראת מחר אין לנו הרבה ברירות כי יש הרבה מורחקים, אבל גם ההרכב הבא אמור לקחת את הנקודות מול הפועל פ"ת. באמת הגיע הזמן, לא?

הרכב משוער: ניר דוידוביץ'; אלון חרזי, אנדרסון ווסט, ליאוניד קרופניק, פיטר מסיללה; בירם כיאל, גוסטבו בוקולי, אייל גולסה, ליאור רפאלוב; אוסיי רנספורד, שלומי ארבייטמן.

14. אלי מתחן Member

הסגל של חיפה הוא סגל מצויין, אבל אותו סגל שרוני לוי שכולם מתרפקים עליו עכשיו נכשל איתו. הישגים נמדדים בסוף העונה? מצויין. ציפיתם מחיפה למקום שלישי תקבלו בסוף העונה מקום שלישי, אם סדר ההצלחות היה הפוך אף אחד לא היה מתלונן.
    איפה השבחים עם ההתקדמות של גולסה, כיאל וגאדיר? איפה המחמאות על ההחאיה של קטן? זה כבר לא קיים יותר?

15. אביעדדד Member

קודם כל הסגל של מכבי חיפה הוא לא מצויין
    הוא רחוק מלהיות מצוין
    לדעתי מדובר באחד הסגלים הגרועים שהיו לנו ב-20 שנה האחרונות.

ציפינו למקום שלישי? אני אישית אף פעם לא מוותר על המקום הראשון.
    ברור שצפיתי שביתר יקחו עוד אליפות קלילה
    ברגע שביתר פתחו את העונה בצליעה והם ממשיכים לגמגם
    היתה לנו אפשרות להגדיל את הפער מהם בהרבה נקודות.
    וגם משאר הליגה.

לא צריך להיות גאון בשביל להשים לב שלאלישע לוי אין מושג בטקטיקה.
    אין מושג ברכש
    אין מושג בניהול משחק. אלי גוטמן ולותר מתיאוס עשו לו בית ספר 4 פעמיים כבר העונה.
    גם רוני לוי.

היגענו למקום הראשון בזכות מוטיביציה גבוהה של שחקנים ובזכות הברקות של שחקנים בודדים.
    כיאל? כיאל הלך אחורה בעונה הזאת. בגלל אותו אלישע לוי, אלישע מעדיף קשר אחורי זר בינוני על פניו.
    גולסה? הוא צריך לשחק בהרכב הראשון. כמה משחקים הוא פתח העונה?
    יניב קטן? הוא בכלל צריך לשחק באגף ימין , אלישע המציא לו תפקיד.
    הוא חושש לתת לקטן לשחק באגף רק בגלל שהוא לא מסוגל לדרוש מימנו לעשות הגנה(פוחד מימנו).
    איפה עומרי אפק? למה הוא לא משחק? חרזי עדיף עליו? בוקולי באגף עדיף עליו?

רוני לוי? קורה שאחרי 3 שנים יש ירידת מתח.
    אני אישית אף פעם לא הייתי נגד רוני לוי.
    חבל שהוא ''נשרף'' ביציעי קריית אליעזר.

המיקום של הקבוצה לא סינוור אותי מתחילת העונה.
    דרך לא היתה מהתחלה.
    החלטות מוזרות גם היו.
    רכש בינוני גם היה.

אלישע באמת בן אדם טוב שמנסה לעשות את המקסימום
    אבל מה לעשות מבחינתי הוא מאמן כדורגל מאוד חלש.