יש אתר באיטלקית לטורניר הזה. בכל אופן, הדרך שלנו מגיע לסופה ככל הנראה. בסביבות הדקה ה70 והתוצאה היא 2-0 לאינטר ממה שהצלחתי להעדכן, כך שאייל גולסה ומוחא גדיר צפוים לחזור מחר לארץ ולעמוד לרשותו של אלישע לוי.
אגב סתם בלי קשר,אחרי ה-90 שקל שהשארתי במכתב רשמתי מכתב באתר של ההתאחדות וקיבלתי את אחת התשובות הדביליות. רשמתי שזה לא בסדר שלוקחים מחירים כאלה גבוהים ושצריך להמשך עם היוזמה של בני יהודה לכל הליגה. בתגובה קיבלתי תשובה שאומרת לי שהקבוצות מערימות קשיים(שזה בסדר) ושאני אעזור להם להוריד את המחיר? עכשיו שאלה?איך אני אמור לעזור?הם רוצים שאני אאיים על היו"רים של הקבוצות עם אקדח?או שאני אצא בתקשורת בזכות השם המוכר שלי ואומר שצריך להוריד מחירים...איזה שכונה.
כל הכבוד למכבי חיפה שהיא שולחת את הנערים שלה לטורנירים מהסוג הזה. זה לא מפליא שלאחר מכן במפעלים אירופאיים הירוקים מרגישים בטוחים יותר. הלוואי ועוד קבוצות יעשו את זה.
לא יודע למה אני גורם את זה לעצמי. אלישע לוי אידיוט! לא יתכן שחיפה תיראה כמו שהיא נראתה בחצי השעה הראשונה גם אם היא תחזור למשחק סטייל ליברפול באיסטנבול. משהו רקוב בקבוצה הזאת וזה לא השחקנים!
זה לא רק השחקנים אבל זה בעיקר השחקנים. פאנטיני הוא בדיחה מהלכת, כמו גם מסיללה, שיחזרו במטוס לדרום אפריקה ויפה שעה אחת קודם. אבל הבדיחה הכי עצובה - אנדרסון ווסט, הוא אפילו לא שווה שנתייחס אליו ונבקר אותו, פשוט שחקן חילוש במלוא מובן המילה! מקווה שאלישע יתעורר כבר, נמאס לראות אותו רדום, הוא לא קורא את מהלך המשחק? הוא לא מבין שמשהו לא בסדר? החילוף היה צריך להתבצע עוד הרבה הרבה לפני סיום המחצית ... ולמה לא לשחק עם שני שחקנים בחוד? למה להסיט את ראנספורד לצד? די זה פשוט מגעיל, פשוט מגעיל.
חבל שלא קיבלנו היום את ה-5 בראש , ככה אולי אלישע היה מחוייב סופית לשנות את שיטת המשחק המגוחכת הזו. להרחיב עכשיו על כל מה שהלך היום, אם זה החילוף המטומטם של גאדיר שלא יודע אפילו לעצור כדור(העיקר שהוא יותר טוב מראנספורד אה אייל?..) , אם זה קולמה הבינוני שצריך לשחק בקבוצת מרכז טבלה ומטה, אם זה הנער האפריקני הראשון שראה אלישע בשדה"ת והציע לו להיכנס לענף הכדורגל וישר נתן לו מקום הרכב במרכז ההגנה של הקבוצה שמובילה את הטבלה, עזבו, יש כל כך הרבה להגיד ,אז בקיצור, מסקנה לקיץ: להחליף את כל הזרים, אולי למעט מסיללה רק בגלל העובדה שקשה למצוא מגן שמאלי ראוי בין אם זה זר או ישראלי ,ופאנטני-ההזדמנות האחרונה שלו מבחינתי להוכיח את עצמו תהיה כשהקבוצה תעבור לשחק עם 2 חלוצים.
iqi, אני די מסכים איתך. מכבי חיפה היתה מוכנה להשפלה כואבת, אבל מכבי נתניה לא יודעת לשחק כדורגל התקפי אמיתי ואלון חרזי במחצית השנייה סגר למעשה את ההגנה שלנו. אני בהחלט מסכים שאולי טוב אם היינו סופגים חמישייה, אבל בסופו של דבר המציאות (או אולי מוגבלות של נתניה?) עזרה לנו כי מכבי נתניה העדיפה לבזבז זמן בשכיבות על הדשא. ראית את השיא עם הטמבל הזה שגילגל את עצמו בחזרה לדשא? אלוהים ישמור, איזו רמה ושיא חדש של בזבזוז זמן. לחזור לקבוצה שלנו: כעיקרון הייתי בהחלט נותן לראנספורד סיכוי, אבל שחקנים כמו קולמה, פאנטיני או מסיללה? באמת, אלה שחקנים בינוניים. לגבי ההערה של ברקוביץ', אנא, הייתי שרוף עליו כשחקן, אהבתי את המשחק שלו ואין ספק שהייתי בעדו הרבה יותר מאשר ראובן עטר, אבל האיש בשידור פטפטן, גס, צעקן, חוסר כבוד ובעיקר תקוע עם יורם ארבל בהיסטוריה (היום הקדישו כמעט חמש דקות לאוננות בפומבי לציון מרילי...) הנחמדה שלנו, אבל בעיקר כל כך לא אקטואלית לנוכח הבדלי הרמות של אז והיום. ברקוביץ אולי מדי פעם צודק, אבל הזלזול הגלוי בשחקן כמו אוסיי ראנפורד פשוט מגעיל אותי. אין ספק שאת שי מיימון לא היו צריכים להשאיל במקום צעיר כמו אנדרסון ווסט, אבל ראנספורד בא לדעתי עם רקורד די מרשים. אם אלישע לוי ימשיך עם הטמטום של השיטה והשארת ראנספורד בקו לדעתי נחמיץ הרבה רגעים טובים של הגנאי הצעיר. כבר כתבתי ספר בת'רד של ליגת העל כך שאין לי חשק לחזור על עצמי. אם נעזוב לרגע מהמשחק המאד בינוני של מכבי נתניה (הרי היינו הערב מומחים בלתת להם שני שערים), אני חושב שמאד קשה לי עם העובדה שאנחנו עדיין מובילים את הטבלה. זה אומר לדעתי: 1) מכבי נתניה יכולה רק לנצח אותנו כי אנחנו פראיירים. קבוצות יותר חלשות מתחפרות כמו שהיא עושה נגדנו ואז נתניה מאבדת נקודות יקרות 2) הפועל ת"א מציגה כדורגל טוב, אבל גוטמן כל כך מפחד לקבוצה שלו לתת חופש לתקוף כך שהוא ללדעתי מוציא את המומנטום הטוב מהקבוצה שלו. 3) בית"ר? באמת אנחנו צריכים לפחד מהן? אז מה משאיר אותנו במקום הראשון? לנצח את הקטנות ולקוות שהיריבות יפשלו דווקא נגד אותן הקבוצות. עד כמה שזה לא מרשים זאת כנראה הנוסחה למה אנחנו מובילות בשלוש הפרש על פני הפועל ת"א. סיבה אחרת ממש אין לי.
לרוב אני מאוד סבלני, אבל המשחק אתמול שבר את כל הסבלנות. הבעיה הכי גדולה של אלישע לוי, וכבר אמרתי את זה פה לפני כמה ימים/שבועות זה הקיבעון שלו לשיטת המשחק. לא משנה מה ולא משנה איזה שחקנים ישחקו בהרכב, שיטת המשחק שלו תישאר כמו שהיא. גם אם לכאורה ישחקו שלושה חלוצים בהרכב, כמו פנטאני, גאדיר וארבייטמן, שניים מהם יתפקדו כשחקני אגף לכל דבר ועניין כשהם שרפאלוב משמש כשחקן אגף. בגלל אנחנו רואים את החלוצים שלנו הולכים לאיבוד באגפים, ובגלל זה גם ראינו תפקוד הזוי של כיאל כקשר ימני ובגלל זה אנחנו גם רואים את פנטאני נוגע בכדור רק בעיגול החצי - פשוט כי הוא תמיד מתופקד בדד בחוד ההתקפה. מול קבוצות קטנות זה עובד לרוב וכנראה גם ימשיך לעבוד. מול הגדולות, ופה מדובר בעובדות, זה פשוט לא עובד. נתניה פירקה לנו את הצורה פעמיים, מול הפועל תל אביב במקרה הוצאנו נקודה ובית"ר סתם פראיירים העונה. בחיפה צריכים עכשיו לדעת ללמוד מטעויות, למזלנו היה לנו פער סביר בראש הטבלה מה שעדיין משאיר אותנו שם ואסור לתת לזה לברוח ולאבד שוב הרבה נקודות, כי למרות היכולת המחרידה, אנחנו עדיין יכולים להיות אלה שיקחו את האליפות.
מכבי חיפה המשיכה היום בהכנותיה לקראת משחקה בשבת מול עירוני קרית שמונה בו תנסה לחזור למסלול הנצחונות. על פי אימון הבוקר מסתמן שאלישע לוי חוזר להרכב המקורי שהביא אותו למקום הראשון. לפי התרגול לקראת המשחק, עושה רושם שלאוניד קרופניק יחזור לעמדת הבלם, בעוד שאלון חרזי ישוב לעמדת המגן הימני על חשבונו של עמרי אפק. שני הזרים שהצטרפו לירוקים בחלון ההעברות, אנדרסון ווסט ואוסיי ראנספורד, יישבו על הספסל. גוסטבו בוקולי ישחק באגף ובירם כיאל יתופקד במקומו בקישור האחורי, ג'ון קולמה ימשיך לקבל קרדיט למרות יכולת חלשה שגילה בתקופה האחרונה, ובחוליה הקדמית ימשיכו יניב קטן וטמבינקוסי פאנטיני לפתוח בהרכב. נקווה שההרכב הזה יביא את הישועה, עם כמה שקשה להיות אופטימיים.
הגיע הזמן להפסיק עם התקופה הלא-טובה. נראה לי שעם הזעזוע הזה בהרכב, וספסולם של כמה מ'הליצנים הירוקים' כדוגמת הבלם הזר (לכדורגל) ווסט - ניראה יותר טוב, ונשכיל להכנס סוף סוף למסלול הניצחונות, לפני שנראה את חיפה צונחת מפסגת הטבלה.
טוב אני חושב שאחרי שקראתי כל כך הרבה הודעות על השינויים שאתם רוצים לבצע כבר למשחק הליגה הקרוב, כדאי לשים את הדברים על השולחן משום שהמחזור הזה, מלבד השינויים ההכרחיים (שאת מרביתם ציינתם), צריך לבצע לא מעט שינויים בשל צבירת כרטיסים צהובים של מספר שחקנים. האמת שראיתי את רשימת השחקנים קודם לכן בעיתון, וכרגע היא לא נמצאת לפני אך אם זכרוני איננו מטעני, השחקנים שיחסרו בגלל צהובים הם קינן, קולמה, פאנטיני ויניב קטן. לא פשוט.
שמתי לב שאחרי כל משחק גרוע שלנו לאחרונה(שזה פחות או יותר כל משחק...) אלישע חוזר על המנטרה הקבועה שלו: "הביקורות עוברות כל פרופורציה". שיתרגל, הוא כבר לא נמצא באיזה כפר ומאמן קבוצה קטנה, הוא מאמן את אחת הקבוצות הגדולות בכדורגל הישראלי ואת הקבוצה שמובילה את טבלת ליגת העל, אז ברור שכשהיא תיראה איך שהיא נראית יהיו ביקורות.