מכבי חיפה 08/09: אלופת המדינה בפעם ה-11 בתולדותיה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שגיא, ‏8/7/08.

1. VaN Member

גם היום פאנטיני לא הרשים כי אלישע היה חייב לשמור על המערך, וכשארבייטמן נכנס לאמצע פאנטיני היה חייב לעבור לכיוון האגף ולשחק רחוק מהשער.
    אני לא מבין למה לא ראינו ניסיון אמיתי לשחק במערך 4-4-2 עם שני חלוצים וקטן באגף. וגם אם לוי מתעקש על 4-5-1 למה לא לנסות משהו חדש עם רפאלוב או גולאסה מאחורי החלוץ(התפקיד המקורי של שניהם) ולא מאחור או באגף.

אני מאוד מקווה שעם החזרה של ראנספרוד נראה משהו חדש, ושהגנאי הצעיר ישחק בעמדה המקורית שלו.
    בכל מקרה אני חושב שצריך לתת לאלישע את ההזדמנות לתקן ולשנות ואסור לחתוך אותו עד לסיום העונה. למרות שנראה שאלישע קצת נכנס לשוק מזה שהוא במקום הראשון ומפחד להפסיד את היתרון שהוא יצר יותר מאשר להגדיל אותו תוך הסתכנות מסוימת(במשחק היום בפרט ובכלל במאבק האליפות), אני חושב שזה עניין של ניסיון והוא יבין מהר שאם ימשיך בדרך הזאת הקבוצה תמשיך לאכזב והאליפות תהיה בסכנה.

2. Don Joan Roman Member

פאנטני אצל אלישע לוי זה לדעתי כמו משקל שלומי ארבייטמן אצל רוני לוי, 2 חלוצים מרכזיים גרידא שהמאמנים שלהם משום מה מתעקשים לצוות אותם בצדדים וזה חבל מאוד כי פנטאני יודע להבקיע שערים וגם ארבייטמן יודע להבקיע שערים והם יכולים לשחק יחד כי ארבייטמן הוא חלוץ מרכזי אמיתי ופאנטני חלוץ יותר מהיר שיותר קל לו להצטרף מאחור, לדעתי אלישע לוי טועה קשות בהצבה של פנטאני.

3. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

אכן יש בעיה אצל אלישע בכל הנוגע בהצבת שחקנים, זה לא סוד שהוא נוהג לעשות רוטציות בהרכב,
    זה נחמד וטוב לעשות רוטציות כל עוד זה עובד (בוקולי בהרכב זה למשל התברר כהחלטה נכונה),
    אך מכאן ועד להציב שחקנים במקומות שהם לא באים לידי ביטוי ולא יכולים לממש את הפוטנציאל שלהם זה חבל, רק הורס להם ובעיקר לקבוצה.

אני מקווה שאלישע יתעשת מהר, הוא לבטח קרא ושמע את הביקורות עליו בעיתונים ובכל כלי תקשורת אחר.

מול הכח זה שחייבים להוציא בו 3 נקודות, פשוט חייבים.
    בלי לזלזל בקבוצה של דודו דהאן, על הנייר זה המשחק הכי קל שיכולנו לקבל,
    מקווה שהשחקנים לא יבואו שאננים אחרת נחטוף בראש.
    בנוסף לכך שזה יעצור אותנו מבחינה טבלאית, זה גם יגרום לאי שקט במועדון ואנו לא רוצים להגיע למצב כזה.

4. מקסים לנגו Member

כמה מילים. כמי שהיה במשחק האחרון בבלומפילד וראה את התנהלות הקבוצה מא' ועד ת', צרם לי מאוד לראות את התנהלותו של אלישע לוי. חיפה הציגה מחצית ראשונה מושלמת, חוסר מזל מנע מהתוצאה להגיעה לתבוסה צורמת לחובת הצהובים. החילוף המהירה והכפול של נמני בהפסקה היווה את תמרור האזהרה לחיפה - מכבי ת"א לא תתן שלוש נקודות בקלות בערב זה. אלישע מנגד, מסיבה שקשה לי להבין אותה, החליט להמשיך במגמה של חילופים לאחר הדקה ה-65 ואפילו ה-70 כשכבר 25 דקות ראו את העליונות של הצהובים. החילופים המאוחרים וחוסר המענה של אלישע למרתחש היוו את ההזדמנות לצהובים להשוות והיא זו שנוצלה בסופו של דבר.

יש לי כבוד רב לאלישע לוי, שמח על כך שהוא זה שמוביל את מכבי חיפה אך יחד עם זאת יש "אבל" גדול. אלישע אינו מאמן בעל ניסיון בקבוצות צמרת, הוא אינו בעל אומץ ליזום דברים תוך כדי משחק ובפעמים רבות מהסס במהלכים עושי משחק. חוסר נסיונו הוביל את חיפה לבצע את החילופים כפי שבוצעו במקום לעשות זאת כבר בדקה ה-50 או 55. מקווה שהמגרעת של אלישע לא תשפיע על הקבוצה בהמשך עד כדי איבוד האליפות - כי כלים לחיפה יש, יכולת יש ועכשיו צריך גם לקחת את הצלחת.

5. שגיא Guest

הבעיה בכל עניין התפקודים על המגרש אצל אלישע היא העובדה שאלישע לא נוגע בקטן. משמע, קטן מקבל את התפקיד החופשי, איפה שבא לו מתי שבא לו, אין לו שום עמדת מוצא שהוא צריך לחזור אליה. כך נוצר מצב שחוץ משני הקשרים האחוריים, רפאלוב פותח בשמאל, ואז אם אלישע ישים שני חלוצי חוד, נניח ארבייטמן ופנטאני, אזי אין אף אחד באגף ימין, לכן ראינו כל הזמן את ארבייטמן או את פנטאני תופסים את העמדה הזו, ולכן תמיד אנחנו רואים שם את גאדיר כשהוא משחק, וגם שם, חברים, נראה את אוסיי רספורד כשיתחיל להיכנס לעניינים. אלישע יותר מידי מקובע על המערך הזה.

6. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

הבעיה הגדולה שגיא שאלישע לא יודע לקרוא את המשחק. הוא אפטי ובאיזשהו מקום חסר הבנה.
    על הקיבעון שלו על קטן גם דיברתי, אבל יש בעיות גדולות עם אלישע ובעיקר נראה לי שמהשימה הזאת גדולה עליו.

7. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא מבין איך אתה יכול להגיד שזה גדול עליו כשאנחנו מקום ראשון בטבלה עם 4 פער על שאר הקבוצות.

8. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

פשוט ככה.
    נדבר עוד חצי שנה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

9. מקסים לנגו Member

"החוכמה להיות מקום ראשון במחזור האחרון ולא במחזור הראשון"

אלישע אומנם הצעיד את הקבוצה לרמה גבוהה אבל לא לכזו בה זוכים באליפות
    ללא כל עוררין.

10. VaN Member

אני לא חושב שזה גדול עליו, הוא הוכיח שהוא יכול להסתדר עם האגו בקבוצה גדולה ולעשות רוטציה מסוימת שמרצה את רוב השחקנים ומצמצמת את מספר הממורמרים בסגל וזה אחד המכשולים הרציניים יותר בניהול קבוצה גדולה, במיוחד כשתה לא שם גדול.
    הוא גם הוכיח שהוא לא מפחד לשלב צעירים ועד עכשיו הצליח עם הרכש, דברים שהמאמן הקודם לא הביא לקבוצה והיו חסרים.
    וגם אם זה כן גדול עליו אני חושב שצריך לתת לו להוכיח אחרת. עד עכשיו הוא הצליח להביא את הקבוצה לעמדה טובה לאליפות ונתקל בבעיה. אם הוא לא ידע להתמודד איתה והתוצאות יהיו בהתאם בסוף העונה, הצעד הנכון יהיה להיפרד ממנו. אני חושב שהוא הרוויח את העונה הזאת.

11. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

כרגע ואני מדגיש כרגע (5 פברואר 2009) אני חושב שהעובדות מדברות בפני עצמן. אלישע לוי מוביל ביחד עם הקבוצה את הטבלה, 4 נק' מפני הקבוצה אשר במקום השני. אני לחלוטין מסכים שהקבוצה לא משחקת כדורגל כמו אלופה, אבל בכדורגל עושים תחרות על הנקודות בקופה ולא מקבלים נקודות על יופי המשחק.
    אני מאד מחכה לראת מה ראנספורד והניגרי בהגנה יעשו, האם הם שני החתיכות החסרות בפאזל שלנו?

מבחינתי אלישע לוי עדיין לא צריך לקבל משחק הכתרה כאילו המאמן הכי טוב בארץ, אבל אם יזכה באליפות או הגביע אי אפשר להגיד שהוא לא מאמן צמרת. בכל מקרה הייתי מחכה עד לסוף העונה בשביל להכריע בדיון הזה.

12. שגיא Guest

זה טוב ונחמד להגיד שהמצב שלנו לא רע ושאנחנו במקום הראשון עם 4 נקודות פור, אבל בליגה כמו השנה היינו צריכים להוביל עכשיו בלפחות 7-8 נקודות אם לא היינו כאלה אפטיים ואמניים. המשחק מול מכבי תל אביב רק המחיש את המצב ששרר אצלנו כבר הרבה זמן.

אני חושב שרק בסיום העונה נוכל להעריך עד כמה, אם בכלל, זה גדול על אלישע לוי. אני עדיין מקווה שהוא יוכל להפנים את הטעויות ולשפר את פני הקבוצה. לדעתי אני כבר בונה יותר מידי על אוסיי בחלק ההתקפי. מקווה שלא יאכזב.

13. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

נורא קל לבקר את הקבוצה כשלא הולך או שבן אדם כזה או אחר,
    במקרה הזה המאמן, שוגה בהחלטותיו במהלך המשחק,
    אך אין צורך לאבד סבלנות, נחכה עוד כמה מחזורים ונראה לאן הרוח נושבת.

הבוקר הקבוצה ערכה אימון לקראת המשחק בשבת מול הכח,
    בו לקח חלק הבלם הניגרי אנדרסון ווסט, לראשונה מאז חזר לארץ.
    עדיין לא ידוע אם הניגרי יפתח בהרכב על חשבונו של קרופניק, או שהאחרון ימשיך לקבל קרדיט, אך מה שבטוח, שאנדרסון נכלל בסגל.

עוד תוספת משמעותית לסגל תהיה בדמותו של אוסיי ראנספורד המוכשר.
    הגנאי ינחת ביום שישי בלילה, ולמרות הסמיכות למשחק, גם הוא צפוי להיכלל בסגל.

http://img9.imageshack.us/img9/7017/610xtn1.Xxx
    ראנספורד. נקווה שהוא יחגוג כך במדים הירוקים.

בל נשכח את המשחק בשבוע הבא, במסגרת גביע המדינה, מול הפועל רמת גן במכתש.
    משוכה לא קלה, למרות שעל הנייר כמובן יכולנו לקבל קבוצות הרבה הרבה יותר קשות, אך במשחק מתון אחד הכל יכול להתהפך, לכאן או לכאן.
    - - - - -
    בהצלחה! נקווה שהבחורים בירוק יעשו את העבודה כמו שצריך.
    אני כבר מחכה לראות את ראנספורד משתלב ברוטציה בקבוצה, העיקר שיספק את הסחורה כפי שהוא יודע. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

14. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתם שוכחים בכלל שבחילת העונה אף אחד לא דיבר על אליפות ועכשיו פתאום כולם מדברים על פער של 8 או 4 וכל זה תוך שילוב של צעירים.

ונניח שהכל גדול על אלישע,אז על מי זה לא גדול?את מי תקחו?פרדי דוד?רן בן שמעון שעם סגל נוצץ עשה קבוצת תחתית?אפילו יצחק שום לא הצליח לזכות באליפות עם סגל מדהים.

אלישע עושה עבודה מצויינת עד עכשיו.

15. מקסים לנגו Member

חרזי נופה מסגל חיפה למשחק מול הכח, ווסט בהרכב

לקראת המשחק מחר ב-19:00, המגן הוותיק נותר בחוץ
    משיקולים מקצועיים: "לא זוכר מתי נופיתי, אבל אני מכבד
    את ההחלטה". הניגרי צפוי לפתוח.

לכתבה:
    http://www.one.co.il/Article/131719.html