מכבי חיפה 08/09: אלופת המדינה בפעם ה-11 בתולדותיה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שגיא, ‏8/7/08.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

כעיקרון אני מסכים עם הנמכת הציפיות, אבל כשהוא מצליח בנבחרת גאנה יהיה קשה לצפות מאוהדים שיתנו לו עוד קצת זמן להתאקלם. לא ראיתי אותו עדיין משחק משחק שלם אלא מצפייה מתקציר קטן אני כן שמתי לב שמדובר בבחור אתלטי וגבוה.

לי יש ציפיות ממנו למרות שאני לא מבקש ממנו מיד לכבוש כל משחק. ומה קורה עם אנדרסון ווסט? ראינו אתמול שההגנה בכל זאת נשארה בעיה. האם הוא יצליח קצת לסגור את העסק כי למרות הקושי בכיבוש שערים עם הגנה טובה הנצחונות בסופו של דבר יגיעו קצת יותר בקלות.

2. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

דווקא גובה לא נראה לי שיש לו, אך הוא אתלטי ובעל טכניקה טובה בכדור, מקווה שהוא יממש את הפוטנציאל שלו גם בחיפה,
    כי אם הוא ימשיך להציג הופעות ולכבוש שערים במדי נבחרתו ולא יתרום מאומה במדי חיפה, אז למעשה כל ההתלהבות ממנו תיזרק לאשפה.

אני מחכה שהוא יחזור כבר וישחק משחק ליגה ראשון במדי הקבוצה,
    עם כל הכבוד לפאנטיני ולשער שכבש אתמול, אנו לא יכולים להסתמך על הכיבושים שלו, שבאים אחת לכמה משחקים.

דני ענבר אמר דבר נכון ב"ראשון בשער", על ההצבה הלא נכונה של השחקנים, על הצ'אנס שלא ניתן כל כך לעמרי אפק עד כה.
    לגבי עמרי אפק, אני חושב שהוא ראוי לפתוח בהרכב, מקווה שאלישע יתן לו את הצ'אנס במשחק מול מכבי ת"א.

3. שגיא Guest

האמת שעם ה170 סמטימטר שלנו סביר להניח שהוא לא יהיה מגבוהי הקבוצה

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

בכל אופן, חוץ מהגובה ואולי ביחס לגובה, יש לו נתונים פיזיים טובים, הוא די חזק ומאוד זריז. מקווה שנראה אותו משתלב טוב בקבוצה.

4. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

באתרי התקשורת השונים פורסם שישנה שביעות רצון בקבוצה מיכולתו של עמרי אפק במשחק מול סכנין בשבת,
    השחקן צפוי לקבל עוד הזדמנויות, כנראה בתור מגן ימני, בעקבות כך דרכו של משומר אל מחוץ לקבוצה קרובה.

לדעתי זה טוב לקבוצה שמשומר יעזוב, עם כל הכבוד הוא לא מספיק טוב ולא תורם כלום,
    אז עדיף את אפק בהרכב הראשון ואת חרזי בתור אלטרנטיבה מהספסל, מאשר לראות את משומר רץ רץ אבל בלי תועלת.

5. TyphooNN Member

אוסיי ראנספורד מתפתח מיום ליום הוא בגובה 170 ס"מ אז למי שחשב שיש לו גובה אז אין לו ממש אבל הוא חיזק את היכולות הפיזיות שלו בצורה מצויינת הוא נהיה הרבה יותר חזק בגוף הוא יותר אגרסיבי במשחק שלו הוא כמובן מאוד מהיר,זריז בתנועה שלו הוא שולט מצויין בכדור ,יש לו טכניקה מעולה ויש לו התמקמות מצויינת בכל פעם שכדור מגיע לרחבה רוב הסיכויים שתראו שם את ראנספורד הקטן מנסה לתת גול . למרות הגובה הנמוך שלו יש לו משחק ראש מאוד מדוייק וזה טוב,הוא יודע לתת שערים והכי חשוב הוא סופר מוכשר. כשהוא היה בגאנה הוא היה שחקן קטן וחלש אבל היום הוא שונה לגמרי והרבה מאוד אנשים בגאנה ידעו את מכיוון ששם בקסבאן קבוצתו הקודמת היה מתקן אימונים מאוד גרוע שלא נתן לו להתקדם אבל עכשיו כשהוא בחיפה הוא מתקדם בצורה יוצאת מן הכלל,נכון שכדאי להנמיך ציפיות אבל ראנספורד כבר למד את הלקח שלו ואני מדבר על מקרים אחרים שאני לא ייפרט אותם כאן ובכל מקרה ראנספורד הוא השחקן הגנאי הכי מוכשר באפריקה נכון לעכשיו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

6. Igi Member

הודעה שלי מתוך דיון המחזור ה-17:

אני חושב שהמשחק היום הוכיח שאפק, שהצליח בבערך 15 דקות של משחק, להפוך את הקערה על פיה ולהוביל את מוליכת הטבלה לניצחון ביתי כל כך חשוב, צריך לקבל הכרה גדולה הרבה יותר במכבי חיפה. אם זה בתור מגן, קשר, מה שנראה לאלישע מתאים...אבל אין ספק שהוא חייב להיות יותר מעורב.

7. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אתה אומר שהוא צריך להשתלב יותר ואני מסכים איתך, השאלה באיזה תפקיד. נכון, בתור מחליף לחרזי, כאחד שעולה הרבה יותר ממנו להתקפות, הוא בהחלט יכול להיות שימושי, אבל מבחינה הגנתית? אני לא מצליח לשכוח את החורים שהוא היה עושה במשחקי הנבחרת המועטים שהוא שיחק בהם כמגן. הוא לא שמע על סגירה אלכסונית.
    בקישור, יש לנו קצת יותר עומס, ואם נאמר את האמת, הוא די מוגבל מבחינה טכנית ביחס לקשרים האחרים שיש לנו. חכם הוא כן, בביצוע, קצת לוקה בחסר.

אז אני מסכים איתך שהוא צריך להיות משולב יותר, בטח שמקומו על הספסל הרבה יותר מאשר מחוץ לסגל, בפועל, אני מחפש את המקום המתאים לו, ואני די מתקשה למצוא.

8. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

ועדיין אפק חייב להיות ברוטציה.
    אני חייב התייחסות למשפט הבא " אם אפק בהרכב הראשון חיפה היתה מרוויחה 15 בישולים בעונה"
    חשבתי שברקוביץ' איבד את השפיות

עם המשפט הבא של הגאון
    "הפועל ת"א משחקת כיום את הכדורגל היפה בארץ"
    אני בטוח לגמרי, מהיום אייל דה לוקוביץ' http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx

ושוב אני מפציר בפני אלישע לוי: "תתעורר !!! "

9. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

ברקו-ביץ' טיפש,אם הוא היה מאמן את חיפה היינו מקום 6 וחצי מהקבוצה הייתה מסוכסכת איתו,אעלק 15 בישולים לעונה..חי בסרט הבחור.

10. Cup of Tea Liverpool, UK

ראיתי את הסרטון ש"טייפון" העלה לגולים של רנספורד, מישהו יודע איך קוראים למגן הימני בנבחרת גאנה שהרים לו (לרנספורד) לשער בנגיחה? איך הוא פרץ על הקו איזה חיה! וגם הרמה טובה מאוד.. מי זה?

11. Number 8 Member

12. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

צעד חיובי. עכשיו רק לקוות שהגנאי הצעיר שלנו יחזור וישחק לצידו של מחמיציאני וקטניאני ויש לנו נבחרת אפריקאית. מה שבטוח הקופים הירוקים מבסוטים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

ועדיין אני זועק, אלישע תתוערר!

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏26/1/09
  13. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני ממש אתפלא אם ווסט יעשה איזשהו שינוי חיובי בהגנה,עדיין קשה לי לשכוח איך ורמונט פירפר אותו בגביע הטוטו.

בקשר למשומר,הוא יעשה בחוכמה אם הוא יעבור לקבוצה אחרת.

14. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

למה שמשומר יעבור לקבוצה אחרת?
    זה לא שאפק וחרזי בשיא הקריירה שלהם ואין לו שום סיכוי להתמודד איתם. שיילחם קצת, הרי במילא עם חוכמת משחק של קונוס הוא יכול מכאן רק להשתפר.

15. שגיא Guest

ההחתמה של ווסט טובה. והיא טובה לא רק בגלל העובדה שהוא כן יכול לשדרג אותנו אלא בעיקר העובדה שקרופניק, מאז הדיבורים על הבאת בלם, לא נראה כמו קרופניק של תחילת העונה. אני דווקא הייתי מוותר על קרופניק (אם הוא לא בהרכב, אז למה להחזיק אותו על הספסל על חשבון מיימון שלא פחות מוכשר?) ומשאיר את מיימון כבלם שלישי.

לגבי עניין המגן הימני. אני שמח שאלישע לוי חוזר לאופציית עומרי אפק. אפק אמנם שיחק רק רבע שעה מול סכנין אבל ניתן היה לראות שהוא מאוד רוצה להוכיח שהוא יכול לשחק. בכלל, שחקן רב גוני לדעתי זה שחקן הכרחי בקבוצה ואפק הוא כזה. חרזי לא יוכל למשוך את כל העונה הזו כמגן ימני ולכן חשוב שנתחיל להריץ גם את אפק, כי לדעתי הוא יותר טוב ממשומר.