מכבי חיפה 08/09: אלופת המדינה בפעם ה-11 בתולדותיה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שגיא, ‏8/7/08.

1. Raulito Madridista

מה שאני לא מבין למשל זה את ההצהרות של יעקב שחר. זה טוב ויפה שבעלים מראה שאכפת לו, אני חושב שזה בסדר גם לבוא ולדבר עם השחקנים מידי פעם, אבל הקבוצה בסה"כ הפסידה למכבי פ"ת ואין צורך להשתמש במילים כמו 'המשחק הזה גרם לי לחשוב מה אני עושה בכדורגל'. לדעתי אמירות כאלו לא בהכרח יעולות להועיל, מה גם שיעקב שחר עשה לעצמו מנהג קבוע - אחרי כל משחק פחות טוב של חיפה הוא 'נותן בראש' לשחקנים.
    אני חושב שאלישע לוי קצת מחפש את בירם כיאל, הוא הפך להיות חילוף קבוע. נכון שאם אלישע לוי רוצה לעשות חילוף התקפי, אז יותר סביר שקולמה יישאר להחזיק את האמצע לבדו כי הוא יותר אחורי ויותר אחארי, אבל כיאל מראה יכולת טובה מאוד. אני לא חושב שבוקולי במשבצת הזאת יכול להציג יכולת טובה יותר. זה עבד עם בוקולי לפני שנתיים, מתי שהוא עוד היה שחקן כדורגל רציני, לפחות במשחקים של חיפה באירופה. היום בוקולי נראה שחקן שחוץ מהדרייב והחוכמה לא נשאר לו כלום.
    מעניין הם הבלם ווסט יוכל לשדרג את החלק האחורי של מכבי חיפה או שהוא פשוט רק יותר טוב מקרופניק. בחיפה הרי רוצים לבנות קבוצה לכמה שנים, קבוצה שתוכל להשתתף גם באירופה ולא להזניח את הליגה במקביל.

2. MHFC Member

נראה לי שלא הבנת אותי...
    פשוט מציק לי לראות אוהד מכבי חיפה שמכנה את מכבי ת"א בשם "מכבי" ואת מכבי חיפה "חיפה".
    עם שאר הדברים שלך בהודעה בכלל הסכמתי...

3. מקסים לנגו Member

יענקל'ה שחר הגזים מעט בדבריו, במיוחד אלה שהצהירו כי הוא שוקל לעזוב את הכדורגל בעקבות המצב בקבוצה. אז נכון שחיפה לא נראת טוב, נכון גם שהמקום הראשון נמצא בסכנה ממשית והעתיד בשלב זה לא נראה ורוד - מכאן ועד לעזיבת הכדורגל, המרחק רב מאוד. רצה לזעזע? זיעזע! השאלה מה יהיה הלאה, איבוד נקודות נוסף נגד סכנין והמידרון יהיה חד יותר.

4. Butragueño מנהלים

שום תוצאה אחרת מניצחון יחשב לכשלון והתחלת הדרדרות במכבי חיפה .
    שחר ניסה לעשות דבר לגיטימי בכדורגל המודרני , ופשוט "להלהיט" את הקבוצה שתשחק בשבילו במשחק הקרוב.
    עד כמה זה ישפיע לטובה ? אני לא יודע . נחכה ונראה. בני סכנין , בכל אופן , לא מוקד נוח לבדוק את זה.
    שיהיה בהצלחה

5. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

שחר לא הגזים, הוא פשוט הבין שכנראה שמה שאלישע לוי לא יכול לעשות, או שלא עושה בצורה מספיק טובה, הוא כן יכול. אם הכעס של לוי לא "ניער" את השחקנים, אז אין ספק ששחר יש את הכוח והיכולת לעשות את זה, וטוב שעשה את זה כי בכדורגל שלנו אם הקבוצה מנצחת 4 משחקים, אז בחמישי יגיע הזלזול או ירידת המתח.
    אני דווקא חושב שסכנין בקריית אליעזר זאת בהחלט יריבה שאפשר וצריך לנצח, וכאשר אנחנו בידיעה שניצחון סביר להניח שירחיק אותנו לפחות מאחת הנאבקות על התואר, אז השחקנים צריכים לבוא בשיא המוטיבציה.

אחרי כל הצעקות במהלך השבוע, אין לי ספק שזה גם מה שייקרה.

6. moz Member

מכבי חיפה מועדון גדול , והעונה העמולה התקשורתית התעסקה פחות במועדון.
    חיפה מגדלת שחקנים צעירים כמו שכולכם יודעים והם עוד יגיעו רחוק.
    ההפסד היה מקרי לחלוטין,תצוגת כדורגל חלשה של חיפה וניצול מצבים של פ'ת הניבו את התוצאה.

מה שאין עליו ויכוח בכלל הוא שרוני לוי יצא שפיץ על :].

7. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא חושב שהוא היה מקרי,אנחנו הרבה זמן מציגים יכולת קצת פחות טובה ממה שהתרגלנו העונה.
    בנוסף לזה היכולת של חלק מהשחקנים היא לא בגלל משחק מקרי כזה או אחר.
    בירם כיאל,ליאור רפאלוב,קרופניק,פנטיני ומסיללה נתנו משחק גרוע וזה לא מקרי,כל אחד וסיבותיו.
    נגיד את זה ככה,לדקל קינן היה משחק גרוע וזה אפשר להגיד מקרי,על השאר שציינתי אי אפשר להגיד אותו הדבר.

8. Lupo Member

לא כל כך קשור אבל אני עדיין לא מבין את ההתעסקות בהחתמת בלם. זה בדיוק הזמן להכניס את מימון לעניינים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏24/1/09
  9. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

במיוחד שזה פוגע גם במוראל של קרופניק ושל מיימון ובמיוחד שלבלם הזר הזה אין איכויות מיוחדות.

10. בועז Member

אני מקווה שליאור רפאלוב ירד לספסל לכמה משחקים טובים. השחקן הזה גדל בחיפה עם כל כך הרבה אנשים שחפרו לו במוח שהוא כישרון,עד שהוא פשוט לא יכול לשחק משחק בלי לחשוב ככה. אני שונא לראות מישהו,כישרוני ככל שיהיה, שמתנהג כאילו בלעדיו מכבי חיפה לא קיימת וכאילו מגיע לו הכל. לצערו של לוי העונה בחיפה יש סגל יחסית קצר ורפאלוב הוא דמות די דומיננטית, אבל אם צריך לחנך את השחקן אז כנראה שזה מה שצריך לקרות.

אני לא מעורה עד פרטי פרטים אבל חוזרות כל הזמן ידיעות לפיהן יש לבחור לא מעט בעיות משמעת.
    אני רק נזכר בכישרונות שלבשו ירוק והיו שחקני הרכב כבר בגיל 18-21, אייל ברקוביץ', יוסי בניון, גם להם היו תקופות עם התנהגות לא הולמת, אם זה ברקוביץ' והפה הגדול, או יוסי עם האי הסכמה לצאת בחילוף,אבל לזכותם של השניים יאמר שהכישרון הכל כך גדול שהיה להם לא התבזבז בגלל אופי "בעייתי"(גם בין השניים אפשר לערוך השוואה ולראות שלמרות שלדעתי לברקוביץ' היה כישרון הרבה הרבה יותר גדול מזה של בניון, דווקא בניון הגיעה לרמות הגבוהות ביותר בעוד ברקוביץ' נאלץ,בין היתר בגלל האופי הבעייתי שלו, לסיים קריירה עם מעט טעם של פספוס). מהר מאוד אפשר היה לראות שהליגה הזו קטנה עליהם, ועובדה שהם סיימו קריירה שליאור רפאלוב כנראה רק יוכל לחלום עליה.
    צריכים לקחת את הילד הזה ולחנך אותו, להושיב אותו מול קלטות של ליגה אנגלית/ספרדית ולהסביר לו שכדי להגיע לשם צריכים להיות טובים על הדשא ולא בעיתונים/מועדונים וכו'.

11. שגיא Guest

אני חושב שלעיתים מחמירים מידי עם רפאלוב. נכון, הוא לא השחקן הכי ממושמע בעולם, אבל מפה ועד להפוך את זה למה שהופכים זה רחוק מאוד. אני חושב שהוא מאוד השתפר בכל הקשור למשמעת. אז נכון שלפעמים הוא אומר משהו לא במקום אבל אני לא חושב שזה בגלל בעיית משמעת כלכך קשה. סך הכל לדעתי העונה ליאור רפאלוב הוא השחקן הכי פרודקטיבי שלנו וזה משהו שדאגו לקטול אותו עליו בשנים האחרונות - כל מה שקשור לתפוקה. אז עכשיו כל משחק לא טוב דואגים להכניס את עניין המשמעת. נכון שרפאלוב נעלם יותר מידי במהלך המשחק אבל יש שחקנים פחות טובים ממנו לדעתי.

12. אלי אוחנה ג'וניור Member

ליאור רפאלוב תמיד היה אחד מהשחקנים היותר אהובים עלי בליגה. הוא מוכשר, והוא מודע לזה, הוא יהיר, והוא מחצין את זה, הוא לא ממושמע מספיק, ופליטות הפה שלו לא תמיד במקום, אבל אם יש שחקן שאפשר לבנות עליו במכבי חיפה - זה רפאלוב. יש צורך ללטש אותו מעט יותר, להעמיד אותו במקום, להראות לו שהמקום שלו בהרכב יהיה פתוח עד אשר יתחיל להתמיד במקצוענות גם מחוץ למגרש, אני בטוח שזה יעבוד, כי לבחור יש כישרון גדול, אך מנגד הוא צריך להפגין אחראיות ובגרות.

13. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אוסיי רנספורד כובש יפה במדים הלאומים של גאנה באליפות אפריקה עד גילאי 20. האם רנספורד יהיה האיש שיעשה לבסוף את ההבדל? אני מקווה שההחתמה של אנדרסון ווסט גם תושלם וככה נוכל את שארית הליגה לסגור בהצלחה.

מכבי חיפה זייפה נגד סכנין, אבל ניצחה לבסוף בצדק. קטן שבכל המשחק לא היה מורגש עשה את ההבדל, לשמחתי הוא הפעם קם ברגע הנכון. לגבי רפאלוב, אני עדיין לא משוכנע בכשרון שלו. בוא נגיד ככה, במגרש לא רואים יותר מדי מזה בחודשים האחרונים. גם היום הוא היה חלש ולמעשה לא ראו אותו. מה שכן אני אומר להגנתו שאני לא מבין למה אלישע לוי רוצה שרפאלוב ישחק על הקו. לדעתי זאת טעות כי במרכז הקישור הוא יכול הרבה יותר לפרוח.

הלך היום קשה קשה, אבל שלושת הנקודות בקופה...

14. TyphooNN Member

אוסיי רנספורד כבש צמד בניצחון נבחרת גאנה(עד גיל 20) על המארחת של הטורניר רוואנדה,רנספורד הוא כרגע מלך שערי הטורניר עם 3 שערים בנוסף לבישול,ככל הנראה מחירו של רנספורד יקפוץ פלאים בסיום הטורניר מאחר ונבחרתו כבר בחצי הגמר.

הנה השערים שלו
    http://il.youtube.com/watch?v=a2aIUoDtt-I

נערך לאחרונה ב: ‏25/1/09
  15. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

ככל שהוא פורח בנבחרת הגנאית הצעירה, הציפיות של האנשים בארץ בכלל ושל אוהדי חיפה בפרט יהיו גבוהות יותר, זה מה שלא טוב לדעתי.
    כבר חווינו במהלך השנים אכזבות משחקנים שבאו בקול תרועה ואיכזבו לאורך כל תקופתם בקבוצה, מקווה שזה לא יהיה עם ראנספורד.

יש לציין שהוא כבר מתאמן עם הקבוצה כבר תקופה, אז כנראה שהכימיה היא לא הבעיה,
    עדיין אני מעדיף להנמיך ציפיות, כאשר במקרה של כישלון האכזבה תהיה מועטה יותר.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏25/1/09