מכבי חיפה 08/09: אלופת המדינה בפעם ה-11 בתולדותיה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שגיא, ‏8/7/08.

1. VaN Member

לא מדובר פה במשחק אחד רע, כל השיטה לא מוצלחת לטעמי וברוב המשחקים זה ניכר לעיין.
    בכל המשחקים האחרונים (למעט משחק הגומלין נגד הפועל בטוטו) ראיתי את חיפה תקועה. והיא נראתה ככה בגלל שהשחקן שעליו מבוססת השיטה פשוט לא מתאים להיות אחד כזה.
    אני בהחלט מסכים שהקטילות אחרי כל הפסד מוגזמות, במיוחד דרך ההדלפות שכל כך מעצבנות אותי, אבל כשמזהים מגמה מסוימת והיא מוכיחה את עצמה וממשיכה לגרום נזק חייבים לנסות לשנות.
    כמובן שלא הכל נופל על קטן, ומסתבר שגם ההגנה שלנו לא מוצלחת במיוחד למרות שלפני כמה שבועות הכל היה נראה ורוד, אבל כשהשיטה פשוט לא עובדת ואנו רואים משחקים כמו נגד בני יהודה, בית"ר, פתח תקווה (אלה רק שלושת האחרונים) ובכל אחד מהם הקבוצה נראת תקועה לגמרי בלי שום שתף בהתקפה, צריך לשנות.

אני לא חשוב שזה סוף העולם וגם בלי חיזוק להגנה אני בטוח שאפשר לקחת אליופת אבל משהו בקבוצה צריך להשתנות. לדעתי להמשיך בשיטה הנכוחית, כשפאנטיני לבד בחוד וקטן מנסה לסדר את כל המשחק מאחוריו, תהיה טעות.
    מעבר לטקטיקה של שני חלוצים או ניסיון של העברת קטן לאגף יעשה טוב לקבוצה וגם לקטן.

2. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

זיו, אני ביקרתי את קטן ואת צורת המשחק שלנו גם שהצלחנו ...יחי ההבדל הקטן!
    אתה בוחר להתעלם מהעובדה הפשוטה שהקבוצה גם שניצחה לא היתה בד"כ טובה ושעכשיו הבלון מתחיל להתפוצץ, זכותך! אתה בוחר להתעלם מהעובדה שקטן הוא לא פליימייקר אלא שחקן כנף, זכותך!
    אתה בוחר להתעלם מהעובדה שאלישע לוי יושן בעמידה, זכותך!

יש אנשים שרואים זאת אחרת.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏19/1/09
  3. Igi Member

לא צריך להגזים. קולמה עם עונה טובה , אבל ביותר מדי משחקים הוא עושה טעויות מכריעות ומאבד את הריכוז. אולי אני טועה, אבל כבר כמה זמן שאני חושב שהוא לא קשר ברמה מספיק גבוהה למסגרות אירופאיות.

נערך לאחרונה ב: ‏19/1/09
  4. מכבי.קריית גת Member

איזה בלון מתוצץ אנשים אני פשוט בשוק מכמות השטויות שאתם רושמים בתגובה אחת.
    קבוצה מוליכה את הטבלה 4 פור מהליגה הפסידה ב-16 משחקים רק פעמים ואתם עושים סיפור על מה?
    הרי אם אתם מבקרים את מכבי חיפה ואת יניב קטן אז מה תגידו על מכבי ת"א של השנה?
    התקציב של מכבי ת"א כפול מהתקציב של מכבי חיפה ואני לא ראיתי אותכם מבקרים אותה ככה.
    תבינו אחרי הריסת מכבי חיפה ע"י רוני לוי הקבוצה נמצאת בשיקום ובתחילת בנייה חדשה מהשורש.
    חיפה אומנם לא מציגה כדורגל גדול מסכים איתכם וזאת לא מתקרבת בכלל לאחוז אחד ממכבי חיפה של האליפויות האחרונות שלה אבל גם בית"ר ירושלים לקחה בשנתיים האחרונות אליפויות בצורה לא הכי יפה לעין אבל בסוף מסתכלים על התוצאות ורק התוצאות קובעות!!!

5. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

אני מבין שקשה לכם להבין למה התכוונתי...
    אף אחד לא אומר שמכבי חיפה נכשלה, כי זה יהיה טיפשי. כל מה שאני אומר שאחרי גל ההצלחות הקבוצה נמצאת בנסיגה גדולה. הנסיגה הזאת נובעת מכמה סיבות שכבר הסברתי לפני.
    לא אמרתי לזרוק את קטן >> אמרתי לשים אותו באגף ולתת לשחקן אחר מתאים יותר לשחק במרכז
    לא אמרתי לזרוק את אלישע >> אבל שיתעורר מהר מאד מהאפטיות שלו ושלא ישכח שהוא מאמן לא חבר
    לא אמרתי שאין סיכוי לאליפות >> אבוי ואבוי אם לא

אני מדבר על זה שהקבוצה מזה כמה חודשים משחקת רע, עם הראש בקיר, בלי לקרא את המפה וכל זה עדיין לא מביא לשינויים.
    אז כן יש לי ביקורת לאלישע, להגיד שכל השחקנים היו רעים בשבילי זה כמו להגיד שהמאמן נכשל בצורה מסויימת ואני לא לוקח רק את המשחק האחרון כקנה מידה. אבל אם במשחק בו חלק גדול מהשחקנים היו אמורים להיות במוטיבצית שיא ולמרות זאת נראנו איך שנראנו אז יש ואפילו חובה להדליק נורה אדומה. אפשר עוד להציל את המצב, צריך לעשות אבל מ"ס שינויים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏19/1/09
  6. beitar4ever Member

אתה לא טועה שהוא קשר שלא יספיק לחיפה לרמות הגבוהות באירופה, אך אני רוצה לחדד יותר את דבריך. קולמה הוא שחקן מאוד יציב בעבודה המצוינת שהוא עושה בקישור האחורי בחילוץ כדורים ובעבודה השחורה הזו, אך קולמה לא טוב לחיפה מכיוון שהם צריכים קשר יותר מגוון והתקפי. לקולמה יש מגבלות ממש גדולות בחלק ההתקפי וגם במשחק המחשבה שלו. את כל ההתקפות של כל קבוצה מתחילים מהקישור וכשאין לך קשר שיוכל להוציא את הקבוצה קדימה זו בעיה גדולה. מה גם שבירם כיאל לא מספיק טוב והוא מתופקד כקשר אחורי, ולכן חסר לכם איזה קשר 50/50 שידע לשחק יותר מהר במרכז וידע לייצר התקפות טובות יותר לקבוצה. קולמה יוכל להצליח יופי בקבוצות כמו סכנין, מכבי פ"ת, הפועל פ"ת אך לחיפה הוא בוודאות לא מתאים. שחקנים כמו דריו פרננדס ודולי ג'ונסון יכולים להיות בהרבה יותר יעילים מקולמה.

7. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

לירן הכוונה לא הייתה אלייך,אלא בכלל לכולם שהתחילו פתאום עכשיו להיזכר שהכל נורא.

הכל לא נורא.
    קולמה הוא אחד השחקנים הטובים בליגה,אם דירסאו הספיק לאירופה אז קולמה יספיק,הוא עושה עבודה מדהימה במרכז הקישור.

בקשר לקטן,אני לא חושב כמוך,אני חושב שאם היה לנו חלוץ נורמאלי ולא חולה בפרקינסון הייתה לנו התקפה מדהימה וקטן לא היה תוקע כלום.
    אני מאשים את הרוב בפנטיני.
    אבל כנראה שרק המשך העונה תוכיח לנו מי באמת אשם.

מכבי.קריית גת - מה הקשר בין מכבי אלינו?זה שמכבי גרועים לא קשור אלינו,לא יודע איך קישרת את זה למה שאמרו בדיון.

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא יודע חבר'ה, אבל ראיתי עכשיו את מכבי נתניה ואם זאת הקבוצה שכמעט צמודה עליה אני חושב שאנחנו לא צריכים לפאניקה ולקחת הכל הרבה יותר בקלות. אני מודה שגם אני נמצא במחנה מבקריו הקשים של יניב קטן, אבל שלשום כל הקבוצה לא תפקדה. מתי לאחרונה שחקן 'מוכשר' כמו רפאלוב עשה משהו חיובי? בטוח שהוא יודע לשחק כדורגל, אבל כמו למשל עם 'חברי' בוזגלו במכבי ת"א, האם הבעיה אולי אצל רפאלוב במנטליות שלו? האם הוא אולי מסתובב יותר מדי במקומות בילוי וכל מיני פריחות מסובבות לו את הראש?

זה לדעתי הבעיה גם אצל יניב קטן, מנטליות. מאז שהוא חזר מאירופה הבחור לא מצליח להוביל את העגלה. הוא לא מבקיע מספיק וביותר מדי משחקים הוא נעלם. כולנו יודעים שיש לו כשרון, אבל האם הוא מוכן לתת את אותו אחוז נוסף בשביל הקבוצה?

במחזור הבא נפגש בבית את סכנין והדולגות אחרינו ייפגשו בבלומפילד, אני מעדיף שמכבי נתניה מנצחת כי משום מה היא באמת לא מפחידה אותי. הליגה עוד מספיק ארוכה וחבל שפתאום אחרי הפסד אחד מלחמת עולם מספר שלוש עומד להתחיל, מה קרה אנחנו השתגענו? יש הרבה מה לשפר, אבל בצורה הזאת תוך חודש אנחנו נרוץ אחרי הפועל ת"א ואולי גם מכבי נתניה...

9. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

אלישע לוי בודק אפשרויות שונות לגבי ההרכב שיגבש עד למשחק הליגה הקרוב בקרית אליעזר.
    באימון היום תורגלו הקשר אייל גולסה והחלוץ מוחמד גדיר בהרכב והם עשויים לפתוח מול סכנין.
    השחקנים שעשויים לאבד את מקומם בהרכב הם ליאור רפאלוב ובירם כיאל.

הקשר גוסטבו בוקולי צפוי להיקנס ב-500 דולר בעקבות התנהגותו לאחר שהוחלף בשבת.
    בוקולי זעם על החלטת המאמן אלישע לוי ובעט במיכל מים בדרכו לספסל.
    בוקולי הבהיר כי הכעס שהפגין היה על יכולתו, אבל לוי לא קיבל זאת.

*במקביל ממשיכים המאמצים לסגור את נושא צירופו של הבלם הניגרי אנדרסון ווסט.
    אם ווסט יצטרף כצפוי, ישוחרר שי מימון, שלא יהיה מעוניין להישאר במקרה כזה, להפועל פתח תקוה שכבר גילתה בו עניין.
    - - - - -
    לגבי תירגול ההרכב לשבת, לדעתי זה נכון לפתוח עם גולסה ואף מתבקש, אין ספק לכישרון שלו, שחקן נמרץ ומשקיע שנותן מעצמו.
    וגדיר לצד פאנטיני בהתקפה יכול רק להועיל, אולי כך האפריקאי יתחיל לכבוש שערים ... אין לדעת, מקווה שכן.

10. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

ראיתי את ווסט במשחק מול הפועל ואני ממש לא מבין למה להחתים אותו,החסרון של דקל ושל קרופניק שהם איטיים ווסט איטי בדיוק כמוהם,הוא לא בלם יותר טוב מאף אחד מהם,עדיף לחסוך את הכסף או לנסות להביא בלם אחר שהוא באמת יותר טוב.

11. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

יענק'לה כועס...

אני חושב שאני בעיקר מסכים לעניין עם רוני לוי. מישהו מהשחקנים, בטח הקפטנים, היו צריכים לפנות אליו. 3 אליפויות, השגים נאים באירופה ושום התייחסות למאמן הזה? מאד לא ברור העניין הזה. אני לגמרי מסכים עם הנשיא שלנו.

12. MHFC Member

הקשר בין מכבי אלינו זה שאנחנו מכבי.
    נו באמת....

13. מקסים לנגו Member

חברים, לצערי רוח הדברים בקבוצה לא מוביל לדרך הבטוחה אל האליפות, יותר בכיוון איבוד המקום הראשון כבר במחזור הקרוב או בזה שאחריו. בדבר אחד כולנו הסכמנו לאורך כל הדרך - למכבי חיפה יש הרכב טוב אבל בעל מספר לא מבוטל של עמדות הדרושות חיזוק מיידי כדי לשרוד לאורך זמן. כאשר הגיעו הרצפים בניצחונות, היה נדמה כי בכל זאת ניתן "למשוך" עד לסוף העונה ולשמור על המקום הראשון. היום, לצערי, התמונה נראת אחרת - דומה יותר לתקופה של אלי כהן במכבי חיפה, איש שם בסוף שנות התשעים. קבוצה עם שמות איכותיים, נאבק על האליפות וקורסת בסוף. הלוואי ואני טועה.

14. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

'רוח הדברים' זה משהו משתנה. גם למכבי נתניה והפועל תל אביב הייתה את התקופה שבכל יום היו הדלפות של שחקנים ואמירות שליליות על עתיד הקבוצה. מכבי חיפה נמצאת במצב טוב (היא ראשונה, מה יגידו יתר הקבוצות בליגה?). אמנם פחות טוב מכפי שהתקשורת הציגה אותה עד לפני כמה שבועות, אבל בעמדה שהיא יכולה להתקדם. אסור לשכוח שמינואר יצטרפו שני שחקנים חדשים ואי אפשר לדעת כמה הם יוסיפו לירוקים.

15. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אה?מה אתה רוצה?

רנספולד באמת יכול לעזור,ההתקפה בראשות פנטיני נראית חושך.

מה שאני אוהב בתקשורת(בציניות כמובן) זה שלפני חודשיים עשו מאיתנו איזה מנצ'סטר יונייטד והיום עושים מאיתנו הפועל ג'לג'וליה,אז אנחנו לא זה ולא זה,אנחנו לדעתי הקבוצה הכי טובה בליגה אבל לא בהרבה כמו שעשו אותנו.
    אני גם לא אוהב שקוראים לנו אלופה שבדרך,אלופה שבדרך תקראו לקבוצה שביתרון של איזה 10 נק' לפחות בפסגה,לא נקודה או 4.

נערך לאחרונה ב: ‏22/1/09