מכבי חיפה 08/09: אלופת המדינה בפעם ה-11 בתולדותיה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שגיא, ‏8/7/08.

1. שגיא Guest

ראנספורד לא יהיה חלוץ שפיץ. הוא יהיה חלוץ שני או קיצוני בצד ימין אני מאמין, כך הוא גם שיחק במשחקי גביע הטוטו. בכל אופן, זה מאוד חבל שהוא יתחיל לשחק רק בפברואר. למרות שהוא לא היה מתוכנן להרכב, היה טוב אם היה כבר אפשר להתחיל להריץ אותו.

2. ertyo Member

3. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

נולד בירוק, גדל בירוק ויגמור בירוק http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
    המהלך היה מתבקש והאמת גם צפוי, אני שמח בשבילו ובשביל הקבוצה http://img367.imageshack.us/img367/6947/smilieschal2gd2.Xxx

4. קטלוני Member

הוא מהשחקנים האלו שאפילו לא צריכים להאריך את החוזה כי זה ברור שלעולם ישארו בקבוצה שלהם.

5. Raulito Madridista

זו השנה השלישית ברציפות שקטן נחשב לשחקן הכי חזק במכבי חיפה, כלומר מאז שחזר מהפרק הלא מוצלח בווסטהאם, ורק השנה הוא מתחיל לספק את התוצרת, אחרי שנתיים מאוד מאכזבות מבחינתו. קטן אולי השחקן המצטיין של הליגה עד עכשיו עם אומנם שלושה שערים בלבד, אך הוא בישל שבעה וגם סידר לא מעט אסיסטים נוספים, שלא נוצלו על ידי שאר חבריו. קטן זכה עם חיפה בחמש אליפיות שונות, אבל בכולן הוא היה שחקן משלים לפי דעתי, הוא לא היה זה שהביא את האליפות: ב2001 זה היה בניון, שנה אחר-כך זה בניון ורוסו, ב04\2003 זו הייתה העונה של דוידוביץ, שנה אחר-כך קולאוטי לא הפסיק להבקיע, ו06\2005 מוזכרת כעונה הטובה של זנדברג בקריירה. קטן השנה מוליך את חיפה לאליפות כאשר הוא בורג מרכזי ללא ספק והשחקן הכי חשוב. מה שכן, למרות הפריחה שלו, ואולי זה קורה בגלל הצבתו באמצע, אני חושב שהוא מסוגל אפילו ליותר, הוא מקריב את עצמו בשיטה הנוכחית למען מכבי חיפה. אני הכי אהבתי לראות את קטן דווקא כחצי קשר-חצי חלוץ, במערך ה-4-3-3 של שום(ומיד אני נזכר בגול באולד-טראפורד בין הרגליים של בארטז וגם בשער המדהים בניצחון של חיפה 3-0 על יונייטד בקפריסין). חבל שקטן משחק רחוק מאוד מהשער, במשחקים האחרונים הוא מבלה על קו האמצע. לדעתי כיאל צריך לנהל את המשחק משם וקטן צריך לקבל את הכדור קרוב יותר לרחבה. חבל שגם קולמה לא מצטרף להתקפה כמו שעשה בסכנין, אבל אולי זה קשור לאיש שלידו - בסכנין זה היה לוקאש סורמה, שחקן הגנתי בלי יכולת התקפית, ובחיפה לעומת זאת יש את כיאל, שחקן עם הרבה יותר רגש, טאץ' ותזמון. אבל כיאל צריך להוביל יותר. ההחלטה של חיפה היא נכונה בהחלט וטוב לראות שחקן משחק רק בקבוצה אחת בארץ. יש סמלים גדולים יותר בחיפה, אבל גם קטן הוא סמל.

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מהלך טוב וחכם של המועדון ושל קטן. בארץ לדעתי לא צריכים לעבור ככה סתם לקבוצות יריבות, יניב קטן בשבילי עשה מעשה שתמיד כיף לראות.

7. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

האמת,אני לא יכול לבקש מקולמה לעשות יותר.
    הוא מדהים..פשוט מדהים,אני כל כך מתלהב ממנו העונה,העבודה שהוא עושה היא פשוט PRICELESS.

8. Celtics Member

לדעתי כיאל הוא קצת בעיתי,
    הוא עושה פעולות מדהימות אבל טיפה קשה לו לשחרר את הכדור בזמן וזה גורם לאיבודי כדור או להתקפה תקועה.
    לדעתי בוקולי צריך לשחק כקשר אחורי ושכיאל ייקח הפסקה טיפה על הספסל.

9. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

כל עוד זה רק הפסקה קצרה בשביל חינוך,כי נראה שלבירם עלה קצת השתן לראש אז אין לי בעיה.
    אבל צריך לזכור גם שחשוב מאוד שבירם יתקדם השנה כי הוא שחקן לעתיד.

10. Celtics Member

כן הפסקה לחינוך,
    הוא התחיל לחשוב שהוא רונאלדיניו.
    אני עדיין חושב שכדאי לשחרר את פאנטיני,
    אם משחקים 4-4-2
    אני מעדיף את ראנספורד וארבייטמן מאשר את ראנספורד ופאנטיני,
    אם ישחררו את פאנטיני אפשר להביא עוד חלוץ ובלם או בלם ומגן ימני.
    לדעתי יותר חשוב מאשר שפאנטיני ישאר.

11. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

צריך לזכור שב2001 וב-2002 קטן היה צעיר וגם לא בנו עליו , ב2004 נכון הוא להיה בורג מרכזי אבל ב2005 יחד עם עידן טל וקולאוטי הוא הוביל את חיפה לאליפות שבסופו של דבר הבחירה בעידן טל לשחקן העונה הפתיעה הרבה אנשים שחשבו שקטן יזכה , וב2006 הוא שיחק רק חצי עונה.
    העונה ללא ספק הוא הכי טוב בחיפה , כל המשחק עובר דרכו הוא לוקח גם המון אחריות על המשחק מה שנותן לרפאלוב המון חופש.

------------------------------

החתימה שלו עד 2014 תיתן לו המון שקט הקהל יותר יעריך אותו והוא יחשב סמל של ממש.
    אגב , אני חושב שמה ששחר עשה עם יניב קטן הוא גם יכל לעשות עם אריק בנאדו ולהשאיר אותו עד סיום הקריירה בירוק.

12. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש הבדל גדול בגישות.
    קטן בא בגישה שהוא מוכן לוותר על שכר ושהוא אוהב את חיפה ושהוא לא רוצה לעבור לקבוצות אחרות.

עריק בנאדו הגיע עם הצעה מברקו-ביץ' ונתניה ועשה פוזות ואיומים,היום הוא שולח את אותו ברקו-ביץ' בשביל שיגשש בשבילו על אפשרות לחזור לחיפה,עכשיו שאין את הכסף של בית"ר..פשוט גועל נפש..
    תן לי את דקל,קרופניק ומימון..לא צריך אנשים צבועים בקבוצה.

13. Celtics Member

עם כל הצביעות,
    אנחנו צריכים את בנאדו,
    בנאדו הוא שחקן הגנה מצויי, עושה את העבודה כמו שצריך והוא בדיוק השקט שמכבי חיפה צריכה בהגנה.

14. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אנחנו צריכים מגינים.
    אני מאוד מרוצה מדקל וקרופניק.

ווואלה אני מעדיף להיות קצת פחות טוב ולא לקבל את בנאדו,לא סובל לא אותו ולא את החברה שלו ברקוביץ'.

15. Celtics Member

עם זה אני מסכים,
    אני רק מקווה שאלישע יחכים ויביא מגן ימני, נמאס כבר מההצגות המגעילות של משומר באגף הימני.
    מגעיל אותי איך שהוא משחק.