מכבי חיפה 08/09: אלופת המדינה בפעם ה-11 בתולדותיה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שגיא, ‏8/7/08.

1. ertyo Member

במכבי חיפה מחכים לשובו של אלישע לוי מחו''ל כדי להחליט באיזו עמדה יצורף הזר החמישי:
    בלם או חלוץ. לאלישע כבר יש כמה מועמדים לשתי העמדות האלו. כרגע הנטייה היא ללכת על בלם זר בגלל הצפיפות בעמדות ההתקפה.

2. Celtics Member

יחד עם המגבלה של הנבדלים,
    ארבייטמן לדעתי יכול להיות כרגע הרבה יותר אפקטיבי מפאנטיני,
    ארבייטמן חלוץ מצויין ויש לו מוטיבציה מטורפת,פאנטיני חלוץ מצויין בלי רצון.
    לדעתי ראנספורד צריך לשחק ליד ארבייטמן שעם קצת ניסיון משחק (אני לא מחשיב 30 דקות בסוף משחק מול בית"ר ניסיון),יכול להיות חלוץ גדול.

3. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

בשביל מה?קרופניק ודקל עושים עבודה טובה ולהביא באמצע העונה בלם חדש שאי אפשר לדעת איך הוא יתאקלם זה מטומטם.
    את מי יוציאו מההרכב?

4. Celtics Member

לא מבין למה צריך בלם,
    אולי הוא יקח את דקל קינן וישים אותו בצד ימין? או את קרופניק?
    לא יותר פשוט להביא מגן ימני? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx

5. MHFC Member

6. {forza-haifa} Member

אני כל פעם מנסה להבין בשביל מה צריך עוד בלם . ואני כל פעם לא מבין , לא עולה לי שום רעיונות לראש . זה פשוט לא מובן , אני מקווה שאלישע יבין את זה בסופו של דבר כי חיפה לא צריכה בלם , זה הדבר שהכי לא דורש תשומת לב כרגע .

7. VaN Member

גם אני לא חשוב שכדאי להביא בלם בינואר. אני כן חושב שלמרות הציוות הטוב של קינן וקרופניק, יש לקבוצה בעיה רצינית מול שחקנים מהירים ובהתמודדות מול התקפות מתפרצות.
    אני מאמין שמרכז הגנה של ק&ק מספיק טוב, אבל אני בטוח שבלם מהיר ויציב (מצרך נדיר במחוזותינו) ישדרג את הקבוצה.
    קראתי בשבוע האחרון על התענינות באושרי רואש הצעיר של הפועל חיפה, אני מאוד אוהב את השחקן הזה ובטוח שהוא יוכל להשתלב מצוין בקבוצה. בנוסף לזה שהוא בלם מצוין הוא יודע לשחק גם בתור קשר אחורי ויוכל להוסיף לנפח שכמעט לא קיים לקבוצה בעמדה הזאת. לפי ראיון שלו הוא לא רוצה לעבור לצד הירוק של חיפה.
    בנוסף, יש לנו את מור דהאן שאמור להתבשל השנה בסכנין ולפחות לפי שראיתי ממנו, מהירות לא חסרה לו.

8. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

דווקא לשי מימון לא חסרה מהירות, לטעמי בעמדת הבלם אנו לא צריכים חיזוק, אם כבר בתפקיד הגנתי אז אך ורק בעמדת המגן הימני.

כמו שיש לנו בעיה בהגנה, כך יש לנו בעיה בהתקפה, ראו זאת במחזורים האחרונים, כאשר אנו עושים הכל טוב ויפה אך אין רגל מסיימת ...

מקווה שאלישע יעשה את הבחירה הנכונה בשבילו, אם ההתלבטות היא בין בלם לחלוץ אז לטעמי שווה להשקיע בחלוץ,
    אם היינו מבקיעים בהזדמנויות שהגענו אליהן במשחקים הקודמים (פרט לאחרון שהיה זוועה) אז כנראה
    שהיינו גומרים את המשחק מהר מהרגיל ושוברים מנטלית את הקבוצה השניה, אך אנחנו נאיבים מדי בחלק ההתקפי, וזה חבל, אנו משלמים על כך ביוקר.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏28/12/08
  9. קטלוני Member

למכבי חיפה אין כרגע רגל מסיימת של ממש.
    ומה עם מגן שמאלי?מסיללה עולה עד הרחבה של היריב כל פעם ואז מה?הוא לא מייצר שום איום או הגבהה מדויקת לרחבה.

10. שגיא Guest

הצד השמאלי פחות בעייתי כיוון שמסיללה כבר הוכיח שהוא מסוגל ליותר. סתם תקופה רעה. לעומת זאת, באגף הימני אין ממש מחליפים לחרזי ואין ספק שהוא לא יוכל להחזיק כל משחקי העונה.

11. Igi Member

ראנספורד יגיע רק בפברואר

כנראה שנצטרך להתמודד עוד חודש עם הבעיות בחוד... לא שאני מצפה ששחקן בן 18 יעשה את ההבדל, אבל עדיין חבל. מקווה בשבילו שירשים באליפות אפריקה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

12. {forza-haifa} Member

מה שבטוח השחקן הזה לא ישאר איתנו עוד הרבה זמן כי אם הוא ימשיך עם היכולת הטובה שלו גם בבוגרים של חיפה אז מהר מאוד הוא יחטף לאירופה וכנראה שהוא לא יתלבט כל כך בגלל שלפני כמה זמן הוא התרעיין ואמר שחיפה זוו רק תחנה לאירופה .

13. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

אני לא אוהב שתולים בגנאי הצעיר הזה יותר מדי תקוות וציפיות גבוהות,
    גם בתקשורת יותר מדי משבחים אותו, אין ספק שהוא מוכשר אך תמיד טוב להנמיך ציפיות, זו דעתי בכל אופן.

14. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

מסכים.

כמות הפעמים שבתקשורת שיבחו שחקן מעבר לכל פרופרציה היא ענקית.

חוץ מזה שזה גם פוגע בשחקנים עצמם.

15. Celtics Member

אלישע לוי אמר שהוא ישחק עם ראנספורד כקשר לא?
    אם הוא משחק כחלוץ אז למה לא מכרו את ארבייטמן או פאנטיני ?