מכבי חיפה 08/09: אלופת המדינה בפעם ה-11 בתולדותיה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שגיא, ‏8/7/08.

1. MHFC Member

מזמן לא הגבתי פה...
    לקראת המשחק מול מכבי ת"א העלתי 2 סרטונים ישנים ומרגשים, תהנו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

מכבי חיפה מול מכבי ת"א- גמר גביע המדינה 1993
    http://www.youtube.com/watch?v=6kRisi0De1I

מכבי חיפה מול מכבי ת"א- עונת 88-89, 5-0 ירוק
    http://www.youtube.com/watch?v=O1i_h9JSTcc

2. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מבחינתי מכבי חיפה צריכה לקחת את המשחק הזה, בלי ניצחון אנחנו נהיה קבוצת צמרת, אבל עדיין לא קבוצה 'שרצה לאליפות'. שיחקנו בבלומפילד הריק עם הפועל ת"א, עברנו בשלום את בית"ר בטדי פלוס השופט אז עכשיו בבית נגד מכבי ת"א אנחנו צריכים לנצח!

מבחינתי שיציע ג' יתחיל במסע נחמד נגד הבוזגלואים...מגיע להם! (בבקשה לא לאלימות ולבטח אל תתחילו לזרוק דברים כי ידוע שהיה לנו מזל בפעם הקודם לפני כשבועיים!!!)

לגבי המשחקים:
    קודם כל ראיתם הנגיחה של עטר במשחק בסוף השמונים? כן, כן, קלינגר היה פעם ירוק. אגב, אלה היו החולצות הנוראיות עם הסמל בגודל של כף יד, זה היה נראה ממש זוועה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
    מי שבגילי, לבטח זוכר לטובה את השופט עובדיה בן צבי. לדעתי אין היום שופט ברמה שלו, אולי בגלל שהאיש גם שידר כבוד לשחקנים. לא יודע, היום השופטים צריכים לבלוט בכל מיני דברים קטנים (רואים את זה גם בהולנד). עובדיה בן צבי היה מבחינתי גם שופט יותר טוב מ'שוטר התנועה' יצחק בן יצחק.

הניצחון הגדול הנוסף ב-1994 כעיקרון זכור לי הרבה יותר כי מכבי חיפה פשוט גרמה להרבה אוהדים שכרון חושים אמיתי. אני זוכר היטב את הכעס של אברהם גרנט בסיום המשחק, הכותרות בעיתונים: "ירדתם מהדשא עם חולצות נקיות..." בסיבוב השלישי באותו איצטדיון מאיר מליקה בכניסה ברוטאלית שבר את הרגל של רומן פץ ולמעשה סיים לו את הקריירה. לשמחתי באותה העונה הטובים לקחו אליפות הרבה בגלל משחק ההתקפ הנהדר. אם אני יורה עכשיו מהמותן, הקבוצה הבקיעה ב-36 משחקים 104 שערים. למכבי ת"א היתה אז הגנה יותר טובה, אבל כמו גרמנים ניצחו המון משחקים בדקות האחרונות. הירוקים פשוט לא הצליחו לברוח, אבל בסופו של דבר הקבוצה הזאת אז הוכתרה בשנים האלה לקבוצה הכי טובה בהיסטוריה.
    בשנים אחרי זה אלון מזרחי ערק למכבי ת"א כדי להיות שם כשלון ענקי, מכבי חיפה נהנתה מחיים רביבו, אבל למכבי ת"א היתה המנטליות היותר טובה.

בכל מקרה הקליפ הנהדר הזה מראה את הניצחון בצורה הכי טובה. אגב גם פה אלון מזרחי מדבר כמו הערס המצוי...
    http://www.youtube.com/watch?v=rA432kLQiRI&feature=related

3. messi10 Member

לפי דעתי יהיה משחק מעניין מאוד נגד מכבי תל אביב. מאור בוזגלו חוזר לקרית אליעזר. אני חושב שמכבי חיפה תנצח בגלל שהמשחק בקרית אליעזר עם הדחיפה של הקהל וגם כאשר אנחנו מגיעים בכושר טוב ובמקום הראשון מול מכבי תל אביב שעד כה מקרטעת העונה.

4. El Apache Member

אבל זה יכול להיות גם חזרה של מכבי, למרות שהסיכוים קטנים יש סיכוי שדווקא זה ייתן להם יתרון פסיכולוגי.

5. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

סלחו לי שאני מפסיק את מופעי הסטנדאפ הפשוט סוחפים שמתקיימים כאן.

אני חייב לציין שאני קצת מוטרד מכל הטררם הגדול שסביב שוער המשני שלנו, אדרי. זה התחיל באין ספור ראיונות באינטרנט לאחר המשחק, היום הייתה עליו כבר כתבה גדולה בידיעות, ובקצב הזה, אם עוד ייתן עוד משחק אחד טוב יתחילו לדבר עליו על כישרון שמתאים לנבחרת. בסדר, השוער נתן משחק אחד, שניים טובים, תנו לו להתרכז בכדורגל.
    נותר לי רק לקוות שבמהלך השבוע הזה אדרי ורפאלוב, שני חברים טובים, שגם היו גיבורים בשבת, לא יחגגו לאורך השבוע ויגיעו לא בשיאם למשחק הכל כך חשוב מול מכבי.

סביר להניח שתגידו שאני פסימי מטבעי, אולי, או שאולי זאת פשוט המציאות.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏22/10/08
  6. מקסים לנגו Member

אחד החסרונות הגדולים בתקשורת הישראלית שכאשר ישנו שחקן הפורץ קדימה ומציג יכולת טובה, הופכים אותו ישר לכוכב על. הלחץ סביב והציפייה ממנו בוגדים בו והוא "מתרסק" או לפחות יורדת משמעותית ביכולתו. ורק לדוגמה: היכן היום שי בירוק שהובטח להצלחה בטוחה? מקווה מאוד שאדרי יקבל את מסע החשיפה שלו בשיקול דעת וירד לקרקע - אחרת הוא צפוי להתרסקות כואבת והחלמה ארוכה.

7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אי אפשר לשלוט בתקשורת, אם הן מנפחות כל דבר אז אי אפשר לשנות את זה. מה שחשוב זה שאדרי יתרכז במשימות שלו ושלא יקרא/ישמע יותר מדי כתבות עליו. לדעתי בסופו של דבר הכל תלוי בשחקן הצעיר עצמו, האם הוא טיפוס עם הרגליים על הקרקע אז יהיה בסדר, אם הוא פתאום מושפע מאיזה אבא מטורף או ירגיש שהוא מעין אלוהים, אז הנפילה תהיה קשה.

לא סתם כל התקשורת כבר שנה מבלבלת את המוח כשמדובר במאור בוזגלו. הבחור לבטח שחקן מוכשר, אבל הוא לא מסי או בוז'אן קרקיץ'...אהה, הוא אפילו לא הכשרון הגדול בהולנד שנקרא איברהים אפלאיי (משחק ב-PSV).

מלה אחרונה לגבי השחקן ואביו. מכבי חיפה מראה שהיא יכולה יופי לחיות ולהתקיים בלי הסחטנות של המשפחה הזאת, מבחינתי הגעתו של האבא לקרית אליעזר היא בגדר פרובוקציה ("גרתי בחיפה ויש לי חברים שם...") אבל אנא יציע ג', תחשבו על המועדון שלנו ולא על איזה בבון (מי שמשווה נשיא מכבי חיפה לנסראללה הוא לדעתי אפילו גרוע מזה, הוא פשוט תת רמה של אדם חולה שזוע לתשומת לב שהוא לא קיבל בילדותו) שבא בשביל אולי לגרום לנו לעונש רדיוס, הרי אנחנו יודעים שהאיש הזה מחפש את זה. חבל, מאד חבל שלוזון לא מתערב ומבחינתי שולח מסר תקיף לבוזגלו וגם לאוהדים. ברור לי שלא צריך הרבה והענינים יאבדו מפרופורציות.

8. REAL MADRID Member

אני לא חושב שקללות כלפי אדם מסוים יגרמו לעונש רדיוס. קשה לי להאמין שהקהל יעיף חפצים כי בוזגלו פשוט לא שווה את זה.

9. RAVID0O7 Member

חיפה הולכים לנצח ובגדול!!!

מי יבקיע למכבי יבוראין שמחמיץ מול שער ריק?

או בוזגלו שעשו אותו יותר גדול מאלוהים אבל איתמר לגלי (שחקן נוער בן 14 של חיפה) משחק יותר טוב ממנו

או קמאנאן שכבר ממחזור 5 עונה שעברה לא פוגע??

בקיצר חיפה קבוצה הרבה יותר טובה מוכשרת ורגועה ממכבי

10. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

ודווקא מזה אני פוחד, שהשחקנים יהיו שאננים ולא יתנו מעצמם מספיק,
    כי בל נשכח שעומדת מולנו יריבה שאמנם נמצאת בתקופה גרועה, מיקומה בטבלה אף לא מצדיק את היכולת שלה,
    אך עדיין זה לא מבטיח לחיפה את הניצחון, המשחק יכול להתפתח בדרכים שונות, אנחנו לא צריכים לבוא עם האף למעלה ולהצהיר שאנחנו מנצחים את המשחק.

אני מקווה שאדרי יתן תצוגה מדהימה בין הקורות כפי שנתן בדוחא נגד סכנין, היכולת שלו תהיה מאוד חשובה במשחק ...

שיהיה בהצלחה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

11. AVISEY Member

אני מקווה שהוא לא יצטרך לתת תצוגה כזו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב ששנינו פה מספיק הגיוניים בשביל לא לעשות את זה, אבל אני לא סומך על ההגיון בדברים האלה. יעקב בוזגלו פרובוקטור לא קטן (בטח יגיע עם כמה 'חברים') וחלק מאוהדי מכבי חיפה לבטח לא יסתפקו רק בלקלל אם הם יקבלו את החופש בשביל לעשות את זה. שוב פעם, בוזגלו היה צריך להבין שהופעתו בקרית אליעזר תגרום למהומות, אבל לאיש פשוט לא אכפת. לפי איך שאני מכיר אותו דרך העיתונות הוא בן אדם גס שחושב רק על עצמו (לדעתי אפילו בנו סובל ממנו). בן אדם הגיוני היה נשאר בבית וסומך על המשטרה שהם יגנו על בנו אם האווירה תחמיר. בן אדם הגיוני גם לא מכנה את יעקב שחר "נסראללה", לא?

אני מקווה שהקבוצה שלנו תצא בשקט מהעניין הזה, אבל אני חושש ממהומות. על המגרש אני מצפה לניצחון או תיקו, לדעתי מכבי ת"א כרגע לא מספיק בכושר בשביל לנצח בחיפה. כולי תקווה שגם השופט לא יכריע לכאן או לכאן. אגב מי שופט?

13. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

השופט הוא מנשה משיח.
    אני חייב לציין שאני לא אתפלא אם הוא יאבד לפרקים את השליטה על המשחק. אני בספק גדול מאוד אם סדר הגודל של משחק כל כך טעון לא קצת גדול עליו. טוב, ככה זה כשמאיר לוי עסוק בעסקאות טיעון וכרגע שופט בליגה א'. אם השופט לא יגנוב את ההצגה, אין לי ספק שאנחנו הולכים לנצח את המשחק הזה. חיפה פשוט טובה יותר ממכבי בכל פרמטר.

14. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

בדרך כלל במשחקים גדולים נותנים לאלון יפת את המושכות לידיים, לא שאני בעד השופט הזה,
    אך משחקים מהסוג הזה הוא נוטה לא מעט לשפוט, איזה משחק הוא ישפוט?

15. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

עד כמה שאני יודע יפת לא שופט המחזור הזה אף משחק.