בדיון שנערך אחה"צ נקבע שמכבי חיפה תשלם קנס של 10000 ש"ח ולא תקיים משחק/י רדיוס בעקבות זריקת הבקבוק לעבר ליאור אסולין במפגש נגד מכבי פתח תקווה. נראה אתכם לא אומרים שידו של שחר בעונש הקל שספגה הקבוצה.
בהחלט עונש קל. הדיין לחלוטין התעלם מהעונש על תנאי שעמד על שני משחקים רדיוס ולדעתי גם 20 אלף שקל קנס. נו טוב, נגיד תודה ונשתוק. הרי במילא דפי הפורום תכף יתמלאו בכמה לא פייר זה. והאמת, יהיה קשה לי שלא להסכים איתם.אז שוב - נגיד תודה. ונשתוק.
מאד לא ברור לי מה קרה שם, אפשר כמובן כאוהד מכבי חיפה לשמוח, ואני בהחלט שמח, אבל כל העניין הזה מסריח מכל הכיוונים. בגלל כמה טרופיות מגיעים לבית הדין? האם נזרקו באמת רק כמה טרופיות או עפו לכיוון כר הדשא דברים אחרים? בוא נגיד ככה, אם השופט הרביעי שהיה זה שרשם בדו"ח את העניין שיקר אז הייתי מיד מזמין אותו לבית המשפט בשביל משפט דיבה. מפקד הכח המשטרתי שהיה במקום לא דיווח על בקבוק ולא על בטיח, המצלמות לא ראו שום דבר, אז מה השופט הרביעי ראה? ברצינות, היום שמענו על כל מיני שטויות ששופטים קשורים בזה ועכשיו אני לגמרי לא מבין איך מכבי חיפה בכלל הגיעה לבית הדין? שום פעם, אם נזרקה בקבוק הקבוצה צריכה להענש, אבל אם לא?
אולי אם הייתי אוהד מכבי ת"א זה היה מפריע לי, אולי. בתור נייטראלי, יש חוק ויש היגיון, ההיגיון פה לטעמי בעדיפות על החוק כי לראות משחק כמו מכבי חיפה- מכבי ת"א ברדיוס או ללא קהל זה מכת מוות לכדורגל הגם ככה חולה שלנו.
de Middenweg - הרגע צפיתי בחדשות הספורט והביאו שם תמונה שמוכיחה שנזרק חפץ על ליאור אסולין. אי אפשר לזהות במה מדובר, אבל ניתן לזהות שמדובר בעצם שאורכו כ-20 ס"מ.
2 טרופיות, שקית גרעינים וכמה מטוסי נייר, זה מה שנזרק מהיציע. בקבוקים כמדומני אסור להכניס למגרשי כדורגל. יצאנו בזול כי המערכת המשפטית של ההתאחדות היא ביזיונית, במדינה נורמלית לא היו מתרגשים מדבר כזה. לפני שבוע וחצי אוהדי ברצלונה זרקו אבוקות בוערות לתוך היציע של אוהדי אספניול וזה נגמר בלי עונש, חבל בכלל על הזמן שביזבז כל מי שנכח בדיון היום. גם התנאי הזה הוא מטומטם לגמרי, מספיק בנאדם אחד שיזרוק טרופית והתנאי מופעל על הקבוצה, ממתי טרופית שווה לאבוקה או לרימון?
"עצם שאורכו 20 ס"מ"... מזכיר לי כמה אייטמים של ערוץ הספורט. בקיצור אני מאמין שאכן נזרקו חפצים,ולפי החוק היבש מכבי חיפה היתה צריכה לקבל רדיוס בגלל כמה אוהדים מטומטמים.אבל ההבדל הוא שמכביחיפה באמת צריכה לקבל רדיוס בגלל "כמה אוהדים מטומטמים". אצלנו תמיד אפשר לדעת לאן לכוון את המצלמות ולמצוא את הקומץ,גם יש עם מי לדבר. עם בית"ר תמיד יחמירו כי האוהדים של בית"ר עושים מעבר לזריקת חפצים\הכאה\פריצה למגרש תמיד את הריטואלים הקבועים של עוד 100 דברים שלא מקובלים על אף אחד.נוסף על כך שההתנהלות שלה היא בזיונית ומסריחה ומגיע פלוץ כמו ארזי\קורנפיין ומתקרנף ומשתחצן לך מול הוועדה ומצדיק לך את ההתנהגות שלהם. צ'יזיק לעומת זאת הוא דוגמא ומופת איך צריך להיראות מנהל,ולא פלא שהוא מכהן באופ"א בתפקיד מכובד.הוא כבר צבר לעצמו במרוצת השנים את הכבוד וכוח ההרתעה שלו בהתאחדות ולכן מכבי חיפה יצאה בזול.כי נותנים למנהלים שלה ולמיחלה שלהם כבוד.לבית"ר לא יתנו בחיים.
אני רק אוסיף כי כולי תקווה שהעונש שהוטל על מכבי חיפה הוא סימן לתהליך התפכחות כל שהוא של ההתאחדות לכדורגל בנוגע לעונשי משחקים ללא קהל ושיותר עונש כזה לא יתבצע והעונש לא ניתן רק בגלל שלוזון מפחד מיעקב שחר.
אני לא חושב שזה עניין של מפחד ממנו או לא מפחד ממנו. לוזון גם לא קובע את העונש. אני חושב שאחרי כל ההשמצות שהדיינים קיבלו בזמן האחרון בהחלט הגיע הזמן לשינוי ואני מקווה כמוך שמפה יוצאים לדרך חדשה מבחינת הענישה. לא אמרתי לא להעניש, דעתי היא שקבוצה והאוהדים לא צריכים לסבול בגלל איזה טמבל שזרק בקבוק מהיציע. וחוץ מזה- שיענישו את השוטרים. הם אחרים על הסדר במגרש.
ההתבטאויות שלו משפיעות ואף אחד גם לא ישכנע אותי שבית הדין הוא גוף בלתי תלוי כי עובדה שכשלוזון מואשם הוא תמיד יוצא זכאי וכשהקבוצות שהוא לא מחבב הולכות לבית דין הוא מפגיז בהצהרות והעונש מפגיז בהתאם וכשמדובר בקבוצות שהאנשים שם יותר אהובים עליו אז העונשים הם הרבה יותר קלים. אבל עזוב, אנחנו לפניי יום כיפור ולא צריך להתמרמר בשטויות האלה, בסופו של דבר יש דברים יותר חשובים ואני גם שמח שהמשחקים הללו יתקיימו עם קהל כי כמו שהאוהדים הטובים של בית"ר לא אשמים שיש אנשים חמומי מוח שעושים שטויות ובלאגנים גם האוהדים הטובים של חיפה לא אשמים שיש להם בקהל אנשים כאלה, רק שוב אני מקווה שזה יהיה אחיד ושבפעם הבאה שמי מאוהדי בית"ר יזרוק רימון עשן/חזיז/ב'קבוק על שחקן יריב העונש לא יהיה כבד רק בגלל שאנחנו לא אהודים במיוחד על יו"ר ההתאחדות
שאבייר אנדרסון, הקשר החדש-ישן שלנו, חוזר לסגל נגד מכבי ת"א לאחר שנראה כי החלים כמעט סופית מפציעתו, ויוכל לעמוד לרשותו של אלישע לוי ביום ראשון עוד שבועיים וחצי.
לא רואה בו שום תועלת. הדבר היחיד שהוא יכול לעזור הוא בעיבוי הספסל, מעולם לא התלהבתי מאנדרסון. חבל שהוא תופס מקום של זר שיכל להיות הרבה יותר איכותי ממנו. (ולא לדבר על הסכומים שהוא מקבל).
הוא לא תופס שום מקום מכיוון שלא החליטו להביא אותו על חשבון מישהו אחר, אלא פשוט הביאו אותו כי לא היה מישהו אחר. מקווה שבינואר ימצאו לו קבוצה.
שוב, קשה לי להבין איך אתם מוותרים עליו כל כך בקלות. א- הוא היה מהשחקנים הבולטים בקבוצה בקמפיין האירופאי בשנה שהוא שיחק במועדון ב- תנו לו צ'אנס, גם ככה יש לנו 2 מקומות פנויים לזרים. אני מקווה מאוד שהוא יוכיח שיש לו מה לתרום למועדון ושהוא יהיה חלק משמעותי מהעונה הטובה שתהיה לנו.
אין לו איפה לשחק גם ככה. כיאל וקולמה (בעיקר) הם די באנקרים בהרכב ואנדרסון משחק על המשבצת הזו. הוא הרי לא יהפוך פתאום לקיצוני שפורץ באגף.