זה לא נראה שמכבי חיפה משתדלת יותר מדי לחזור לגדולתה, זה נראה שבמועדון הזה די נכנעו כבר עכשיו שוב לבית"ר ירושלים. התל אביביות לפחות מנסות, מחתימות שחקנים, מציעות הצעות, ובגזרת הירוקים די שקט... לא נראה לי שקולמה וקרופניק יצליחו להיות אלה בלבד שיעשו את השינוי, אני לא יודע למה בחיפה מחכים, כדאי שיתעוררו. אומנם אף אחד לא מבטיח לתל אביביות שיבואה, יבוריאן, לוז וישראלביץ' יוכלו לעשות את השדרוג לעבר האליפות אבל כמו שאמרתי, יש שם לפחות ניסיון לשנות, להשתפר... במכבי חיפה אין את זה, וכפי שזה נראה עכשיו הם בדרך לעוד ענה אפורה מאוד.
עם כל הכבוד, התל אביביות פשוט נואשות לחיזוק לאחר העונה שעברו. מכבי חיפה לא צריכה את יבואה במחיר שהוא נקנה ולא את יבוריאן, ישראלביץ' ובן לוז. בנוגע לזה שלא היו עדיין החתמות של זרים מחו"ל, אני מעריך שבמקום להחתים פה זרים לא יוצלחים כמו שכבר קרה בשנתיים האחרונות, מעדיפים הפעם לקחת את הזמן ולעשות את הדברים בשקט ובחוכמה. נקווה שכך באמת יקרה. ד"א, אייל גולסה פותח היום במשחק האימון מול בני יהודה. מעניין מה זה אומר לקראת המשך העונה...
במכבי חיפה פשוט שינו גישה. זה הכל. שחר (וגם אלישע לוי) מאמין שאפשר להגיע להישגים גם בלי להוציא מליונים על שחקנים, שבינינו, לא ממש שווים את זה. אפשר לקרוא לשנה הזו מעין שנת פילוט כזו. אני חושב שאם העונה תהיה מוצלחת (ומוצלחת זה לא אומר בהכרח אליפות) אז שחר ייתן לאלישע לוי את ברכת הדרך להמשיך לעוד עונה ולהמשיך בבניה. ימים יגידו האם המהלך הזה הצליח.
מה זה לא צריכה את יבואה? מי חלוץ שני במכבי חיפה? נראה לך שעם קאדר כזה מכבי חיפה תהווה איום? התל אביביות לא הוציאו סכומים מטורפים על הרכישות פרט לבוזגלו, הם השקיעו לא מעט כסף אבל במטרה לעשות שינוי. במכבי חיפה חוסכים.. ישנים.... לא יודע איך לתאר, בתור נייטראלי אני מאוד רוצה לראות את מכבי חיפה פקטור בליגה הזאת, זה חשוב, אבל איך שזה נראה, יהיה לה קשה מדי.
בינתיים במשחק האימון הראשון שלה העונה ניצחה מכבי חיפה 2-0 את בני יהודה. ליאור רפאלוב כבש את השער הראשון בכדור קשתי מעל השוער, שאם תשאלו אותי, לא היה מכוון, ואת השער השני כבש יניב קטן בבעיטה חופשית לחיבורים. אלישע לוי שיתף הרבה שחקנים (20) כולל השחקנים צעירים גולסה (פתח בהרכב), גאדיר, זגורי ומור דהאן. שני שחקנים בלבד שותפו לכל אורך 90 הדקות - המגן השמאלי מסיללה וקשר הרכש ג'ון קולמה. הזר הנבחן אנוג אנואה נכנס בדקה ה37 במקום ליאור רפאלוב. אלישע לוי אמר שהוא ימשיך לבחון אותו ולא ממהר לקבל החלטה לגביו.
לא ראיתי את המשחק לא הייתי בבית, מישהו ראה את המשחק בספורט 5? הצעירים שיחקו טוב? איך אנוג אנואה השתלב?
למעשה ניראה שחיפה העונה לא תיאבק על האליפות אלא תבנה את עצמה מחדש ובמידה וזה יעבוד אז שחר ימשיך לשמר את השלד לאורך שנים(ובד בבד להוסיף פה ושם חיזוקים איפה שצריך), וזו הסיבה גם לזה שהוא לא מפריז בסכומים על יבואה או על בוזגלו או כל חלוץ אחר שהשקיעו עליו מיליוני דולרים ,הוא חושב שבעזרת שחקנים יעילים שעולים גרושים הוא יוכל להצליח , וזה אומנם מראה אולי על חוסר רצון לאליפות, אך מעשה מאוד מחושב לשנים הבאות . שחר הוא בן אדם מאוד מחושב וכמו שכולם יודעים מבין גדול בכדורגל כך שאין מה לדאוג , כל קניה קטנה של שחקן נעשית בכובד ראש עם מחשבה עתידית . אני אישית משער שחיפה לא תאבק על האליפות וגם לא על המקום השני , אך לדעתי היא תאבק חזק על המקום השלישי.
מכבי חיפה החתימה את אלישע לוי, ואמרה לעצמה השנה לא ניקח אליפות, אבל נבנה קבוצה צעירה וחזקה ואז ניקח. אבל אני מאמין שחיפה יתחרו על המקום השני השנה .
במחיר שטביב רצה עבורו, מכבי חיפה לא צריכה את יבואה. הם לא היו במצב עד כדי כך נואש. ו...התל אביביות לא הוציאו סכומים מטורפים? יבואה ובוזגלו די נוגדים את התיאוריה הזו. לגבי משחק האימון- אמנם משחקי אימון נועדים בעיקר בשביל לגבש את הקבוצה, אבל בהחלט ניתן לראות שקולמה יהיה שחקן חשוב במערך של חיפה העונה. בכל מקרה, אין ספק שחסרים עוד לפחות 2 שחקנים, בעיקר חלוץ וקשר התקפי.
יבואה הוא חלוץ טוב שרק יכול לעזור למכבי חיפה בעמדת החלוץ השני. ישראלביץ' ויבוריא הגיעו למכבי ת"א, קבוצה שהולכת חזק השנה על האליפות, לא נראה שמכבי הייתה מחתימה אותם אם הם לא היו מתאימים לקבוצה שהולכת על האליפות. הם שחקנים מצויינים כל אחד בתפקידו. לגביי גולסה, אני לא חושב שאם שחקן כזה או אחד פתח במשחק אימון אומר משהו על העונה הקרובה.
ושמעתם על כך שמכבי חיפה קיבלה הצעה לצרף קשר מנבחרת עירק? הגיע פקס לקבוצה ובו הוצע השחקן לקבוצה. כותרת הפקס, אגב, הייתה 'סופרסטאר'. מדובר בשחקן בשם נשאט אקרם. קשר שעוד חודשיים יהיה בן 24 המשחק בנבחרת עירק. מחקירה קטנה עליו התברר שהוא משתמש כקפטן שני בנבחרתו. למרות גילו הצעיר יש לו כבר 72 הופעות בנבחרת ו10 שערים, בא הוא משחק מגיל 18. בגיל 19 הוא עבר לשחק בערב הסעודית ובשנתיים האחרונות הוא משחק בקאטר. מדובר בשחקן שנחשב לאחד המבטיחים בעירק. בעונת 05/06 כבר נבחר לשחקן הזר הטוב ביותר בסעודיה באותה שנה גם נבחרת לשחקן השנה בעירק, והיה לשחקן המצטיין בגמר גביע אסיה 2007, בו עירק זכתה, ובאותה שנה גם דורג במקום השלישי ברשימת השחקנים הכי טובים באסיה באותה שנה. לאחרונה אף היה מועמד למנצ'סטר סיטי: http://www.fifa.com/worldfootball/clubfoot...sid=670382.html חזון אחרית הימים? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
מעניין אותי לדעת איזו מכבי חיפה נראה השנה, האם זו תהיה הדורסת של אברהם גרנט או האנמית של רוני לוי? כשבכלל השניים כבר נשכחו מהנוף של קריית אליעזר (טוב, אולי לא נשכחו). מכבי חיפה-2 בני יהודה-0 זו התוצאה שהתנוססה אמש בתום משחק האימון בין הקבוצות. אז קודם כל, אפס שערי חובה וזה כבר טוב. מצד שני, רק שני שערי זכות. לא, לא ראיתי את המשחק אבל רק מהסטטיסטיקה היבשה אפשר לראות נקודת אור: גם קטן וגם רפאלוב כבשו. אז נכון שמדובר במשחק אימון והוא כלל לא ישקף את אשר יהיה בהמשך אבל אם הדרך של אלישע לוי תשמור על רשת נקייה ותסלול את הדרך לשערי הזכות - נראה עוד הרבה פעמים את קטן ורפאלוב חוגגים.
בכל מחנה האימונים של העונה שעברה רפאלוב סיים כמצטיין, כולם היו בטוחים שהוא סוף סוף יראה לנו מה הוא יודע לאורך זמן. אבל בליגה זה היה רפאלוב אחר לחלוטין. משחקי ידידות הם בשביל להרשים את המאמן ולהכניס את השחקנים לכושר. אוהדים לא צריכים להתרשם ממשחקי אימון, כשתגיע הליגה נראה מה הם שווים באמת.