מכבי חיפה 08/09: אלופת המדינה בפעם ה-11 בתולדותיה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שגיא, ‏8/7/08.

1. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

menashe, אנדרסון קשר אחורי שטכניקה היא לא הצד החזק שלו בלשון המעטה. אנחנו מחפשים קשר אמצע שיודע לעשות דבר נוסף מלבד להרוס את ההתקפות של שתי הקבוצות. קולמה ברמה גבוהה יותר, ולכן הוא כרגע ירוק ולא אנדרסון.

אגב, הדיון על קטן באמת שמיצה את עצמו, הפסקתי לספור את מספר הפעמים שרשמנו את אותם הדברים פעם אחר פעם.

2. Lupo Member

אני עדיין לא הבנתי בכלל מה צריך עוד קשרים. את קולמה וכיאל אני רוצה לראות משחקים באופן קבוע, שניהם ברמה מספיק גבוהה לטעמי. קולמה מתגלה כהפתעה גדולה לדעתי, ועושה עבודה נהדרת. כרדיט לרוני לוי על כיאל.
    רנאטו שחקן טוב שדובר על חזרתו, אבל לא הייתי רוצה לראות אותו מגיע לחיפה. הוא לא נותן מעצמו 10% למען הקבוצה. אם כבר קשר, אני הייתי מחזיר את אנדרסון, שדווקא ממנו אני מחזיק בתור שחקן 50-50 ולא רק קשר אחורי.

3. צחי לייבמן Member

הבעיה שאנדסון הוא לא קשר של 50-50.. הוא קשר אחורי, ושחקן כזה חיפה לא צריכה בכלל.
    יש את כיאל שהוא 50 -50 יש את קולמה שהוא קשר אחורי. זזה מספיק לדעתי..
    השאלה בכלל היא איך אלישע לוי ישחק היום באיזה שיטה?

4. Lupo Member

ככל הנראה 4-5-1 עם כיאל וקולמה במרכז, רפאלוב וקטן באגפים, בוקולי מאחורי פאנטני.

5. LiranSH Member

אם אני במקום אלישע אני שם את בוקולי באגף וליאור במרכז. שפעם אחת יהיו בתפקידים הטבעיים שלהם.

נערך לאחרונה ב: ‏30/8/08
  6. שגיא Guest

אז המשחק הראשון נגמר בניצחון. על המשחק עצמו כתבתי כבר בדיון המחזור, אבל פה אתייחס למשהו שהוא קצת יותר כללי שהיום ראינו, בניגוד לעונה הקודמת. נכון, לא היה משחק גדול של חיפה, אבל ראינו התלהבות ולא מעט דקות טובות ואיומים על השער. הנקודה הכי טובה מבחינתי היא שלא נשברנו. מכבי חיפה הייתה קבוצה מאוד שבירה בשנתיים האחרונות. אחרי שחטפה שער היא הייתה מפסידה לשחק. היום, למרות שער איימים של דוידוביץ' והרחקה מטופשת והכל תוך דקה, הקבוצה שמרה על איפוק, שרדה הדקות של הלחץ האשדודי וגם הצליחה לכבוש את השלישי ואפילו להגיע לעוד כמה הזמנויות. וזה כבר שינוי לטובה.

7. MHBC Member

סוף סוף ראינו קבוצה שנלחמת ושלא מוותרת, קבוצה שלא מסתפקת ב1-0 קטן ולא נשברת אחרי שהיא סופגת גול, קבוצה שלא מתפרקת אחרי שהיא מקבלת כרטיס אדום.
    סוף סוף ראינו את בוקולי חוזר לעצמו, סוף סוף ראינו את יניב קטן משחק כמו שהוא יודע.
    ואני חושב שזה אחד הדברים הכי חשובים שהביא איתו אלישע לוי, הוא נתן את השמחה לקבוצה והחזיר את השמחה לכדורגל.
    אז נכון שחסרים 2 זרים, אבל סוף סוף לא מביאים זרים במיליונים שלא שווים כלום ולא מביאים זרים בשביל להגיד שהבאנו.

8. Lupo Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

9. beitar4ever Member

אני ממש מצדד בדעה שלך. ראינו את חיפה עם רוח חדשה. מה שאהבתי בחיפה היום זה הלחימה והמוטיבציה שהם הפגינו גם לאחר שהם שיחקו עם עשרה שחקנים, זה ממש היה יפה לראות את זה(וקצת מרתיע http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx ).
    הצמד שמצא חן בעיניי זה כיאל וקולמה שעשו עבודת הגנה משובחת, כשאשדוד ניסתה לבנות התקפות מהמרכז(אם כי הם היו קצת באאוט ב25 דקות הראשונות של המחצית השניה ,כשנתנו לאשדוד להניע את הכדור בחופשיות).
    ניראה שמינויו של אלישע לוי השפיע על השחקנים לטובה , ובמיוחד על יניב קטן שנתן היום צמד אישי עם יכולת טובה ממה שהספקתי לראות.

10. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

בוא נקווה לפחות אוהד בית"ר המנומס (אפשר גם ככה, מצויין!) שהשחקנים שלנו לא יחשבו עכשיו שהנה הקבוצה כבר יכולה לזלזל בקבוצות אחרות. למרות שלא ראיתי את המשחק אני מקבל רושם חיובי וזה נחמד לשמוע. אולי באמת סוף סוף נפטרנו קצת מרוח הסלברטיז בקבוצה, אולי בית"ר נדבקה מזה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx .

ברצינות, אני באמת מקווה שהירוקים יחזרו למאבקי האליפות, רק דווידוביץ' צריך להפסיק לעשות שטויות וגפני בהחלט צריך לשבת כמה משחקים טובים בצד. זאת היתה חתיכת עבירה מלוכלכת!

יהיה בסדר!

11. shabaaz Member

לא צריף לפרט הרבה איזה כדורגל היה,יהיה וטמון במכבי חיפה.
    שאלת המליון דולר היא איך להוציא אותו מהרגליים של השחקנים.
    רוני לוי יצר אווירה עכורה בקבוצה וסביבה וכיאה לזאת הקבוצה שיחקה כדורגל עלוב.
    אלישע לוי הגיע ובראש ובראשונה חיזק את האופי של השחקנים ואת המעמד של שחקני הבית וובכך יצר קונצנזוס רחב של אוהדים סביב המועדון.

למה באמת מועדון צריך 5 זרים אם שניים מהם גם ככה מאבדים מהמעמד באמצע העונה ולא תורמים.
    מכבי חיפה הגדולה של שפיגל לקחה אליפות עם 3 זרים ועדיין היתה דורסת כל קבוצה בליגה בלי אף זר.
    לוי יודע שאם הקבוצה תרוץ לאליפות שחר יחזק אותה.
    ראינו אתמול עוד הוכחה שהזרים הרציניים שמגיעים לארץ(כמו שתמיד טענתי) הם לא מדרום אמריקה,אלא מאפריקה-מי שראה את פאנטיני ומסיללה(תותח) הבין שלאפריקאים אין זמן להסתגל,מאחר והם צריכים לטפל בקריירה שלהם.מקצוענים נטו.

ולגבי הכדורגל אתמול:תענוג.אין שום קשר בין האופי העלוב והכדורגל שראינו בתקופת ר.לוי לאלישע לוי.
    ראינו אתמול לחימה,אופי,תקיפה,קבוצה מגובשת.
    אני כבר אומר עכשיו-אין שום קבוצה שתוכל על הניהול והכדורגל של מכבי חיפה אם היא סך הכל תשחק את הכדורגל שלה.

12. Igi Member

מסכים עם כל מה שנאמר פה. הרוח החדשה שאלישע הכניס בקבוצה מורגשת כמעט בכל מהלך, הגנתי או התקפי. מספיק רק לראות את יניב קטן, שהיה מאבד את עצמו והורס לנו התקפות בכ"כ הרבה משחקים עם רוני, מצטיין אתמול עם צמד ונלחם על כל כדור, רפאלוב שחוזר להגנה עם השחקן שלו בכל התקפה... אין ספק שבמשימה העיקרית במשחק הפתיחה, מכבי חיפה הצליחה - היא החזירה לעצמה את כבוד אוהדיה.

אם לנתח מקצועית, רוני גפני היה די עלוב אתמול. כל ההתקפות באו מהכיוון שלו, שלא נדבר על העבירה שאפילו יכולה להסתיים ב-2 משחקי השעייה, אם כי יש לציין גם שחקני אשדוד ביצעו בדיוק את אותה העבירה על אלון חרזי(ענק) פעמיים.
    לטעות השנתית של דבידוביץ' כבר התרגלנו... טוב לדעת שלפחות אחרי כל טעות כזו עומדות שורות של משחקים שמוכיחות שוב מיהו השוער הטוב בארץ. גם קרופניק הפתיע אותי עם משחק שקט וטוב לצידו של הסלע שלנו, דקל קינן.
    פאנטיני הוכיח אתמול שהוא יכול להסתדר גם ללא שום חלוץ לידו כשמאחוריו יש חוליית קישור ראויה. לא יודע מה איתכם, אבל עד ההרחקה פשוט נהניתי לראות אותו משחק. התנועה עם ובלי הכדור, פינוי השטחים, חילופי המקומות, נהדר. על מסיללה כל המילים כבר נאמרו, המגן השמאלי הטוב בליגה והעונה נקווה שכולם סוף סוף יראו את זה. לפחות על זה אפשר לתת קרדיט לרוני.
    לגבי רפאלוב, לא היה לו משחק גדול אתמול, אבל גם אצלו ניכר השינוי בגישה. נקווה שבעתיד נראה את זה גם ביכולת על המגרש.

ואחרי כל זה, צריך לזכור שזה היה בסה"כ משחק ראשון ועוד יש מה לשפר מבחינה מקצועית(בעיקר להחזיר את מסיללה), אבל לפחות ראינו את מכבי חיפה שכ"כ חיכינו לה כל השנים האלה. נקווה שההתרשמות הראשונית מהקבוצה(וספציפית מקטן, קולמה, פאנטיני, קרופניק) תמשיך בצורה הזו ומי יודע, אולי אלישע אפילו יסתפק בסגל הזה ללא שני הזרים עד החורף.

ד"א, וידאו נחמד על מכבי חיפה עונת 2008/2009:
    http://maccabi-haifa.walla.co.il/ts.cgi?ts...pt=item&id=8221

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏31/8/08
  13. gustavo_broccoli Member

משחק ראשון ופוסטים שנראים כמו סיכום עונה.

לא הגזמתם קצת?

14. צחי לייבמן Member

ממש לא.
    כל אחד נתן דעה על המשחק, זה בדרך כלל מה שעושים פה...

15. AVISEY Member

מה ששמחתי ממנו הכי הרבה חוץ מקטן(והניצחון כמובן) , זה בוקולי , משחק גדול שלו אתמול ונראה שהוא חוזר אחרי שנה קשה בקישור האחורי , אלישע נתן לו את האגף והוא הראה שהוא לא שכח לשחק , נהנתי ממנו כמו פעם.