מכבי חיפה 08/09: אלופת המדינה בפעם ה-11 בתולדותיה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שגיא, ‏8/7/08.

1. צחי לייבמן Member

נראה לי שגיטה נמכר.
    כן זאת לא אבדה גדולה למכבי חיפה. כמו שכולם טענו פה.
    הלוואי שיצליח בסכנין.

2. beitar4ever Member

לדעתי ההחלטה יכולה להיות לא הוגנת מצד גיטא מכיוון שבעונה שעברה ראינו אותו עושה המון למען חיפה והוא בהחלט שחקן טוב שמשלב מהירות , פיזיות והמון לחימה , לדעתי סכנין זכתה בשחקן מעולה.
    אך מצד שני לחיפה יש כמה שחקנים שהם עדיפים על פניו, ארביטמן, חמד ושני הצעירים גולסה וגאדיר, אז ככה שמהנימוק הזה ההחלטה של לוי לשחררו היא מוצדקת .
    ובקשר לשאלה שלך האם זו מכירה או השאלה- ניראה לי שזו השאלה.
    אני חושב שלחיפה יש שני שחקנים צעירים שיכולים להגיע רחוק אם יתנו להם הזדמנות , ואני מדבר על גולסה וגאדיר. שניהם מביאים איתם כ"כ הרבה התלהבות למשחק והמון מהירות ואני בהחלט אשמח לראות אותם משחקים כי אני מאוד אוהב את סגנון משחקם.

3. Raulito Madridista

אושרי גיטא שחקן שנותן מאתיים אחוז עבור הקבוצה, אבל הבעייה היא שכל ההשקעה שלו לא שווה יותר מדיי. לפעמים בכדורגל(ואני מדגיש את המילה - לפעמים), המצב הוא פשוט מאוד: או שיש לך את זה, או שלא. אושרי גיטא לא התברך בכישרון. הוא השחקן עם הכי פחות פוטנציאל להצליח מתוך השחקנים שיש למכבי חיפה בחלק הקדמי. יש מאמנים שמעדיפים מוסר עבודה גבוה מאשר כישרון ופחות מוטיבציה, אבל עושה רושם שבמכבי חיפה החדשה כולם רעבים להצליח. בכל אופן לגיטא לא היה סיכוי להצליח בחיפה כי הסגל היה עמוק מידי וזה הכל.
    במחנות האימונים העסק נראה טוב עבור חיפה. הקבוצה לא סופגת ומהתקצירים שראיתי היא עושה מהר מאוד את המעבר מהגנה להתקפה, דבר שהיה תקוע מאוד בשנה שעברה. קולמה נראה מצויין וגם קטן וארבייטמן. בכל אופן, כאשר יחלו משחקי גביע הטוטו וחיפה תפגוש בדרך את אחת מהקבוצות היותר רציניות בליגה, יהיה אפשר לדעת איפה הדברים עומדים. את השינוי באווירה של הקבוצה אפשר כבר לחוש לפי הדיבורים של השחקנים והתמונות והוידאו באינטרנט, הם לא מפסיקים לחייך.
    מעניין אותי מאוד מה ייקרה עם גוסטבו בוקולי בעונה הבאה. האם גם בו יצליח אלישע לוי להפיך חיים חדשים?; בוקולי של השנתיים האחרונות(בעיקר של העונה האחרונה, בעונת 07\2006 הוא פתח טוב את העונה ובאירופה נתן מספר תצוגות יפות, נגד אוקזר למשל), היה נראה גמור מנטאלית ופיזית, וזה לא אמור לקרות לו משום שהוא עדיין צעיר יחסית, יש שחקנים בליגת העל שמושכים את הקריירה הרבה יותר קרוב לגיל 40 ועדיין נראים טוב.
    בכל הקשור לבוקולי, הרבה תלוי בליאור רפאלוב, עוד סימן שאלה גדול לגבי העונה הבאה. בינתיים הוא נראה בכיוון הנכון.
    ובהקשר זה:

* ליאור רפאלוב בראיון לוואלה ספורט:"אני צריך לעשות שינוי בראש"

4. shabaaz Member

אם גיטא יהיה חכם הוא יעשה את ההסווה לתפקיד הגנתי יותר כמו מגן תוקף או קשר הגנתי.
    היו לפניו שחקנים כמו חרזי,יואב זיואפק ועוד שגם היו חלוצים לא רעים אבל לא סקוררים גדולים ועיקר התרומה שלהם היתה בפיזיות ובלחימה.
    בסה"כ יש לגיטא את האלמנטים הטכניים והטקטים של כל קשר וחלוץ.אבל הוא חסר כושר התמקמות והבקעה.שזה בעצם הכל.

5. beitar4ever Member

מגן הוא לא יכול להיות אולי קשר התקפי הוא כן יכול להיות כי יכולות הגנתיות לא ראיתי שיש לו למרות כל הפיזיות שלו .

6. AVISEY Member

מישהו יודע מה היא התלבושת החדשה של חיפה ? אם בכלל יש חדשה .

7. LiranSH Member

אין.

8. שגיא Guest

טוב אז חיפה כבר במחנה האימונים והספיקה לקיים אתמול משחק אימון ראשון מול ראד בלגראד הסרבית. המשחק הסתיים בתוצאה 1-1 כשהנבחן הברזילאי חוסה סנטאנה כובש את השער השיוויון בדקה ה65 לאחר שעלה כמחליף. החלוץ הברזילאי כבר הצליח להרשים את חיפה ונראה שהסיכויים שלו לחתום השתפרו מאוד. למרות זאת, הוא ימשיך להיבחן עד סוף מחנה האימונים. השער שספגה היה לשער הראשון שספגה מאז התחילה במשחקי האימון.

ביום שבת תערוך משחק אימון נוסף, הפעם מול לבסקי סופיה

9. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

חוסה סאנטנה?!

ואני הבנתי ששמו בכלל פרננדו ג'וסה ...

מה שמו האמיתי? כולי מבולבל |:

10. OshRi09 Member

ג'וסה, ונוטים להחתים אותו.
    נקווה שהוא רכש טוב.

11. שגיא Guest

השם המלא שלו הוא חוסה פרננדו ויאנה די סנטאנה. או באנגלית: Jose Fernando Viana De Santana. למיטב ידיעתי הוא מכונה פרננדאו. חוסה, חוזה, ג'וסה - אתם תחליטו.

12. TariboWest Member

מרושם ראשוני, הברזילאי הזה נראה סטרייקר קלאסי - גבוה, רחב, עוצמה פיזית (שאפשר לראות בגול שלו מול בלגרד). אני אוהב חלוצים כאלו.
    השאלה היא איך הוא ישתלב עם פאנטיני (במידה והוא יחתום), כשהקבוצה אמורה לשחק עם חלוץ אחד בחוד (לפי הפירסומים עד עכשיו). את אף אחד מהם לא ניתן להסיט לאגף, וזרים לא מביאים כדי להושיב על הספסל.

13. roeiuzan Member

ע"פ התכנון בוקולי אמור לרדת בעונה הבאה לספסל?
    אני מאד מקווה שאלישע יצליח להוציא ממנו את מה שהוא היה לפני שנתיים(מבחינת שערים ובישולים).

14. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

עם כל המקצוענות של אלישע, אני לא באמת מאמין שבוקולי יחזור למה שהוא היה לפני שנתיים-שלוש.
    מקווה שכן, אבל לא מאמין, לדעתי בוקולי יוכל לתרום מהספסל, כרגע, מבין כל השחקנים, אני לא חושב שיש לו מקום בהרכב.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏26/7/08
  15. shabaaz Member

דבר ראשון-מכבי חיפה החזירה לעצמה את החיוך לפנים העונה.וזה הדבר הראשון שאפשר לזקוף לזכותו של אלישע לוי.
    בכל קבוצה שהוא היה ראו מלחמה,צנעה,הגינות ושמחה.מרגישים כבר היום סביב הקבוצה את האוירה הזאת.ויותר מזה מרגישים את זה סביב האוהדים.
    אני שלא הייתי בתקופת רוני לוי כמעט באף משחק בגלל שלא סבלתי אותו מתכוון לחזור למגרשים ואני שומע מהרבה אוהדים שזאת לא ציפייה שנבנית סביב הקבוצה כמו בעונת גרנט זה פשוט בגלל שרוצים לראות כדורגל שמח מהקבוצה את הצעירים משחקים.

שנית-לוי מביא לקבוצה דור חדש של שחקנים ומשלב פחות זרים.
    הוא לא רק מדבר ומבטיח,הוא בשטח עושה.הוא בונה על שחקנים כמו רפאלוב,כיאל וגולסה.הוא בונה את קטן מחדש ומי יודע אולי השנה נראה אותו מנהיג עם קינן את מכבי חיפה ושנה הבאה מביא אליפות.
    רסמי-הקבוצה באה מעמדת אנדרדוג ושום דבר לא מפריע לה לתת את הכדורגל הכי משוחרר והכי טוב שלה,ולשחקנים לתת מלחמה כל שבת.

שלישית-רואים סוף סוף מאמן שלא פותח את הארנק של הבוס סתם כדי להביא שחקנים כי צריך.הוא מביא רק שחקנים טובים.אם הם לא אז לא.הוא לא זורק 700 אלף דולר ברגע האחרון על איזה בלם ברזילאי כי חסר לו בלם.