מכבי חיפה 08/09: אלופת המדינה בפעם ה-11 בתולדותיה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שגיא, ‏8/7/08.

1. Igi Member

זו ממש לא הגזמה, זה להגיד את האמת כפי שהיא. מבחינת כישרון נטו, לא היה פה שחקן השנה עם כישרון יותר גדול מזה שיש לרנאטו עם היכולות ההתקפיות המדהימות שלו. אמנם זה כבר נמאס לחזור כל הזמן על אותו הדבר, אבל גם לרוני לוי יש חלק לא קטן באי ההצלחה של רנאטו. אני חושב שהשינוי התמידי בתפקיד של השחקן הכי טוב בקבוצה תרם מאד לחוסר ביטחון והמוטיבאציה של הברזילאי.

לגבי רוסו, אתה חושב שהוא יכול לתרום עוד עונה? יופי לך, מה זה תורם לדיון? תסביר את עצמך, כמו שאני ואחרים הסברנו פה למה הוא לא.

דרך אגב, אני מן הסתם יודע שגולסה לא שחקן בית http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx
    "רק ההבדל הוא שזה יהיה שחקן בית/שחקן צעיר שיקבל את הקידום שהוא ראוי לו."

נערך לאחרונה ב: ‏21/7/08
  2. צחי לייבמן Member

אני חושב שאם הוא פצוע כל כך, הוא לא היה משחק.
    שוב פעם כל אחד והדעה שלו

3. צחי לייבמן Member

רוסו הוא נלחם, אפילו עם זה 40 דקות 45 דקות, אבל האו נלחם, שחקן בן 35 שנתן הכל מעצמו.

בקשר לרנטו, לפעמיים כשרון, זה לא הכל. צריך גם שכל.

4. Igi Member

זה נכון, אבל כשמצהירים שתהיה מגמה לשלב שחקני בית/שחקנים צעירים העונה, להשאיר את רוסו שסביר להניח יקח את המקום של אחד מהם ויעכב עוד יותר את ההתקדמות של הצעירים, יהיה ניגוד אינטרסים די בולט של אלישע והמועדון.

5. צחי לייבמן Member

לפי דעתי הוא יכל לעלות מחליף. אבל יש מאמן והוא קובע. הלוואי ובחיפה יצאו לדרך חדשה.
    יש שקט תעשיתי בקבוצה, אין הצהרות, שקט, ככה אני אוהב.
    אני אישית חושב שצריך מגן ימני, חרזי טוב, אבל אני לא מחזיק ממשומר, הוא חייב לעבוד על ההרמות שלו, והרבה על ההגנה.

6. Igi Member

תומר חמד הושאל היום לבני יהודה לעונה, לאחר חצי שנת השאלה במכבי הרצליה.

אמנם בחצי עונה שלו בהרצליה הוא ללא ספק היה מהבולטים, אבל אני מניח שקשה במיוחד זה לא היה... בסך הכל הוא חלוץ עם פוטנציאל לא קטן לדעתי. יש לו עוצמה, יש לו משחק ראש מעולה, משחק קרקע ושליטה בכדור לא רעה, אבל בעיה קטנה של חדות שנקווה ותשתפר עם הרעב לשערים בבני יהודה.

מעניין אם עוד ישאילו את גיטא או לא...

7. LiranSH Member

גולסה הגיע לפה בגיל 16 וחצי. אולי לא שחקן בית אבל עוד כמה שנים יזכרו אותו כשחקן שגדל בקבוצה, בדיוק כמו שאף אחד לא זוכר שראול עבר לריאל מדריד מאתלתיקו בערך באותו הגיל.
    אולי אנשים לא קולטים את זה עדיין, אבל למכבי חיפה יש כרגע אולי את ה3 כשרונות הכי גדולים שיש בארץ - גאדיר, גולסה וזגורי. צריך מאמן שיאמין בהם, ואלישע עושה את זה, עדיף שהם יקבלו דקות פה ושם ולא שחקן בן 36. שחר ואלישע לוי בונים פה קבוצה שבעוד כמה שנים תהיה אחת החזקות שהיו פה, לא סתם מביאים נבחנים כאלה צעירים כמו ריבולקה ואוסיי שצפוי לבוא. אחרי השנתיים האפורות האלה שחר הגיע להחלטה שצריך לבנות מחדש, והשילוב של הצעירים עם היותר ותיקים כמו קטן, דוידוביץ' ואפילו קינן למרות שהוא דיי צעיר, יכול להיות מצויין.
    ויפה לראות גם שבמועדון למדו מהמקרים של סורמה ופאוליניו, לא מחתימים עכשיו שחקנים לפני שבוחנים אותם.

8. שגיא Guest

גם גיטא מועמד לעבור. כנראה לבני סכנין. אם אכן שניהם יושאלו אז למוחה גאדיר יש סיכוי לא רע לקבל דקות פה ושם. בגדול אני מעדיף את חמד על גיטא ואני חושב שלגיטא אין מקום בסגל של חיפה (עם כל זה שהוא משקיע), אני חושב שאם תומר חמד יושאל העונה אז כבר יהיה לו קשה לחזור לסגל של חיפה, בטח ובטח בתור שחקן מרכזי.

9. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

אני לא מבין מה תומר חמד עשה שגיטא לא עשה?
    חמד נלחם יותר מגיטא? אז נכון שגיטא לא מרבה להבקיע, או אפשר להגיד שהסיכוי שהוא ימצא את הכדור שיוצא מהרגל שלו ברשת הוא די נמוך,
    בכל אופן אני לא מבין על פי מה ההעדפה שלכם לחמד, אם אולי תפרטו אז אני אבין ...

לגבי גיטא, זה יעשה לו רק טוב אם הוא יעבור לסכנין, יצבור דקות משחק רבות ויוכיח את עצמו,
    יחזור לחיפה ואני בטוח שכמה (מספר רב של אנשים) יצטרכו לאכול כמה שפחות כי במנה העיקרית יגישו להם כובע כדי שהם יאכלו אותו :aaa021:

שיהיה לו בהצלחה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

10. Don Joan Roman Member

חמד יותר חזק פיזית, חמד נלחם יותר, חמד משקיע יותר וחמד סקורר יותר.
    תומר חמד וגם עדן בן בסט לא רואים את אושרי גיטא מרבע מטר גם אם תשים להם זכוכית מגדלת.

גיטא שחקן חלש.

11. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

אם אתה אומר ...

12. שגיא Guest

לגיטא אין מה לחפש במכבי חיפה. הוא כבר בן 23, ולאחר העונה הקרובה כבר יהיה בן 24 מבלי יותר אפשרויות להשתפר. מה גם שבעצם שחרורם של גיטא וחמד אלישע מצהיר שהוא מעדיף את גולסה וגאדיר כאופציות גיבוי התקפיות, ומכיוון שני אלה צעירים קשה לי להאמין שחמד וגיטא עוד ישובו לסגל של מכבי חיפה בתור שחקני רוטציה.

בכל אופן, היום קיימה מכבי חיפה משחק אימון אחרון לפני היציאה (מחר) למחנה האימונים. חיפה ניצחה 2-0 את קריית שמונה ובכך שמרה בינתיים על מאזן נקי מספיגות בכל משחקי האימון שקיימה. ראיתי את רוב המשחק ובמחצית הראשונה גאדיר היה מצויין והיה פעלתן מאוד. פנטאני החמיץ פעמיים במחצית הראשונה שהיה די סבירה. סך הכל אלישע לוי המשיך לשלב את כל השחקנים גם הפעם. מכאן ואילך כנראה שנראה רוטציה שלאט לאט מצטצמת. זה החל בכך שגיטא וחמד ישארו בארץ. גם הזר הקמרוני לא אמור לצאת למחנה האימונים.

13. Igi Member

אנו לא יצא למחנה האימונים כי לא הושגה לו ויזה, אבל עדיין יש סיכוי שהוא יחתום בקבוצה. גם את ריבולקה כנראה נחתים ונשאיל לקבוצה קטנה.

ישראל זגורי על סף חתימה על חוזה חדש במכבי חיפה, שיהיה בהצלחה.

14. AmitHBS Member

15. Igi Member

מסכים. כמו שכבר טענו פה, לגיטא לדעתי אין מה לחפש במועדון כשיש בעמדה שלו כ"כ הרבה שחקנים מוכשרים ממנו. ארבייטמן, חמד ואפילו גאדיר וגולסה עדיפים עליו לדעתי, אבל לא יודע כמה נזכה לראות את השניים האחרונים בשנה הקרובה...
    בכל מקרה, למעט פיזיות וכח רצון אין לגיטא יותר מדי מה להציע וזה לא מתאים למועדון ברמה של מכבי חיפה. הסיכום שלו בסכנין הוא על השאלה או מכירה?