זה בולשיט, שחקן לא שוכח לשחק כדורגל. קטן חזר לחיפה ובאותה הזדמנות גם כל הקבוצה נכנסה לנסיגה של שנתיים. זה בדיוק כמו הפועל העונה. אם נלך לי הדיעה הזאת אז את כל הקבוצה צריך להעיף. שחקן מקבל כושר משחק ובטחון גם מאיך שהקבוצה נראית, וחיפה גוססת כבר שתי עונות. עם קבוצה חדשה ואנרגיות חדשות קטן יחזור לעצמו, ושוב אני יגיד - אין יותר מדי שחקנים יותר טובים ממנו כיום, בייחוד כשכל שחקן כזה ילך לנתניה/בית"ר/מכבי בגלל הכסף.
העניין עם קטן די מורכב. בשנתיים האחרונות אני רק יורד עליו ולמעשה מספיד אותו, אבל מנגד זה ברור שפוטנציאל אדיר יש לו ולמעשה ראינו את זה בדברים שהוא עשה כאן לפני היציאה לווסטהאם, אבל מאז החזרה מאנגליה יניב קטן הוא צל של עצמו ובדיחה על המגרש. עכשיו, "שחקן לא שוכח לשחק כדורגל" אוקיי, יכול להיות, אז יש לכך כמה השלכות. או שעל הזין שלו מכבי חיפה, כי הרי הוא יודע לשחק אבל לא עושה את זה... או ההסבר ההגיוני זה שיניב קטן פשוט לא יודע להיות כוכב ואסור לבנות עליו, הכסף הגדול עיוור אותו, כנראה שהוא פחות משקיע, הוא חושב שהוא כווכב גדול, החשבון בנק דופק אצלו וזה מה שמעניין אותו. אז או שהוא שחקן בינוני או שחקן עם אופי קטן. בעניין האופי אין לי מילים רעות על קטן, אז הוא פשוט שחקן בינוני, למרות שיכול להיות שילוב מנצח של 2 המרכיבים.
מכבי חיפה לא על הזין שלו והחשבון בנק לא מעוור אותו - יניב קטן לא היה ולא יהיה מנהיג של קבוצה. האופי שלו לא מתאים לזה. יניב קטן שחקן מצוין, לפני שיצא לאירופה הוא היה הכי טוב בארץ. אני מקווה מאוד שהוא יישאר בקבוצה.
חבל. העונה הזאת עוד לא נגמרה והם כבר רוצים להתחיל עם האוהדים ברע את העונה הבאה. אם קטן יעזוב, מה שהיה עם רוסו בתחילת העונה הזאת יהיה כלום לעומת מה שיקרה.
פשוט שחקן נשמה, כרגע בכלל לא נראה שהוא הולך להסכים לקיצוץ החוזה שלו. איזה גועל נפש. והאוהדים עוד רוצים שהוא ישארhttp://www.asoccer.co.il/html/emoticons/laugh.Xxx
קטן צריך להיות עוד שחקן במכבי חיפה ולא המנהיג של מכבי חיפה. הוא כנראה לא מסוגל לשלב בין השניים. אולי כאשר לא יבנו עליו כמנהיג הקבוצה יהיה עליו פחות לחץ והוא יחזור לימיו הטובים (לפני העזיבה לאנגליה).
נכון וזה בדיוק העניין. צריך להוריד ממנו את העול הזה. דוידוביץ' וחרזי ממלאים את תפקיד המנהיגות טוב מאוד, ובבוא העת (שנתיים-שלוש) דקל קינן יכול להיות אחלה קפטן לדעתי. שקטן יתרכז בכדורגל. ככה כל הצדדים ירוויחו.
לאחר פגישה עם שחר, רוסו ימשיך בקבוצה עונה נוספת על תקן של שחקן פעיל, לאחר מכן יפרוש. לדעתי זוהי טעות גדולה. נכון, רוסו הבטיח לשחר שהוא ייתן את עונת הפרישה הטובה ביותר שהוא יכול, אבל אם נהיה לרגע מציאותיים, רוסו, בעיקר בחלק השני של העונה, כבר היה נראה די מותש. אם הוא נשאר במועדון ולוקח כאופציה את האפשרות שהוא יישאר על תקן של שחקן ספסל שמידי פעם יעלה ויתרום מספר דקות, מקובל, אך אני מתאר לעצמי שיש לו ציפייה לפתוח בהרכב במרבית המשחקים. מבחינה מקצועית, אם חיפה תעשה את החיזוקים הנכונים ותכוון מספיק גבוה, אין לו מקום, בטח שלא בהרכב הראשון.
בקשר לקטן, זה מיותר לציין שאוהדי חיפה רוכשים חיבה עצומה לאדון קטן, אולי גם בגלל זה סולחים לו המון פעמים. עדיין היו העונה מספיק אנשים שאמרו, חאלס... הבן אדם לא מוציא מעצמו כלום. אני לא באה בטענה שלבן אדם אין את היכולת, עצם העובדה שיש לו את היכולת היא הבעיה, הוא לא מביא את זה ליידי ביטוי ופה האכזבה הגדולה. אני אישית עדיין מאמינה בו, לזרוק לי משפט כמו '' כל הקבוצה שיחקה חרא '' לא פוטרת את קטן מאחריות, אולי בגלל זה הוא היה צריך לתת מעצמו יותר, למועדון שהוא אוהב ושכל כך אוהב אותו בחזרה. הצפייה שלי מקטן והאכזבה לא באה בגלל שהוא לא לקח יוזמת מנהיגות, הרי את זה כבר הפנמתי ולמדתי איך לחיות עם זה, שמנהיג הוא לעולם לא יהיה. אני חושבת שדווקא העונה הוא היה צריך לקחת על עצמו יותר, אבל לא. וזה קו לא גדול בין ווינר שנותן הכול לבין לוזר שאפילו לא מנסה. ולמרות כל זאת אני חושבת שעונת 08/09 תהיה הקריטית ביותר בקריירה של קטן, זאת העונה שבה הוא יכול לעלות למגרש ולתת את כל מה שהוא יכול ויודע ולצאת מלך, או שלהמשיך לדדות מטה ולהיות שחקן בינוני שישאר בגדר חלום לפוטנציאל ...שלא מומש כראוי.
אני דווקא שמח שרוסו נשאר לעונה נוספת, אבל בניגוד לעונה הזו, צריך להשתמש בו ככח עזר מהספסל ולא כשחקן הרכב.
צריך להשתמש בו ככוח עזר מהיציע. אולי גם זה לא. יש לך שחקנים צעירים בקבוצה שיכולים להכנס מחליפים. לא צריך להביא למישהו שבקושי זז לשחק.
אם לשפוט על פי העונה הזו, אז רוסו הוא הראשון שצריך להישאר בקבוצה. דווקא הצעירים (רפאלוב, מיימון) לא הרשימו יתר על המידה. אני נטול דעה לגבי הישארותו של רוסו. בסך הכל הוא רוצה לשחק בקבוצה ואני בטוח שבכל דקה שהוא יהיה במגרש הוא ישקיע. דווקא חושב שחשוב לשמור גם על שחקנים ותיקים בקבוצה (דוגמת חרזי ורוסו), גם אם רוצים להצעיר את הקבוצה.
רוסו זה פשוט שחקן שעושה מצב רוח טוב בקבוצה. בכל קבוצה שהוא היה בה הייתה שמחה וכיף לשחק. לפי דעתי שחר השאיר את רוסו כדי להשאיר את ההומור והצחוק בקבוצה. לא נראה לי שרוסו יכול לסחוב עוד עונה של הרכב ראשון. ואם הוא יעלה מספסל זה יהיה בדקות האחרונות.
שימו לב לידיעה הדי מעניינית הזו: אדורם קייסי מונה למנהל מכבי חיפה במקומו של מיקי דסה אשר חוזר לתפקידו בעריית חיפה. ברוך השב. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx